2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. szeptember 16. - 14:43 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. szeptember 16. - 14:44
BD-teszt: Gladiátor (Gladiator, 2000)
A Gladiátor kétlemezes változata 2002-ben áttörést hozott a DVD-formátum történetében. Vajh megismétlődik-e ugyanez a Blu-ray esetében is?

A film

(Figyelem! A screenshotok a www.dvdbeaver.com /A> oldaláról származnak, kattintásra megnonek, ám csupán reprezentációs célt szolgálnak: nem tükrözik a tényleges felbontást.)

Marcus Aurelius ( Richard Harris ) császár uralkodása idején a Római Birodalom hatalmasra duzzadt, Maximus hadvezér ( Russell Crowe ) vezetésével a legyozhetetlen a római sereg sorra leigázta a környezo országokat. Az évtizedekig elhúzódó háborúban megfáradt és megvénült császár édesfia, Commodus ( Joaquin Phoenix ) helyett a hispán Maximust jelöli ki a trónra utódjául. Mikor a becsvágyó Commodus megtudja, hogy uralkodói ambícióinak keresztbetettek, éktelen haragra gerjed, kiszorítja a szuszt apuból, Maximust és családját pedig halálra ítéli. Maximusnak sikerül meglépnie, ám a rabszolgatartó Proximo ( Oliver Reed ) kezére kerül, aki gladiátort nevel a robosztus katonából. Közben Commodus minden eddiginél nagyobb cirkuszi játékot rendez a Colosseumban, hogy ezzel port hintsen az éhínségtol zúgolódó nép szemébe (mindezt az országos "Cirkuszt és kenyeret a népnek!" PR-akció keretében.). A fellépo gladiátorok között pedig ott figyel a bosszúszomjas Maximus, akinek nem csak az új császár húga, Lucilla ( Connie Nielsen ) és a felso vezetéssel elégedetlenkedo Szenátus drukkol, hanem lassan maga mellé állítja a népet is. De ot nem érdekli más, csak a bosszú!

A Gladiátor a kosztümös akciófilmek számát gyarapítja, eme stílus pedig általában híján van a történelmi huségnek. Ridley Scott filmje is ködösít annak rendje és módja szerint. A nehezen emésztheto Amistad ot szövegezo David Franzoni valószínuleg beérte az elemi iskolában tanultak felidézésével, hiányos emlékeit fantáziájával, illetve más szandálos filmek bejáratott kellékeivel egészítette ki. A divat szavára hallgatva A rettenthetetlen ben és a Ryan közlegény megmentésé ben bevált celluloid-naturalisztikus hentelés itt is visszaköszön. Tehát igazából nincs itt semmi új - mármint egy új állócsillag feltunését leszámítva, de errol majd késobb.

/A>

A filmet nyitó ütközet grandiózus, jókora statisztériát terelget ide meg oda, viszont intenzitásában elmarad Kubrick Spartacus ától vagy Mel Gibson skót szoknyás filmjétol. Ridley Scott sok esetben klipszeru vágástechnikával, vizuális trükkökkel, lassítással, gyorsítással próbálja fokozni az összecsapások hangulatát, ez viszont néha a követhetoség rovására megy. A film monumentalitása nem merül ki impresszív harcokban: a Gladiátor szemkápráztató díszletekkel dolgozik, bár nagy részük csak virtuálisan teszi tiszteletét, amiért maximális dicséret illeti a CGI-ért felelos csapatot.

Azonban hiába szép a kirakat, ha a felkínált portéka minosége kifogásolható. A Gladiátor sztorijából nem is az autentitás hiányzik, hisz ha korhuségre vágyom, akkor tudom: nézhetnék Discovery Channelt is. A hiba nem itt van: a film sem dialógusaiban, sem cselekményében nem jeleskedik. Bosszúálló történetet láttunk már kismilliót, ennél jobbakat, merésszebbeket is. Márpedig az egyszeri nézo nem mindig szeret Aigner Szilárd szerepében tetszelegni és mindent elore megjósolni; jó dolog az, ha meglepnek, a Gladiátor viszont elejétol végéig hozza a papírformát.

A legfobb problémát azonban Maximus ellenlábasa, Commodus jelenti.  Joaquin Phoenix beteges tekintete ugyan hordoz némi orült parazsat , de alkata és kora miatt nehezen lehet komolyan venni, foleg egy olyan szerepben, amely kiváló fizikumot és jelenlétet igényel. Hisztérikus kirohanásait elnézve kedvem lett volna lekeverni néhány maflást a kis suhancnak.

/A>

A címszereplo ellenben karizmatikus, határozott férfi; elkeseredett harcot vív a csúnya rossz elnyomó ellen, izé... ellen, ráadásul egy rangban magasan felette álló asszonyka hebeg-habog a jelenlétében, egyszóval igazi hos. Russell Crowe remek színész, imádtam a Szigorúan bizalmas ban és A bennfentes ben: nem is csoda, hogy a Gladiátor szögletes szerepével játszva megbirkózik, a film jobbára mást sem kíván tole, mint hogy kardjával hadonásszon serényen, jelszavakat harsogjon, a harcok közötti szünetekben pedig morcosan nézzen. Mégis ezért a szerepért vívta ki az Akadémia elismerését, amely talán így kért elnézést az eddigi mellozésért, de a hozsonna betudható annak is, hogy a film igazából az o jelenlétének köszönheti, hogy ekkora kritikai és közönségsikert ért el.

Tucatnyi Oscarra jelölték a Gladiátort, öt szobrot haza is vitt. Nem egy filmet tudnék említeni, amit elobb indítottam volna el a vörös szonyegen, de a gyozelmen igazándiból nincs mit csodálni. A nyolcvanas években az Oscar-díj sokat veszített régi dicsfényébol: ugyan melyik akkoriban díjazott film képezi filmgyujteményünk részét, azt az egy Amadeus t leszámítva? Miss Daisy soforje talán?! A Miramax megtermett fonökei, a Weinstein testvérek és az o agresszív marketingstratégiájuk kellett ahhoz, hogy az év eleji díjkiosztó visszanyerje népszeruségét, a díjazott filmeket pedig zabálja a közönség. A Miramax másfél évtizedes diadalmenetével szemben csak a frissiben alapított Dreamworks volt képes felvenni a kesztyut, és elobb az Amerikai szépség gel, majd a Ryan közlegény megmentésével, végül a Gladiátorral vágott vissza az egykori független stúdiónak. A Gladiátor legfobb problémája pont abban rejlik, hogy egy csöppet sem mer elrugaszkodni a hagyományoktól, túlontúl kiszámítható, szépen becsomagolt közönségfilm, amely mindent alárendel a szoborvadászatnak. Ridley Scott profi rendezo, egyetlen stílusba sem törött még bele a rendezoi széke, viszont talán nem a Gladiátor miatt fogunk emlékezni rá, és ebben Ripley és Deckard is egyetért.

/A>

U>A rendezoi változat /U>

A néhány éve megjelent háromlemezes DVD után most már BD-n is élvezhetjük a film rendezoi változatát, habár ez a cím megtéveszto, ugyanis Sir Ridley Scott azzal a szöveggel indítja a filmet megelozo bevezetot, hogy ez a 17 perccel hosszabb verzió valójában nem rendezoi változat: a rendezoi változat a filmszínházakban ment, s az jelent meg az elso DVD-kiadáson is - illetve a B-n tárolható adatmennyiségnek hála ezen a korongon is megtekintheto.

Igazából egy speciális bovített változatról van szó, mellyel a film rajongóinak kívánnak kedvezni és voltaképp a kétlemezes DVD-verzió extrái között található törölt jeleneteket illesztették vissza a filmbe. Számomra sem a saját katonáit kivégezteto Commodus látványa, sem az életéért rimánkodó írnok jelenete miatt nem lett árnyaltabb a film, bár a „cirkuszt és kenyeret a népnek” gazdasági hátterének érintése már ígéretesebb inzert volt. A forgatókönyvben volt egy jelenet, melyben Maximus egy rinocérosszal küzd meg az arénában: nekem különösen sok cirkuszt és kenyeret hozott volna, ha ezt a szcénát végül legyártják a bovített változathoz. A digitális állat már elkészült, s Russell Cr

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 14:47
az aktiválással együtt befutottak a select által ajánlott fogyasztói árak:

Lakossági megjelenés: 2009.10.15.
Ajánlott fogyasztói ár: 7.990 Ft
Ajánlott fogyasztói ár fémdobozos: 9.990 Ft
2. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:03
Ez egy nagyon átfogó és jó teszt volt. Én anno moziban láttam a filmet, de nem igazán tetszett, és később tévében megnézve sem. Russel Crowe jó színész, és Ridley Scott is jó rendező, de ezzel együtt a Gladiátor egy sablonos popcorn-mozi, minden különlegesség nélkül. Szórakoztató, de nincs benne semmi igazán egyedi. A közönséghype valószínűleg a DVD-sikernek köszönhető, de a szép kép és a hajlobogtató DTS-hang még egy közepes filmből sem csinált jó filmet.
Átlagosan közepes és kiszámítható, biztosra menő amerikai filmipari termék.
3. creeper
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:04
A teszt alapján mondhatom, ez a korong képviseli a Blu-raytől való eredendő félelmemet: hogy az ember már nem is a filmet látja, hanem egy agyonrestaurált, kidigitalizált változatát.
4. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:11
3. beszóltál? :) a BD-technológia pont azt teszi lehetővé, hogy a lehető legközelebb kerülj a filmélményhez. egy tökéletes transzfer már-már olyan érzést ad, mintha egy ablakon át néznéd a történetet. ezért különösen sajnálatos, ha ez nem jön össze.
5. nagygabe
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:14
Kár, hogy így sikerült a kép. Azért még így is kötelező vétel...
6. nagygabe
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:16
És ha már "A rettenthetetlen" szóba került, az mikor érkezik meg hozzánk?
7. Valkyr - Blugeek.blog.hu
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:27
A kép miatt egy picit keserű szájizzel ugyan de mindenképp ide vele!
8. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:52
Ha már az Oscarok szóba kerülte...a 80-as évek díjaival általában semmi gond,annál inkább a 2000 utáni időszakkal.Pl.:
Gladiátor
LOTR III.
Chicago
A tégla
Nem vénnek való vidék
És persze a legutóbbi győztes...

9. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:55
Jaja, Csabaga, igazad van...
10. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:57
a LOTR III gyönyörű, a NO COUNTRY FOR OLD MEN fantasztikus, a legutóbbi győztes pedig a... a... mi is volt? :)
11. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 15:58
ó, közben leesett. nos igen.
12. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 16:03
A Nem vénnek való vidék a testvérek legjellegtelenebb filmje,tipikusan díjra gyúrt alkotás...Szerintem.
Szerencsére magukra találtak az Égető bizonyíték c. munkájukkal.:)))
13. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 16:07
díjra? de hisz az az oscar történetének egyik legmerészebb díjazottja. nincs benne semmi patetikus, semmi mesterkélt, de még csak drámainak se drámai, egyszerűen csak pokolian kegyetlen. az ilyen filmek maximum kultusz státuszt szerezhetnek maguknak (lásd SE7EN). a coen-testvérek egyik legjobb filmje.
14. nagygabe
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 16:14
Háááát, Se7en-hez hasonlítani a véneket.... A Hetedik egy végig feszültséggel teli, izgalmas film, nagyon erős színészi alakításokkal. Ezeket a vénekről egyáltalán nem lehet elmondani. Alig bírtam végigszenvedni....
15. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 16:18
igaz is, a SE7EN valóban sokkal kommerszebb film.
16. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 16:28
"Ha már az Oscarok szóba kerülte...a 80-as évek díjaival általában semmi gond,annál inkább a 2000 utáni időszakkal."

biztos? így belegondolva abból az évtizedből csak az amadeus és a szakasz érdemelte meg nagyon a díjat.
17. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 17:45
Egy kis adalék, fullHD képek az amerikai kiadásból:

free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host

Free Image Hosting by ImageBam.com
18. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 18:39
köszi a képeket!

phoenixnek olyan arca van, mintha faragták volna és a többi is elég beszédes. :\
19. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 18:41
viszont hogy legyen összehasonlítási alap, készítenél néhány screenshotot a bővített változat plusz jeleneteiről? (pl. a katonák kivégzéséről.)
20. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:05
Szégyen ide, szégyen oda, bár megvan megjelenése óta a 3 lemezes bővített verziós DVD is, soha nem néztem meg abban a verzióban a filmet :S Ha megmondod, hogy kb hányadik percnél keressek bővített jeleneteket, akkor nincs akadálya.
21. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:14
a percet ne kérdezd (sajna most nem tudok belenézni a filmbe), de ha a nálunk megjelenő és az amerikai változat fejezetfelosztása megegyezik (és remélhetőleg megegyezik), akkor a kérdéses jelenet azt a fejezetet előzi meg, melynek elején a gladiátorok a rácsok mögött azzal szórakoznak, hogy egy kígyóra fektetett dobot ütlegelnek. ebben a jelenetben commodus kivégezteti két katonáját, pedig ártatlanok. előre is kösz! :)
22. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:28
Oké, megkeresem. Addig is, érdekességképpen, azokról az "eltűnt" nyilvesszőkről találtam két összehasonlító képet:

HDTV verzió:

free image host

Blu-ray:

free image host
23. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:33
durva.
24. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:36
szia Diablo69

ment egy mail!

thx
25. nagygabe
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:48
22: Na ez tényleg durva!
26. .. ... .. .
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:53
22.: A DVD-n jól látszódnak a nyílvesszők! ;-)

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a "digitális hibajavító" f*szán "kijavította" őket... :-D
27. .. ... .. .
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 19:53
Ki a filmből! :-)
28. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 20:03
az igazsághoz azért hozzátartozik, ami egy screenshoton (azaz egy másodperc törtrészén) nem látszik, az a filmben, azaz mozgásban nagyon is jelen van.
29. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 16. - 22:15
Akárhogy is van, ezt a BD-t megvesszük!
30. Szilárd
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 11:07
Meg hát!
31. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 13:01
21.: A 17. fejezetben vannak ez a jelenetsor. A screenshotok:

free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
32. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 13:05
*vannak helyett van

Készítettem képeket a film eleji csatáról, azért látszanak azok a nyílvesszők :)

free image host
free image host
33. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 13:54
nagyon köszi!

gondolom, a képekhez nem nagyon kell kommentár: minden figura, minden elem sokkal természetesebbnek hat, a színek és árnyékok is sokkal valóságosabbnak tűnnek. ilyennek kellett volna lennie az egész filmnek. :\
34. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 15:13
16.

A 8o-as évek győztesei:

Kramer kontra Kramer
Átlagemberek
Tűzszekerek
Gandhi
Becéző szavak
Amadeus
Távol Afrikától
A szakasz
Az Utolsó császár
Esőember
Miss Daisy sofőrje(89-ben készült,9o-ben nyert)

A filmek többsége manapság szerintem még jelölésig sem jutna,és inkább csak art mozik játszanák...Ez dicséret akart lenni.:)


35. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 15:17
- nem láttam.
- felejthető (a RAIGING BULL-lal szemben nyert!)
- csak a zenéje maradt fenn
- unalmas
- nyálas
- klasszikus
- unalmas ÉS nyálas :)
- remek
- felejthető
- jó, de nem kiemelkedő
- unalmas

hát...
36. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 15:26
Akkor nekem még mindig jobb véleményem van az újabb filmekről,mint neked erről a korszakról!

Persze,ha a Chicago helyett a Zongorista,ha Tégla helyett a Királynő nyer és így tovább...:)
37. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 15:31
nem feltétlenül. a 2000-es filmek nagyját szintén ugyanezekkel a jelzőkkel tudnám jellemezni. :)
38. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 17. - 15:55
34-35

1. Zseniális mestermű
3. Nagyszerű klasszikus
5. Megható és szívbemarkoló
7. Detto
10. Briliáns
11. Csodás

A Gladiátor BD-ről:
Nincs lézerszemem, nagyszerű FullHD TV-m és pompás BD-lejátszóm viszont igen, és a Gladiátor BD-élmény egyszerűen káprázatos. Ugyanolyan felejthetetlen, mint annak idején a DVD változaté. Ridley Scott biztosan elégedett. Csak "mi" nem tudunk azok lenni. Számomra ez a kiadás tökéletes. Jócskán megérte az árát, na nem a 10 ezer forintot, hanem annyit, amennyiért Angliából vettem. De ki tudja, ha kibírtam volna a hazai megjelenésig, talán tízezret is megért volna.
39. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 18. - 15:49
35.
Ha jobban meggondolom a Szakasz helyett a Hannah és nővérei győzelme szimpatikusabb lett volna.:)
Az általad preferált Dühöngő bika helyett nálam a Taxisofőr lett volna a nyerő a Rocky helyett a maga idejében.
40. P1eTr0
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 11:32
Csak egy kérdésem lenne a kiadáshoz.
A dvdbeaver-en néztem a sample képeket. Elvileg a HD kép a lehető legjobb mértékben adja vissza a filmet. Miért van az, hogy a Blu-ray filmnek a teteje "csonkított" a HDTV képéhez képest?
41. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 11:56
40: mert a filmet Super 35 eljárással forgatták, ami annyit jelent, hogy a filmnegatív felvételi képaránya 1.66:1-es, és ebből vágták ki aztán a moziba szánt 2.35:1-es arányt, ami a definitív, végleges képarány. A HDTV sugárzásra viszont csináltak a negatívról egy ún. "open matte" transzfert, 1.78:1-ben (ami mostanában a független kiadók is előszeretettel alkalmaznak nálunk). Viszont ez nem a rendezői elképzelések képaránya, így részemről csonkított verzió...
42. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 13:15
Egy csomó filmnél észrevettem már, hogy open matte eljárással hozták létre a TV-változatot.
43. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 13:26
43: Pedig az épp, hogy nem csonkított, hanem inkább plusz információtartalommal bír. Amiben igazad van, hogy ez meg már több, mint amit a rendező meg szeretett volna mutatni.
44. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 13:42
42: mostanában, 1-2 kivételtől eltekintve (pl. Star Trek) minden film ezzel az eljárással készül, csak éppen a független kiadók filmjei sajnos eltérő képaránnyal jönnek ki DVD-n / BD-n, mint ahogy moziban mennek. A nagy stúdiók filmjei hálistennek nem követik ezt a trendet...
45. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 24. - 13:44
43: lehet, hogy a kép tetején és alján több látszik, de a kép két oldalából általában hiányozni is szokott ez-az, pl. a Taken esetében...
46. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. november 7. - 14:24
kapcsolódó anyag:
GLADIATOR BD vs BRAVEHEART BD
47. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 13:44
nem csak a nyílvesszőknek veszett nyoma a BD-változaton.

villám HD TV 01, villám BD 01

vilám HD TV 02, villám BD 02
48. Argento
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 14:15
Még a végén kiderül,azok jártak jobban akik megnézték HDTV-n,vagy van egy ripjük róla.Éljen a kalózipar. :))
49. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 14:18
a paramount/universal helyében én már most elindítanék egy "kárpótlási" programot, melyben ingyen vagy minimális díjért cserébe cserélik a "hibás" kiadványt egy megfelelőre. ilyet kezdeményezett anno a sony is a jól elbaltázott THE FIFTH ELEMENT kapcsán.
50. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 14:23
49: csak hogy érzékeltessem, miről van szó: THE FIFTH ELEMENT mpeg-2 vs avc
51. Argento
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 14:29
49:

"ilyet kezdeményezett anno a sony is a jól elbaltázott THE FIFTH ELEMENT kapcsán."

Nem is győzök hálaimát rebegni,mert eladtad nekem a Remastert.PCM ,TrueHD és minden földi jóság.Már nem adom vissza. ;)

Az első kiadás (5th element) tényleg annyira rossz lett ? Olvastam róla valahol.Erről azért eszembe jut egy másik ominózus eset.

Ez a WARNER nagy lépése volt (szintén a jenkiknél):

TERMINATOR 3 első BD-s kiadása.1080i-s képpel jött ki az egész első széria. :D

Nem győzték cserélni és újra kellett gyártatni,visszavonni az üzletekből az összes kópiát.

Igaz addigra már vagy egy éve kint volt HD-DVD-n és már csak az nem vette meg azon (1080p-ben) aki nem akarta,vagy az ellentáborba tartozott.
52. Argento
Hozzászólás időpontja: 2009. november 15. - 14:30
50:

Megelőztél. :)
53. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 1:11
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki esetleg kételkedik az első kiadás kétes minőségében:

http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId 17822 level 270

Úgy néz ki, mi is megkapjuk a 10. évfordulós, vadiúj transzferű kiadást. Eszerint csak nem a levegőbe beszél Argento és a többi vájtszemű kolléga, amikor fikázza a képet...

Majd egy összehasonlító elemzésre kíváncsi leszek. :D
54. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 8:52
53:

"Majd egy összehasonlító elemzésre kíváncsi leszek. :D"

Erre lesz pár emberkének lehetősége.Elég sokan bezsákolták itthon,mikor megjelent.

Ha ez csúcs volt kíváncsi leszek a Remastert milyen jelzők illetik majd.

"nem jó,mert szemcsés a kép,a régi ellenben etalon" 10/1

Kábé ilyenekre számítok. :(
55. Hank Moody
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 22:30
Kicsit durva, hogy 10 év telt el a bemutató óta. Akkor 17 évesen, a világra nyitottan, csillogó szemekkel bámultam a nagybetűs FILMET. Ma, 10 évvel később... ugyanígy teszek. :)
56. kimi
Hozzászólás időpontja: 2011. március 19. - 19:06
Írtam a Select Video-nak, hogy mi is megkapjuk-e a remastered változatot...

"Tisztelt Select Video !

Universal régiónkban is kiadta a "Gladiator 10th
Anniversary Edition" Blu-ray lemezt, amelyen már a remastered kép van.
Ez nálunk mikor fog megjelenni? Mikor vásárolhatjuk meg? "

Erre ezt a választ kaptam:

" Elnézést a késői válaszért.
A következő alkalommal hozzánk beérkező Gladiátor BD szállítmány már a remastered képet fogja tartalmazni. Valószínűleg 1-2 hónapon belül már megvásárolható lesz. "

Ámen :)


57. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2011. március 19. - 22:47
Esetleg egy DVDextrás hír lesz szentelve a hírnek, ha hivatalossá válik, hogy tényleg jön a remaszter?
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (696 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (760 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (824 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008