2018. szeptember 24.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. április 20. - 15:39 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. április 20. - 15:41
BD-teszt: 2012 (2009)
Roland emmerich leforgatta a végső katasztrófafilmet. Lássuk, mire jutott!

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/rating-5.gif">

Mint minden konstans dolgot, úgy Roland Emmerich et is a helyén kell kezelni. Az o világában az utolsó pillanatban bármi elol kereket lehet oldani, csak ügyelni kell arra, hogy ez az elmenekülés tényleg az utolsó pillanatban történjen. Hiába szállítja o a világ legnagyobb katasztrófáit - természeti és ha úgy vesszük, filmes értelemben egyaránt -, nála a túlélés titka végtelenül egyszeru: emlékeztess egy nem túl sokba kerülo, de szimpatikus és tehetséges színészre, légy politikailag korrekt, légy teljesen átlagos és legyen valami dráma a múltadban, amit a mai napig nem tudtál feldolgozni (mondjuk egy válás); ha pedig elkezdodik a hepaj, akkor még véletlenül se csinálj belole ügyet - akkor jársz a legjobban, ha a világégést egyfajta vidámparkként éled meg - és ne kérkedj azokkal a szuperképességeiddel, melyekkel bármilyen csávából ki tudod vágni magad úgy, hogy az arcod talán kormos lesz egy kicsit.

Jobban belegondolva, ezek a feltételek mégsem olyan könnyen teljesíthetok, úgyhogy mondok egy egyszerubbet: változz kutyává és nyert ügyed van.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_2012/02.jpg">

A fentiek teljesítésével még az egész világot halálra ítélo 2012 is túlélheto, amely ugyan "minden katasztrófafilmek alfája és omegája"-ként kíván fennmaradni az utókor számára, tulajdonképpen csak egy kiadós encore-ja a korábban már több alkalommal diagnosztizált "disastrus emmerichus"-nak. Nem mintha ezt nagyon fel akarnám róni a germán direktornak, hisz karrierje során akárhányszor letért a katasztrófák által legyalult ösvényrol, az eredmény... nos, katasztrofális volt. Eme gigaprodukcióval Emmerich azonban elég durva öngólt könyvelt el magának, hisz akárhogy is vesszük, innen már nincs tovább.

A maja jóslatok és félorült bloggerek szerint 2012-ben a Föld jelenlegi formájában megszunik létezni: a Nap által kibocsájtott sugárzás túlhevíti a bolygónk magját, minek hatására a kéreglemezek teljesen átrendezodnek: szupervulkánok nonek a semmibol, földrészek tunnek el az óceánok mélyén, végül több ezer méteres cunamik takarítják el azt, ami megmaradt. Szóval nekünk reszeltek. A világ vezeto kormányai összefognak és a bibliai méretu katasztrófával szemben egy szintén bibliai méretu túlélési tervet próbálnak eszközölni, csupán az ido az, ami jobban szorít, mint sejtik.

Az össznépi katasztrófa természetesen csak háttér egy tehetséges, de sikertelen író ( John Cusack ) kálváriájához, melynek végso célja az, hogy újra összekovácsolja széthullott családját. Mindehhez nem kell mást tenni, mint elmenekülni egy Kalifornia-faló földrengés, egy Yellowstone-méretu gigavulkán kitörése és a Himaláját lecsicskázó megahullámok elol. Gyerekjáték. A gyerkocök néha sírnak, az anyuka pedig rémüldözik, de Cusack csak akkor emeli fel a hangját, ha nagyon hangosan zajlik körülötte a világégés, végül aztán - talán nem árulok el nagy titkot - eljön az o nagy pillanata is.

Emmerich tehát biztosra akart menni: Benetton-színu figurái elott nem léteznek vallási ellentétek, a kapzsiság megnyilvánulásai ezúttal is néhány öltönyöshöz köthetok, a katasztrófák pedig valamely könnyen beazonosítható látványossághoz. A költségvetés (260 millió dollár!) minden eddigi próbálkozását felülmúlja, mint ahogy a látványvilág is észbontó, ám ez a típusú film már rég elveszítette aktualitását. A válságnak köszönhetoen a világ jóval kiábrándultabb és közel sem olyan naiv, mint akár 4-5 éve. Most már nem dolünk be egy ökokatasztrófa fenyegeto rémének, hisz az elementáris támadás a pénztárcánkon keresztül érkezik, s Emmerich hiába is próbál ráhúzni aktuális topikokat a 2012-re, az euromilliárdokért megvásárolható túlélés problematikája van olyan nyögvenyelos, mint a végítélet árnyékában elhangzó, világméretu összefogásra buzdító elnöki beszéd.

És az arányokkal is gondok vannak. Tudom, most néhányan biztosan mosolyogtok, hisz az arányérzék Emmerich számára legalább annyira ismeretlen képesség, mint teszem azt, Michael Bay elott, de a mozi sajnos egy ido után kibillen a masszívan fel- és leépített status quojából. A legnagyobb patronok a 150 perces játékido elso felében durrannak, és miután a természet jól kitombolta magát, az emberiség után a történet is kezdi elveszíteni a lába alól a talajt, hisz a hosök továbbra is egyik hely(zet)tol a másikig futkároznak, csupán eme szituációk kezdenek egyre fáradtabbak, idétlenebbek lenni. Ilyenkor türemkednek ki legjobban a logikai bakugrások, ilyenkor lesznek az érzelmek és dialógusok is egyre közhelyesebbek és mikor az emberiség túlélése egy technikuson, egy elméleti kutatón és az elnök lányán múlik, és nem azon a sok ezer szakemberen, akik a környéken sertepertélnek, akkor az egyszeri nézoben automatikusan felmerül az a lesújtó kérdés, hogy "ezt mégis hogy gondolták?"

Megmondom én, hogy. Kicsit pornográf (légy szemtanúja a világ pusztulásának), kicsit eroltetett, de messze nem olyan offenzív és ízléstelen szórakozásnak, mint az a másik tájképátrendezo szuperprodukció, melyet bevételben ez a megalománkodás valószínuleg meg sem közelít majd. Talán tényleg ránk férne egy interkontinentális tisztogatás?

A BD

A Sony-filmek hazai forgalmazásában bekövetkezett váltás szerencsére nem nagyon akasztotta meg a stúdió filmjeinek beáramlását, s abban sincs semmi meglepo, hogy az újdonsült tulajdonos  InterCom mindjárt a legnagyobb halat küldte be a hazai kiadványok tengerébe. A 2012 Amerikában ugyan elmaradt a várakozásoktól (az éves bevételi listának csupán a 15. fokára sikerült felkapaszkodnia), világszerte viszont özönlöttek rá az emberek, így a Sony nem engedhette meg azt magának, hogy félvállról vegye a kiadványt. Mifelénk a DVD-tulajdonosok kétlemezes digipack és egylemezes muanyagtokos változatból választhattak maguknak tetszot, míg a BD-re átált filmrajongókra egy normáltokos és egy steelbookos kiadvány várt, ez utóbbi elegáns külso/belso grafikával.

Bár a csomagolás miatt a két változat között 3.000 Ft-nyi eltérés van, belbecs tekintetében megegyeznek egymással. A zenés/animált fomenu sok-sok látványosságot és legalább ugyanennyi emberi drámát ígér - ez utóbbit a film csak részben tudja teljesíteni.

A szemkápráztatóan szép transzfernek köszönhetoen sokkal szembetunobb a váltás a celluloid és a digitális alapú filmezés között: ez utóbbihoz Emmerich foleg a szukebb terek, emberközeli események rögzítésekor fordul - valószínuleg praktikus okokból. A képernyon a digitális rögzítés homályos mozdulatokban jelentkezik, valamint abban a megfoghatatan érzésben, mintha a híradót néznénk. Bizonyos értelemben véve ezek is emlékezetessé teszik a BD nyújtotta élményt, ám az igazi HD-varázslat leginkább a destrukciókat követi, melyek minden egyes részlete tisztán kiveheto, a vulkánkitörés hamujától a szökoár hullámainak fodrozódásáig.

A vizuális élményt hasonló

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 16:13
Ha nem túl spoileres kérés, valaki árulja el, hogy miből az az alternatív befejezés. Köszi!
2. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 16:15
Szerintem a maradék pénzből, amit nem k*rtak el a filmre.
3. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 16:17
2.: :))
4. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 17:18
Én vakon vettem meg a sima tokos BD-t, és azt kell mondanom, hogy - talán a sok negatív kritika miatt támasztott nem túl magas elvárások miatt, de - nekem tetszett a film. Úgy gondolom, nemigen lóg ez ki a többi hasonló témájú Emmerich-film közül, ezen is éppen olyan jól szórakoztam, mint A Függetlenség napján, a Godzillán vagy a Holnaputánon.

Persze az is igaz, hogy általában nem hitelességet várok egy szórakoztató mozitól, hanem... szórakozást.
5. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:09
A hozzászólások mennyiségéből ítélve úgy látom, nagy szükség nincs tesztekre. (Nem szemrehányás: észrevétel. :)
6. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:15
5.

Ha már a Hírek Fórumában vagyunk...:)
Egyébként szerintem sincs.
7. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:21
Az egyik legszebb képű kiadvány ami megjelent. (persze csak az Én, a robot után)
8. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:29
5: Én pl. mindig élvezettel olvasom őket, szóval szerintem kellenek a tesztek. Egy ismeretlen (értsd: általam nem ismert) film esetében pedig még vásárlásra is ösztönözhet. Más példa, de most olvastam a BD-s topicban a Tombstone tesztjét Argentótól, és mit mondjak... lelkesítő. Mert pl. azt a filmet még sosem láttam, de most kíváncsi lettem rá. :-)
9. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:36
Én nem tudom kicsoda ez a Roland Emmerich, meg mihez ért, de ami biztos, hogy a rendezés az nem tartozik ide. Lehet, hogy csak ő ilyen peches, hogy szar forgatókönyvek megrendezését bízzák rá, de tőle a Csillagkapun kívül normális filmet még nem láttam.

A függetlenség napja gyenge forgatókönyvéből (Ja. Egy földi vírust kell az űrhajóba tölteni, és még a megfelelő interface is rendelkezésre áll az űrhajón... muhahaha) gyenge filmet rendezett, a Holnapután bukfences forgatókönyvében (gyalogoljunk keresztül Amerikán) látványos, de amúgy gyenge film készült, a I.e. 10.000 az szerintem szóra sem érdemes.

A világot rettegésben tartó 2012-es dátumról szóló filmet még nem láttam, de ahogy többen is mondták, látványban jó, történetben és rendezésben pedig gyenge. Lehet ha nagyon szenvedek az unalomtól megveszem és megnézem. Majd. :)
10. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 18:37
9: a teszt egyébként jó, fel is keltette az érdeklődésemet az extrák iránt.
11. Marcell
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 20:11
5.: Bár nagyon nem szeretem ezt a filmet (ahogy látom, neked sem a kedvenced), a kritikáidat mindig szívesen olvasom. Úgyhogy én örülök ennek a tesztnek is. Szép, alapos munka!
12. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 20:17
a fémdobozos kiadvány tényleg gyönyörű, a film képe és hangja ott van a szeren és még a film is tetszett! :) és csípem emmerich munkáit.

aki meg nem szereti nem tudom kvázi mért néz meg egy emmerich filmet.
13. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2010. április 20. - 22:21
Más ! Itthon a, Kémek a sasfészekben BD-ből lesz valami?
http://bluray.highdefdigest.com/3105/whereeaglesdare_kellysheroes.html
14. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 21. - 15:55
9.

Kicsoda Roland Emmerich?
Napjaink legfelkapottabb popkornmozijainak rendezője.:)
Alkotásainak filmtörténeti értéke nem sok,de néző van bőven,sőt egyre inkább csak erre van.
Sajnos sokan már nem is tudják,milyen is egy komoly alkotás.Azt hiszik,a világvégefilmek,terminátorok,képregényfigurák és gatyaletolós "vígjátékokon" kívül nincsen más.
A Csillagkapu is lehetett volna egy jobb film...
15. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 21. - 17:33
9: Tökéletes katona? A hazafi?
16. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 21. - 17:40
A Hazafi egyszer nézhető,bár a számítógépes hadsereg és hajók igen kínosak.:)
Ebben a témában inkább ajánlom az Amerika fegyverben c. kevésbé "hősies" alkotást.
17. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. április 21. - 17:53
Vedd meg és meglátod. :) Érdemes.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (627 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (675 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (699 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (704 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (707 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (737 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (739 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (752 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (767 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (792 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (803 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008