2018. szeptember 23.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. február 18. - 13:09 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. február 19. - 13:10
DVD-teszt: Doktor House - 3. évad (House, M.D. - Season 3, 2006)
David Shore, a Doktor House ötletgazdája 2004-ben alkotta meg csapatával sorozatot, melynek főszereplője egy mizantórp doki, Dr.Gregory House. A széria harmadik évada a hetekben jelent meg DVD-n.

A sorozat

David Shore , a Doktor House ötletgazdája 2004-ben alkotta meg csapatával a sorozatot, melynek foszereploje egy mizantróp doki, Dr.Gregory House, aki a Diagnosztikai osztály vezetojeként három fos csapatával próbája kiderítni a Princeton-Plainsboro Teaching Hospital különösnél különösebb pácienseinek rejtélyes betegségeit.

Dr.House munkáját rendre fellángoló vehemenciával próbálja akadályozni fonöke, Dr. Lisa Cuddy, akivel a sorozaton végigvonuló macska-egér viszonya mindig is a rajongók érdeklodésének középpontjában állt. A konokul a saját útját járó diagnoszta egyetlen barátja az onkológus Dr.James Wilson, aki a sorozatban különbözo események hatására többször kényszerül arra, hogy komolyan átgonodlja viszonyát barátjával. Doktor House szerepére eredetileg amerikai foszereplot szerettek volna az alkotók, de miután végignézték Hugh Laurie a castingra Namíbiából, egy szállodai szoba fürdoszobájából beküldött anyagát – éppen akkor forgatta  A Fonix útja címu filmet – egyöntetuen úgy döntöttek , hogy a brit színész lehet a siker kulcsa. És lett is. 2006-ban és 2007-ben a sorozatban nyújtott alakításért Golden Globe-bal jutalmazták, a sorozat pedig Amerikában már az ötödik évad közepén jár, túl a századik epizódon és továbbra is elokelo helyet foglal el a nézettségi listákon.

A mogorva, embergyulolo Doktor House és csapatának hétköznapjait bemutató sorozat DVD-kiadása a 3. évadhoz érkezett kis hazánkban. A 24 részbol álló évad mind az epizódok fo-, mind a mellék történetszálában nem kevés érdekes és meglepo helyzettel szögezi ismét a tv-készülékek elé a rajongókat.

/SPOILER/ A csöppet sem eseménytelen évadban House sittre és elvonóra kerül, ideiglenesen megfosztják parkolóhelyétol, Chase és Cameron közel kerülnek egymáshoz, House és Cuddy több ezer méter magasan is megmutatják, mit tudnak, ha életmentésrol van szó, House átmenetileg egy ebbel osztja meg az életét s közben a konzervatív és felettébb törékeny botját egy lángolóra cseréli, és aztán végül csapat nélkül marad. /SPOILER VÉGE/

A gyógyszerfüggo dokit ezúttal sem a betegek, sokkal inkább a betegségek iránt tanusít figyelmet , ugyanúgy imád Cuddy dekoltázsán élcelodni s egyben szemet legeltetni, és Dr.Wilson is ugyanúgy „kedveskedéseinek” céltáblája, mint korábban, egyszóval leszögezhetjük, minden a régi. De vajon tartogat –e valami meglepetést a a DVD-kiadás?

A DVD

Az ezúttal piros gyujtodobobozt kézbe véve azonnal feltunik, hogy ez elso két évaddal ellentétben, - ahol fényes papírból készült tartóba kerültek a karcsú tokok -, ezúttal matt papírból készült a gyujto, ami noha valóban érzékenyebb az ujjlenyomatokra, külso megjelenésében azonban nem okoz csalódást, maximum azon bosszankodhatunk, - ha már valamin nagyon akarunk -, hogy a papírtokon nincs a korábbi évadok csomagolásánál megszokott kis félkör alakú bevágás, ami megkönnyíthetné a lemezek kibányászását, így rendre „burogatni” kell, ha hozzá akarunk jutni a muanyag tokokhoz. Annak viszont egyenesen örülhetünk, hogy a 3. évad DVD-kiadását nem fogta szigorú fogyókúrára a kiadó, azaz továbbra is 6 slim tokban kaptak helyet a lemezek, melyek –és most megint egy kis üröm következik – szitázása teljesen megegyezik, mindegyiken House doki pózol személyesen, ahogy a külso borítón is, a belsokön is és a menüben is, s sajnos még egy átöltözésre sem futotta „közben”. A hat tok hátulján az epizódok listázása mellett minden részrol egy 2-3 mondatos ismertetot találunk, majd az esetleges extrák listáját, valamint néhány fotót. A slimek minosége sajnos nem a legjobb, „tartófóboknál” valószínuleg rövid úton cserére szorulnak majd.

Az állóképes, zavaróan hangtalan menübol ismét az olykor lángoló bottal járó diagnoszta néz vissza ránk, a csomagolásról már ismeros öltözetben. A nemcsak kinézetében, de tartalmában is puritán menüben választhatjuk az epizódonkénti lejátszást, vagy az összes rész megtekintését egyben, illetve dönthetünk, hogy angolul vagy éppenséggel magyarul volna–e kedvünk hallgatni a kiválasztott részt/részeket. A második és harmadik lemez kivételével – ahol csak a 4-4 epizód található -, az extrákat is választhatjuk a menüben.

Az epizódok eredeti, 1.78:1-es képaránnyal kerültek a lemezekre. A kép minosége átlagosnak mondható, a színek visszafogottak és természetesek, viszont a kép néha messze kerül attól, amit tuélesnek lehetne nevezni, és sajnos itt-ott némi szemcsésedés is tapasztalható. Mindez azonban, noha ijesztoen hangozhat, nem sokat von le a mozizás élvezeti értékébol.

A kiadványon 5.1-es angol illetve 2.0-ás magyar hang, valamit az eredeti nyelv választása esetén kényszerített magyar felirat található. A magyar hang esetében néhol nagyon hiányzik a térhatás, a hangok szimplán beleragadnak a front sugárzókba, míg az 5.1-es eredeti hangsávot választva tisztán élvezhetoek a hangok mind a hat hangsugárzóból. Így egyértelmuen azt mondanám, ha tehetjük, válasszuk az angol nyelvet, de legnagyobb bánatomra ezesetben belepofátlankodik a képbe a néhol bosszantóan szöveghutlen magyar felirat, ráadásul nem a kép legaljára, hanem egy kicsikét feljebb, ami olykor arra is „képes”, hogy a szereplok arcának felét kitakarja. Ha pedig az epizódok elso pár percében szeretnénk a feliratos verziót nézni, még azzal is számolnunk kell, hogy a kép alján megjeleno stáblista miatt a felirat felül jelenik meg és ezzel gyakorlatilag lefejezi az akkor éppen képen lévo szereploket.

Jól gondoljuk azonban meg milyen nyelvet állítunk be a menüben, mert az epizódok közben nincs mód a hangsávok közti váltására!

Az extrák kapcsán van egy jó és egy rossz hírem. A jó hír az, hogy vannak, a rossz az, hogy sem angol, sem magyar felirat nem tartozik hozzájuk. Így viszont az angolul nem értok számára az egyébként látszólagosan nagy mugonddal összeválogatott és tartalmilag is jónak mondható plusz anyagok maximum vizuális élményt tudnak nyújtani, ami azonban egy audiokommentár esetében elég soványka vígasz lehet.

Az elso lemezen csak egy rövidke extra található, ami nevében - A dühös külvárosi lány verzió - sokat sejtet, azonban mindössze egy pár perces, némileg továbbgondolt, a Káin és Ábel címu részben jóval decensebben eloadott jelenetrol van szó, melyben Dr.Cuddy és Dr.Cameron f-szavakkal felturbózott verbális hajtépést vívnak, ami persze ki más miatt történne, mint a mindkettojük által messze nem közönnyel kezelt gitárnyuvö doki miatt. Meg kell hagyni, remek ötlet volt egy jelenetet így is rögzíteni, tényleg sodró a lendülete, még a diszkréten Maunika-show-s attitud ellenére is.

Ahogy korábban már írtam, a második és a harmadik lemez nem kapott plussz tartalmat, a negyedik lemezen azonban végre megtaláljuk a korábbi évadok kiadásainál csak beígért audiokommentár t. A 15., Fél-Nóta címu részhez készült kommentárban David Shore , a sorozat szüloatyja és Katie Jacobs produder és egyben szárnyait próbálgató rendezono mesél a nézoknek az epizód készítéséhez kapcsolódó kulisszatitkokról.

A zenei világból jól ismert,de a mozinézok elott sem teljese

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 13:22
Yes! I know it! Rainbow for president! :)))
2. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 14:38
A térhangzás miatt kár angolul nézni, mert szinte csak beszélő fejekről szól a sorozat.
3. CaWarin
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 15:04
Hát ha ezúttal egy részen se csúszik a hang a képhez képest, az nekem már pluszpont :) :(
4. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 15:21
3: :D
5. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 15:49
Vapc, a presidentek tudnak gépelni, nekem meg azért összeakadtak az ujjaim és figyelmetlen is voltam.... Elnézést érte.
6. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 16:02
A szokásos jó kritika!Jó hosszú...:)))
7. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 16:20
6 : 6 lemez, az 6 lemez.:)
8. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 17:08
7: ráadásul egy mozgó bottal rendelkező brit színészről van szó :)
9. brown
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 19:49
Ismét gratula, kollegina! :)
10. fouconel
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:13
Mihez gratula??
Persze nem gondoltam, hogy egy Roger Ebert minőségű elemzést találok, de ekkora amatőrizmus azért már fáj. Mintha a magyar Fangoriát olvasnám.
11. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:22
10: előtted is itt a lehetőség, írj egyet te is.
12. fouconel
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:31
11: A régi primitív szöveg: csak akkor kritizálj, ha tudsz jobbat! Azért, mert nem tudnék jobb DVD-ismertetőt írni, már nem is kritizáhatom meg a hihetetlen írói vénával megáldott Mónit?
Szóval a legszarabb Michael Dudikoff-filmre sem mondhatom, hogy rossz, mivel nem tudnék jobbat rendezni (lévén nem vagyok filmrendező)??
13. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:40
12: kritizálni lehet, nem azt írtam, hogy nem teheted ezt. csak hogy ha van kedved, akkor írhatsz te is egyet, és szerintem azt is megjelentetik a szerkesztők.
14. fouconel
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:45
13: Ott a pont, konkrétan valóban nem ezt írtad, de élek a gyanúperrel, hogy mondandód lényege ez volt.
15. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 18. - 22:48
14: rosszul teszed, nem ilyen szándékkal írtam.
16. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 8:40
Azért arra kiváncsi lennék, hogy az a pár ember, aki csak kötekedni jár ide, a munkahelyi stresszt vezeti le? Vagy így elégül ki? Ne is haragudj, fakanál, de ha te megjelensz valahol, akkor tuti beszólsz valakinek egyből! (Mondjuk ez az eset a jobbik fajtából való, de akkor is...)
17. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 8:50
Kedves Fouconel . Köszönöm a kritikádat, természetesen elfogadom, ha valakinek nem tetszik az, amit írok. Viszont, ha már elolvastad - amit ezúton külön köszönök - akkor segítenél abban, hogy hogyan tehetném jobbá az esetleges következő írásomat? Szívesen olvasnám tőled, hogy pontosan miben hibáztam, miben kellene javulnom. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tanulhatnánk tőled mindannyian. Mert anélkül, hogy valaha is olvastam volna tőled valamit, érzem, neked ez sokkal jobban menne. Mester, taníts!
18. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 10:15
szerintem a kavarást az okozhatta, hogy a fenti, emberes munkával elkészített sorok ezúttal nem egy kritika, jóval inkább egy teszt jellegzetességeit hordozzák magukon. a "maunika"-beszólásért pedig külön jár a pirospont. :)
19. Tip-Top
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 12:14
Soha rosszabb DVD-tesztet! Korrekt, informatív. Minden elismerésem Móni!
20. Stanley Ipkiss
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 13:18
Maunika.
21. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 15:32
Minden jót Maunika! :D
22. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 15:39
Vapcikám, eddig voltunk haverok....
23. cinefilo
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 16:09
22. Ezek után, Túl a barátságont fogtok alakítani?n :))))))
24. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. február 19. - 16:21
ha lehet, azért törekedjünk a konstruktív hozzászólásokra.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (626 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (674 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (697 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (703 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (706 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (736 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (738 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (751 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (766 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (791 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (802 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008