2018. szeptember 25.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2008. június 15. - 21:50 - zalus | Utolsó frissítés: 2008. június 16. - 12:04
DVD-teszt: AVP2 - A Halál a Ragadozó ellen 2. (AVP:R, 2007)
A nyolcvanas évek két emblematikus monsztere, az Idegen és a Ragadozó napjainkban is prosperál, csupán ezek az alaktalan/jellegtelen figurák nyomokban sem emlékeztetnek előkelő őseikre.

A FILM

Stallone hiába erolködik: a nyolcvanas éveknek végérvényesen vége. A küzdelemnek minden kulturális médiumban vannak hosi halottai Seagal tól Limahl ig, Jasontol a Moncsicsiig. A nagy kulturális népirtás azonban a Ragadozót és az Idegent egyaránt elkerülte. A korszak két legemblematikusabb monsztere ugyanis még napjainkban is prosperál, csupán egy gond van: ezek az alaktalan/jellegtelen figurák nyomokban sem emlékeztetnek elokelo oseikre.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" alt="" hspace=0 src="http://www.xpress.hu/HIREK/HIRKEP/avp2/avp2_cim.jpg" align=baseline border=0>

Eddig tartott a cizellált helyzetjelentés. Sosem csináltam titkot abból, mennyire utálom Paul W.S. Anderson nimbuszromboló AVP -jét: a papirmasé elvarázsolt kastélyban játszódó balhé olyan szintu kultuszkáromlás volt, mintha egy nyáladzó xenomorph fejét próbálták volna felnyomni a rajongók ánuszába. Én kérek elnézést. A szomorú helyzet viszont az, az AVP2 is ezen az úton jár, ám a merénylet modus operandija ezúttal az idegenfej helyett egy Predator urhajója.

A muanyag protézisek és mechanikus mufejek világából szabadult, rendezoi székben most eloször - és ha van igazság a földön, akkor utoljára - virító Strause-testvérek rol könnyu lenne azt állítani, hogy nem láttak még not közelrol, hisz az o világukban a kemény no egy olyan marcona anyuka formájában manifesztálódik, aki katonaruhában látogatja meg rég látott kislányát és éjjellátó szemüveget ajándékoz neki (mert a rambókés elfogyott), a film a leghosszabb beállítása pedig egy szoke spinkó fenekét fixírozza. Mindazonáltal a Strause-testvérek nagy valószínuséggel forgatókönyvet sem tartottak még kezükben, hisz az AVP2 olyan érzéseket kelt, mintha egy orületes sebességgel kapcsolgatott tévét néznél, melyen a kínálat a romantika csatorna, a hallmark és a sci-fi channel között mozog (ez utóbbin egy direct-to-video retrospektív est megy). Magyarul a film nem csupán se-füle-se-farka dramaturgiával bíró, hanem rövid távon idegesíto, hosszú távon epilepsziát okozó celluloidborzalom.

Gondolom, Te is megnézted azt a premier elotti videót, amely a film elso öt percét prezentálta, s Te is megállapítottad magadban, hogy teljesen kizárt, hogy ez egybefüggo film legyen, hisz abban az összeállításban a PredAlien (az Idegen és a Ragadozó "szerelemgyereke") néhány pillanat alatt felnott egyeddé fejlodött és kinyírta annak a hajónak a teljes legénységét, mellyel a Predatorok az elso film végén elindultak hazafelé.* Sot, a Predatorok bolygóján egyetlen harcos észleli az incidenst, és magányos harcosként felkerekedik, hogy rendezze a bolygóméretu balhét. És ezzel még nicns vége: a fenti öt percben PredAlien által megostromolt hajó még le is zuhan, s a frissen szabadult arctámadók elkapnak egy vadászt és a fiát. Egyszóval a kohézió és atmoszféra után sóvárgó tekinteted elott kb. fél órányi filmre való esemény pereg le néhány pillanat alatt: csak úgy, mint egy trailerben.

És pöccre pontosan így van a filmben is. Még szinte hozzá sem értél a popcornodhoz, de már el is könyvelheted egy filmes mítosz narratív pofáraesését. De ne izgulj, a kapkodós nyitányt követoen a film hirtelen rátapos a fékre, hogy teret engedjen egy délutáni tinisorozat drámai fordulatainak - a pizzás fiú szerelmes a meno csajsziba! a meno csajszi bunkó pasija megveri a pizzás fiút! - és hasonlóan színvonalas mókáknak.

Természetesen néha visszakapcsolsz a sci-fi csatornára, ahol az arctámadók csöveseket kapnak el, a PredAlien pedig gonoszul vicsorog fullplánban és nagyon lassan és darabosan mozog. Közben megérkezik a bosszúszomjas Predator is, amely mindent oldó kék szmötyivel öntözi meg a döglött arctámadókat és a mellettük fekvo, roncsolt mellkasú áldozataikat. A nyomok eltakaríása derék dolog, csupán értelmét nem látom, hisz a tisztogatás során a Predator néha-néha passzióból kinyír egy-két arra járó embert is, s a megnyúzott tetemeket fellógatja az erdo legmagasabb fájára, ahol a szomszédos kisváros szomorú szemu seriffje azonnal kiszúrhatja.

Eme pisztolyforgató szuperhekus jó sokáig nem érzi át a helyzet súlyosságát, pedig már a korboncnok is közli vele, hogy ez az eset túl nagy falat, fel kéne kopogni a nagyokhoz. Az emberek tucatjával tunnek el, az Idegenek és a Ragadozó teljesen átrendezi a városka csatornahálózatát, kráternyi lyukakat váj a foutcára, majd porig rombolja a szomszédos atom(?)reaktort, a seriff viszont akkor kezdi el érezni, hogy baj van, mikor meglát néhány összevérezett szekrényt.

Idoközben a meno csajszi elhívja úszni a pizzás fiút, mint korábban említettem, a kamera hosszasan elidozik formás fenekén, s az operatornek még akkor sem akaródzik elszakadni eme látványtól, mikor elobb a bunkó (ex)pasi és két haverja, majd egy Idegen zakatol be a képbe. Hamarosan a fontosabb (értsd: 1 percnél tovább mutatott) szereplok egy csapatba verbuválódnak, és mire kettoig számolsz, a városka teljes lakossága köddé (illetve alien-eledellé) válik, s nem mellesleg trópusi vihar zúdul a maréknyi menekülo nyakába.

80 percével az AVP2 mindkét franchise legrövidebb darabja, ennek ellenére sikerül az elodök valamennyi motívumát meggyalázni. Ezt hol kisebb utalások (az egyik szereplot Dallasnak hívják, ééérted!), hol komplett átmentések formájában (egy Alien úgy liheg az egyik hosno nyakába, mint az Alien3 -ban a terhes Ripley-nek), ami pedig a PredAlien sajátosságait illeti, mire végre megküzd a Ragadozóval, a szupertehetséges Strause-testvérek leoltják az összes villanyt, maximumra állítják az esogépet és egy varrónore bízzák a vágóollót, magyarán azt se tudod, mi püföl micsodát és épp mivel.


A fenti képen egy Predatort rejtettem el. Vagy egy Alient. Én sem tudom igazán...

Sokan kritizálták az elozo filmet, amiért vértelen volt: ebbéli hiányosságait az AVP2 búsásan kárpótolja, ám a cafatolás annyira öncélú és érdektelen, hogy a franchise legundorítóbb húzása (és a film egyetlen eredeti motívuma), amelyben fontos szerepet játszik egy vajúdó no, még annyit sem ér el, hogy felháborodj.

*A DVD-n látható, "Bovített harci változat" ezt a csorbát megpróbálja kiküszöbölni egy jelenettel, melyben kiderül, hogy a balesetnek helytadó hajó csupán egy kisebb sikló, amely lecsatlakozik az elso film végén szereplo anyahajóról. Hogy miért fordul vissza a Föld felé és miért pont rajta szállítják a halott Ragadozót ÉS az arctámadókat, az legalább anyira rejtélyes, mint az, hogy miért írtam ilyen sokat errol a filmrol.

A DVD

Ha a filmrol nem is, de a kiadványról lehet ódákat zengedezni, ugyanis alapos, jól összerakott munka. Csak a borítón szereplo magyar szöveg elolvasásától tekintsetek el, a fordítás ugyanis rendkívül pongyola: harci változat? újravágott? filmváltozat? minden félelmetesebb? Egy szót se tovább: inkább a jó dolgokra koncentrálok, melyekbol, mint említettem, nem kevés akad. Kezdésnek csodáld meg a DVD-borítót, melyen a

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. thing froM ANOther world
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 7:52
"Csak a borítón szereplő magyar szöveg elolvasásától tekintsetek el, a fordítás ugyanis rendkívül pongyola: harci változat? újravágott? filmváltozat? minden félelmetesebb? Egy szót se tovább..."

De, de, de. Még egyet, légyszi: a leírás szerint a PredAlien tojásokat rak! :D
2. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 8:16
anyám... amúgy nem igazán jöttem rá a "technikájára".

SPOILER!

idegenembriókat küldött le a terhes nők torkán, melyek felfalták a bébiket és aztán kirágták magukat a nők hasából? nem túl körülményes ez? csak terhes nőkön keresztül tudnak szaporodni? egyéb belső szervekből nem tudnak energiát nyerni? így szaporodnának a predatorok? ők is paraziták lennének? és az új szülött idegenbébik miért nem hasonlítottak a predalienre?
3. Fekete Fülöp
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 8:36
A két nyálasfejű rendező arckifejezésén látszik, hogy semmi közük a filmkészítéshez!
4. polip
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 9:37
A Predatorok nem ugy szaporodnak mint az Alienek a könyvek alapján náluk is vannak nők csak ezt sosem mutatták a vadászatok utan a trófeák a párzáshoz kellenek hogy ki a legjobb s így tovább. Én arra emlékszem hogy egy emberben csak egy Alien tud kifejlődni ha terhes ha nem, nem pedig három. Ezt nagyon egy bénázták a rendezők és az írók.
5. Lacka
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 9:43
Már a film/rendezőszám is túlburjánzott! ;-)
6. Lacka
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 9:58
Na, amit megjegyezni kívántam: Szerintem "súlyos" hiányossága van a cikknek. A kétszer is említett leghosszabb beállításról egyetlen kép sincs! ;-) A filmet nem láttam (bár, aki nézte, az sem nagyon, ugyebár), de feltételezem, hogy "az" a látvány "virított" volna, nem úgy, mint a beszúrt képek. Vagy tévedek? Esetleg egy frissítés?

Kösz, Jamamura!
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 12:04
óhajod számunkra parancs. :)
8. Lacka
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 12:31
Hát... köszönet, de ha meghajlok is, alig látom. Az elsőn a csaj nap(nem)sütötte bőrfelülete, ami legjobban "világít". Ez ellen is főbenjáró bűnt követtek el. ;-)
9. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 12:49
Az a szörnyű, hogy ez úttal teljesen egyet kell értsek a kritika írójával. Az első trailereket meglátva azt gondoltam, hogy egész jó film lesz ebből és már alig vártam a DVD megjelenést. Nagy csalódás volt számomra is. Nem akarom ismételni a kritikát, mert mindent leír: üres forgatókönyv, rohadt sötét kép (ennek annyi előnye van, hogy jó képzelettel megáldott nézők akár izgalmas történéseket is odagondolhatnak a nagy feketeség mögé...), szívfájdítóan béna szörnyek. Vérzett a szívem pl. a predator mozgása, tartása miatt, nem beszélve a - szerintem - ultragagyi PredAlien-ről. Szégyenlem, de én szeretem az egyszerű hentes-horror mozikat. Elvileg ez is annak számít, mégis, borzasztóan untam már a végére az egészet, pedig még csak nem is hosszú film. Miért vettem meg mégis? Talán tiszteletből G.H Giger, R. Scott és J. Cameron iránt, valamint természetesen nosztalgiából.
10. Odeon Kft
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 13:13
igazán kidobhatnák BD-n az eredeti alien-filmeket, nem? :) (mondjuk egy olyan verzióban, hogy választhatsz az eredeti és a "producer s/director s cut" között.)
11. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 13:13
(mondom én.)
12. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 13:27
Látva a Fox BD-hez való viszonyulását, szerintem erre a nem is olyan távoli jövőben biztos, hogy sor kerül :-) Kérdés persze, hogy milyen verziókban? Az Alien-t és főleg az Aliens-t látni full HD-ben, DTS-HD MA hangsávval... maga lenne a (audio)vizuális orgazmus :-))
13. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 13:30
meg persze az is kérdés, hogy milyen minőségben sikerül adaptálni. a predatorról nem sok jót olvastam, habár látni még nem láttam.
14. thing froM ANOther world
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 14:09
Az Alien sorozatra eddig is fordítottak gondot, és az AQ mondhatni pengeéles, tehát biztosan jobb lesz mint a Predatorok.
15. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 14:32
Nekem megvan a Predator, és szerintem egyátalán nem olyan rossz a kép minősége. Összehasonlítva más, hasonló korú filmmel, azt mondanám 3,5/5. Pozitívum: éles kontúrok, természetes színek. Negatívum: nagyon sok "grain" (ami tudom, hogy hozzátartozik a filmhez, de itt, pont a nagy felbontás miatt néhol - főleg az elején a vöröses árnyalatú képeknél - nagyon zavaró). A DTS-HD hang pedig jó 4/5.
Mondjuk ugyanezen okokból félek egy kicsit a majdani Aliens BD-től, mert azt szerintem DVD-re sem sikerült kiválóra megoldani. Számomra mind a két díszdobozban kissé csalódás volt. Szerintem ott is a "grain" fogja majd lerontani az összképet. A másik háromnál szerintem nem lesz gond.
16. Ronnie
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 14:49
A film nagyon nem tetszett, viszont a kiadás elég jól össze van rakva. Bárcsak a filmmel is annyit törődtek volna, mint a DVD-vel.

Egybként mennyi idő míg az Xpressen engedélyezik, hogy írjak a fórumba? Mert már lassan egy hónapja kérvényeztem, de még mindig elbírálás alatt vagyok.
17. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 15:06
a katalóguscímek nagyon nagy lutrik tudnak lenni. ott van pl. a kubrick-sorozat: a 2001 és a ragyogás fantasztikusan néz ki, az acéllövedékek közepes, a tágra zárt szemek meg egyenesen gyatra. ez utóbbi persze túlzás, de a kép minősége nem sok pluszt hoz a dvd-hez képest, még szerencse, hogy elképesztően jó extrák vannak rajta. :)

anyway: régebbi filmből készült bd-változatot csak akkor veszek, ha előbb saját szememmel le tudom csekkelni a minőséget. diablo: nem akarsz felköltözni vidékről? :)
18. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 15:12
ronnie: szerintem e-mailben nyaggasd robit, mert valszeg magától nem foglalkozna a kérdéssel.
19. Diablo69
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 16:08
lol... Akarnák is meg nem is :-) Az a baj, ha fenn lennék, még több zsét elcsesznék erre-arra, viszont jó lenne, hogy tudnánk dumálni, bizniszelni Veled is, meg sok más ismerőssel :-)

Tágra zárt szemek... Többször olvasom ezt, hogy "nem hoz sok pluszt a képminőség a DVD-hez képest". Szerintem ez így nem állja meg a helyét. Önmagában a HD lemezen lévő video-stream lehet gyengébb minőség, mint mondjuk egy másik filmé, de összevetve ugyanazon film DVD video-streamjével - és itt kihangsúlyozom, hogy FULL HD megjelenítőn - bizony van különbség.
20. TomÁsz
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 17:10
Jó kis cikk, bár egészen addig, amíg a filmről van szó, addig erős deja vu-m volt. Mintha ezt már olvastam volna valahol :)
A film amúgy maga szerintem is gyenge közepes, de jobb a trágya az első résznél. Hiába volt annak "épkézláb" sztorija, ha a megvalósítás igen szutyok lett. De speciel nekem a Predator filmeknél is jobban tetszett (bár ez főleg az alienek miatt van, a predatorokért nem rajongok különösképpen).
A DVD csinosnak tűnik, de azért na... ahogy a filmet is, ezt is körüllengi a rókabőr szaga. Csinálták, mert pénz kellett, de az egészet félvállról vették.

Jamamura: "SPOILER!
idegenembriókat küldött le a terhes nők torkán, melyek felfalták a bébiket és aztán kirágták magukat a nők hasából? nem túl körülményes ez? csak terhes nőkön keresztül tudnak szaporodni? egyéb belső szervekből nem tudnak energiát nyerni? így szaporodnának a predatorok? ők is paraziták lennének? és az új szülött idegenbébik miért nem hasonlítottak a predalienre?"
Nem csak terhes nőkbe petézett bele, a csöves csaj nem volt terhes. A predek nem így szaporodnak, ez a királynő sajátossága, ami a tojásrakás előtt fejlődik ki. Így képes gyorsan fészket építeni, hogy legyenek "testőrei" mikor ő már a tojócső miatt mozgásképtelen. A tojások meg a hosszútávú fennmaradást szolgálják. Legalábbis a rendezők ezzel magyarázták az új módit. A mamára meg azért nem hasonlítottak, mert elsősorban a gazdatest és a környezet a meghatározó, nem a mama (ugye, ugyanattól a mamától az Aliensben recés fejű, emberibb testű, fekete alienek születtek, az A3-ban meg simafejű, barna, más mozgású és alkatú alien... de a predalien is ugyanattól a mamától származott, aki az AVP-ben szülte a kicsiket).
21. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 17:28
nem tudom, nekem még mindig nem áll össze a kép. egyáltalán nem rémlik, hogy a predalien belepetézett volna a csöves csajba. nem mutatták, hogy bármit is csinált volna vele, csak volt egy rémült tekintetváltás. a pincércsajnál ki volt hangsúlyozva, hogy várandós, a terhes osztály meg ugyebár egyértelmű.

igazából ennél a megoldásnál is azt érzem, amit a film nagyrészében: öncélú és átgondolatlan brutalizálás. attól egy film nem lesz jó, mert "kurva véres".
22. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 18:40
"attól egy film nem lesz jó, mert "kurva véres"

Na igen, lehet azt stílusosan is csinálni, mint a Golyózáporban. :)))
23. TomÁsz
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 19:35
Az eredeti koncepció az volt, hogy csak terhes anyukákba petézik bele. Aztán egy interjúból kiderült, hogy valaki rájött, hogy ez alapvetően marhaság, ezért került bele a csöves csaj. Abba is beleöklendezik, csak azt még nem mutatják. Valami olyasmi lehetett a szemük előtt, hogy a csövesbe még csak sejtelmesen petézik, hogy felkeltsék a néző érdeklődését, a pincérnőbe már láthatjuk, hogy valamit a fejével csinál, és végül a kórházba látjuk magát a tettet. Az már szar ügy, hogy a kivitelezés eléggé faramuci, de ezt volt szándékukba átadni.
Az utolsó bekezdéssel maximálisan egyet tudok érteni.
24. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 19:49
ez az utólagos magyarázkodás bűzlik a bullshittől. :) de igazán mindegy, az utólag leforgatott betétek sem hozzák vissza ezt a produkciót a szennyből.

mindenki arra hivatkozik, hogy ezt a filmet nem szabad összemérni sem alien, sem a predator univerzumával, mert más közönségnek, más stílusban készült. amost sem a stílust, sem a közönséget nem kívánom minősíteni, de én játszottam az alien vs predator játékokkal, s rendesne összefoltoztam a nacim. én valami olyat vártam volna, nem pedig egy kamasz intellektusához mérhető gagyi wrestlinget.
25. TomÁsz
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 20:18
Ráadásul az AVP2-nek (mármint a játéknak :) ) még a sztorija is sokkal jobb. De még az egynek is, pedig annak nincs is igazán sztorija :D
26. [: Azuroo andrew :]
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 20:40
A film 10/3

A DVD 10/6
27. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 16. - 20:56
érintőlegesen, de sajnos ide tartozik a szomorú hír: a tegnapi nap folyamán elhunyt STAN WINSTON, a 4 oscar-díjas trükkmester. neki köszönhetjük az első predatort és az aliens monsztereit. mindössze 62 éves volt. nyugodjék békében.
28. [: Azuroo andrew :]
Hozzászólás időpontja: 2008. június 17. - 7:47
"de én játszottam az alien vs predator játékokkal, s resne összefoltoztam a nacim. én valami olyat vártam volna, nem pedig egy kamasz intellektusához mérhető gagyi wrestlinget."


Én ezzel tudok egyetérteni :D
29. [: Azuroo andrew :]
Hozzászólás időpontja: 2008. június 17. - 7:50
Gondolom hamarosan azokat a sztorikat, környezetet is megalázza valami Anderson klón vagy újabb néhány első filmes niemand


Csak a Predator 3-hoz ne nyúljanak ezek az eretnek arcok...
30. [: Azuroo andrew :]
Hozzászólás időpontja: 2008. június 17. - 7:52
Fincher-t szerintem nem érdekelné de ő nem szokott mellényúlni se dramaturgiába se látványba. Az ő nevét szívesen látnám a 3. rész kapcsán

31. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 17. - 8:26
korábban felmerült aza lehetőség, hogy robert rodriguez forgatna egy harmadik predator filmet. biztos vagyok benne, hogy a film tele lett volna fegyverbalettel, ennek ellenére valószínű, hogy hangulatosabb lett volna bármelyik avp-filmnél.
32. [: Azuroo andrew :]
Hozzászólás időpontja: 2008. június 17. - 18:47
Jama, ez nem is kérdés ;)
33. g101
Hozzászólás időpontja: 2008. június 18. - 11:06
A zenéről szót sem ejtetek? Brian Tyler legalább megtett mindent amit tudott, hogy visszaadja a régi hangulatot. Sőt, amikor megtudta, hogy új AVP film készül, ő maga kérte, hogy dolgozhasson rajta, mert a régiekért oda volt és Kloser művét nem igazán tartotta méltónak az alapfilmekhez.
34. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2008. június 18. - 11:09
a zenéről nem, viszont vajh mit keres a főcímben az aliensből ismert nyomkövető hangja? újabb béna utalás? :)
35. Gorgoroth
Hozzászólás időpontja: 2008. június 24. - 23:36
Helló! Ma vettem magamhoz a DvD-t, a kritikához nem szeretnék hozzá szólni, sokmindennel egyet értek, de én tudom élvezni a filmet, de a "Bővített harci változat"-nál azt írod "egy jelenettel" - nos én tömegével figyeltem meg plusz jeleneteket az xpress-ről rendelt DvD-n, és további változtatásokat pl:
SPOILER
- a mozis verzióban a predator a bolygóján megkapja a vészjelzést és ott nézi meg az eseményeket valami videón vagy min, míg a DvD-n lévő változatban a lezuhant űrhajón, a halott kollégájának maszkját veszi le és onnan értesül a történtekről
- némely jelenetnek egy árnyalatnyit hosszabb a felvezetése
- némely jelenet egy árnyalatnyit tovább tartanak (pl: plusz kb egy másodperc, amikor a kiskölyökből kikel a kis alien)
- úgy emlékszem, hogy a mozis verzióban a szőke nőt, mikor felszegezik a falra, nem esik le a fél teste ellenben a DvD-n látható jelenetektől
- egy férfi a temetőben hadonászik fegyverrel a katona anyuka és lánya előtt, meg hülyeségeket beszél, mire a szomszéd fáról a predator fejbelövi
- tán a végső harcjelenetben is van egy plusz snitt, amikor az egyik eldobja a másikat
- beszélgetnek a tévé előtt katona anyu és apu (legalább is nagyon nem rémlett ez a jelenet)
- a Nemzeti Gárdával folytatott harc is sokkal hosszabb, van egy nagyon hatásosan beállított kivégzés, ami szintén nem volt benne a mozis változatban
stb...
szóval én a bővített részt úgy értelmeztem először, hogy csak egy jelenettel lesz hosszabb és majdnem visszamondtam a rendelést, de rájöttem, hogy akkor is kell, így viszont teljesen pozitív volt, mert arra számítottam, hogy ezen jeleneten kívül más nem lesz. Szóval még egyszer, ami DvD-t az xpress-en rendeltem, azon olyan változat van, ami igen is javít az összképen, hogy nehogy elmenjen valakinek a kedve tőle.

más: nem tudom milyen tévén nézted a filmet, de az én kb 9-11 éves Samsung készülékemen elég jól ki lehetett venni az eseményeket mindenféle fényerő beállítás nélkül, számomra éppen élvezhető volt.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (628 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (676 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (700 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (705 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (708 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (738 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (740 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (754 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (768 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (793 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (804 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008