2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2008. december 2. - 22:58 - zalus | Utolsó frissítés: 2008. december 2. - 22:58
Pályázat: Tervezd meg az első Magyar DVD Szemle arculatát!
A Budapest Film DVD üzletága grafikai pályázatot hirdet.

2009-ben a magyar filmek DVD forgalmazói egy új kezdeményezéssel, a Magyar DVD Szemle megrendezésével szeretnék a vásárlók és minden magyar film iránt érdeklodok igényét kielégíteni. A Magyar DVD Szemle egy idoben kerül megrendezésre a 40. Magyar Filmszemlével, célja a magyar filmek népszerusítése DVD-n és Blu-rayen. Ehhez kapcsolódóan a Budapest Film grafikai pályázatot hirdet.

A pályázók feladata a 2009-ben megrendezésre kerülo Magyar DVD Szemle arculatának kialakítása. A pályázatot szervezo Budapest Film olyan anyagokat vár melyek egy friss, modern arculattal ruházzák fel ezt az új kezdeményezést. A pályamunkák során az elsodleges feladat a logó, illetve a tipográfia kialakítása. A nyertes arculati elemek a Magyar DVD Szemléhez kapcsolódó kommunikációs eszközökön kerülnek felhasználásra.

A kiadó a nyertes pályamunkát 50.000 Ft-tal jutalmazza. A pályázatokat december 15-ig, .jpg formátumban az alábbi e-mailcímre várják: videoinfo@budapestfilm.hu /A>

Jó munkát!


1. vpe
Hozzászólás időpontja: 2008. december 2. - 23:01
13 nap erre? Jó vicc...
2. Szása
Hozzászólás időpontja: 2008. december 2. - 23:31
50.000 forint erre? Jó vicc...
3. Stanley Ipkiss
Hozzászólás időpontja: 2008. december 2. - 23:35
Jpg formátum? Jó vicc...
4. Pizsama
Hozzászólás időpontja: 2008. december 2. - 23:42
Tadam, a pályamunkákat általában .jpeg-ben szokás elküldeni, később a nyertes pályamű készítőjének természetesen jobb minőségben is prezentálnia kell az alkotást.
5. gerbence
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:07
Ez az ötvenezer a zsűri alapján legjobbnak ítélt nyereménye, és független az esetleges felhasználásért kapott (munka)díjtól, vagy ennyiért kívánják megvásárolni a komplett arculati tervet?

Vagy aki megnyeri, az kap 50 ropit + egy megbízást az arculat kialakítására (valamilyen megállapodás alapján)?

Csak azért kérdezem, mert ez így majdnem nulla info, és a két hét csöppet krétás aszfaltrajz-verseny szintű határidőnek tűnik... vagy csak én vagyok túl hepciás, de nem egyértelmű, mit várnak: az "arculat" szerintem nem egyenlő egy logóval. Vagy itt erről van szó?
Esetleg konkrétabb pályázati flhívás valahol..?
6. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:12
szerintem írjatok a fenti címre.
7. s.panther
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:19
Egy jó arculat tervezése akár több honapot is igényelhet.
Az ötvenezer az egy reklámgrafikával foglalkozó cégnél még elölegnek is kevés lenne.
8. derceto
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:26
Há-há, április bolondja! Izé... mivan?!
9. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:30
gondolom, ez a pályázat nem azoknak szól, akik egy kék gomb pirosra festéséért 25.000+áfát számláznak ki (mint pl. a kedvenc kirowskink), hanem amatőr, vasárnapi dizájnereknek, akik szimpla lelkesedésből is összehoznának egy ilyet. szóval take it easy.
10. derceto
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 0:35
I take it easy because I can t take it seriously. :)
11. xido
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 3:33
oké..csak hogy értsem is...akkor most elsődleges pályázat egy esetleges hírdetési plakát terve felirattal,szemle logoval...vagy mi a tosz?
12. Bolond Pierrot
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 9:09
Engem inkább ez döbbent meg:

"célja a magyar filmek népszerűsítése DVD-n és Blu-rayen..."

Hány magyar film is jelent meg így??? Előbb talán ki kéne adni őket...
Szinte csak a kommersz magyar filmek jelentek meg DVD-n...

Szőts Istvántól semmi, Bódy Gábortól semmi, Zolnay Páltól semmi, Mundruczó Kornéltól 1 (de az sem beszerzhető), Huszárik Zoltántól 1, Fehér Györgytől 1, Radványi Gézától 1, Hajdu Szabolcstól 1 (a legkommerszebb), Enyedi Ildikótól 2, Tarr Bélától 3, ... hogy csak pár példát említsek... de még Jancsó Miklóstól, Szabó Istbántól és Makk Károlytól se sok...
13. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 12:20
Pierrot koma nem bolond! Nevetséges ez az egész kezdeményezés abban a miliőben, ahol az igazi értékeket háttérbe szorítja a gagyi, ahol a Kútfejek hamarabb jelenik meg, mint például a Mephisto, ahol a magyar filmeket már szinte kötelezően kilenckilencvenesítik, kizárva ezzel azt, hogy a kiváló művek rangjukhoz méltó módon, felújítva, szép külsőben jelenhessenek meg. Hasítani persze mindenki szeretne, de áldozni senki nem hajlandó, s akkor még nem beszéltünk a jogokkal való bűvészkedésekről. Ugyanakkor a nagyközönségnek szánt "közönségfilmnek" csúfolt legújabbkori borzalmak még a maradék érdeklődőt is a külföldi szenny felé fordítja, mert sok esetben még a legborzalmasabb tré valaminek is jobb a forgatókönyve, mint egy hasonló hazai produktumnak.
Szóval Pierrot-hoz hasonlóan kíváncsi vagyok, hogy tulajdonképpen mit is akarnak megszerettetni a magyar közönséggel. Ha a magyar klasszikusokat, akkor azt minőségi, versenyképes dvd-kiadványok formájában formájában lehet megtenni - még csak szemle sem kell hozzá, ha viszont arról szól a történet, hogy a Tibi vagyok és csokit akarok (vagy mi) című alapművet BD-n tukmálják az emberekre, akkor is jobb, ha mással ütik el az időt.
Végezetül pedig, nem az a figyelemfelkeltés leghatásosabb módja, ha -fogalmazzunk úgy - jelképes összeget feldobva bevesszük a leendő nézőt a buliba, az már inkább lenne meghökkentő s egyben ünnepi, ha olyan termékek látnának napvilágot, amire lehetne bulizni!
Nem állítom, hogy ez a világ legfeleslegesebb kezdeményezése, de hogy rossz módszer, az fix.
14. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 13:56
12: azért magyar filmeket Blu-rayen kiadni igencsak baromira költséges lenne, mivel egytől-egyig nem ártana őket kockánként felújítani, ha már nem gagyit akarunk viszontlátni HD-ben...

Én jobban félek attól, hogy magyar filmek esetében milyen lesz a képminőség, ha már csak Beta kazettákon elérhetők bizonyos alkotások, a filmnegatív meg nem léte miatt... :(((
15. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 16:12
Magyar filmek BR-en? Na, az igencsak érdekes felvetés. A legtöbb hazai "alkotás" még DVD-re sem való. Nem mellesleg BR-en csak akkor lenne értelme kiadni bármit is, ha eleve olyan minőségben vennék fel, ez esetben HD-ben.
Meg persze ha már eleve a 990 Ft-os kategóriában indul egy-egy magyar film, és így sem kel el nagy mennyiségben, akkor vajon ki pék venné meg BR-en, 6-8000 Ft-ért?
A Blu-Ray-t nem a mikro-költségvetésű, ál-művészieskedő magyar fércműveknek találták ki, hanem az igényesen elkészített filmek számára, pl. Sötét lovag, 300, Mátrix, stb.

50,000 Ft-os "főnyeremény"?? Tuti, hogy ez ráadásul még bruttó is... le kell adózni belőle. És ha valaki netán "nyer" a "pályázaton", akkor 50ezerrel kiszúrják a szemét, lenyúlják az ötletét, és milliókat keresnek vele az ügynökségnél.
16. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 16:15
Félreértés ne essék; vannak kiemelkedő magyar filmek, de technikailag azok sem valók BR-re. DVD-n még csak-csak, de HD-ben? Ugyan már... Kapupiszkok, karcok, szöszök, szemcsék... 1920x1080-as felbontás mellett??
Ne már...!
17. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 16:15
Opcsi, neked milyen magyar filmek tetszenek?
18. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 16:26
És Opcsi, mi tesz egy filmet igényesen elkészítetté?
19. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 17:09
Nekem pl. megvan itthon Szabó István A napfény íze és az Édes Emma, drága Böbe című filmjei, és megvan a Valami Amerika is. Utóbbit lehetne BR-en kihozni, de előbbieket nem, mert ott a látvány csak másodlagos.
20. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 17:13
Igényesen elkészített?
Jól meg van írva, szól valamiről, esetleg még gondolkodásra is késztet, van története, amit a cselekmény is kiszolgál.
Ha kommerszebb műfajról van szó, pl. akcióról, akkor a fentiek arra is vonatkoztathatóak, de ha csak zúzni kívánunk, az sem megy el önmagában. Valahogy annak is meg kell felelni egyfajta belső logikának, ami a saját keretein belül hihetővé és hitelessé teszi.
Jó akciófilm: Halálos fegyver
Rossz akciófilm: Death Race
stb.
szerintem...
21. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 17:17
Szerintem a BR - éppen a kivételes technikai tulajdonságai miatt - inkább a látványorientáltabb filmeknek való, hiszen az kihasználja a rendelkezésre álló felbontást. El tudjátok képzelni BR-en pl. a Presszót? Egyetlen, mozdulatlan kamera, és a szereplők mozognak a kép előterében. Ehhez minek a HD?
22. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 18:39
Amit mondtál, abból azt a következtetést lehetne levonni, hogy a film legyen a formátumért, s ne a formátum a filmért. Vajon ki és miből tuningolná fel a régi sikereket csak azért, hogy BD-n ne legyen pixeles? Szerintem senki, tehát ebből adódóan ezekből sokáig nem is lesz modernebb formátum, örülhetünk, ha esetleg dvd-n megjelennek. Viszont óva intenék mindenkit attól, hogy az új elektronikai kedvenc miatt azokat a filmeket már másodlagossá minősítse vissza, amiket "csak" dvd-n adtak ki/fognak kiadni. Ezt azért fontos kiemelni, mert nem egy olyan kijelentést hall az ember, hogy "én már dvd-t soha többet nem veszek", "minek van szuper tévém, ha szar a felbontás" meg hasonlók. Emlékezzünk rá, hogy itt FILMEK voltak vannak lesznek, s azoknak az értékét vagy értéktelenségét kb. a sokadikutáni sorban határozza meg az, hogy mekkora a felbontás.
Különösen a magyar filmeknél kell ezt megemlíteni, mert ezek állapota általában gyengébb minőségű, mint azonos korú külföldi társaiké.
Visszatérve erre a tervezett szemlére, arra mindenképpen jó, hogy a szakma képviselői egy helyre gyűlve szembesüljenek azzal, hol tart ma a magyar filmek dvd-kiadása. Talán még a BuFi-nak van a legtöbb jogalapja ahhoz, hogy egy ilyet összetrombitáljon, mert az utóbbi években leginkább ők adtak ki olyan színvonalon magyar filmet, aminek látványától megörült az ember (az említett Valami Amerika mellett, pl. az Üvegtigris, a Kontroll, a Moszkva tér stb.), míg máshol már élményszámba ment az is, ha nem agyonkaristolt, pattogó hangú kópiáról történt a sokszorosítás, a csomagolás "puritánságáról" nem is beszélve. Kár, hogy lassan a BuFi-nak is példát kellene venni régi önmagáról, mert a legutóbbi magyar filmjeik már nem azt a nívót képviselik. Igen, erre meg lehet azt mondani, hogy akkor a mostani dvd piac is példát vehetne a régebbi önmagáról, s ez kétségkívül igaz. Hogy ezen a helyzeten egy szemle mennyit tud javítani nem tudom, de ha a színvonalat és a szakmaiságot emelendő igazán értékes filmes szakembereket szándékoznak meginvitálni a rendezvényre, tiszta röhej lesz szerintem, hogy magyar filmet gyártó magyar mivoltuk ellenére Magyarországon mindannyiuk munkásságának csak töredéke jelent meg eddig.
23. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2008. december 3. - 18:48
Abszolút igazad van abban, hogy a BR mellett nem lehet lefitymálni a DVD-t, hiszen az még mindig nagyon jó minőségű. Ugyanakkor tény, hogy a BR mellett elmarad tudásban, de ez persze nem feltétlenül pejoratív tulajdonság.
Egyszerűen csak egy korábbi technológia.
A lényeg mindig is a FILM lesz, nem pedig az éppen aktuális hordozó. Ilyen formán a VHS is jó, hiszen az is képes biztosítani a filmélményt.
A DVD, ill. most a BR ezen a filmélményen javít, ill. fokozza azt a jó minőségével.
A MOKÉP pl. a nyáron adott ki egy csomó remek magyar rajzfilmet (pl. Macskafogó, Az erdő kapitánya, Szaffi, stb.), és azok éppen DVD-re valók, mert gyönyörűszép a képük, és a hangjuk is megfelelő, nyoma sincs az eltelt éveknek.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (696 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (760 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (824 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008