2018. szeptember 24.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. július 15. - 13:16 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. július 15. - 23:22
DVD-teszt: Volt egyszer egy vadnyugat (C era una volta il West, 1968)
Kevés olyan film készült, amely több emblematikusabb jelenettel bírna, mint Sergio Leone klasszikusa: ugye nektek is beugrott kapásból vagy egy tucat?

A film

A televízióval versenyzo technicolor-cinemascope mozivarázs egyik leghálásabb mufaja a klasszikus amerikai western volt, melyet a cinikus szakzsargon hajlamos lóoperának is nevezni. Markáns stílusjegyek, márványba vésett klisék jellemezték a zsánert: fehér kalapos (jó) cowboyok a fekete kalaposok (rosszak), vagy éppenséggel indiánok ellen, porból épített városok a semmi közepén, a naplemente irányában poroszkáló Bronco kölyök, szófukar pisztolyhos a bárpultnál, kéztávolságban valami meghatározhatatlan összetevokbol álló, de jó tömény ital, s a zongorista, akit sosem lonek le - ugye mind ismeros? S hová tuntek ezek a motívumok, ezek a figurák? Mi történt az amerikai mozi egyik sarokkövével?

Napjaink filmjeiben a sorozatgyilkosok hasonlítanak leginkább a westernek hoseire: magányos férfiak, idült, a társadalom által kivetett elvek sziklaszilárd követoi, akik rengeteg emberrel végeznek, hogy végül nemezisük oltsa ki hitvány életük - a Sivár vidék en duhajkodó Kittol kezdve a Kaliforniá ba tartó könyörtelen Early Greyig mind-mind ilyen figurák. Nem túl bíztató szerepkör, de van ennél rosszabb is: Mickey Rourke a megmondhatója, a Marborlo Man és  A por veszkócsizmás méregkeveroje bizony rossz korba született, napjainkban cowboynak lenni egyenlo a vesztes archetípusával. Hiába készülnek évrol évre nagyreményu zsáner-éleszto próbálkozások: a Nincs bocsánat is csak azért volt képes érvényesülni, mert fejfát állított, s az olyan filmek, mint A vadnyugat fiai és a Farkasokkal táncoló sikerei is szalmalánggal égtek. A western halott, s emiatt csakis az olaszok felelnek.

Mikor a hatvanas években olyan olasz rendezok, mint Gianfranco Parolini (a színészváltogató Sabata trilógia rendezoje), Sergio Corbucci ( A nagy csend ), s a földig éro nagykabát mestere, Sergio Leone átértékelték a Vadnyugatról kialakult képet, a John Ford féle "hosök a pampákon" filmek többé nem tudtak labdába rúgni. A némileg rasszista módon spagetti westernként aposztrofált mufaj megszabadult az érinthetetlen hosöktol és a csinos ideológiáktól, hogy feltárja a cowboy-lét sötét oldalát.

Az 1968-69-es évek nem csupán a holdra szállás révén vonultak be a történelembe: ekkor trappoltak be a mozikba azok a lóoperák, melyek örökre megváltoztatták a mufajt. Innentol kezdve a westerneket szorongás, zihálás, vergodés jellemezte: Robert Altman McCabe és Mrs. Miller címu deheroikus filmje vagy a késobbi Buffalo Bill és az indiánok címu mufajtemeto rendezése, Eastwood A fakó lovas a és a Nincs bocsánat mind-mind újabb rozsdás koporsószöget vertek a réges-rég halott mufajba. A hatvanas évek végén készült klasszikusok jelölték ki a western utolsó útját: gondolok itt Sam Peckinpah vérben tocsogó A vad bandá jára, vagy minden idok egyik legkorábbi haverfilmjére, a Butch Cassidy és a Sundance Kölyök re.

S ekkor készült el Sergio Leone idotlen westernje, a Volt egyszer egy vadnyugat is.

A mufaj legfontosabb képviselojének tartott, az olasz rendezozseni életmuvének meghatározó filmjeként kezelt Volt egyszer egy vadnyugat nyögvenyelosen jött világra. A Dollár-trilógiá t követoen a vadnyugatba belefásult rendezo vonakodva fogott újabb, a Mississippin túl játszódó filmbe. A hatvanas évek derekán azért jött Amerikába, hogy másik kedvenc témájával, az 1920-as évek bandaháborúival foglalkozhasson. Ez lett volna a Volt egyszer egy Amerika . De a Clint Eastwooddal forgatott filmek világméretu sikere, a végtelenségig prolongált eloadások, Eli Wallach lelkesedése és a Paramount stúdió ajánlata (forgasson még egy westernt, s aztán jöhet az a maffiafilm) meggyozte arról, hogy akad még keresnivalója a Monument völgyben.

A Volt egyszer Vadnyugat négy ember történetét meséli el: a bosszúálló, a törvényen kívüli, az aranyszívu kurva és mindnyájuk nemezisének találkozását. A film gyulöletrol, kapzsiságról, vágyról és becsületrol szól, szóval túl sok újdonsággal nem szolgál. Leonének nem is állt szándékában felforgatni a zsánert, saját bevallása szerint részben John Ford életmuvének kívánt emléket állítani: ezért forgatott Ford-filmek kedvenc helyszínein (s micsoda nagytotálokkal!), ezért dolgozott a klasszikus westernek megszokott figuráival, s ezért akarta mindenáron megnyerni filmjének a klasszikus amerikai hosök ( Wyatt Earp, Abraham Lincoln ) megtestesítojét, Henry Fondá t. Persze, az olasz filmes mást is forgatott a fejében, de errol majd késobb.

Halott pisztolyhosök nevét viselo, harmonikán játszó férfi ( Charles Bronson ) száll le a vonatról. Franket (Henry Fonda) keresi, ám helyette csupán három pribék várja hátrahajtott kabáttal, félreérthetetlen szándékkal. Négy pisztolylövés dördül, mind a négyen kifekszenek, ám kis ido elteltével Harmonika feláll. Mint a késobbiekben láthatjuk, Frank nem ér rá holmi idegenekkel foglalkozni: a könyörtelen vasútépíto Morton ( Gabriele Ferzetti ) megbízásából cselekszik, s félretesz minden olyan apróságot, amely a vasúti sínek útjába állhat. Apróságokat, mint például egy teljes ír családot: az apát, fiút, leányt és végül a 8-9 éves kisfiút, aki hallotta nevét. Apróságokat, mint a szívében megbújó érzéseket: a vágyat, melyet Jill ( Claudia Cardinale ) iránt érezhet, vagy önmaga kapzsiságát, amelyet Morton íróasztalánál helyet foglalva érez.

Jill egy becsületes ír farmer újdonsült feleségeként érkezik a Sweetwater farmra, hogy végre megismerkedhessen férje családjával is. Ám csak holttesteket talál: apa, fiú, leány és a 8-9 éves forma kisfiú mind halott. A seriff szerint a mészárlásért a törvényen kívüli Cheyenne ( Jason Robards ) teheto felelossé, ám a szíve mélyén becsületes bandita tagadja a vádat, s szövetkezik Jill-lel és Harmonikával, hogy leszámoljanak a gaz vasútépítokkel.

A nem túl összetett történet, továbbá a bejáratott karakterek tologatása csupán a felületes western-rajongók szórakoztatására szolgáltak. Mint említettem, Leone a Volt egyszer egy Vadnyugattal a mozi nagy kézmuveseinek, John Ford, Howard Hawks vagy éppenséggel Akira Kurosawa munkáinak állított emléket: széles látószögu, sokszereplos képekkel dolgozott, a film hosei pedig nem hétköznapi emberek, hanem ikonok, a Vadnyugat vastag ecsetvonással megrajzolt típusfigurái. Az "hommage" mellett azonban kritizálta is ezeket a filmeket, ideológiájukkal nem értett egyet. Leone szerint a westernhosök nem céljaik beteljesülése végett építkeztek, hanem egy olyan világot alapoztak meg, ahol nekik már semmi keresnivalójuk. Ezzel még a kegyetlen és ambiciózus Frank is tisztában van, nincsenek illúziói: saját korlátait ismerve a háttérbe húzódik, s hagyja, hogy Morton, a korrupt vasútépíto irányítsa a dolgokat. Morton azonban még legalább annyira kilóg ebbol a korból, mint ahogy Frank már képtelen beilliszkedni: mindkettojük bukásra ítéltetett. A szép új világ, a nyugat gyozelmének eredménye végül a Morton féle kapitalista tolvajbárók, sot a film végi képeket elnézve, a nok irányítása alá tartozik majd. Ebben az új világban pedig Harmonikának, Cheyenne-nek és Franknek semmi keresnivalója.

P

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. CV
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 13:36
Remélem egyszer kijön szinkronnal az se baj, ha átvált feliratra a bővebb jeleneteknél ahol nem lehet pótolni csak jöjjön.
2. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 13:39
jómagam már egy BD-változat iránt ácsingózom.
3. Tuskó Hopkins
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 13:52
Mindenidők legnagyobb westernje. Pont.
4. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 14:19
Tényleg pont a legnagyobb westernfilm. A szinkron valóban hiányzik róla.
5. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 14:57
ezzel a tesztel nem vagytok egy kicsi elkésve? ugy cirka 6 évet! :)
6. Tuskó Hopkins
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 15:00
5. Dömi

Azóta még patinásabb lett a film.:-)
7. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 15:22
Ha most készült volna ez a teszt, akkor is hasznos lenne.
8. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 15:51
6.

És akkoriban még jöttek régi Paramount-filmek.
9. HH
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 17:41
5. Szerintem nem késtek ezzel a cikkel 6 évet! Gondolom a régi dvdextra-ról emelték át, úgy ahogy a múltkor már volt ilyen. 1x már ott tesztelték ;)
10. Cesare Gonzago
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 18:36
Szívesen olvasom a régi teszteket, attól függetlenül is, hogy kapható-e a film, vagy sem. Ennek is örülök.
11. Törpejeti
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 20:20
Igazán jó írás, élmény volt olvasni, ahogy a filmet is mindig élmény megnézni. :-) Köszi!
12. LouiS
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 20:31
Nagyon jó írás, de kérlek, hogy a harmonikát javítsd át rövid "o"-ra, mert így valami félresikerült női névre emlékeztet :)
13. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 15. - 23:22
javítva, bocs. :)
14. Pacino
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 0:38
Má azt hittem BD is lesz, + infoként ...
15. Redneck Zombies
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 9:53
Az egyik legnagyobb szégyennek tartom a beképzelt pénzsóvár hálivúdi nyálgépektől, hogy Morricone sosem kapott oscart (direkt írtam kisbetűvel). 2007-ben meg kiszúrták a szemét egy életműdíjjal. Ez az ember a világ legzseniálisabb filmzenéit írta. John Williams meg már 5öt is kapott holott életében soha nem írt két különböző dallamot. Minden zenéje ugyanarra épül és ugyanazt puffogtatja.
16. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 9:58
azért mielőtt ezt az állítást komolyan gondolnád, kérlek, tedd egymés mellé a WAR OF THE WORLDS, a CATCH ME IF YOU CAN, a MEMOIRS OF A GEISHA és mondjuk, a STAR WARS zenéjét.
17. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 9:59
(és ezzel nem morricone munkásságát kívánom degradálni, csupán jelzem, hogy attól még senki sem lesz nagyobb művész, ha mások lehordásával emlegetjük egy lapon.)
18. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 11:12
15: nagyon nagy butaság amit írsz. minden alkotónak, feltéve ha igazi alkotóról, művészről van szó van egy saját kézjegye, stílusa amin belül alkot. hiába mondják például kubrickról hogy kétszer ugyanolyan filmet nem csinált, minden filme más és más, azonban összeségében mindegyik vérbeli kubrick stílusban készült, viseli a kézjegyét. morricone zenéi pedig ugyanúgy hasonló hangszereléssel, hasonló kézjegyekkel készültek, készülnek mint john williams zenéi. előbbiek morricone, uóbbiak williams kézjegyét hordozza. sztem ezzel az ég adta egy világon nincs is semmi baj.
19. Redneck Zombies
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 14:10
Én sosem szerettem Williams zenéit! Ez nem is nagyon fog változni. Szerintem nem lehet egy lapon emlegetni Morricone-val. Nem érdemli meg.
20. Lord Picard
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 14:33
Az, hogy ki mennyi díjat kap és kitől, azt egy szakmai zsűri dönti el. Nyílván (gondolom), azokat fogják nézni/hallgatni és értékelni, aki az orruk előtt van. Mint ahogyan ebben a nagyszerű kritikában is benne van (ez az írás késztetett arra, hogy beújítsam dvd-n a filmet a szinkron hiány ellenére), Amerikában jóval később érett be a film, így nyílván a muzsikája is. Utólag pedig sajnos nem osztanak Oscar-t, de én az Életmű díjat sem degradálnám le.

Az meg egy dolog, hogy neked nem tetszik Williams munkássága, de az nem egyenlő azzal, hogy akkor az már rossz is. Csak más. Én csak egy lapon tudom emlegetni ezt a két zsenit.
21. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 15:15
Szeretem Morricone bizonyos filmzenéit, de a teljes megítéléséhez hozzátartozik az is, hogy - a saját szintjéhez képest - rengeteg gyenge "futószalag" scoret is komponált. Van az a bő kéttucat filmzenéje, ami az egekbe repíti őt, mellette meg a nagy massza. Számomra emiatt kissé elentmondásos a pályája, de mondom mégegyszer, szeretem a muzsikáját. John Williams eszenciálisabb, persze nála már huszonharminc éve magasan áll a léc, folyamatosan kassasiker várományos produkciókhoz kell odatenni magát, aminek meg is felel, ennek ellenére nekem is a Jamamura által sorolt művei izgatnak jobban, amikor önmagához képest más tud lenni, s az előzőek mellé említeném még a Schindler listája zenéjét is.
22. Lord Picard
Hozzászólás időpontja: 2009. július 16. - 15:42
Szerintem a Jurassic Park zenéje is teljesen más, mint ami tőle megszokott volt addig, vagy legalábbis, számomra teljesen más :) Az a legjobb filmzene album örökre... nálam :) Szóval nem harapom le senki fejét, ha neki más :)
23. Rudika
Hozzászólás időpontja: 2009. július 17. - 11:26
Az a baj, hogy ilyen filmek ma már nem készülnek, és ilyen DVD-k sem jelennek már meg :(
24. HH
Hozzászólás időpontja: 2009. július 18. - 19:01
Szerintem is igaz, hogy John Williams nem írt 2 különböző dallamot. Ennio Morricone-nak sokkal szélesebb a skálája. Én se említeném őket 1 lapon.
Morricone számos nagyszerű western-ek írt fenomenális zenét.
Párat említek amik a legnagyobbak:
Volt egyszer egy vadnyugat, Egy maréknyi dollárért, Pár dollárral többért, A jó, a rossz és a csúf, Egy marék dinamit, Nevem Senki, Egy zseni, két haver, egy balek, Aranyeső Yuccában, Volt egyszer egy Amerika, A valami (A dolog), A profi. Számomra ezek mind fenomenális zenék. Williams-től hírtelen nem tudnék ennyit felsorolni kapásból :)
25. Lord Picard
Hozzászólás időpontja: 2009. július 18. - 19:17
Én kapásból jó sokat, de nem teszem, mert nem erről szól ez a topik :) Mindketten nagyszerű zeneszerzők, akiknek munkái emelik az adott film fényét. Pont.
26. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 2:50
24. Hiányos a műveltséged. De miért kell ezt fitogtatni? :)
27. field
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 9:52
Nehogy már én ne szóljak hozzá a Morricone-témához! :))

Általában mindenki a spagettiwesternekhez írt zenéit emlegeti, amelyek szerintem már kicsit elcsépeltek, és némelyikben Morricone szerintem kicsit saját magát plagizálta. Jómagam manapság sokkal szívesebben hallgatom más híres zenéit, melyek szintén nagyszerűek, de kevésbé vannak a köztudatban, legalábbis Magyarországon. Sokan például nem tudják, hogy Morricone állandó munkatársa volt Pier Paolo Pasolininek is. Együtt állították össze például a TEORÉMA zenéjét, és aki ismeri a filmet, az tudja, hogy a zenének mennyire kulcsfontosságú szerepe van a műben. Morricone volt a zenei konzultánsa AZ ÉLET TRILÓGIÁJA filmjeinek is: csodálatos zenét komponált AZ EZEREGYÉJSZAKA VIRÁGAI-hoz, kedvencem az a tétel, amely Dunya hercegnő álmát kíséri. Morricone nevéhez fűződik a SALO zenéje is, például a szinte idillikus fő zenei téma, amely sajátos ellenpontját adja az opuszban látható szörnyűségeknek. Együttműködésük szomorú utójátéka, hogy 20 évvel később Morricone lett a zeneszerzője a Pasolini-gyilkosságot és az azt követő olasz belpolitikai helyzetet rekonstruálni próbáló PASOLINI: EGY OLASZ BŰNTÉNY című filmnek is.

Nagyon szeretem azt a gyönyörű zenéjét is, amelyet Mauro Bolognini nálunk ismeretlen METELLO című filmjéhez komponált, vagy Elio Petri VIZSGÁLAT EGY MINDEN GYANÚ FELETT ÁLLÓ POLGÁR ÜGYÉBEN című drámájának kísérőzenéje is igazi mestermunka. Ez utóbbi motívuma köszön vissza Luigi Zampa TISZTES HONPOLGÁROK című drámájának zenéjében, amely a cselekmény fordulatainak megfelelően vált kellemesből vészjóslóvá. A bűnügyi filmeknél maradva ragyogó a zenéje AZ ERŐSZAK VÁROSÁ-nak is, sőt azt hiszem, a zene jobb, mint maga a film. Aztán ott van Belmondo emlékezetes krimije, a FÉLELEM A VÁROS FELETT, amelynek hangulatához nagyban hozzájárult Morricone muzsikája. Az egyik szerzemény külön dramaturgiai funkciót is kap, amikor Minósz telefonhívásának háttérzajait elemzi a rendőrség, és a szalagról megszólal egy fülbemászó dallam. S persze nem maradhat említetlen a SACCO ÉS VANZETTI sem, amelynek két híres betétdalát a csodálatos hangú Joan Baez énekelte. Egy xpresszes kolléga jóvoltából nemrég láthattam a valaha Magyarországon forgatott, de nálunk soha nem forgalmazott KÉKSZAKÁLL című filmet, illetve a LIBERA, SZERELMEM (szintén Bolognini-film) című alkotásokat, ugyancsak Morricone zenéjével. S persze nem maradhat említetlen a HUSZADIK SZÁZAD sem (Bertolucci opusza), amelynek főcímzenéje az egyik legszebb Morricone-szerzemény, amely hangszerelési ötleteiben remekül, de nem tolakodóan domborítja ki a mű mondanivalóját. Az 1980-as évek Morricone-terméséből számomra az AKI LEGYŐZTE AL CAPONÉT, illetve Polanski ŐRÜLET-ének főcímzenéi a legemlékezetesebbek. És persze nem hagyhatom szó nélkül, hogy a Mester komponált kísérőzenét Tinto Brass két erotikus mesterművéhez is, A KULCS-hoz és az ÉRZELEM 45-höz.
28. pink floyd
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 10:24
Tinto Brass mesterműveiről beszélni enyhe túlzás.
Kimaradt viszont a mester "főműve", a halálos elsőszerelem mindent elsöprő témája a Malénából......
29. field
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 10:31
28:

Ízlés dolga. Szerintem erotikus filmek terén is lehet mesterműveket alkotni, és A KULCS-ot nem csak én tartom ezen irányzat egyik remekének. Az ÉRZELEM 45 megítélése valóban kevésbé egyértelmű, jómagam azonban azt is nagyon kedvelem, és ugyebár jó esetben az ember mégiscsak elsősorban a saját véleményét írja meg, és nem más(ok)ét igyekszik szajkózni.

A MALÉNA mint film tetszett, zenéje azonban engem nem fogott meg igazán.
30. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 11:20
"(egyébként sem beszélt angolul)"

Ezt csak most vettem észre. Olaszul egy kommentár már smafu? :)
31. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 15:09
nem, dehogy, csak ő már hottentotta nyelven sem tud kommentárt készíteni, pedig még azt is meghallgatnám. :(
32. HH
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 15:15
26. Na nemond igazán? Te már csak tudod. Mindig olyan művelten szólsz hozzá ;)
33. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 15:41
Az Orca c. filmet említette már valaki?
Az egyik kedvencem.
A Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében zenéje tényleg kiváló,akárcsak a Szicíliaiak klánja.
34. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 16:54
32. 11 db John Williams filmzene címet még a süketnémák is el tudnak mutogatni.
Mellesleg nem értem, hogy egy remek teszt kapcsán miért kellett azt a komponistát megint elővenni, akinek amúgy semmi köze sincs ehhez a produkcióhoz? MOrricone egy csodálatos zeneszerző, ezt eddig sem vitatta senki, munkássága meg nem azáltal fog feljebb értékelődni, hogy egy másik, hasonlóan nagy művészt kezd el bárki is ócsárolni. Úgy látszik, csak úgy lehet dicsérni, ha a mérleg másik felébe odatesszük az aktuális áldozati bárányt. Ez a mentalitás nem méltó sem Morriconéhoz, sem a Volt egyszer egy Vadnyugathoz, de még ehhez a teszthez sem.
35. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. július 20. - 14:41
öröm az örömben, hogy a kiadvány újra kapható lesz!
36. Billy Chapel
Hozzászólás időpontja: 2009. július 20. - 16:19
Nem hogy lesz, hanem már kapható is!!!
Sőt még a fekni is jár hozzá!!!
37. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2009. július 20. - 17:55
35: jó hír, mert épp most gondolkodtam el a kintről berendelésén. Bár akkor már a digipak is jó lenne belőle, de az meg új állapotban már beszerezhetetlen. Így marad a hazai, főleg ha még tényleg feknis... :)))
38. HH
Hozzászólás időpontja: 2009. július 20. - 21:52
37. Nem szép dolog, hogy filmrajongó lévén ez a film eddig nem volt meg ;)
39. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2009. július 20. - 23:14
38: sok minden nem volt még meg a filmtörténetből...
40. durung
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 0:28
Hogy valamennyire témánál maradjunk, példának venném a Volt egyszer egy vadnyugat zenéjét. A harmonika szóló csontig hatoló, Jill témája olyan hangulatot varázsol, amire nem túl sok alkotás képes, a Cheyenne-t búcsúztató szomorú melódia hallatán pedig szinte zokogni lehet. Persze maga a film is ilyen méltatást érdemelne, hiszen azzal együtt nyújtja a zene azt a csodálatos élményt, amit nem lehet leírni.

Igaz, Morricone is írt gyengébb darabokat, de tudtommal vagy 400 filmhez szerzett zenét, így ez nem is csoda. A legjobb művei viszont - amiket már nagyrészt felsoroltatok, - olyan élményt képesek nyújtani, amit én egy John Williams-műtől sem kaptam. És ezt mondom annak ellenére, hogy elismerem, Williamsnek is vannak nagyon jó filmzenéi. De Morriconéhoz szerintem legfeljebb olyanok érhetnek fel, mint Vangelis.

Írok én is egy-két címet, ami eddig nem volt említve. Maguk a filmek nekem nem igazán tetszenek, de a Maestro kiváló zenét komponált hozzájuk: A kilencfarkú macska (de hülye cím! :), Companeros, A halál csöndje, Két öszvért Sara nővérnek.

A Volt egyszer egy vadnyugathoz visszatérve pedig még annyit, hogy sokan vagyunk, akik gondolkodás nélkül fizetnének egy szinkronos DVD-kiadványért, mert a magyar hang ebben az esetben rengeteget hozzáad a filmélményhez. Keressenek egy színészt, akinek legalább egy picit hasonló az orgánuma Sinkovitséhoz (ha van egyáltalán ilyen), és szinkronizálják le azt a pár kimaradt jelenetet. Ha van film, ahol megtérülne a befektetés, akkor ez az.
41. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 4:38
A Morricone-Williams ellentétkreálás pont hogy nem "témánál maradás", ezt fejtegettem már két nappal ezelőtt is.
42. field
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 7:57
40:

OFF:

A KILENCFARKÚ MACSKA szerintem jó filmcím, mindenki felkapja rá a fejét, bár maga a mű emlékeim szerint engem sem kápráztatott el különösebben. Hozzá kell tennem azonban, hogy a megkésett hazai mozipremier idején láttam, ami évekkel a világpremier után volt. A kilencfarkú macskának tudomásom szerint a mágiában van kulcsszerepe, és emlékeim szerint a film valami misztikus thriller volt, de lehet, hogy keverem a szezont a f@szommal. :)

Kilencfarkú macska a neve egyébként egy speciális korbácsnak is, amelyet az engedetlen matrózok megbüntetésére használtak főleg az angol hajókon. Nevét onnan kapta, hogy karomszerű végződései miatt karmoláshoz hasonló nyomokat hagyott a bőrön.
43. CV
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 9:45
42:

Kevered kedves Field A kilencfarkú macska nem misztikus thriller.:) Valami olyasmi körül forog a történet, hogy egy tudós megpróbál felállítani egy kísérletet aminek lényege a kromoszómák alapján kiszűrni kiben van meg az a gén/ kromoszóma szám, ami az adott embert hajlamossá teszi arra, hogy gyilkos váljék belőle. A film zenéje meg az egyik legcsodásabb Morricone zene, hallgassátok nagy szeretettel:
http://www.youtube.com/watch?v=fIbhm5a2IAE

még egy kis off: Az egyik előző Argento gialloban egy olyan jelenet, amit később egy az egyben lekoppintottak az Ómen fejlevágós jelenetében:) Teljesen ugyanaz a kettő.
44. CV
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 9:49
43: Nem előző hanem eggyel későbbi:)
45. field
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 10:50
43:

Szia CV!

Köszi a kiegészítést. Sejdítettem, hogy már nem emlékszem pontosan a filmre, igazából meg is nézném újra, ha módom lenne rá. Dereng valami vak ember is, meg az, hogy mintha a nemrég elhunyt Karl Malden is játszott volna benne. De a lényeg, hogy misztika vagy sem, szerintem elég blikfangos címe van a műnek. Röstellem, de a zenéjére egyáltalán nem emlékszem.
46. CV
Hozzászólás időpontja: 2009. július 21. - 13:05
Szerintem is a címe az említett fenyítő korbácsra utal.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (626 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (674 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (698 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (703 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (706 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (736 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (738 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (752 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (766 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (791 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (802 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008