2018. szeptember 19.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. június 1. - 8:21 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. június 1. - 8:20
DVD-teszt: A doboz (The Box, 2009)
Természetesen lehet hagymázas teóriákat gyártani arra, hogy Richard Kelly legújabb agyforraló munkája miről szól, ám édes mindegy, mit hozol ki a sok ismeretlenes egyenlet megoldásaként, a lényeg az, hogy kedvet érezz arra, hogy találgass.

A film

Természetesen lehet mindenféle hagymázas vagy szent meggyozodéssel megtámogatott teóriát gyártani arra, hogy Richard Kelly legújabb agyforraló munkája mirol szól: erkölcsi tanmese az emberi értékrendrol, pszichológiai krimi egy rakat kérdojel ponttá zsugorításáról (mit tettem? hogy tettem? milyen következménnyel tettem?), esetleg szatirikus kórkép arról a generációról, amely még hitt az ur meghódításában, vagy netalántán valami sokkal nagyszabásúbb dolog - tulajdonképpen édes mindegy, mit hozol ki a sok ismeretlenes egyenlet megoldásaként, a lényeg az, hogy kedvet érezz arra, hogy találgass.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/the_box/04.jpg">

Donnie Darko  újra meg újra bevont a fejtegetésbe, a néhány hete bepróbált  A káosz birodalma  viszont kivetett magából; akkor még azt hittem, velem lehet a probléma - történetesen azzal, hogy megtelt a mentális padlás a sötétben tapogatózással. De errol szó sincs: A káosz birodalma bukása, a Donnie Darko és  A doboz  sikere egyaránt egyetlen tényezon múlott: a felütésen.

Richard Kelly elso filmjéhez hasonlóan a A doboz nyitánya is könnyen elhelyezheto - korban, társadalmi rétegben és karakterben egyaránt: a 70-es évek elejének egyik mintacsaládja, a tinédzser fiúkkal boldogságban élo Lewis-házaspár ( Cameron Diaz és James Marsden ) anyagi gondokkal küzd, melyet egy ijeszto külseju, ám megnyero modorú úr ( Frank Langella ) egy csapásra, egészen pontosan egyetlen gombnyomásra meg tud oldani. A páros birtokába ad egy dobozt, rajta egy vörös gombbal, melynek lenyomásával két dolog történik: valaki, akit nem ismernek, meghal, a páros pedig egymillió dollárral gazdagodik.

Eleinte a nézo fejében ugyanazok a kérdések zsonghatnak, mint Lewisék kobakjában: mi ez, valami kandi kamera? ha nem, akkor ki hal meg? valaki, akit ugyan nem ismerek, de mégis hatással van az életemre? együtt tudok-e élni azzal a tudattal, hogy egy emberi élet szárad a lelkemen, még ha közvetlenül nem is én húztam meg a ravaszt? és így tovább. A film alapjául szolgáló Richard Matheson -sztori, az alig néhány oldalas  Button, Button  és a belole forgatott Alkonyzóna- epizód (és ennek egyéb verziói levágott majommancsokkal és egyebekkel) nem is megy messzebb eme kérdéskörnél, ám Kelly sokkal ambiciózusabb és - tole talán nem annyira meglepo módon - elmebetegebb projektet kerekít az alapdilemma köré.

A fokozatosan felvezetett váltás természetesen sokakat kivethet magából - a mozi levegojét is rendesen megmozgatták az innen-onnan érkezo legyintések -, ám ha kezdetektol fogva együtt mozogsz a figurák realitásával, akkor jó eséllyel velük tartasz a szürrealitásba is. Erre pedig meg is van az esély, lévén Kelly saját szüleirol mintázta figuráit - többek között Diaz lábsérülését. Elsosorban nem a kézzelfogható atmoszféra, nem a pontos korábrázolás, nem is a disztingvált képi világ, hanem ez a személyes töltet az, melynek köszönhetoen a film olyannyira átélheto lesz. És hogy mirol is szólt? Nekem van egy teóriám, de elobb hallani szeretném a tiéd.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/the_box/06.jpg">

A DVD

A nem régiben tulajdonsováltáson átesett  Budapest Film májusban egész sor /A> figyelemre méltó kiadvánnyal jelentkezett: ezek nem csupán tartalom, de külcsín tekintetében is elszakadtak a mai magyar piacra jellemzo normáktól, és annak ellenére, hogy a mozikban nem toborzott kiemelkedo nézoszámot, A doboz is kiemelt figyelemben részesült.

Igaz, ami igaz, a kiadványhoz mellékelt slipcase készülhetett volna masszívabb anyagból is, és az sem ártott volna, ha benne rejlo muanyag tok nem úgy járna ki-be, mint a sublótfiók, ugyanakkor a doboz grafikája nagyon impozáns, a dombornyomás és a belso borítótól eltéro grafika pluszpontokat érdemel. Magát a muanyag dobozt valószínuleg minden gyujto lecseréli majd egy kevésbé "füstölt" darabra, de ez már legyen a saját körük: 1.990 Ft-ért ez a csomag megéri a pénzét.

A mi kiadványunkra a film open matte, azaz 1.78:1-re kinyitott változata került a moziban vetített, 2.35:1 képarányú verzióhoz képest. A nyitás nem tett rosszat a filmnek, amely HD-re forgott, a visszaadott kor szelleméhez pedig amúgy is közelebb áll az akkori tévék képernyojéhez jobban passzoló képarány. A film képi világát övezo sejtelmes homály és a puha kontraszt révén a transzfer nem kiált nagy felbontás után, ennek ellenére a kiadványon prezentált transzfer lehetne jóval eroteljesebb, ugyanakkor a produkció egészen sajátos színvilágát ügyesen visszaadja.


A második képet a
www.blu-ray.com /A>  készítette a film amerikai Blu-ray változatáról.

A filmet nézhetjük DD5.1-es magyar szinkronnal (a három foszereplon túl a mellékhangok azért elég harmatosak, a keverés viszont minoségi), DD5.1-es eredeti vagy dts hanggal - ez utóbbi hozza ki a legtöbbet A doboz atmoszférikus zenéjébol és a mélynyomót is megdolgoztató alattomos hangeffektusaiból. A szabadon ki-bekapcsolható felirat szinte szóról szóra leköveti a szinkront.

Az extrák rövidek, ám zamatosak: a Földhöz ragadt valóság címu kisfilmben a rendezo megszólaltatja saját szüleit, akik megidézik a múltjukat, hogy ezzel minden kétséget kizárólag beigazolódjon, hogy mennyire személyes ez a produkció. A következo szösszenetben a boven nyolcvanon túl járó Richard Matheson szintén a múltjáról mélázik és még mindig elcsodálkozik azon, hogy egyesek mennyire rajonganak érte és a munkáiért, pedig o aztán soha nem vette komolyan magát. Három rövidke, alig 1-2 perces werkfilm leplezi le a film látványos (Langella arca) és kevésbé látványos (Richmond környéke) trükkjeit. Én az ilyeneket órákig is képes lennék elnézegetni... Három zenés videó kínál némi bónusz körítést a filmhez, hátha jobban el tudjuk ot helyezni az értelmi és érzelmi skálán. Nos, nem is tudom. Az extrák sorát a kötelezo módon thrilleresre vágott elozetes zárja. Valamennyi bónusz magyar feliratos.

Termékbemutató


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 8:36
Hát ez kimarad, az összehasonlító screenshot-on látszik, hogy hiányzik a képből (mint mindig az ilyen módosításoknál).

Azt nem értem, ha létezik belőle eredeti képarányú kiadása, akkor mi a f@szért nem lehet azzal kiadni???

Azokat, akik meg fújolnak, hogy "jájj, csík van a széles tévén is, nem ezért vettem", tudom sajnálni. Ne nézzenek filmet, ha nem tudják mi a jó...
2. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 8:45
Tudtam, hogy tiéd lesz az első (ilyen) komment - mint mindig. :)

Hogy a BuFi miért ezt a képarányt választotta, azt nem tudom, de lehet (valószínű), hogy nem az ő döntésük volt, hanem a náluk befolyást nyert, egyébként több régiót összefogó EEAP-é, amely úgy vélte (méghozzá helyesen), a tömegek nem szeretik, ha a film nem tölti ki teljesen a szélesvásznú tévét. :) Azok a tévéadók, melyek már sugároznak 16:9-ben, szintén az open matte mellett teszik le a voksukat.
3. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 8:48
Majd folytatja creeper vagy vape a másodikkal.

Úgy tűnik, a DVD is elérte azt, hogy az igénytelen többség fontosabb, mint a házimozit komolyan vevők rétege. Amikor indult a formátum, minden eredeti képaránnyal jött, még a függetlenek is.

Na mindegy, nem kötelező a magyar kiadást beszerezni...
4. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:01
3: Az, hogy egy kiadvány specifikációk, tartalom és ár szempontjából megfeleljen a többségnek, nem csupán trend, hanem piaci létkérdés.

Jelen esetben a dombor nyomott slipcase és a dts hang szól a gyűjtőknek.
5. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:03
Nézegetem az összehasonlító képeket, és valami nem tiszta nekem: ha a magyar változat "csak" nyitott, akkor Marsden keze miért van mégis közelebb az 1:1.78-ason, és miért látszik a víztömegből is kevesebb?
6. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:05
Amúgy meg, A bombák földjén esetéhez hasonlóan remek, lelkes és lelkesítő a teszt (a filmről szóló sorokra ráismertem a korábbi AE-cikkből:).
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:07
5: Az open matte képarány változó eljárással készül: hol belezoomolnak kissé az eredeti felvételbe (ilyenkor hiányzik egyik és/vagy másik oldalról egy darabka a képből), hol csak szimplán eltüntetik a cinemscope képarányhoz felvitt takarást. Mindenesetre a "nettó" információ több, mint amit a cinemascope nyújt.
8. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:08
6: Tudod, több legyet egy csapásra. :)
9. Billy Chapel
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:15
Ti különben a képarányokat gyűjtitek vagy a filmeket?

"Úgy tűnik, a DVD is elérte azt, hogy az igénytelen többség fontosabb, mint a házimozit komolyan vevők rétege."

A többség mindig fontosabb lesz, mert az hozza a bevétel 99%-át!
10. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:16
az év eddig legjobb filmje egész jó kiadásban. és még a szinkron is egész jó.
11. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:24
5. Jobban örültem volna, ha mellőzik a zoomolást, de ez még belefér. Általános esetben az open matte-val semmi bajom nincs, csak a vagdosással.
12. Dilibogyo
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 9:39
A teszt remek, a film is. :)

Viszont lehet, hogy balra-jobbra több látszik, de nekem úgy tűnik, fönt-lent mi kapunk többet. :)A legigényesebb házimozi-berhelők megszerezhetik mind a kettőt, és váltogatva nézegethetik (ha két lejátszón, és elég gyorsan váltogatnak a tévén, annyi információt láthatnak egyszerre, amennyit senki más - bár a négy sarok akkor is fekete lenne).

Amúgy meg szerintem néhány képkocka eltérés van a két screenshot között.
13. Szabie
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 10:45
creeper: ha megnézed nem ugyanaz a képkocka, de a lényeg azért így is látszik, lecsíptek kicsit a széléből, cserébe 16:9ben fullscreenen lesz élvezhető, mondjuk ha nem csalnak az ismereteim elvileg lehetne ilyen "beállítás" is a lemezen mint a 4:3 panscan, és akkor nincsen kompromisszum
14. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 10:54
13. A "cserébe 16:9 fullscreen" nálam önmagában nem ok az azonnali örömre. A pan/scan kompromisszumos részt nem tudom értelmezni.
15. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 12:01
Én sosem értettem hogy ki miért "balhézik" ha van csik, vegyél cinema tv-t és nem vagy alig lesz


ez a film még akár jó is lehetett volna, csupán az választja el tőle, hogy nem volt az.

elég fura az alapsztorija, a történet tovább bonyolítása meg még különösebb - a végső "teszt" meg egy baromság. elég egyedi az egész, eredeti meg minden, de valahogy nem az igazi. valahogy túl titokzatos és misztikus akar lenni, ehelyett zavarossá és értelmetlenné válik. értem én, hogy mi az erkölcsi felvetés: mire vagy képes a zséért, ember tudsz-e maradni bármely körülmények között, meg hogy az emberi élet értéke tényleg minden felett áll-e, stb., csak hát na...
még csak az sem zavar, hogy nem tudtuk meg, kik irányítják a villámokat, és ha ez nem zavar, akkor az bizony a film igen erős hibája.
16. walker
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 12:44
Akkor most miről is szól ez a film? A képarányokról? Vagy egy dobozról?

Egyébként láttam, de nekem sajnos nekem nem tetszett. A szinkronban nagyon zavaró volt, hogy az összes szereplő halkan motyogott az orra alá, viszont az a néhány hangeffekt ami itt-ott alattomosan "megbújt" a filmben, megrezegtette az ablaküvegeket. Ez azért volt kellemetlen, mert éjszaka néztem, az egész család aludt már.
Amúgy értem a mondanivalóját, szeretem az ilyen filmeket, amik mellőzik a "szájbarágást". Ez az, ami miatt végül is nem bántam meg, hogy megnéztem.
17. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 12:47
16. A film magáról a filmről, Kellyről, Diazról, Marsdenról, Langella arcáról, a dobozról, a nosztalgikus tapétáról, a szarásig elázott ágyról, de a filmet tartalmazó DVD tesztje szólhat a képarányokról.
18. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 13:39
vannak olyan filmek, és most nem arról szól hogy honnan szerezzük be, amit a megnézése után jóleső érzés fog el ,hogy szerencsére nem vettünk meg


én jobban örültem volna, ha nem egy viszonylagosan jómódban élő emberekhez kerül a "doboz"
19. Gonzo
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 15:53
"Akkor most miről is szól ez a film? A képarányokról? Vagy egy dobozról?"

tekintve, hogy a DVD paraméterei kerültek taglalásra, egy dobozban nézhető képarányról.
20. Kilgore Trout
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 16:25
18.
Hát igen, mondjuk az átlagamerikai család képébe nem tudom, feltétlenül belefér-e egy Corvette. Mintha nálunk az átlagcsalád feje 7-es BMW-vel járna a KFKI-ba...
Na, mindegy, ez csak piszkálódás.
21. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 17:19
20: Nem anyagi tekintetben átlagos ez a família. Amúgy nem is kirívóan gazdagok.
22. .
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 18:13
15.

"valahogy túl titokzatos és misztikus akar lenni, ehelyett zavarossá és értelmetlenné válik."
Teljesen igazad van.Ezzel össze is foglaltad a lényegét.Eléggé unalmas a film.
23. Kilgore Trout
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 19:45
21.
Végülis mindegy. Bár nálam az "átlagpolgár" vagy "átlagcsalád" szavak nem a testmagasság-testsúly átlagot jelentik, vagy hogy anyu-apu-gyerek, hanem átlagos anyagi helyzetű és státusú polgárt vagy családot. Nade, ez tényleg csak lényegtelen részlet.
Nekem tetszett a film. Ez a lényeg. Az open matte képpel sincs bajom. Több az információ, mint a 2.35:1-es arány esetén.
Inkább legyen több a kép (feltéve, hogy nem azt jelenti ez, hogy több a mikrofon meg a belógó stábtag).
24. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. június 1. - 20:31
Rászántam az időt, és megkerestem pontosan ugyanazt a kockát, mint ami a BD-s screenshot-on van. A képeket összehasonlítva ez látszik:

A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (622 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (670 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (694 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (699 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (702 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (732 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (734 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (748 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (762 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (787 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (798 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008