2018. szeptember 26.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. december 21. - 11:36 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. december 21. - 14:46
BD-teszt: Eredet (Inception, 2010)
Az év egyik legambiciózusabb filmje megérkezett DVD-n és BD-n. Teszterünk az álmok mélyére ásta magát.

A film

Pro

A filmgyártásban van egy státusz, amelyről minden rendező ábrándozik, de a legtöbbjük sose éri el. Ez az a helyzet, amikor egy akkora sikersorozat áll a hátuk mögött, hogy tulajdonképpen bármit csinálhatnak, a stúdiók szinte kérdés nélkül zöld utat adnak a tervezett produkciónak. Christopher Nolan A Sötét lovaggal eljutott ide. Ekkor szoktak klasszikusok születni, de karrierek is összeomlani, azonban Nolan szó szoros értelemben vett álomprojektje, az Eredet pályafutásának újabb csúcspontját hozta el magával.

A sokáig hét pecsétes titokként őrzött történet Cobbról (Leonardo DiCaprio) és csapatáról szól, akik az ipari kémkedés egy egészen speciális válfaját űzik. Cégvezetők álmaiba törnek be, hogy kiszedjék áldozatukból legféltettebb üzleti terveiket, titkaikat. Egy nem épp a tervek szerint alakuló megbízást követően a hazájában körözött férfi visszautasíthatatlan ajánlatot kap a befolyásos Saitotól (Ken Watanabe): ültesse be cége feldarabolásának ötletét versenytársába, az apjával problémás kapcsolatban álló Robert Fischerbe (Cillian Murphy). A példátlan feladat végrehajtását nehezíti, hogy Cobbnak saját tudatalattija mélyén rejtőző elhunyt felesége (Marian Cotillard) kivetülésével is szembe kell néznie.

A sztori önmagában túl komplex lenne ahhoz, hogy az átlagnézőnek is befogadható legyen, azonban Nolan le tudta egyszerűsíteni egy szórakoztató film szintjére. Ennek az lett az ára, hogy a film jó része az álmokba való betörés szabályainak és rendszerének elmagyarázásával megy el. A rengeteg információ leterheli az elmét, de Nolan tehetségét dicséri, hogy ahol tudja, ott ezeket a kiselőadásokat beépíti a történet folyásába. A film világához való alkalmazkodás főleg a kezdetekben nehéz, ugyanis az Eredet egyből az akció közepébe ránt. Második megnézésre ez persze nem okoz akkora problémát, sőt már jobban lehet értékelni az utalásokban és a megoldáshoz vezető nyomokban gazdag felépítést.

Az alkotás gyakran sokat elárul magáról az alkotóról is, ez pedig az Eredetre hatványozottan igaz. A filmben az álmokat szintről-szintre megtervezik és mágusként bűvészkednek velük. Valójában Christopher Nolan is pontosan ugyanezt teszi. Az Eredet az ő álma, amit ugyanazzal a hihetetlen precizitással épített fel, amellyel szereplői is sajátjukat. Bár a történetben fontos szerephez jut a tudatalatti, az álmok mégis inkább egyfajta virtuális játszótérként jelennek meg. Ha belegondolok, hogy a bizonyos ponton egyszerre négy síkon mozgó filmet micsoda kreatív munka volt megalkotni, szívem szerint Nolanhez vágnám az összes díjat, amit csak elbír. Másrészről a mű sokkal kevésbé ragad meg érzelmileg, mint strukturálisan.

Anélkül, hogy kétségbe vonnám itt is megmutatkozó kvalitásait, meg kell jegyeznem, hogy Leonardo DiCaprio nem az Eredetben nyújtja élete alakítását. Hasonlóképp az Oscar-díjas Marion Cotillardra se erről a szerepéről fogunk emlékezni. Ennek az az oka, hogy a történet által sulykolt, köztük lévő elszakíthatatlan kötelék nem jön át. Az se szerencsés, hogy DiCaprio ugyanebben az évben már eljátszotta a felesége elvesztése feletti bűntudatban őrlődő férfit a Viharszigetben, méghozzá lényegesen jobban. Martin Scorsesenek több érzelmi mélységgel sikerült érzékeltetnie a tragédiát, Nolan viszont a végső csavar felé vezető információkat adagolja ügyesebben, amivel a maga módján nagyobb hatást tud a nézőre gyakorolni.

Bár a karakterek nem különlegesek, idővel megkedvelhetőek. Cobb például elsőre az utolsó nagy meló előtt álló tolvaj kliséjét eleveníti fel, azonban a gyerekeihez való hazajutási vágyával lehet azonosulni. A sok szereplőt mozgató történetben a színészek néhol egymás kárára kerülnek előtérbe, viszont összességében mindnyájan képesek érvényesülni. Fél óra is eltelik, mire Cobb társaként Joseph Gordon-Levitt elkezd kibontakozni, majd neki jut a film egyetlen spontánnak ható poénja (egy elterelő csók), valamint az elképesztő akciójelenetek közül az egyik legjobb: a Mátrixot idéző összecsapás a projekciókkal a feje tetejére álló folyosón. Tom Hardy is sokat profitál a sármos hamisító szerepében, az Eredet belépőt jelenthet neki a sztárok birodalmába, személyes kedvencem mégis Cillian Murphy, akinek a film jól előkészített katarzisa jutott. Mások csak úgy vannak anélkül, hogy különösképp feltűnést keltenének. Ide tartozik a rég látott Tom Berenger, de a rendező egyik kedvenc színészének, Michael Cainenek is csak egy gesztusértékű cameo jutott.

A filmet lehet kritizálni amiatt, hogy olyan ridegen és szárazon megtervezett, mint egy svájci óramű. Más oldalról nézve grandiózus munkával létrehozott mérnöki csoda, akár egy piramis. A végeredmény persze nem egyedül Nolan munkájának gyümölcse. Az se ártott, hogy ezúttal is a legjobbakkal dolgozott, mint például Hans Zimmerrel, aki ismét bizonyságát adja, hogy az epikus zenék mestere. Bár a filmjéhez ezer helyről merített – kezdve Az olasz meló típusú rablós mozikkal, melyeknek sablonjára a sztoriját tulajdonképpen felépítette –, Nolan mégis egy sajátos, rá jellemző művet hozott létre, amely rabul ejti nézőjét. A befejezést lehetne külön bekezdésen keresztül elemezni, de a lényeg pont az, hogy az utolsó képsorral a néző agya is tovább pörög. Remélhetőleg a filmet látva néhány stúdiófőnök is rájön, hogy a siker titka nem a 3D-ben és a különböző effektusokban rejlik, hanem a történetmesélésben. Christopher Nolan ehhez pedig nagyon ért.

Kontra

Cobb (Leonardo DiCaprio) ötletek ellopására szakosodott szuperkém. Csapatával beférkőzik a célpont álmaiba, megkeresi a legféltettebb titkait, hogy aztán kiszolgáltassa azokat a megbízóknak. Ezúttal azonban letöltés helyett feltöltés lesz a feladata: a gondolat eltulajdonítása helyett el kell ültetnie azt.

2010-et írunk. A kommunikációs forradalom már rég lezajlott; most már a finomhangolás korát éljük. Sebesség, méret, minőség - manapság már csak ezek a pusztán esztétikai jelzők változnak; a kibocsátás és a befogadás már akkor átalakult, mikor az IMDb elérte 1.000.000-ik látogatóját.

2010-et írunk: a filmeket a hype adja el, nem pedig az, amiről szólnak. Hisz mindkét tényező azonnal eljut mindenkihez, az előbbi felcsigáz, az utóbbi pedig nem tud többé titokban maradni. Legalábbis az esetek 99%-ban. Mondják, hogy minél kevesebbet tudsz az Eredetről, annál jobb. Korunk talán egyetlen olyan rendezőjének produktumáról van szó, akinek az amerikai stúdiórendszer szemlátomást gondolkodás nélkül hajlandó 200 millió dollárt adni, hogy szerzői filmet forgasson. Erre talán még Spielberg sem képes. És ha arról kérdezik, hogy mi ez, akkor csak annyit mond: "Freud találkozik Bonddal". A többi közreműködő még ennyit sem.

Rendben van, próbáld meg a lehetetlent és úgy leülni elé, hogy nincsenek különösebb prekoncepcióid a filmről, de készülj fel arra, hogy amint szétgördül a függöny, nem szórakozni, hanem tanulni fogsz. Tanulni arról, hogy kell eredeti vagy legalábbis annak látszó ötleteket nyári blockbusterbe csomagolni. Hogy kell öncélú álmokat óriásira dagasztani, majd olyan formában tálalni, hogy az másokat is érdekeljen. Hogy kell úgy átverni a nézőt, hogy azt gondolja, ő is részese az összeesküvésnek. Ugyebár az a tökéletes átverés, amelyben mindkét fél azt kapja, amire vágyott.

Az Eredet legnagyobb trükkje pedig az, hogy az álomfilmekkel szemben annak látszatát kelti, hogy mindez NEM csak egy álom. Egyrészt az álomvilág csupán minőségi jelzőkben különbözik a valóságtól: a gravitáció, az idő és a tér ugyan befolyásolható, az álomvilágba tévedt szereplők és velük együtt a nézők mégsem szembesülnek a valóság axiómáival nem leírható elemekkel. Minden úgy fest, mint a realitás... kicsit meglökve. Hisz csak ennyi kell: egy kis lökés. Ehhez jön még az író/rendező által felállított és a film teljes hosszában ecsetelt szabályrendszer, így aztán végig abba a hitbe ringathatod magad, hogy a látottaknak van értelme. Oka és okozata. Pedig dehogyis. Hisz ez csak egy álomvilág, ahol az intuíció legalább annyira fontos, mint az improvizáció. Gondolj csak A sötét lovag Jokerének hatványozottan összetett terveire, melyek az anarchiát szolgálják. Na persze.

Ez eddig mind rendben is van. Nem árt, ha néha használni kell az agyat, még ha gondolkodás közben az orrodnál fogva vezetnek - egyes sorozatok hat népszerű évadot is megélnek ebből. A gond ott kezdődik, ha a rétegről rétegre történő hagymapucolás nem jár könnyekkel. Nolan mesteri terve már pedig az érzelmeken bukik el, pedig a bűntudatnak és a megváltásnak alapvető szerepe lenne a történetben, amely olyan sokat foglalkozik az elvek lefektetésével, majd azok sorozatos felrúgásával, hogy érzelmi tölteteit már nem tudja kellő hatásfokon elsütögetni.

És ez választja el ezt a lebilincselően összetett filmet egy igazi mesterműtől. Olyan, mintha a világ legizgalmasabb labirintusa végén nem várna sajt.

A BD

Az év egyik legjobban várt Blu-ray kiadását a stúdió Cobb csapatához méltó pontossággal időzítette épp a karácsonyi szezonra. A szürkés szitázású lemezek a vastag, kékes színű tokban lapozgatós megoldással lettek elrendezve. A film duplalemezes, extra kiadásban jelent meg, amihez még (a hírek szerint csupán limitált ideig) a DVD-s kópiát is hozzácsatolták.

Az állóképes menü a rengeteg információ miatt a szokottnál is lassabban töltődik be, viszont újbóli behelyezés után megkapjuk a lehetőséget, hogy a félbehagyott filmhez vagy extrához ugorjunk. Az úgymond ajándékba kapott DVD-ről külön is szót ejtenék, ugyanis a képminősége erősen kifogásolható. A Warnert többször érte a vád, hogy a Blu-rayek felé úgy tolja a vásárlókat, hogy hanyag munkát végez a DVD-k transzferével. Azt, hogy szándékosan adták ki ebben a formában a filmet, elég nehezen tudtam elhinni, ezért felvettem a kapcsolatot a kiadvány hazai forgalmazójával, a ProVideóval, melynek illetékese azt válaszolta, hogy cserelemezek várhatóak.

A kép

A stúdió a HD-változat képminőségével nem okoz csalódást. Mázlista gyerek ez a DiCaprio. Nem elég, hogy a legjobb rendezőkkel dolgozik, de a leggyönyörűbben festő Blu-rayekben is ő szerepel. Már a Viharszigetnek is etalon szintű képe volt, de az Eredet transzfere szorosan ott lohol a nyomában, méghozzá anélkül, hogy különösképp hivalkodó tulajdonságokkal bírna. Az ember egyszerűen ránéz és érzi, hogy minden a helyén van. Az élesség, a kontraszt, a színtelitettség pont ideális. A városképeknél látványosan feltárulkozó részletgazdagság maga a nagyfelbontású gyönyör.

Biztos vagyok benne, hogy sokak számára – a DVD minőségétől függetlenül – az Eredet lesz a végső meggyőző erő a formátumváltásra és tesztlemezként lesz előkészítve a polcon. Az utóbbira különösen alkalmassá teszi a párizsi álom összeomlását prezentáló jelenet.

A hang

Az angol hang dts-HD, míg a magyar sima 5.1-es keverést kínál. Azt, hogy a két hangsáv mennyire nincs egy szinten, leginkább úgy tudnám jellemezni, mintha egy nehézsúlyú bokszoló küzdene meg egy pehely csoportból érkezővel. Továbbfejtve a gondolatot, az angol dts-HD nem csupán agyonveri a magyar 5.1-et, de még a hullájába is belerúg.

Az eredeti hang a képhez hasonlóan a tesztlemez kategória felé löki a kiadványt. A Blu-ray.com-on úgy jellemezték, mint az utóbbi évek egyik legjobb keverését. Ezt az állítást nagyon nem is vitatnám. A film hangzása aprólékosan kimunkált. Ahogy Hans Zimmer zenéje egy jelenetben fokozatosan erősödve úszik be a drámai csúcspont felé haladva, kiváló példája annak, hogyan képes egy film hatásosságát megsokszorozni a házimozi élmény. A legtöbben valószínűleg a vonatos részt fogják mutogatni ismerőseiknek, melyet egy rövid tűzharc követ, ami úgy megdolgoztatja a hangfalakat, mint annak idején a Szemtől szemben híres utcai összecsapása.

A maga nemében a magyar hang se rossz. A mozis szinkronok általában jobban szoktak sikerülni az átlagosnál, és ez az Eredet esetében is így van. DiCapriot a Titanic óta állandó hangjának számító Hevér Gábor szólaltatja meg, Michael Caine alig pár perces jeleneteinek tolmácsolására pedig a szakma nagy öregjét, a mindig kiváló Fülöp Zsigmondot kérték fel. Akinek tehát nem a bombasztikus hangzás az elsődleges szempont, annak megfelelő választás a szinkron.

Az extrák

Bár a kiadvány két Blu-ray lemezt tartalmaz, nincs rajta annyi extra, hogy átvirrasszuk vele az éjszakát, a meglévőket viszont igen jól összeválogatták. A borítón csak apróbetűvel jelölték, ezért kellemes meglepetésként ért, amikor lejátszás közben kiderült, hogy az extrák magyar feliratosak, ezen felül HD-minőségűek.

Az első lemezt extráit teljes egészében a Maximális Extraktor élmény foglalja magába. Ezt az üzemmódot választva ugyanúgy elindul a film, de változó időközönként egy animált átkötéssel az elkészítéséről szóló és természetesen az éppen folyó jelenethez passzoló bejátszások szakítják meg. Aki nem akarja a kisfilmek miatt újranézni a teljes alkotást, az külön is megtekintheti őket a „Jump the Action” lehetőséget választva. Az egyenként 3-4 perces, összesen nagyjából háromnegyed órát kitevő bejátszások a hangsúlyt a látványosabb jelenetek megvalósítására helyezik.

A kisfilmek rövidségük dacára bővelkednek hasznos infókban, melyek rávilágítanak arra a megdöbbentő igyekezetre, hogy a stáb élesben vegyen fel mindent, amit csak lehetséges, valamint kiderül az is, hogyan alakult át a forgatókönyv az évek során.

A második lemez menüje ugyanazt a háttérképet tartalmazza, mint az első. Itt már nem találunk werkfilmeket: a korongot másfajta extrák töltik ki, melyek inkább csak kapcsolódnak Nolan művéhez és nem róluk szólnak. Az első utam a történet előzményeit elbeszélő A Cobol meló c. animált képregényhez vezetett. A negyedórás szcénának sikerült felülmúlnia a várakozásaimat: nemcsak, hogy jól illeszkedett a filmhez, de vizuálisan is látszott rajta az odafigyelés.

Érdemes megtekinteni az Álmok: A tudatalatti mozija címre hallgató dokumentumfilmet is, mely közérthetően nyújt átfogó képet a témáról, egyedül a képi illusztrálás tekintetében szaladt el kissé a ló a készítőivel. Joseph Gordon-Levitt mellett felszólal benne Christopher Nolan és pár mondatra Leonardo DiCaprio is, de az álomkutatás szakértőin túl hétköznapi emberek is megosztják velünk visszatérő álmaikat.

Az extrák sorát Hans Zimmer zenei témáinak 5.1-es tálalása, egy poszter- és látványterv galéria, továbbá a film saját előzetesei zárják, melyek a magyar felirat nélküli bónuszok táborába tartoznak.

A screenshotok a DVDbeaver oldaláról származnak - klikkre 1980*1020 méretben is megtekinthetők.

A teljes kép

Az Eredetnek bérelt helye van az év filmjei, sőt az év Blu-ray kiadásai között is. Nem kérdés, hogy a kiadvány azt a gondolatot ülteti be mindenki agyába, hogy azon nyomban be kell szerezni!

Lazók György (Pro + BD-teszt) & Zalaba Ferenc László (Kontra)

Kövess minket facebookon!


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 11:52
Ez most jólesik a lelkemnek.
2. fouconel
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 12:39
1: Jaj, nagyon izgultam, hogy lelkileg rendben légy. De megnyugodtam.
3. Redneck Zombies
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 12:40
Most akkor a táskában lévő dvd lemezek cserélve lesznek jól értem?
4. Niwrok
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 12:47
1: A pro vagy a kontra:)?
5. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 12:50
2. Én is kezdtem aggódni, hogy már nem szeretsz, de akkor duplán boldog a napunk.

4. Mindkettő, mert szívesen olvasom a jól összeszedett elismerést és kritikát is.
6. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 13:09
Számomra egyértelműen a Pro nyugtatott meg lelkileg, holott a Kontra véleményt is el tudom fogadni, DE:
1. Imádom, amikor Nolan átver! Megtette ezt már legalább 2x velem (Memento, The Prestige) és neki elnézem, sőőt, inkább megköszönöm!
2. Nálam egyértelműen az év filmje Caprio másik mozijával egyetemben! (Ha belegondolok, hogy annak idején mennyire nem komáltam az ipsét, most meg 2 mozija is a TOP 1-2-t foglalja el az éves filmes összesítésemnél, meglepődök.:))
3: Szóval egyértelműen PRO! :)
7. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 13:19
6. Persze, különben a KontraVideo forgalmazná. :)
8. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 13:24
6. Pedig DiCaprio eddig is minden filmjében nagyon jól játszott.
9. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 13:31
8. Az lehet, de ettől még nem kell kedvelnem! :)
De mostanság már fordul a kocka. Mondjuk volt 3 korai filmje, amiben nagyon tetszett (Gilbert Grape, Ez a fiúk sorsa, Egy kosaras naplója), de a Titanic iegesített, benne ő is, ezért jönnie kellett egy Shutter Island-nak, hogy újra belopja magát a szívembe! :)
10. supRshine
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 13:42
nem, egy scorsese-nek kellett jönnie, hogy szépen felnevelje ;) a gangs of new york óta minden filmjében jó.
11. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 17:01
az év legnagyobb csalódás az inception. egyszer majd még újranézem, de kötve hiszem, hogy valaha is szeretni fogom ezt a filmet, pedig az összetevők többnyire jót sejtetnek.
12. DNS
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 17:24
Remek leírás, különösen az eltérő szempontok egymás mellé állítása miatt.
Az utóbbiért köszönet jár jamamurának:)
13. scal
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 17:31
nem is értem mire fel a Kontra vélemény, még az is hat csillaggal operál, vagyis jobb mint a nagy átlag :) - valahol biztos olvastam már, az utolsó mondat már a nyáron se tetszett, most se tetszik

de a fanyalgóknak csak annyit, nézzék már meg milyen évet zárnánk Eredet nélkül - napokban készíti mindenki a 10-es listáját, hát nagyon nehezen tudtam összekaparni 10 olyan filmet mely maradandó élményben részesített

9: a Titanic mindenkit idegesített, meg a Róme + Júlia, sőt a vasálarcos is, de engem még a Part is, pedig ott már próbálkozott a kitöréssel

2000-től viszont nem tudok olyan filmjéről, amiben hibázott volna
14. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 17:52
13. a toy story és a közösségi háló visz mindent. nem volt ez olyan rossz év.
15. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 19:17
10. Caprio egy őstehetség, aki már gyerekként is emlékezetesen színészkedett, tinédzser korában is nagyokat alakított, és most sincs ez másként. A tetszés-nem tetszés kérdése nem ebben van, hanem a korlátolt nézői ízlésekben.
16. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 19:27
Leonak még nem láttam rossz filmjét.
17. mester-jani
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 19:28
14. Nekem meg a toy story volt hatalmas csalódás, pedig nagyon vártam, és nagyot csalódtam... :(
Közösségi háló még hátra van de eddig torony magasan Eredet a favorit. :)
18. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 20:23
15. Valószínűleg a Titanic miatt nem szeret(t)em a 90-es évek vége óta!
Egyszerűen egy túlértélelt filmnek tartom, ami nagyon jó lehetett volna, ha nem azt akarja vele Cameron elérni, hogy 100-as papírzsepi-csomagokat fújjanak el alatta/utána. Ez a történet nagyon megrázó tudott volna lenni a szirupos szerelmi szál nélkül is! A film azon felét imádom, amiben nem látom azt az össze nem illő Caprio/Winslet szerelmespárt! Nem tehetek róla, ez van! :) Ha ez korlátoltság, akkor az vagyok! :D
19. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 20:32
18.

végül is megértelek, mert nekem ugyan ez a bajom a Pearl Harbourral, ha nem lenne benne az a nyálas szerelemi háromszög, akkor egy még zsírabb film lenne, így meg csak simán zsír! :) a Titanic meg úgy jó ahogy van, Leo-stól, Kate-estől, jéghegyestől! :)
20. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 21. - 20:34
19.
Ízlések és pofonok, de a lényeg, hogy jelenleg Leo-t az egyik legjobb színésznek tartom, de a Shutter Island-ban sokkal nagyobbat alakított, mint az Inception-ben. Valahogy ez utóbbinál nálam legyűrte a sztori! :D
21. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 22. - 2:33
Cameron nem a pézsérekordra hajtott. Megjegyzem, ha csak simán megrázó lett volna a film, akkor is lehetett volna sírni, tehát a zsepistop nem lépett volna életbe. Leo és Kate istenien összeillenek, ezt bizonyította Mendes remek filmje (A szabadság útjai) is 10 évvel később. Érdekes módon a Titanicot nem kedvelőknek ezzel az volt a baja, hogy sokat veszekedtek a főszereplők. Hiába a kockatévézőknek mindkét érzelmi megnyilvánulás túl szélsőséges és idegen, mert hogy... a többit inkább megtartom, mindenki vegye magára, amit akar.
A korlátoltságot meg speciel nem személyeskedésnek szántam (helyette írtam a fentieket : ) ) hanem úgy értettem, hogy mindenkinek az ízlése különböző, méretben is különböző, -tól -ig tart, egyeseknek nagyobb, másoknak kisebb, a korlátok eltérő távolságra vannak.
22. winnie
Hozzászólás időpontja: 2010. december 23. - 11:31
bombasztikus: fellengős, üres, nagyhangú, dagályos

biztos, hogy bombasztikus a hangzás?
23. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. december 23. - 11:59
22: Most nézd meg a "fellengőst" is!
24. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 24. - 1:27
21. Semmi baj nincsen, én megértem azokat az álláspontokat, akik azt mondják: a Titanic zseniális film. Számomra csak egy szimplán jó mozi, sok-sok hibával. Mindenkire más hat érzelmileg, ez is igaz: nekem például a The Orphanage vagy a Pan s Labyrinth (de írhatnék ide most még vagy legalább 3végjátéka sokkal meghatóbb volt, mint az, hogy Leo elmerül a habokban...
25. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 24. - 1:28
21. Semmi baj nincsen, én megértem azokat az álláspontokat, akik azt mondják: a Titanic zseniális film. Számomra csak egy szimplán jó mozi, sok-sok hibával. Mindenkire más hat érzelmileg, ez is igaz: nekem például a The Orphanage vagy a Pan s Labyrinth (de írhatnék ide most még vagy legalább 30 címet) végjátéka sokkal meghatóbb volt, mint az, hogy Leo elmerül a habokban... hogy miért, azt nem tudom megmagyarázni, csak érzem, ennyi... :)

(Ez a jó hsz, mert az előzőnél véletlen kattintottam egyet!)
26. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 24. - 2:12
24. Pont az a lényeg, hogy a Titanic nem csupán érzelmi alapon zseniális film. Ugyanakkor viszont érzelmi alapon utasítják el egyesek, tehát ebben az esetben a negatív vélemények a szubjektívek.
27. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. december 24. - 9:22
A Titanic nem volt rosszabb film, mint a Viharsziget vagy az Eredet. Sőt! Legalábbis nálam ez a kettő nem ér fel hozzá.
28. csoli1138
Hozzászólás időpontja: 2010. december 29. - 13:07
Engem a Pro Video ígérete érdekel jelenleg:
lemezcsere a dvd-tekintetében...
Volt már ilyen?
Illetve, mikor lesz és kit érint?
(Én a lentikuláris dupla dvd-t vettem meg az xpress-en.)
Gondolom "a Film dvd-jéből" egyféle van, tehát mindenki rosszul járt aki megvette.
Vagy csak a BD mellé az ajándék volt gagyi?

Nagyon köszönöm előre is a választ.
29. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. december 29. - 13:09
28: az összes gagyi-kategóriás, tegnap az MM-ben épp ez ment. Amikor a film végén Mal és Cobb beszélget a legalsó szinten, olyan szépen pulzál a kép, hogy brutál...
30. csoli1138
Hozzászólás időpontja: 2010. december 29. - 13:14
És a cseréről mi hír?
31. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 29. - 13:32
27.
Nem vagyunk egyformák, nálam simán veri mindkettő a Tityanyikot! :)
32. csoli1138
Hozzászólás időpontja: 2011. január 11. - 10:48
Tegnap megjött a csere!
Ezúton is köszönöm a ProVideo-nak.
Érdekességképp megjegyzem, hogy a cserelemez 2010 dec 08-ai datálású, a korábban kapott "selejt lemez" pedig 2010 dec 12-ei.

Hogy ebből mi követezik? Mindenki döntse el maga! ;-)
33. Remo
Hozzászólás időpontja: 2011. január 11. - 12:32
Én ma kaptam meg. Egy fokkal mintha jobb lenne a kép, de még mindig elég gyenge. A Pro Videotól szép, hogy próbálkozott, de ezen túl kétszer is meggondolom mielőtt Warner DVD-t vennék.
34. csoli1138
Hozzászólás időpontja: 2011. január 11. - 14:38
Mind a két lemez 6,6 Gb., úgyhogy nem túl sok minden történhetett, de azért látszik valami. De hogy mint a 32-ben írtam; korábbi a cserelemez, mint a cserélendő? Szép, nem?
35. csoli1138
Hozzászólás időpontja: 2011. január 11. - 18:40
Elnéztem! 1000 bocs mindenki és 1000 bocs ProVideo! Süllyedjek el szégyenemben! Október 12-es a korábbi lemez.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (629 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (677 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (701 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (706 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (709 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (739 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (741 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (754 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (769 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (794 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (805 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008