2018. szeptember 22.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. május 3. - 15:10 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. május 3. - 23:19
BD-teszt: Avatar (2009)
Minden idők legsikeresebb filmje megérkezett BD-n, mi pedig leteszteltük. Varázslat a nappaliban.

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/rating-7.gif">

James Cameron sistergo kapufát lott. Nem szeretek más tollával ékeskedni, így gyorsan elárulom, hogy eme jelzo a páromtól származik, aki a filmet ugyan ekkor még nem látta, de rövid beszámolóm alapján ezt szurte le. Nem is fogalmazhatta meg volna szebben.

Bár a háttérben olyan monumentális vállalkozás állt össze, amely az elmúlt évtizedben jó pár filmesnek okozott munkát, fejtörést és sok-sok osz hajszálat, az az úttöro projekt, amely nem csak céljában, de költségvetésében is formabontó volt és amit olyan demagógiával vádolható kijelentések kísértek, melyek megváltozott játékszabályokról, egy új forradalom eljövetelérol regéltek, szóval ez a gigászi kockázatot vállaló, mégis szemtelenül magabiztos vállalkozás ott bicsaklott meg, ahol már nem lett volna szabad: a történeten. A filmnek azon elemén, amely - ha hihetünk Cameronnak - már akkor létezett, amikor még egyetlen pixelt sem rajzoltak meg, mikor még egyetlen vázlatot sem skicceltek fel, mikor még egyetlen centet sem különítettek el a filmre. Egy olyan elemen, amely bevételi szempontból talán másodlagos jelentoséggel bír, s a filmtörténelemben is késobb jelentkezett, mint maga a látvány, de idovel olyan fontos tényezové notte ki magát, amely szavatolja egy produkció túlélését, melyet az egyre gyorsabban elavuló látványvilág nem tud garantálni.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_avatar/08.jpg">

Igazság szerint nem az a bajom az Avatar cselekményével, hogy banális, hogy patetikus, hogy kiszámítható vagy hogy szegrol-végrol rokonságban áll vagy fél tucat klasszikussal (meg olyan szellemi termékekkel, melyekrol a kutya sem hallott, ám most hirtelenjében elokerültek - vagy anyagi okokból vagy egyszeruen csak mementónak), hanem az, hogy olyan biztonsági játékot uz, amelyre akár rá is lehetne sütni a gyávaság bélyegét.

Nehéz úgy együtt érezni, együtt lélegezni egy olyan világgal, amelynek valamennyi figurája bábuként lóg egy olyan bábjátékos ujjain, aki minden energiáját a díszletek felépítésébe és a bábok megfaragásába ölte, hogy aztán olyan darabot játszasson el velük, mellyel mindenkinek tetszeleghet, hisz szinte kizárólag olyan panelekbol dolgozik, melyek korábban már számtalan alkalommal bizonyítottak. És ha belegondolok abba, hogy egy olyan produkció nyilatkozik a természet megóvásáról, melyben túlnyomórészt mesterséges elemek dolgoznak...

Viszont ha megpróbálok lejönni a földre abból az álomvilágból, amely mozivarázslatból és celluloidcsillámból épül fel, és tényleges valójukban, azaz üzleti vállalkozásként tekintek a filmiparra, akkor el kell ismernem, hogy Cameron - világ ura titulus ide vagy oda - nem tehetett mást: biztosra kellett mennie, hisz ha az Avatar anyagi szempontból elbukott volna, akkor ezzel a valóban forradalmi filmkészítés is pofára eshetett volna. Ez a film túl nagyívu, túl drága és túlságosan jelentos ahhoz, hogy a bukása felett csak úgy szemet lehessen húnyni. Itt már nem Zemeckis vacakol a halott szemu színészmásolataival, nem is a Pixar csinosítgatja karikírozott figuráit. Ez itt a következo lépcsofok, s hogy minél többen fellépjenek rá, a filmnek arra kell törekednie, hogy lehetoleg mindenkit megszólítson: az univerzális románcra éhezo noket, a katonásdit felvevo srácokat, a drámára és a nagybetus Üzenetre fogékony intellektueleket (itt jönnek képbe a díjak, jelölések) és a látványra, kalandra, "pure escapism"-re szomjazó tömegeket.

Szóval a film harsányan beszél és sokakhoz szól, de miközben boséges játékideje alatt nagy mellszélességgel szavalta közhelyeit, politikailag korrekt humbugjait, mellettem szépen, módszeresen elment. Pedig az elso felében varázslatos volt a harmónia.

Az elso trailerek okozta felzördülés percek alatt szétbombázódik - a film látványvilága olyan elképesztoen csodálatos, hogy most képzeljetek ide három bekezdésnyi nyálverést arról, hogy mennyire él, mennyire valós, mennyire ott van azon a kibaszott szeren. És nem csak a környezet, de lakói is muködnek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy észre sem vettük, de az elso vetítésrol hazafelé menet nézotársammal nem arról diskuráltunk, hogy Jake Sully avatárját vagy Neytirit ilyen meg olyan jól életre keltették, hanem arról, hogy milyen jól játszottak. És az egy dolog, hogy a világ él, de minden csodája ellenére teljesen konzekvens: mintha egy olyan életképes flórát is faunát láttam volna természetes közegében, melyben minden szereplonek, minden növénynek és állatnak megvan a helye és szerepe.

A sztoriba csepegtetett misztérium talán a cselekmény legmerészebb eleme, és néhol tényleg klóg a lóláb (a Pandorát mozgató erok megalkotását nem könnyu nem összekötni valami tudatmódosító szer rendszeres fogyasztásával :), ám a lakók közötti kapcsolatteremtés nem csupán fappáns, de újszeru és izgalmas is (valami olyan megfoghatatlan tényezo, mint az Ero, amely a Star Wars  dimenziótlan figuráit is egyedi misztériummal látta el).

És természetesen Cameron akkor van igazán elemében, ha nem épít, hanem végre rombolhat: a film utolsó harmadában összecsapnak az elemek - a Pandora kizsákmányolására érkezo emberek (az olyan durván gonoszra karcolt Quaritch ezredes vezetésével, hogy a figurát nem lehet nem szeretve gyulölni) és a túlélésért küzdo oslakók. A rendezo el is játszik a nukleáris ereju petárdáival, a gond csupán az, hogy az érzelmi kötodés elhalványulásának köszönhetoen az izgalmak is csupán homályos rezdülések formájában jelentkeznek, a csatát eldönto húzás pedig annyira sánta, hogy James Horner fanfárjai sem tudják megmenteni (sot...).

Igazából csak rajtad áll, hogy mit fogadsz be, mit nézel el és mibe kapaszkodsz ebben a világban. Esetleg olyan apró momentumokba, mint a slaggal kimosott avatar-konténer vagy a végso nagy összecsapás elotti hegyi beszéd. Ha az elobbibe, akkorjoggal sírhatod vissza a Szárnyas fejvadász t (és nézd meg gyorsan a Hold at), ám ha az utóbbi jobban fekszik, akkor az Avatar életed egyik legnagyszerubb élménye lehet. De így vagy úgy, ügyelj arra, hogy a leheto legtökéletesebb házimozirendszer legyen a társad.

A BD

Hosszas találgatások, még több porhintés elozte meg az Avatar DVD és BD megjelenését: James Cameron majd minden egyes nyilatkozata során mást és mást ígért, s ez szinte kivétel nélkül mindig szemben állt azzal, melyet a filmet finanszírozó Fox állított. Így aztán lehetett hallani pletykákat 2D-s és 3D-s változatokról, ennyivel meg annyival hosszabb rendezoi vágásokról, kismillió extráról és fapados változatokról. Végül aztán az történt, mint az óriási tömegeket megmozgató filmeknél általában: a Föld napja alkalmából kaptunk egy minoségi szempontból kifogástalan (mi több, korszakalkotó), ám mindenféle bónusztól, plusz szolgáltatástól mentes megjelenést. Az extra változat valamikor osszel jön (hozzánk nem biztos...), négy lemezen, többek között kimaradt jelenetek és egy 120 perces dokumentumfilm

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 15:36
egyet nem értek, ódák zengenek a bd képminőségéről (és én is azokat zengem a saját példányom kapcsán), és mégis egyetlen egy screenshotot sem láttam még, sem itt, sem dvdbeaver sem blu-ray.com-on ami ne lenne elmosódott...
2. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 15:38
A cikk olvasása után erős késztetést érzek megnézni BD-n.
3. DaveDamina
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 15:38
"Az extra változat valamikor ősszel jön (hozzánk nem biztos...)"

Ez a zárójeles rész nem valami bizalomgerjesztő. Én direkt nem vettem meg most a BD-t, mondván minek legyen meg kétszer a film. És ezzel biztos nem voltam egyedül. Nehogy már egy ilyen filmnél ne jelenjen meg hazánkban az extra változat.
4. P1eTr0
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:01
Én is csatlakozom azokhoz, akiket Davedamina említ, azaz szintén még nem vettem meg, mert ha jön belőle extra, akkor minek legyen meg 2x.

A teszt amúgy jó, a shotoknak szép képe van. Mindenki mondhat, amit akar, de 2D-ben is nagyon jó lehet :D
5. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:30
Nagyon jó teszt Jama.

Alig várom,hogy fizetéskor elhozhassam az Xpresstől a korongot.Nem vagyok beleszerelmesedve a filmbe én sem,de érzem,hogy a vizuális élmény ugyanúgy rabul ejt majd újra,mint a moziban(még így 2D-ben is).

Ennél több nekem ennél a filmnél nem is kell.:)
6. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:32
1: A screenshotok csak screenshotok, tessék megtanulni. :)
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:35
3-4: DVD-n esélyes a megjelenés, BD-n már kétesélyes. :) Egyébként még semmi sincs eldöntve vele kapcsolatban - majd ha megszületik a (nemzetközi) hivatalos bejelentés, akkor már biztosan többet fogunk tudni.
8. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:47
Tudom, hogy blu-ray tesztről beszélünk, de nagyon szeretném tudni, hogy a DVD kiadás képminőségre milyen?

Viszonyítva: Van olyan etalon képminősége a többi dvd filmekhez képest, mint jelen Blu-ray-nek a többihez?
9. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 16:56
Mivel Avatarból moziszűz vagyok, egyre inkább vélem, hogy az csak oda való.
A dvd-t megnézve semmi sem nyűgözött le és itt megnézve a képkockákat (16, 20 főleg) egyre megerősít abban, hogy ezért az atrakcióért el kell menni a cirkuszába, ha valaki igényli. Napok távlatából visszagondolva egyre inkább bosszant, hogy engem is beszippantott a marketing gépezet, mert otthoni szórakozásra még a közepest sem nagyon hozza. Nálam és a beharangozotthoz képest.
10. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:01
9: Jó, hogy felhívtad rájuk a figyelmemet: gyorsan le is szedem őket, még mielőtt még valaki azt hinné, hogy ez a zaj a BD-n is ott van :) (sajnos, a képek miatt rippelni kellett, a gépem processzora pedig nem birkózott meg a különösen magas bitrátával, ezért gyakran zajos lett a kép).
11. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:10
Marketing duma.:))))

Én meg gyorsan lementom, hogy meg tudjam muatni másoknak milyen tré a brd képe.:))

Tényleg miért BD, mikor BRD lenne a megfelelő rövidítés?
12. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:13
11:

Blu-ray Disc a teljes neve.

BD a helyes rövidítése,mivel az első szó kötőjeles.

Helyett sokan BR-nek rövidítik,ami maximum a Blade Runner film helyes rövidítésének számít. :)
13. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:16
12: Te csak ne oszt itt az észt, mikor kötőjellel írod a HD DVD-t, pedig nem úgy kell. :)
14. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:17
13:

"oszt"

az milyen szó ? :)
15. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:18
13:

egyébként csak válaszoltam a kérdésre.bocsánat.

többet nem fordul elő.
16. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:19
14: Nehogy megsértődj! :)

*oszt=oszd :)
17. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:26
16:

Ez a rossz szokás még az AVS-en ragadt rám(nem mintha tagadtam volna hogy tré a helyesírásom).Ha van kedved számold össze hányszor van itt kötőjellel leírva(meg egy csomó más topikban).

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=937873

De a tesztedben is van helyesírási hiba szép számmal(pld:"melyet az egyre gyorsabban elavzló látványvilág nem tud garantálni." vagy "fejtőrést").

Csak én kötekedés helyett inkább megköszöntem az írásodat.Ezt sem amiatt írtam le.

De ezentúl majd figyelek erre is,nehogy fájjon valakinek.Bár úgy látom más sem tökéletes.
18. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:27
10-nek
Ha dicsekedni akarsz a képekkel elég lenne a 2, 3 7 15-ös kép

De a 14-est is vedd le sürgősen, mert azon nagyon gáz a pöpitakaró.
19. Lord Picard
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:35
Nem akarok kukacoskodni, de a 17-es kép egy az egyben olyan, mintha nem is filmből, hanem játékból lenne. Cameron-ék a Titanic-nál sokkal szebb vizet csináltak, azok a kis zátonyok is baromira kidolgozatlannak tűnnek :/ De, amúgy szerintem dvd-n is van olyan kiemelkedő képminőség, mint a BD esetében a többihez viszonyíta :)
20. HH
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 17:45
"hisz ez a film olyan, mint egy drog: minden hibája és defektusa ellenére az ember újra meg újra el akar merülni benne"

Hát én nem. Bőven elég volt 1x megnézni. Semmi maradandó nyomot nem hagyott bennem. Ettől még a LOTR is fényévekkel jobb volt. Abban legalább nem volt vizuális parasztvakítás.
21. HH
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:07
Ez csak az én véleményem. Nem megsértődni ám. Szerintem messze nem olyan, mint amennyire istenítik.
22. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:08
18: Igaz. Le is vettem. :) Lehet, hogy a jövőben inkább mellőzni fogom a screenshotok gyártását, mert csak rossz színben tüntetnek fel valamit, ami egyébként sokkal jobb. :\
23. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:10
19: Szerintem az AVATAR volt az első olyan film, amiben a víz úgy nézett ki, ahogy a valóságban. Az egyik legpazarabb jelenet az, amelyben Jake beleugrik a vízbe a Thanador elől menekülve, majd kievickél a partra. Abban a jelenetben elképesztő a víz kidolgozottsága - meg úgy az egész. :)
24. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:13
17: Szomorú, hogy egy poénos megjegyzésen így ki tudsz borulni. Ne tedd, nem érdemes. :)

A hibák jelzését köszi, javítottam őket (másik tucatnyival együtt :).
25. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:19
24:

Nem borultam ki Jama.Még csak harag sincs.

Legyél szíves törölj az Extráról.Ha megoldható akkor kommentár nélkül,azt megköszönném.

Köszi az eddigi híreidet,ne érezd azt,hogy hálátlan vagyok és nem értékelem a munkádat.Szép dolog amiket csinálsz,csak néha nézz Magadba is mielőtt másokat bírálsz.

üdvözlettel:
Argento

u.i. a helyesírási hibákat pedig ne miattam javítsd ki,engem nem zavartak,ahogy eddig sem.
26. Zuzo
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 18:25
"Az első trailerek okozta felzördülés percek alatt szétbombázódik - a film látványvilága olyan elképesztően csodálatos, hogy most képzeljetek ide három bekezdésnyi nyálverést arról, hogy mennyire él, mennyire valós, mennyire ott van azon a kibaszott szeren." :D

Nagyon jó teszt! =)
27. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 19:46
23.

az már a moziban is az egyik kedvenc jelenetem volt! ott jött át igazán a 3D, annál a jelenetnél, ahogy Jake feje félig kint van a vízből és az meg közben hullámzik. az nagyon állatul nézett ki. és így sem rossz! :)
28. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 20:21
Szerencsére nekem nem kell olyan tárgyilagossággal bírni, mint Jamamurának, Avatarilag ez nehezen is menne, így viszont könnyebben látom meg az írásában a sok jót, mint azt a pici elmarasztalást. De hogy mégis reagáljak egyre, a fanfárokra bedübörgő sereg, majd a repülő és rohanó többi látványa, miközben Pikali Gerda édes na visággal kiáltja az ég felé, hogy "Eiwa hallott téged!" hát, az engem a szó jó értelmében borzongtat meg minden alkalommal. Számomra mindenképp csúcspont. Na de kinek az ikrán, kinek az ukrán. Ezen már nem fogunk pörölni. :)
29. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 20:23
S még valamit a szerzőről: lehet, hogy néhány filmmel szemben a kelleténél cinikusabb hangvételt enged meg (ez biztos Beregszászi hatásának köszönhető :) ), viszont a fórumozók közül még a legtirpákabbal sem üt meg egy bizonyos szint alatti hangot. Bizonyosságként elég végigolvasni pár hónapnyi dvdextrát vagy aeonfluxot, aki meg már évek óta itt van és képben van, annak ez evidens.
A humor érdekes egy dolog, főleg írott formában, ahol nem látszik a megszólaló fizimiskája, kacsintása, huncutsága. Na meg vannak, akik a cinikus, beszólogatós, gúnyos, k...anyázós komment után is szmájlit tesznek. Mindig azt mondom, meg kell nézni, hogy ki szól és miért, aztán utána gondolkodni se árt, hátha duplafenekű a vicc, s ha még mindig van kétség, nem szégyen rákérdezni se. Még mindig jobb, mint a sértődés. De végülis az is benne van a pakliban. Velem is volt már így, aztán a végén kiegyeztünk annyiban, hogy ahol annyi a viccelődés, mint favágónál a forgács, ott bőven hullanak a szar poénok is. Ezzel nem is lehet vitatkozni. Ki kell mazsolázni a jót, a többi meg mehet a levesbe. S közben mindig jöhet a riposzt is, hátha épp a nevettetőt nevettetik meg. Az is ugyanolyan jó dolog, sőt! :)
30. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 20:59
ezen a képen elég számítógépes játélk feelingje van:
http://i43.tinypic.com/k36hq8.jpg

most találtam :P
31. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:19
30: ez a "számítógépes játék" feeling sajnos jellemző a filmre, ami nem az animáció olcsóságát tükrözi, hanem cameron infantilis, nézőbarát vizuális koncepcióját. a lenyűgöző részletesség ellenére néhol elképesztően műanyag a látvány, túl giccses, túl színes, túl diznis. kár volt erőltetni az élőszereplős részeket, mint ha nem tudták volna eldönteni, hogy rajzfilmet vagy egy film-rajzfilm hibridet akarnak csinálni (mint amilyen annó az a mekalikalkines film volt). akárhogy is, nálam sehogy sem akar összeállni a kép, bár az a laza 2.7 milliárd biztos lucas-t... bocsánat, cameron-t igazolja.
32. Saska
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:21
Ollóztad ezt a sok semmitmondó zagyvaságot magáról a filmről,vagy Te ötlötted ki?:)))Ha már a film is csipegetett egy"keveset":)))
Amúgy 2D-ben is jó a film.Nem világ megváltó dolgokat kell benne keresni.Inkább összerakott jó film mint az a sok nulla amiket manapság filmnek neveznek,és a többségét ha fizetnének se tudnám végig ülni.
33. KoriG
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:27
Sajnos számomra a film óriási csalódás volt. Ilyen ostoba, kiszámítható történetre és ennyire sekélyes karakterekre (kivétel a Neytirit alakító Zoe Saldana) nem számítottam. Weaver alakítását pedig kifejezetten kínosnak éreztem. És sajnos logikai ellentmondásokban is bővelkedik a történet.

A látvány tényleg szép, de én semmi forradalmit nem találtam benne és simán meg lehetett különböztetni a valóságost a számítógépestől (az űrállomás pedig felháborítóan rosszra sikerült).

A film után arra gondoltam, hogy bennem van a hiba és kezdek már kiöregedni az ilyen überlátványos blockbusterekből, aztán feltettem a kérdést a kisöcsémnek, aki nagyon oda van az ehhez hasonló alkotásokért: - Neked tetszett? - Hát, egynek elment!!!

Ui.: Ezekből a screenshotokból nem igazán derül ki, mennyire jó a képminőség. Helyettük ajánlom ezt: http://www.cinemasquid.com/blu-ray/movies/screenshots/avatar?movieid=13230
34. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:42
28: A fanfáros roham idejére Cameron és én már külön utakat jártunk, de erről szerintem egyikünk sem tehet. Engem sokkal jobban megérintett a THE ROAD koszos haldoklása vagy Richard Jenkins dühös dobolása, de hogy Hollywoodnál maradjak: Carl Fredricksen szárnyalása, mint ez a last minit fordulat, de a filmek már csak ilyenek - mindenkinek mást mondanak, mindenkivel mást éreztetnek.
35. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:46
CGI vs élőszereplős jelenet

http://media.cinemasquid.com/blu-ray/titles/avatar/13230/screenshot-lrg-10.png

http://media.cinemasquid.com/blu-ray/titles/avatar/13230/screenshot-lrg-13.png
36. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:48
35: Ilyenkor azért vedd azt hozzá, hogy a két figura más környezetben van. A pandorai éjszakában az emberi szereplők is "diznis" benyomást keltenek a "diszkós" fények hatására.
37. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:52
33: veled vagyok.
38. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 21:56
28. Na akkor most válaszoltál arra, amit állandóan elfelejtettem megkérdezni: szóval Pikali Gerda. Kösz. :)
39. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 3. - 22:07
36: a fene tudja, nekem az animáció végig nagyon műanyag volt, kár volt élőszereplős jelenetekkel éreztetni a kontrasztot, cameron önteltségére utal, hogy majd ő megreformálja az egész technológiát. csak akkor nem a disney-vel kellett volna terveztetni a látványt.
40. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 9:19
34. Az a last minit fordulat bő hatvan-hetven évvel ezelőt is létezett, csak akkor fanfár helyett jódli volt hozzá. :) Már gyerekfejjel is bírtam az ilyen fordulatot, biztos azért hat most is így. Vale történetét is nagyon szeretem, de Fredricksenét még inkább. Ő más oldalról talál be a szívembe, a "felnőtt" szekcióból "támad" és a fájdalmat az elmúlás szelét hozza el, de a maga módján mégis tesz ellene és ettől olyan hihetetlenül bájos, kedves, szeretetreméltó, hogy a semmiből jőve vált könnyfakasztó toplistássá. Az a film, amit nem sűrűn néz meg az ember, kell hozzá a megfelelő intim légkör, hangulat. Az a film, amit majd azért veszek meg születésekor a gyermekemnek, hogy majd felnőttkorában értse meg.
41. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 9:21
39. Fikázni is csak úgy lehet hitelesen, ha utánajársz az igazságnak...
42. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 9:27
TM lelkesedése a film iránt engem meggyőzött, legfeljebb majd csuklani fog, ha nem tetszik :) Egyébként amit láttam belőle, nos, engem nem fogott meg, nekem túl "mű".
43. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 10:56
41: - szólt a fanboy.
44. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 11:20
43. Ahhoz qrvára nem kell fanboynak lenni, hogy az ember vágja azt, hogy a disneynek marhára nincs köze ehhez a látványvilághoz. Az egy másik csodaországba nyúlt bele, nem ebbe.
45. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 11:23
Ne a dvd-vel kezdd, inkább meghívlak az Arénába, úgy lenne az igazi. :)
46. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 11:33
44: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
47. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 11:59
Mindenki magából indul ki.
48. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 12:09
47: wtf? :) lefordítom neked: a diznis megjegyzés ironizálás volt csak.
49. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 12:12
48. Értettem magamtól is. Viszont a 47-esem mellé nem írtam számot, vagyis nem az iróniának szólt.
50. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 14:22
Én vagyok Magyarországon az egyetlen írni-olvasni tudó emberi lény, aki még nem látta a filmet... :-)
51. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 15:16
50.: a többiek legalábbis civilizációtól elzárt tanyán élnek és a bekötőút mellett nem vezették még be az internetet, hogy hallottak volna a filmről :)
52. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 15:30
50. Nem vagy egyedül! Sok ismerősöm, rokonom, kollégám van aki még(?) nem látta. Többségük nőnemű.
53. ergo
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 15:54
50: én sem, csak az első 5 percét, de azt már 10*, mert vmiért ez a lemez volt a lejátszóban és arra állítottam be a képarányokat, fényerőt, kontrasztot stb :-D
54. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 16:40
50.
Nálunk a 16 éves lányt egyáltalán nem érdekli (szinte magamra ismerek, hogy tiniként mennyire útáltam és lázadtam a divatos dolgok ellen, azért még ma is) a feleségemet sem érdekli, Ők el is hagyták a terepet mikor elkezdtem lejátszani a dvd-t. Viszont a 8 évest elvarázsolta kb 1 órára, utána mennie kellett fürdeni és befejezve nem volt számára. Nem is értem miért 16 éves korhatáros. Én végigszenvedtem, sőt már kölcsön is adtam. Hátha nem kerül vissza.:D
55. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 16:46
50.

Tényleg nem vagy egyedül. Nem érdektelenség, kíváncsi vagyok a filmre, de csak azért nézni percenként az IMAX honlapot, telefonálgatni...bahhh, ráuntam. Moziba meg nem nagyon járkálok, sok a rágcsálás, és mostanában a "hangos-köcsög" is széria tartozék minden vetítésre, ami egy vasember 2-nél nem zavar, mert nincs mit megzavarni, de azért ez egy szép filmélmény várományos alkotás, így a fenti zavaró tényezők csak felb*sznák az agyamat. Úgyhogy majd egyszer megveszem és megnézem.

Igen, én egy különösen "nyügös" mozibajáró vagyok:)
56. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 17:13
52. Nem hiszem, hogy ez nem-függő lenne. Többször voltam ugyanazzal a hölgykoszorúval az Imaxben és mindannyian imádták a filmet.

A divatról pedig annyit, hogy amíg csak a neten olvastam róla, meg az előzetest láttam, én is tiltakoztam, hogy gagyi meg pfúj, aztán amikor levetkőztem a prekoncepciókat, és hajlandó voltam beülni rá, simán átjött a feeling. Nem mások lelkendezése vett rá, hanem a saját kiváncsiságom. Azóta sem bántam meg. :)
57. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 17:17
56.
"Azóta sem bántam meg."
:) Igen.:)
Nem jelképes, hogy az ország legkomolyabb szenvedélybeteg kezelő intézete Nagyfán van?:)
58. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 17:31
Kedves utánam szólók!
Egy kissé "megnyugodtam". :)

Bár minden tiszteletem James Cameron-é, ez a szinte már szürreális magasságokban szárnyaló népszerűsítési és népszerűségi hadjárat végül elvette a kedvem a moziban való megtekintésétől. Amikor márciusban végül csak rászántam magam, akkor holmi isteni végzetszerűségből kifolyólag a partnerem megbetegedett,így nem mentem el. Ezért aztán az 55. Hozzászólóval véd- és dacszövetségre lépve moziközönség-undorom által leigázottan otthonom puha és meleg kényelmében utazom el a távoli Pandora bolygóra a Cameron-galaxis távoli sarkába.
59. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 17:31
57. :)
Lehet, hogy valakinek Nagyfa az "Otthonfa", én utoljára egy hónapja láttam az Avatart, most egész jól elvagyok még nélküle, dvd-n egyelőre nem érdekel, a BD-t ugyan ma is cirógattam kicsit, de még mindig kibírtam, hogy egyedül jöjjek haza. Amúgy a sok mozizásban a filmen kívül az is nagy élmény, hogy többször is voltam olyanokkal, akiknek az volt az első találkozásuk a filmmel, s jólesett látni, hogy mindannyiukat mennyire a hatása alá vonták a látottak. Ez az az általam sokszor emlegetett közösségi élmény, amikor egy összenézésből is érzik a csillogó szemű emberek, hogy sikerült abszolút egy hullámhosszra kerülniük. Na persze ez nem csak az Avatarnál fordult elő, de ennél a legtöbbször, mivel a legtöbb barátomat, rokonomat már sikerült elcipelnem rá. :)
60. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 4. - 17:35
55. Szerintem nyugodtan menj el az IMAXbe, egyrész most már könnyebb bilétához jutni, másrészt az a tapasztalat, hogy valahogy oda kevesebb kulturálatlan alak jár, bár az is lehet, hogy csak azért van csend, mert még a legrenitensebbnek is tátva marad a szája. :)
61. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 10:58
58/60

Az Avatar jelen változatát azt hiszem a moziban kihagyom. Bár Téglagyári Megálló szavai megnyugtattak, így az őszi rendezői változatnál elszántam magam az Imax élményre.

Ha bejön, akkor pedig azt egy kiadós shopping követi, már ami a dvd-t illeti:)
62. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 11:28
61. Bízom benne, hogy elhozzák nekünk a bővítettet is, s akkor tán még találkozhazunk is a nézőtéren! :)
63. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 13:08
Messze még az ősz, a hajlott hátú ezüst apó,
Tán akkor már az Avatarra is több jó hely kapható...

;)
64. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 13:17
63.

Orbitális marketing ide vagy oda... azért még így is kihozza az ember fiából-lányából a mögöttes tartalmat, jelen esetben a költészetet:)

62.

Amennyiben a magyar mozikban üdvözölhetjük a rendezői változatot, akkor tán tényleg összefuthatunk a nézőtéren...

Avatar, ami összehoz:)
65. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 13:23
64.

Tud ez a Cameron :)
66. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 5. - 14:23
65.

Még is csak a Világ Ura ;)
67. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. május 6. - 15:20
Annak, aki szerint az Avatar története közhelyszerű, hát, szerintem elég silány belső élete lehet szellemileg.

Szerintem a film tökéletes, mert Cameronnak 100 százalékosan sikerült megvalósítania a saját elképzeléseit. Az, hogy ebből kinek mi esik le, természetesen szubjektív dolog.

Mindenesetre az, hogy mennyire intelligens egy kritika, megítélhető abból, mennyire hagyja a kritikus rátelepedni a saját egóját, sok esetben beszűkült koncepcióit és elvárásait a filmre, a filmélményre.

Ebben az írásban a szerző - sok kollégájához hasonlóan - túl komolyan veszi magát, ezért az írást, mint értékítéletet nem kell komolyan venni.

Egy ilyen komplex alkotás megítéléséhez jobban kéne ismerni a hollywoodi történetmesélési trendeket és általában véve az alkotói lélektant, illetve magát a cameroni alkotói stílust ill. személyiséget...
68. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 6. - 15:25
Szerintem előttem egyik hiányolt dolog sem ismeretlen, de azért szívesen venném, ha kifejtenéd, milyen komplex dolgokat sikerült elmulasztanom a film többszöri megtekintése során.
69. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 6. - 17:47
67.
:))))
Húúúú.. jó az anyag.:))
Üt mi?!:)
70. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 6. - 18:19
Szomorú, hogy a tavalyi év egyik legjobb filmje kapcsán is személyeskedéseket, fikázásokat olvashatnak az emberek.
71. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 7:23
Szerintem a legjobb kritika a nézőszám, és a lemezeladás. Ez mindig önmagáért beszél.
72. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 7:29
Nos, a lemezeladásra valóban nem lehet panasz: 10 nap alatt 4 millió BD fogyott Amerikában. Van egy olyan érzésem, hogy a formátum meg fog maradni. :)
73. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 15:39
Elöljáróban visszavonnám azt a két megjegyzésemet, miszerint a kritikusnak valószínűleg „silány belső élete volna” illetve, hogy írását „nem kell komolyan venni”. Ezek sarkos és rosszízű megfogalmazások voltak, bár hozzátenném, hogy nehéz mindig higgadtan reagálni az olyan fordulatokra, mint „James Cameron sistergő kapufát lőtt” ill. „a csatát eldöntő húzás pedig (…) sánta”.

Röviden: szerintem Cameron tökéletesen tisztában volt azzal, milyen gondolatiságot akar majd elmondani, és ennek kifejezésére milyen sztorit fog használni. Az egész film tökéletesen működik belső, lélektani, filozófiai szinten. Értelmezhető úgy, mint egy tanítás arról, hogy milyen belső fejlődésen kellene nekünk, embereknek keresztülmennünk, ha el akarjuk kerülni azt, hogy az emberiség, mint afféle vírus, elpusztítsa azt a szépséget, amit a világ – az univerzum – kínál(hat). Szó van itt, arról a felszólításról, hogy a technikai civilizáció emberének vissza kellene térnie a természeti népek élet- és közösség-centrikus gondolkodásmódjához, - tanulás és beavatás során – és fel kéne ismernie magában azt a természeti embert, aki mára már torzszülött géplény. Utalás van arra, hogy mennyire korlátoltak, hülyék és gyerekesek vagyunk. Megjelenik a filmben a női princípium, Jake-nek – más modern mítoszok többnyire férfi tanítóival szemben – női tanítói vannak, Neytiri ill. Grace. Fontos a női alapelv, mert bizonyos problémákat és megoldásokat csak akkor tudunk érzékelni, ha rendelkezünk a nőies intuícióval. Csak akkor LÁTHATUNK igazán! (A „Látlak téged, Jakesully” a film egyik kulcsmondata.)

Ha volna időm és lehetőségem, még rengeteg fontos, izgalmas és szép témát érinthetnék, amelyeket a film cselekménye mindig pontosan, és nyomon követhetően fejez ki. Még nagyon sommásan a „sánta” befejezésről: az a jelenetsor, ami alatt a gonosz „robotembereket” végül is Pandora állatvilágának képviselői semmisítik meg amolyan Eywa „bosszújaként”, azt szimbolizálja, hogy a természet a lehetséges jövőben talán még helyreállíthatja a felbomlott globális / univerzális egyensúlyt, akkor illetve azután, ha mi, emberek már végleg tönkrevágtunk mindent…

Ez egy fontos, és ha jobban belegondolunk, meglehetősen rezignált üzenet. Cameron mintha már nem nagyon hinne, illetve bízna az emberekben. De szimbolikusan kimondja, amit kell, mert még változtathatunk a dolgokon, ha mi is megváltozunk, mint Jake Sully. Kissé átfogalmazott szavaival zárva: „tanulunk vagy meghalunk”.
74. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 16:49
Pont egy hete a film megnézése és a kritikák elolvasása óta foglalkoztat az a gondolat amit Te látsz bele ebbe a filmbe és mások akik "szent" világ(Föld) védő kinyilatkoztatást látnak a mester munkájában. Szerintem egy zöld(kék) bio maszlag az egész, egyelőre az emberiségnek fingja nincs a probléma megoldásáról, a demokrácia feltalálása óta pedig biztosan nem. Az ember mindig hatalomra tör,( a filmben a navik is,) és erről genetikai változtatás nélkül soha nem fog lemondani. Senki sem fog visszatérni önként a vadonba íjazgatni, a mostani technológiai fejlődést szeretné mindenki a világon. Ez nem járható ennyi embernek amennyi a földön él. Ki fog szelektálni? Önként, "demokratikusan" lemondva az életről senki sem. Az atom egy diktátorral, egy vírus? A nagy előrelátó mesterektől megoldás kellene nem ilyen nyálas himbi- humbi sztori. Ez olyan mint a választások előtt mikor kiáll a politikus és igér békét, szabadságot, egyenlőséget. Oszt jónapot.
Hány tonna műanyag volt ez a 20 millónyi lemez, mennyi üzemanyag fogyott a kiszállítására (és TM moziba járására), hány km. autópályát lehetne építeni a 3D technológiájának kifejlesztéséből vagy lélgeztető gépet? Mire is serkent ez a film? Vegyél bd-t meg 3d tv-t! Az biztosan segít a föld megőrzésén. Egyszer látnám, hogy egy cameronféle ürge ezt a pénzt szétosztja és ágyékkötőben gyalog járja a világot és rávesz mindenkit, hogy terjesszék a nagy föld megmentő elveit és úgy is éljenek.
Kíváncsi vagyok, ha kiderülne, hogy a pandorai ásványi kincs kellett a 3d kifejlesztéséhez mit szólnátok.
Azt biztosan tudom, abból készítik az extra digipakkokat karácsonyra.:))
75. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 17:36
74. Nem örülök, hogy a sok hülyeség között, amit írtál, engem is említesz, de ez kábé akkora marhaság, mint hogy Zefirelli a Názáreti Jézus bevételét a szent egyháznak kellett volna adományozza, különben bort ivó képmutatónak számít.
76. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 17:41
74: TM, egy hosszú kritikát nem akarsz írni?
77. Gorgoroth
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 17:45
74: látom téged is foglalkoztat a környezetvédelem, nyilván Cameront is, sose tudhatjuk, lehet, hogy szelektíven válogatja a szemetét, de az is lehet, hogy eldobja a cigarettacsikkét. A filmje azonban nagy tömegekhez jutott el, akik között szép számmal vannak olyanok, akik szintén szívügyüknek érzik a problémát és ahelyett, hogy ezen filóznának, inkább hetente egyszer kimennek és szemetet szednek, vagy nem kapcsolják be a számítógépet, ami szintén a Föld energiáját gyengíti. Tudod mit! Engem is megérintett valahol a film üzenete, ezért most kikapcsolom a gépet és kimegyek sétálni és szedek egy kis szemetet, legyen szebb a környezetem.
78. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 17:49
76. Ezeknek? Már így is én vagyok a közröhej tárgya, amiért még tudok valamiért lelkesedni az életben. Eszem ágában sincs.
79. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 17:56
78: miért lennél közröhej tárgya, és minek foglalkozol velük? A Mamma mia-t én is 5x néztem meg, és ha meglesznek a maradék vizsgáim, akkor megnézem hatodjára is.

Van olyan ember, aki öklendezve gondol erre a filmre, nekem tetszik, és újranézem. :D
80. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 18:27
Én moziban csak egyszer néztem meg az Avatart, a miskolci Cinema City 3D-s vetítését láttam. Tetszett a film, de moziban csak Schwarzenegger-filmet néztem meg kétszer, mást nem.

A nejemet el sem tudtam citálni a moziba, egyszerűen képtelen voltam rávenni, hogy együtt nézzük meg. Most itt a BD, és végre ő is látta. Azóta már kétszer is megnéztük, és gondolom, meg is fogjuk még a közeljövőben.

Ennél többet talán nem is kell róla írni, ezt mindenkinek látnia kellene.
81. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 18:47
Úgy egyébként meg vonattal járok Pestre, munkába pedig gyalog és nincs autóm, ami szennyezne bármit is.
82. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 19:14
73: húbazz, te mennyi baromságot látsz bele ebbe a filmbe..
83. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 19:15
82: Nekem tetszettek a gondolatai.
84. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 19:24
73. Köszönöm, amit írtál! Számomra reményre ad okot, hogy vannak még, akik így gondolkodnak.
85. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 19:47
az az alapvető probléma, hogy cameron egy technokrata rendező, emellett egy iszonyat vagyonos csávó. nem hangzik túl hitelesen az ő szájából ez a pacifista öko-maszlag, tele van ellentmondásokkal (a primitív népek ritkán mentesek a barbár szokásoktól), de ha csak arra gondolok, hogy az avatar egy franchise és mennyi plasztik cucc fog még elkészülni belőle... nyilván ez a leghitelesebb törekvés az őserdők megmentésére, a természet alázatára, és szó se lehet arról, hogy egy öntelt filmes vagyonának gyarapítására megy ki a játék...
86. Enny
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 19:58
67. Azért azzal én vitatkoznék hogy Jama nem ismeri a hollywood-i történetmesélési trendeket és a Cameroni lélektant. A kritikával lehet nem egyetérteni, de nem a "tudását" kellene számonkérni, inkább írd le hogy Te hogy gondolod...
87. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 20:06
86: ...ráadásul Aeon felfokozott lelkesedéssel várta a filmet, ehhez képest mérsékletes a kritika és nagyjából egyet is lehet vele érteni.
88. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 20:14
én a kamera túloldalán állva nem feltétlen szeretem a kritikusokat, de jama kritikái számomra teljesen korrektnek tünnek. jama mellett még roger ebert-et olvasom néha... ezt vegye vagy dícséretnek vagy sértésnek :)
89. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:17
77.
Ha csak ennyit ért el a film akkor iszonytatóan környezetkárosító volt megalkotni, ezeket a dolgokat már 15 évvel ezelőt is beleverték a gyekekbe az óvodában.
90. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:24
85.
el lehet képzelni azt a parit amit a 2 milliárd dolláros forgalom elérését ünnepelendően tartanak cameronék. Biztosan siránkoznak a a sok környezet szennyező dizel motoros ócska halászhajón és klímás hűtő teherautón ami a homárt szállítja és jóérzéssel dőlnek hátra a teakfa kerti garnitúrán leszólva az őserdőírtást,"jaj mennyi füstöt ereget a sok kétütemű motoros fűrész, a gatter meg a gyalugép, istenem de barbárok ezek a favágók, hogy nem toyota priussal mennek ki dolgozni."
91. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:25
89.: és? szerinted elértek vele valamit? volt változás?

Most őszintén, mit kellene még egy filmnek elérni azonkívül, hogy nem csak prédikál, hanem még ráadásul 1 millió fa elültetéséshez is hozzájárul valamint felfhívja a figyelmet a világ "betegségére"? hiába verték bele a gyerekekbe 15 évvel ezelőtt, a valóság, a példa nem azt mutatja hogy volt is értelme... Cameron talált egy olyan módot (amiről talán még a film kitalálásakor ő sem álmodott, de szerencsére jól sült el) amivel hatékonyan tud szólni egy kényes témában széles rétegekhez és főként olyanokhoz akiket az ilyen üzenetek korábban hidegen hagytak.....

Szeretem amikor valaki jót tesz, szép dolgokról beszél, ráadásul még tesz is ezekért, tök mellesleg 1 millió fát is elültet és akkor valaki csak a rosszat látja meg.... Hogy ezen keres Cameron? Tuti... Nem sajnálom... ÉSSS???? A másik szerinted nem keres rajta? Mégis Cameronnak jutott eszébe, hogy ebből akkor valamit vissza is adjon...
92. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:28
de mondhatjuk úgy is hogy tchabee-ből az "irigység" szól... :)

ilyenkor egyetlen dolgot szoktam megkérdezni: az fáj hogy neked nincs és neki pedig van, vagy éppen fordítva: az fáj hogy neki van és neked nincs?

szidjuk a gazdagokat meg a sikeres embereket mert az olyan trendi, nem?
93. Linkovic Csumoszky
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:30
91: "1 millió fa elültetéséshez is hozzájárul"

és a 4 millió műanyagkorong, az smafu? :)
94. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:37
de már szar olvasni ez a topikot (is)....

én már harmadjára néztem meg a filmet, és annak ellenére, hogy nem vagyok teljesen megelégedve a történetével képes vagyok rajongani érte. egyébként meg le kalappal cameron előtt, hogy végre visszahozta a tömegeket a moziba.
95. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:47
91.
nézd a hatékonyságot.
mi mibe kerül?
amúgy elhiheted, hogy a van értelme az óvodai foglalkozásnak, jelentem a gyerekemre nem jellemző a szemetelés és a közművekből jövő cucc herdálása, tehát nem mondhatod, hogy nincs értelme, viszont ingyenbe volt. a 16 éves korhatáros filmnek lesz ekkora hatásfoka, ráadásul nem jutt el a lakosságnak csak kb a 25 %-hoz.
Nem irígységből íírtam a gondolataimat, de ahogy vitázunk róla egyre inkább bosszant, hogy nem jó a film. mi is az az álomszerű a navik társadalmában ami miatt annyira odavágyódnak egyesek? szinte semmit sem mutat be belőle, újítása a megszokott elemekhez képest csak a konnektoros lófarok. ájuljak be a sárkánylovaglástól?
96. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:54
79.
a mamma miát én csak félszemmel néztem, annyira cikinek tartottam, de azóta már kértem én is családi mozizáshoz, sőt titokban is láttam már.:)))

lehet ezt is fogom még nézni?

Kihangsúlyozom még 1szer, moziban nem láttam, először pedig sima dvd-n, tehát még bd-n sem.
lehet itt a hiba. érdekelne ki van még ilyen cipőben és ő hogyan látja.
szerettem volna én is lelkendezni, de sajnálom, hogy nem fogott meg bár szinte minden hypolt dologgal így vagyok.
97. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 21:55
1 bekezdés végére ?-et szántam és van egy plusz í betű is.
98. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 22:05
96. én kétszer is láttam moziban, 3d-ben, de dvd-n újranézve, ha lehet még zseniálisabbnak tartom a látványvilágot. és pontosan azért, mert működik otthon is. ez például nem biztos, hogy igaz lesz a végső állomás 3d-re vagy a a karácsonyi énekre. bár azok kegyetlenül rossz filmek, talán a 3d miatt végig lehetett ülni őket. otthoni körülmények között pedig talán már fel sem merül, hogy újranézzem őket. de például a beowulfot csak dvd-n láttam, és maximum a moziélményért sajnálom, hogy kimaradt, de semmi esetre sem a 3d-ért.
99. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 22:24
Moziban háromszor (2x RealD, 1x IMAX 3D), BD-n egyszer láttam (eddig). Azt kell mondjam, szerintem 2D-ben is ugyanolyan brutál jó, mint térhatásúan. A home videós kivitelben meg nem nehéz hozzáképzelni a 3D-t, ha valaki többször is úgy látta korábban.
100. henry06
Hozzászólás időpontja: 2010. május 7. - 22:41
Gyönyörű Pandora, + remek szerelmes történet, na nálam kb ennyi a movie. Persze majd dvd-én beszerzem, de annyira nem vagyok oda a filmért.
101. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. május 8. - 6:49
95.: tchabee
"mi is az az álomszerű a navik társadalmában ami miatt annyira odavágyódnak egyesek?"

ezt kérdezd meg azoktól az emberektől akik odavágyódnak... :) nyilván oka van neki. így lehet számodra semmit nem mutat a film, de igen sok embernek meg mutat...

egyébként hogy mi tetszik az embereknek pandorában? szerintem baromi egyszerű... az "egyensúly". És ezért lett baromi sikeres a film, egy káoszteli világban tö9kéletes két és fél órát ad egy kis escapism-ra... ennyi
102. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 8. - 8:29
93:
"és a 4 millió műanyagkorong, az smafu? :)"

Igen, mert ez olyan jó film, hogy az a 4 millió korong sosem lesz szemét. :D
103. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. május 8. - 14:15
86. A második megjegyzésemet direkt úgy kezdtem, hogy visszavonjam a korábbi sarkosabb megfogalmazásaimat: tehát Jama bizonyára ért a hollywoodi történetmesélési trendekhez... 95 százalékban jó ez az írás, én csak két megjegyzésével vitatkoztam.

Végigolvasva a frissebb kommenteket, N.A.I.S.S.U.R-ét emelném ki: "Cameron talált egy olyan módot (amiről talán még a film kitalálásakor ő sem álmodott, de szerencsére jól sült el) amivel hatékonyan tud szólni egy kényes témában széles rétegekhez és főként olyanokhoz akiket az ilyen üzenetek korábban hidegen hagytak....."

Ennyi. Minden jó hollywoodi film kétfenekű bőrönd, ahol ideális esetben van egy elkápráztató látványvilág és van egy tartalmas mélyréteg. Aztán a fogyasztó eldönti, hogy mire akar inkább rákattanni.

Egy másik filmes példával élve: a 300 a felszínen arról szól, hogy néhány izmos spártai elmegy, hogy jót szórakozzon egy kis csihi-puhi, meg vérontás közepette, másrészről pedig mégiscsak 300 hős áll szemtől-szembe egymillió perzsával, hogy igazán fontos dolgokat védjen meg.

Sajnos gyakran úgy érzem, a normális emberek aránya a mai, valós világban kb. olyan, mint amikor a filmben a 300 individuális hőssel szembe odatesszük az egymillió perzsát, az egymillió, felülről irányított tömegembert.
104. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 10. - 13:53
Végül is a fórum, na meg Téglagyári Megálló filmről szóló benyomásainak hatására megnéztem a filmet. Moziba járással kapcsolatban háklis vagyok, úgyhogy kölcsönkértem dvd-n.

Az otthoni körülményekben a csend és zavartalanság az ideális, a technikai paraméterek már nem igazán. Kicsi tévé, nulla hangrendszer...

... és még így is ámultam és bámultam a technikán! Gyönyörű látvány, amire szükség is volt a "nagyvonalúságában is részletesen" kidolgozott világ bemutatásánál. Szóval a lávány lenyűgözött. És igen, ha jön a rendezői, azt már nagyvásznon tekintem meg:)

Történet: nekem tökéletesen megfelelt, nem is igényeltem volna többet.
Izgultam a Navikért, szörnyűlködtem az élet fa kidöntésén. Meghatódtam, átéltem, izgultam, szörnyűlködtem.

Egyszóval elvarázsoltak, amire rég volt példa...

105. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2010. május 10. - 14:37
Visszautalva az itt található BD-teszthez kapcsolódva:

Nem sok bd filmet láttam, de ennek a kiadványnak tényleg egészen elképesztő a képminősége, az egész mintha csillogna.
A hang pedig fenomenális, nincs olyan húde nem tudom milyen hangrendszerem (de faburkolatú) de az biztos, hogy a film után vissza kell tenni a dolgokat a helyére mert mozdul minden tárgy ami mozdulni képes! Eget rengető, falvakolathámlasztó ablaküvegrezgető hanghatások!!! Ezt a filmet nem lehet halkan nézni, itt muszály, hogy dübörögjön a hang!!!
106. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 10. - 20:01
104. Örülök, hogy rád is így hatott a film! :)
107. already
Hozzászólás időpontja: 2010. május 12. - 16:03
Egy dolgot kérdeznék csak. Azt nem lehet, hogy mindenki egy kicsit visszavesz és mondjuk akinek tetszik az megnézi a filmet amikor kedve tartja, mert neki jó élmény, aki szerint meg szar az nem nézi?

Elolvastam a hozzászólásokat, azért kicsit elfáradtam.

Ez a film faék egyszerű történettel bír,a föld megmentése szöveget pedig a green peace oldalán kellene nyomatni, mert az Avatarnak ehhez semmi köze.
Ellenben nem tudom milyen komoly történetnek kellene lennie. De most komolyan.
A gyűrűk ura az komoly? Van a fő genya, gyűrűje elő kerül, néhány szegény gazda legkisebb fia elviszi megsemmisíteni, a fő gonosz meg vissza akarja kapni. Na bumm. Aztán 10 órában megy ez.

Ennek ellenére a gyűrűk ura és az Avatar is egy szép mese számomra.
Az Avatar eddig egyszer volt meg, otthon BD-n. Majd most a hétvégén meg lesz újra. Aztán még jó párszor. Mert a látvány, azt látni akarom nem egyszer, sokszor. És konkrétan a kutyámat sem érdekli, hogy mekkora története van. A Száll a kakukk fészkére című alkotást csak Nicholson miatt nézem meg újra és újra. Ezt meg a látvány miatt. Mi azzal a gond, ha nincs túl komoly sztorija? Pff
108. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 12. - 23:02
Most, hogy negyedik alkalommal (két IMAX és egy rossz emlékű MOM-os vetítés után először otthon és 2D-ben) is megnéztem a filmet, azt kell, hogy mondjam, sokkal nagyobb élmény volt itthon hibátlan kép- és hangminőség társaságában nézni, mint a bármely brutál nagy vásznon 3D-ben, ez ugyanis irányítja a tekintetet, nem enged elkalandozni a látottakon (és ez a térkiemeléshez sajnos elengedhetetlen - leegyszerűsítve: ami háttérben van, az homályos), magyarán a film jókora szeletéről maradsz le... Egy trükk, amiért elég nagy árat kell fizetni, s nem csak a pénztáraknál.
109. Mozsy
Hozzászólás időpontja: 2010. május 12. - 23:15
108.
Eygetértek. Nekem egyszer volt IMAX, de itthon nagy élmény volt BD-n.
110. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 12. - 23:32
108. Most jövök az IMAX-ből, s abszolút nem adok igazat. Annyi homály van a filmben, amennyit az operatőr belerakott. A 3D miatt külön nem lesz homály. A Blu-ray abnormális élességénél még mindig sokkal jobb. De ezügyben nem kívánok vitát, úgysem lesz meggyőzés belőle.
Viszont a film tizedszer is csodálatos volt, gyerekkori haverom most volt itt először, s együtt ámultunk a varázslatos csodán.
111. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 8:57
108: Annyit még elfelejtettem említeni, hogy egy idő után a felirat pozicionálása nem annyira zavaró, mint a fordítása. A mélyen tisztelt fordító sok helyütt tükröt tart az eredeti szöveg elé, de még ennél is nagyobb baj, mikor elengedi a fantáziáját. Így lesz pl. a "You are not in Kansas anymore"-ból "Már nem a fatornyos falujukban vannak". :)
112. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 9:15
"Már nem a fatornyos falujukban vannak". :)

Szerintem a fordító ezzel emlékezett meg a film gyártó studió alapítójának szülőhelyére.
Ezzel tisztelegjünk Tolcsvának!:)
113. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 9:22
Nekem ez tetszik:)))))

Ha reklám töröljétek.

Nem tudom Pablo mit szólna hozzá.:))

"James Cameron korszakalkotó filmjének mozisikere után a CITROËN kitüntetett figyelemmel kíséri az AVATAR DVD-premierjét, és májusban CITROËN ’Avatar’ limitált szériájához « AVATAR csomagot » ad, amely egy hordozható DVD-lejátszót és a filmből készített DVD-t tartalmazza.
A C4 Picassóban testet öltő technológia, különösen pedig a panorámaszélvédő mintha az Avatar lenyűgöző látványvilágához született volna. James Cameron filmje a képzelet határain túl viszi magával a nézőt, egy soha nem tapasztalt világba, a C4 Picasso pedig hasonló érzéki utazást ígér az autózás univerzumában: az óriási üvegfelületek páratlan látványvilágot, egyedülálló vezetési élményt nyújtanak.
A CITROËN fényterűjének hála, a film rajongói újra átélhetik Jake Scully kalandjait. A C4 Picasso tágas belső tere és kiváló zajszigetelése is garancia arra, hogy a Pandorára tett utazás és a bolygó lakóival, a Na’vikkal való találkozás valóban zavartalan, tökéletes élmény lesz."

114. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 9:35
111. Szerintem erre a magyar szövegben elhangzó "otthon, édes otthon" ötletes, tökéletes fordítás volt. Sokan csupán az Ózból ismerik az azonos című dalt, pedig már az amerikai polgárháborúban is ezt énekelték a hadsereg katonái, s ebben a vonatkozásban még kapcsolódási pont, mi több, utalás is van, arra, hogy a mostani helyzet sokkal komolyabb. Ahogy egyébként azt a cool-dumás Quaritch egy másik hasonlattal is roppant szemléletesen vázolta: ha létezik pokol, odakívánkoznak majd gyógyüdülésre. :)
115. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 16:29
110:
"A Blu-ray abnormális élességénél még mindig sokkal jobb."

Nem mintha vitatkozni akarnék, de a Blu-ray képe a film képével kb. azonos kell, hogy legyen, nem hinném, hogy élesebb, mint a mozis kópia.
116. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 13. - 22:00
"a Blu-ray képe a film képével kb. azonos kell, hogy legyen" - nekem ez a mondat is tetszik, figyelembe véve az előzményeket. :)
Egyébként arra céloztam, hogy mozibajáró és dvd-t néző szemem valószínű sosem fog megbarátkozni a BD - előbbiekhez lépest - túlságosan is vegytiszta képével. Nekem kell a celluoid cserzettsége, a filmszerű hatás, és az ettől sterilebb látvány minduntalan a videojátékok, videokamerás felvételek érzetét kelti. Van az az élességű kép, ami zavaró számomra, s amit nem szeretnék "nagy árat fizetve" csalódottan konstatálni a nappalimban. Egyszerűen nem illünk össze a BD-vel, ez van. Ez most még jól is jön, mert nem kelll rá költenem, viszont ha egyeduralkodó lesz a formátum, bajban leszek. Amúgy a BD "egyéb" szolgáltatásai tetszenek, tehát nem vagyok az ellensége, ahogy azoknak se, akik odavannak érte. Egyedül az IMAX kritizáló félmondat vitt rá, hogy egyáltalán írjak ezügyben.
117. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 8:28
116. Most teljesen egyet értek veled.:)
Számomra is túl műfényes, studió megvilágítás zvar, főleg mikor a digitális háttérbe helyezik bele az igazi képet, na azt kicsit is fotós szemmel elég nehéz elviselni. A dvd-nél sokszor zavar a kinti , természetben vett jeleneteknél a különböző helyekre rakosgatott reflektorok, árnyékolók, szűrők és sugárzók természetellenes fénye. Ott értem, hogy máshogy elkészíthetetlen, de hogy ezt még kontrasztosabban "élvezhessem" is marha sok pénzért, na azt egyelőre, nem.
118. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 8:36
116.

Ezt lehet filmje válogatja.

Mondjuk az Aranypolgárnak nem hinném, hogy jót tenne a Full HD felbontás:)

De. MM-ben kiállítva vannak a Giga-Mega Full HD tevék, amelyeken mindig megy egy aktuális látványos-blockbuster. És itt is van különbség!

A Transformers 2 jeleneteit nem tudtam normálisan követni. Egyszerűen kifolyt a szemem. A Star Trek viszont tényleg qrvajól nézett ki HD-ban. Pedig látványfilm mindkettő.

Egyiksem régi film, de amig az egyik tényleg rohadt jól nézett ki, addig a másiknál túl sok volt a tűéles kép. Báááár a Transformers 2-ben mi nem volt sok?:)
119. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 8:39
Este újra megnéztem (a gyerek csak végig nézte) bosszant, hogy nem tudok divatos lenni.:) sajna most már bosszant is. legközelebb megpróbálom alkoholos befolyásoltságban megnézni. Hátha.

Az a bajom, hogy nem mutat alternatívát a továbbiakra, ha már felhívja a problémára a figyelmet. Szerintetek. Marha rossz hasonlattal, ha Jézus végig turnézza az országot a gondokat sorolva és nagy tábort tudva a magáénak, de nem tanít semmit sem nekik. A keresztfáról meg leszól, hogy mivel nem vettétek elegen a dvd-t nem tudom leforgatni a 2. részt ahol aztán pedig lenne megoldás is.:)
120. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 23:31
AVATAR DVD vs. AVATAR BD.

Konkrétan nem lehet látni a DVD-n, hogy Neytiri milyen arcot vág, de a háta vonalát övező glória is nagyon "szép".

További összehasonlító képek itt.
121. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 19:43
120. Megmondom őszintén, én nagyobb különbségre számítottam. Persze, szebb, élesebb a BD képe, de nekem(!) nem éri meg a több, mint háromszoros árat.
122. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 19:57
121.

nagyobb különbségre? nézd már meg újra, mert ennél nagyobb különbséget még nem láttam DVD és BD között! (nagyíts rá a képekre)
123. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 21:10
121: 2.990 X 3 = 6.990 ? :)
124. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 21:36
123. 1.890 x 3 :)
125. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 21:41
Jó, most nem ennyi az ára, de volt ennyi is több helyen (sok helyen).
126. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 17. - 21:58
125: Majd a BD-t is be lehet szerezni olcsóbban. Egyébként kinagyítottad a képeket? Csak mert windows-méret esetében tényleg nincs földbe döngölően nagy különbség, kicsivel nagyobb méretben viszont elég rendesen látszik a difi. :)
127. tchabee
Hozzászólás időpontja: 2010. május 29. - 11:48
Tegnap egy nagyáruházban véletlenül elsétáltam a tv-k előtt. Az egyik összeállításon az Avatar ment, nem is a képernyőre néztem először, hanem a lejátszót kerestem meg és mikor megbizonyosodtam, hogy bd, akkor néztem rá a képre is jobban. Tátva maradt a szám, tényleg lenyűgöző, nagyon szuper!! A dvd-t ki lehet dobni a kukába e mellett. Mondjuk ettől a filmről nem változott a véleményem, de a látvány az pazar. Aki megteheti tényleg váltson. Ja, a tv 40" led samsu volt. Mellette volt 3D-s tv is, de az szörnyű rossz volt, szemüveg nélkül tök homály, az meg milyen már, hogy a pörkölt mellől felnézve a tv-re napszemcsit rakjak fel a lakásban?! :) Szemcsiben sem volt élvezhető, tehát az kimarad, bd és full hd tv meg jöhet, ha keresek egyszer annyit.
128. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 29. - 12:26
127: Azon a 3D-s tv-n menüből kikapcsolható ám a 3D, és akkor mindjárt nem tök homály... ;-)
129. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. május 29. - 15:43
127.

én meg pont DVD-n láttam egy áruházban az AVATAR-t. mivel itthon BD-n van meg és már kb 3-szor megnéztem iszonyatosan drámaian nagy volt a különbség a kettő között. mintha egy tömörített avi ment volna a tv-n. nagyon kiábrándító volt. ez egy LG tv volt.
130. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 29. - 15:51
129: Vannak az Avatar-ban olyan képrészletek, amikre csak rácsodálkoztam a BD megtekintésekor: pl. a videó napló apró feliratai. Nos, azóta volt szerencsém DVD-n is látni, és bizony ami BD-n tökéletesen olvasható, az DVD-n már csak egy elmosódott paca.

Ettől persze nem mondanám, hogy a DVD rossz, de tény, hogy megvannak a korlátai. Mint ahogyan a BD-nek is, csak annál jobbat még nem láttunk. Legalábbis a TV-ben.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (624 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (673 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (696 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (702 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (705 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (734 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (737 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (750 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (764 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (789 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (801 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008