2018. szeptember 24.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2008. december 4. - 13:33 - zalus | Utolsó frissítés: 2008. december 4. - 13:30
BD-teszt: Speed Racer - Totál turbó (Speed Racer, 2008)
A DVDEXTRA történetének első Blu-ray tesztjét olvashatjátok. Kékszüzességünk elvesztéséhez kapásból egy referencia értékű korongot választottunk, amely legalább egy aspektusban háttérbe szorít majd minden BD-kiadványt a piacon.

A film

El kellett már jönnie annak a napnak, mikor az egyszeri nézo kijelenti: eddig és ne tovább. Az elmúlt évtizedekben a technikai fejlodéssel és a társadalom tágulásával párhuzamosan gyorsultak fel a filmek is. Manapság már csak elvétve lehet elidozni és atmoszférát lélegezni a moziban - az információs sztrádáról néhány órára lecsatlakozott nézo a pénzéért és a drága idejéért mennyiséget vár, mértéket és értéket, de inkább az elobbit, s ahogy ezerrel szedjük a lábunkat a trendek és kultuszok közé ékelodve, befogadóképességünk hatványozódik, ezzel együtt a szurok lyukai is kitágulnak. De vannak dolgok, melyekre még eme kiélezett helyzetben sem vagyunk felkészülve.

Biztos vagyok benne, hogy a Speed Racer nem ennek a generációnak készült, hanem egy következonek vagy egy még eggyel késobbinek. Kultikus darab lesz belole, egyike a nagy és elfuserált, illetve meg nem értett projecteknek, melyet számtalan elkésett homlokra csapást követoen ölelnek keblükre elobb a geekek, majd azok az emberek is, akik frissességük idején utálkoza berzendkedtek tole.

Mint én.

A ráeszmélés viszont már most megvolt, hisz könnyesre tágult szemekkel ittam magamba a 130 percnyi legális trippet: ehhez fogható giccspetárda még soha nem robbant az arcomba. Miközben a látottak és hallottak által elragadva, de a pillanatnyi történések mögött rendesen lemaradva lógtam a szeren, éreztem én - 140-es pulzussal -, hogy túl lassú vagyok ehhez a turbóterrorhoz.

/A>

Persze, jó kritikusként kiszúrtam a hibákat. Élvezettel bugyborékoltam a vállalti korrupcióról szóló tanbeszéden, mosolyogva legyintettem a Wachowski féle "légy te a kiválasztott" mese ismétlésére, ugyanakkor ámultam és bámultam az elképesztoen kreatív "car fu" csörték közepette (mert hát ezek nem szimpla futamok voltak: a versenyzok az autókkal verekedtek, vazze), így aztán személyes sértésnek vettem, mikor a csimpánz majomürülékkel kezdett el dobálózni. Egyáltalán minek kell majom a filmbe? Van még olyan kisiskolás, aki szerint a cirkusz bohócostul, artistástul és majmostul együtt nem ciki? És ha van, akkor ot hol érdekli a vállalati korrupció és a tozsdejáték, miközben egy majom ürüléket hajigál a rosszfiúk arcába?

Szóval ha audiovizuális téren nem hagytak teret a kompromisszumnak, legalább a cselekmény pödrésében jobban disztingválhattak volna azok a jó Wachowskiék: a majomparádé és a nagyfogyasztói társadalom bírálata még egy olyan világban sem fér meg egymás mellett, amely fittyet hány a földrajzra, a gravitációra, a fény természetére és más apróságokra. De az is lehet, hogy csak meg kell találnom a következo sebességet.

/A>

A BD

Felgyorsultak az események kékországban, s hál istennek ebbol mi is kivesszük a részünket: a ritkásan csepegtetett és kétségtelenül borsos árcímkével megvert Sony BD-k "rémuralma" lejárt (hozzátéve gyorsan, hogy minden tiszteletünk a szuzterületen tapogatózó, úttöro Sony-é), elobb a Fox , aztán a Universal , végül, de nem utolsósorban a Warner is belépett a magyar piacra, s ezzel nem csak a választék sokszorozódoott meg, hanem az árak is jóval diverzifikáltabbak lettek. A Speed Racer /A>BD-ért pl. már csak 6.990 Ft-ot kérnek azok a viszonteladók, akik a listaárat veszik nomenklatúrának. Lássuk, mit kapunk a pénzünkért!

Magyar nyelvu borítót. Magyar 5.1-es szinkront. Magyar feliratot. Magyar nyelvu menüket (lásd képünket, melyet mea culpa, digitális fényképezovel lottünk közvetlenül a kijelzorol), melyek a BD-tol elvárt módon filmlejátszás közben nyithatók és csukhatók. Szóval, a kiadvány teljes egészében honosított.

Önmagában már ez felér egy "referencia" bélyegzovel, de a kiadvány igazi ütokártyája a transzfer minoségében rejlik. HD-fronton a túlbuzgó teszter hajlamos igen gyakran legekkel dobálózni, de a screenshotok láttán (melyeket a dvdbeavertol /A> kölcsönöztünk, s klikkre megnonek) talán Ti sem fogjátok túlzónak érezni a hozsonnát. Az ember legszívesebben kiskanállal menne neki a kijelzonek, annyira ennivaló a film színvilága, kontrasztjait kenyérre lehet kenni, kellemesen borzongató feketéi mellett pedig még a hamarosan megjeleno A Sötét Lovag is felkötheti gumigatyáját. És miközben tudvalevo, hogy a látottak 95%-át bitlaboratóriumok dolgos munkásai kevertek ki, tehát ezekben hiba csak akkor lehet, ha szándékosan helyezték el azokat, jó látni, hogy a zöld hátterek elé állított szereplok nem kaptak digitális sminket: a színészek arca csodálatos természetességet sugároz, olyat, amirol még a legtöbb HD-transzfer is csak álmodozhat. Tökéletes.

/A>

Fura hát a kéjes képvarázsmegzenésíto "mezei" DD5.1-es hangsáv (magyar és angol, meg egyebek), mikor a formátum - ill. a stúdió - által oly gyakran alkalmazott TrueHD annyival szélesebb hangtartományok megmozgatására képes. A titok valószínuleg a költségkímélésben rejlik: tudom, most bizonyára zúgolódtok, hogy merészelnek spórolni egy luxustermék esetében, de az a szomorú helyzet, hogy a film baromi nagy bukta volt világszerte, így a DVD-re és BD-re a Warner jóval mérsékeltebb költségvetést szánt, mint amiben mondjuk, a denevér részesül majd. A kiadvány ezért egyrétegu (de még így is közel háromszor akkora tárhellyel bír, mint egy kétrétegu DVD), és a hang azért "tömörült" hagyományos DD5.1-ben, hogy felférjen a korongra.... Ezt a békát lenyelve kijelenthetjük, a hatcsatornás hang megtesz mindent, ami tole telik, s a szorványos versenyek során van is dolga rendesen. A magyar és angol hang keverése között aligha van észlelheto különbség, s a szinkron minosége sem zavaró.

Szintén a szukös tárhelyre vezetheto vissza, hogy az extrák SD-ben nézhetok (mondjuk, azt már nem annyira értem, miért nem lehetett anamorfra vágni oket), de egytol egyig mind magyar feliratos. A négy werkfilm leginkább a film technikai hátterére összpontosít, az elso ( Spritle a profik között ) a gyerekeket szólítja meg, a 13 éves Pauile Litt moderálásában: a második werk ( Turbótöltés ) a moziban feltuno fontosabb verdákat és pályákat járja körül, mindezt egy régies bemondó elképeszto technorizsájával kísérve. Megmosolyogtató, de dolgos darab. A közel félórás K(upl)ung-fu áll legközelebb a hagyományos értelemben vett werkfilmhez, ugyanis a közremuködok ebben dagadoznak a legkomolyabb arccal kreálmányuk alkotóelemeinek prezentálása közben. A negyedik ( Szín-színergia ) kisfilm tulajdonképpen egy EPK, melyben a színészek próbálnak dimenziót kölcsönözni karaktereiknek.

A teljes kép /FO

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Jester
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 16:33
Nem szeretnék vitatkozni az árakról (ismerem az érveidet és egyet is értek velük), de a 6.990,- forint hallatán azért még mindig sokan felszisszennek.
2. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 16:51
ez biztos így van, de remélhetőleg legalább ennyien produkálnak hanghatásokat, mikor megnézik a screenshotokat.
3. Xpress.hu
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 17:00
6990 forint csak a 99 forintos, meg a 300 forintos zacskós DVD-knek köszönhetően tűnik soknak. 9 évvel ezelőtt, ennél jóval alacsonyabb életszínvonal és kereseti viszonyok mellett sokkal, de sokkal kevesebben zúgolódtak azért, mert 6-7-8 ezer forintba kerültek az első, kizárólag feliratos, angol borítós, minimális extra tartalommal felruházott és mai szemmel nem is a legtökéletesebb képminőségű DVD-k. Tehát nem az árral van gond, hanem az arányérzékünkkel.
4. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 17:11
"felszisszennek" - ez tetszik! Nemrég vettem meg a Derszu Uzalát 5000-ért, szemrebbenés nélkül fizettem ki, pedig ez "csak" dvd, igaz, azon film van, nem Speed Racer. :)) Szóval csak annyit, hogy aki BD-t gyűjt, az ne szisszengessen, ez nem gyomorrák, sokkal inkább felsőközépkategóriás hobbi. A külföldi kiadás lehet, hogy olcsóbb, de (ha BD-t gyűjtenék) nekem simán megérné a különbözetet az, hogy MAGYAR BORÍTÓVAL, magyarítva vehetem meg ITTHON a lemezt.
5. nkatika
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 18:00
én inkább azért fizetnék többet, h ne a magyar borítókat kelljen nézni :)
sajna, lejátszóm még nincs, de a kép még dvd-n is pazar, ez meg felemelő lehet!
6. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 18:20
Annyira nem derogál az anyanyelvemmel való érintkezés, hogy emiatt pluszköltségekbe verjem magam, de ez itt már erősen OFF.

Elolvastam a jó kritikus jó kritikáját, és bár a film nem jön be, a róla írtak mégis tetszettek. :)
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 18:57
köszöntem. a film jól kigáncsolt. amennyire prüszköltem rá előzesen, annyira ámuldoztam rajta folyamatában. minusz majomürülék.
8. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 19:52
Közvetetten kérdezem, hogy a lánnyá lett Wachowski szerepel az extrákban? Nem emlékszem, hogy láttam volna őt kamera előtt a metamorfózisa óta.
9. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. december 4. - 20:02
á, dehogy. ezúttal is szerényen megbújnak a háttérben. ellenben úgy beszélnek róluk, hogy "brothers". :)
10. cannot connect
Hozzászólás időpontja: 2008. december 5. - 10:04
Háát, nem tervezek még váltani kékre, de azért bámultam vagy 5 percig a kinagyított screenshotokat, eléggé el lehet veszni benne :)
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (626 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (674 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (698 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (703 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (706 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (736 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (738 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (752 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (766 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (791 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (802 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008