2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. október 4. - 11:42 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. október 10. - 20:44
Szabó István háromszor
A Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Select jóvoltából októberben három újhullámos klasszikus jelenik meg Szabó István rendezésében.

Álmodozások kora

A hatvanas évek eleji frissen diplomázott elektromérnökök új technikák fejlesztésén dolgoznak. Hamar beleütköznek a bürokrácia, a felnott társadalmat meghatározó védett érdekeltségek falába. Különbözo beosztásokba kerülnek, az eltéro feladatok és tapasztalatok, a szerelem, a megváltozott felfogásmód következtében lassan szétzilálódnak a barátságok, a szellemi közösség. A filmmuvészeti újhullámok nyelvén megszólaló, lírai szépségu film a 25 éves rendezo alte_regójának érzés- és gondolatvilágán keresztül ábrázolja, miként vizsgálja fölül a fiatal generáció barátaihoz, egymáshoz, a felnottek világához fuzodo kapcsolatait, tradíciókhoz való viszonyát, s számol le az illúziókkal.

Hossz: 94 perc
Megjelenés: 2010. október 29.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 4:3 (1.33:1)
Hang: magyar 2.0
Extrák:

 • A hetedik napon (1959) foiskolás vizsgafilm 14’
 • Koncert (1962) foiskolás vizsgafilm 17’
 • Az Álmodozások kora „világvevo rádiója”
 • Szabó István portréfilm. Sz.- r: Wisinger István (1998) Részlet
 • Képgaléria

Apa - Egy hit naplója

A magyar újhullám egyik legmarkánsabb muve Szabó István számtalan nemzetközi díjat nyert filmje. Játékosan meglóduló kamerája a képzelet szárnyán jár: a háborúban árvaságra jutott kisfiú néhány emlékbol, különbözo filmmufajok stílusában rekonstruálja Apa életét. Apa kedves használati tárgyainak, órájának, orvosi táskájának, szemüvegének, borkabátjának felhasználásával legendát szo személye köré: hos partizánnak, az üldözötteket a kórházban bújtató ellenállónak, új altatószert feltaláló híres orvosnak látja… A film nagy leleménye, hogy vizuálisan egybejátssza az apja után vágyó gyerek illuzórikus világát és ennek az idoszaknak a történelmi valóságát: az országot gyereksorban tartó „bölcs vezér” mítoszát. A kisgyerek fantáziavilágán és az idoközben felnott fiú visszaemlékezésein, érzelmein átsüt a korszak amnéziás történelme: Auschwitz, 1956, egy nemzedék árvasága, létbizonytalansága.

Hossz: 86 perc
Megjelenés: 2010. október 29.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 4:3 (1.33:1)
Hang: magyar 2.0
Extrák:

 • Variációk egy témára (1961) BBS-rövidfilm 10’
 • Kegyelet (1967) 12’ • Szabó István portréfilm. Sz.- r: Wisinger István (1998) Részlet
 • „Itt a szabadság!”– Hommage à Máriássy Félix
 • MFH 1967/41 Filmhíradó az Apa forgatásáról és fesztiválsikereirol
 • Képgaléria

Szerelmesfilm

Oláh Jancsi végre roboghat a vonaton Franciaország felé, hogy több mint tíz éve látott nagy szerelmét – akit 1956 szakított el tole – viszontláthassa. Utazás közben felelevenednek gyerekkori emlékei: az ostrom alatt átélt félelmek, amikor „nem volt szabad hátranézni”, a gyerekkori szerelem kedves és komoly pillanatai, intim játékai, a kedves nevelono halála és a … Az ifjúkori szánkózás és szerelem, majd 1956 – az utcasarkon beforduló tank… A film szubjektív, költoi kamerája a francia újhullám stílusában, az érzelmek nyelvén jeleníti meg a magánéletet szétdúló kelet-európai sorsot.

Hossz: 118 perc
Megjelenés: 2010. október 29.
Ár: 1.990 Ft

Kép: 4:3 (1.33:1)
Hang: magyar 2.0
Extrák:

 • Te (1962) BBS-rövidfilm 10’
 • Várostérkép Budapest (1977) szerzoi dokumentumfilm 16’
 • Párizsi disszidenskör – Hommage à Máriássy Félix
 • Képgaléria

Kövess minket a facebookon!

<

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 12:25
király
a borítók pedig különösen tetszenek. olyan díszdoboz után kívánkozós kinézetük van... az nem lesz? :)
2. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 12:30
Nahát, épp a napokban említettem, hogy Szabó István vizsgafilmjét és egyéb rövidfilmjeit érdemes volna extraként megjelentetni ezeken a kiadványokon. Vannak még csodák!
3. Kilgore Trout
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 12:47
Na. Végre. Egy díszdoboz esetleg...?
Mondjuk egy Hanussen-Mephisto-Redl ezredes triót is szívesen fogadnék...
4. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 13:46
ezek megjelenések bizony nagy hiánypótlások.
5. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 13:48
Most mondjam azt, hogy gigalájk??:) Kissé tájidegen beszelólás itt, de a lényeg, hogy több mint örvendetes ez a három megjelenés! Egy szép dobozban valóban nagyon jól néznének ki ....
6. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 14:11
Szabó István egyébként mostanság Szabó Magda Az ajtó című regényéből forgat filmet magyar és német helyszíneken Helen Mirren és Martina Gedeck (Baader Meinhof csoport) főszereplésével és az 1979 óta állandó partner Koltai Lajos operatőr rendezői babérokra törése folytán ezúttal a nem kevésbé kiváló Ragályi Elemér "szemével".
7. ex.spy
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 15:41
"Tessék felébredni!"
(az Álmodozások korának zárósora)

I m lovin it
:)
8. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 16:24
6. Koltait ha nem az egója hajtaná, hanem az esze akkor maradt volna operatőrnek, és elég nagy esélye lett volna akár mostanra nem csak oscar jelölést, hanem díjat is a kezében tudnia. qrva jó operatőr, viszont szerintem nagyon rossz döntés volt tőle rendezői székbe ülni pont akkor amikor egy új szintre emelkedett a malénával és kinyílhattak volna előtte kapuk, és akár lehetett volna ő a következő zsigmond vilmos. gondolom, hogy itt sokan azért nem annyira jártasak az operatőri dolgokban, így megsúgom nekik, hogy zsigmond vilmos nem csak magyarországon jegyzett, de a ma élő top 5 legjobb operatőrben benne van. Koltai azzal hogy rendezőnek nevezte magát egy ilyen lehetősége tdobott el ami már szerintem kis esélyű hogy valaha visszajön. nem jó rendező, nagyon nem, de majd erre ő is rá fog jönni, csak addigra túl sok filmet vesztünk el amit ha ő fényképezett volna akkor igazán emlékezetes és varázslatos pillanatok születhettek volna.
9. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 16:50
9. nagyjából egyetértek. de ő tudja, egyszer még lehet jó rendező.
10. A
Hozzászólás időpontja: 2010. október 4. - 20:18
- Én is szívesen vennék egy díszdobozt, lehetne pl. "Szabó István Gyűjtemény 1.", vagy valami hasonló. Akár Xpress exkluzívként is.
- Úgy emlékszem, a Szerelmesfilm nem 4:3. Az IMDB szerint 1,66:1. Remélem, nem tolják el a képarányt.
- Kár, hogy nincs angol felirat. Pedig nagyságrenddel többet lehetne eladni belőlük.
- Jók az extrák, de ha már filmtörténetről beszélünk, akkor nem ártott volna mai szemmel is rájuk nézni. Akár kommentár, akár interjúk formájában. Amíg van mód az interjúkra.
- A borítók véglegesek? Mert pár dolgot érdemes lenne átgondolni:
1. Alulra felesleges, hogy "Írta és rendezte Szabó István", hiszen felül már szerepel a neve. Fellinit és Bergmant is csak egyszer szokás ráírni a borítóra.
2. A "Főszereplők" szintén szükségtelen. Hányan lehetnek, akik nem jönnek rá? És biztos, hogy őket kell megcélozni? Mellesleg filmenként 2 név is elég lenne.
3. A fejléc kicsit túlzsúfolt. A Filmarchívum neve már kétszer szerepel a logóban, plusz még egyszer a grafikában. Negyedszerre nem kéne kiírni szerintem. Ezenkívül a "MAGYAR FILMTÖRTÉNET" vagy pl. a "MAGYAR FILM KLASSZIKUSAI" szlogen jobban festene, mert rövidebb.
4. Mindegyik eddigi dizájn tetszetős, talán az Aranyemberé leginkább. Az újak okosan nélkülözik a romantizáló áttűnéseket és lángokat, hiszen itt rosszul festenének.
5. Remélem, nem lesznek gányolt hatást keltő feliratok, mint a Ludas Matyin és főleg az Aranyemberen!
6. Örülnék, ha a Mokép megtisztelné a vevőit azzal, hogy végre a hátlapra teszi a korhatár jelzést: Kiskiadótól a legnagyobbig képesek rá, de vannak, akik nem hajlanak a dologra. Ezzel nemcsak az a baj, hogy értékcsökkent árut adnak el teljes áron (a terméknek része a borító, annak dizájnja pedig érték), hanem az is, hogy egy részben akceptálható, részben illuzórikus cél primitív és a fogyasztót lenéző megvalósítása olyan előírás, amelyet nem szolgaian betartani kellene, hanem törekedni a megváltoztatására. (Persze nem úgy, hogy a tévében is legyen egy fekete doboz, benne a Korhatár nélkül, meg a Szülői felügyelet mellett.)
11. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 8:40
Fantasztikus hír! Ez a három darab az abszolút világszínvonalat képviseli! Továbbá nekem személyesen is sokat jelentenek! Szabó nekem amolyan második apám!

7: :-)
12. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 8:45
10. Nem hinném, hogy Szabónak túl nagy kedve lett volna egy kommentárhoz. Szerintem eléggé megviselte az, ahogy nemrég bántak vele. Bár lehet, hogy tévedek...
13. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 8:53
Jó volna, ha a Mester nyilvánosan dedikálná újonnan megjelent filmjeit!
14. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 8:57
12.

Egyébként is végtelenül szerény ember, harapófogóval kell kihúzni belőle mindent, annyira nem szeret beszélni a munkáról. Mikor eljött hozzánk, akkkor is nehezen nyílt meg, de azért egy kicsit szóba került a szakma, meg pár korábbi filmje. Nehezen tudnám elképzelni, hogy egy teljes játékfilmnyi idő alatt tegye ugyanezt. Ő nem az a típus, de jól van ez így.
15. Mairead
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:26
Az azért fura, hogy mennyi filmen "ül" filmarchívum, és ahelyett, hogy megpályáztatná (a törvényben ez van!!) maga adogatja ki sufnituning módszerekkel... félévente 2-3 filmet. Az is "fura", hogy ebben a félévben ez a három film jön ki és véletlenül mind a hármat a filmarchívum igazgatónőjének férje rendezte. nem mondom, h szabó filmjei nem értékesek, sőt! de ez egyrészt összeférhetetlenség, másrészt tök igazságtalan, hogy ha mindössze 3 filmre van kapacitás, az mind az igazgatónő házastársáé. annyi gyönyörű magyar filmen ücsörögnek, amelyek szintén megérdemelnék a megjelentetést. legalább megpályáztatnák a kiadását, lenne tippem is, h mely kiadónak adnám, ha én dönthetnék... :)
16. ergo
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:33
Origo 2008 április cikkben:

"Szabó István-filmek: Bár Szabó elmúlt tíz évben készült filmjei mind megjelentek DVD-n, korábbi alkotásai kizárólag ütött-kopott VHS-kazettákon elérhetők. A jogok sokat emlegetett tisztázásáig egész biztosan nem várható, hogy az Oscar-díjas Mephistó-t DVD-minőségben élvezhetjük."
17. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:36
15. Egyrészt október 29-én még nincs vége a félévnek, tehát még jöhet bármi egyéb is, másrészt jelentek meg már más filmek is, lehet, hogy újramegjelenések, de akkor is, harmadrészt meg, ha ez a "hátszél" kellett ahhoz, hogy a hazai dvd-forgalmazás eltelt tizenvalahány éve alatt végre eljussunk odáig, hogy ezeket a remek filmeket a polcra tehessük, akkor örüljünk ennek. Tipikus magyar mentalitás, hogy nem az a jó, ami van/lesz, hanem azért megy mindig a morgás, hogy mi nincs.
18. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:45
14. Megjelent róla egy portrékötet, majd azt lapozgatom! ;-)
19. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:47
18. Valóban? Erről nem is tudtam, kösz az infót! :)
20. Dalmát
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 14:49
Azért Szabó István nem a felesége révén lett világhírű.
21. Mairead
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 16:12
17. Én csupán azt mondom, hogy amennyiben ennyi a kapacitás (eddig összesen 5 film jelent meg asszem ): 3 film a második félévben, akkor abból nem épp ildomos mind a hármat a férjem életművének szentelni, hanem mondjuk egy szabó, egy fábry, egy huszárik, de még sorolhatnám.
22. Mairead
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 16:12
20: ezt nem is mondta senki asszem .
23. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 17:34
21. Nagyon lesarkítod a dolgokat, ami nem szép. A te olvasatodban a nemzet filmarchívuma nem más, mint a Szabó család kétszemélyes káeftéje. Valljuk be, ez így eléggé fals. Nekem a Hunnia-csomag idején sem okozott szívzörejt, hogy volt benne több Sándor Pál film is, még az sem fájt, hogy a Filmarchívumnak jó pénzért eladott jogok pillanatnyi, átmeneti helyzetében gyorsan kiadatták a filmek egy részét, hogy így két legyet üthessenek egy csapásra, pedig az a helyzet inkább volt sérelmezhető. Örültem, hogy van 30 film, ami végre hozzáférhető. Vagy amikor a Best Hollywood elindította a Makk Károly-filmek kiadását, akkor sem azon problémáztam, hogy Várkonyi, vagy Fábry jobban megérdemelné, így döntöttek, tök jó, végre megvehették azok is a Szerelmet, akik a Moképesről lemaradtak, a többi 5-6 film meg még egyáltalán nem jelent meg előtte.
De egyébként nem kell aggódni, nem csinált olyan sok filmet Szabó, még a Tűzoltó utca 25. és a Bizalom az, ami egészében magyarnak mondható, a koprodukciós filmjei nem a Filmarchívum kénye-kedve szerint fognak megjelenni, így már maximum csak kettő megjelenés kapcsán lehet az összeesküvés-elméletet elsütni. Ha majd utána mondjuk Jancsótól jönne három vagy több film, akkor lehet újabb sötét dolgokat belelátni a háttérbe. :)
24. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 17:48
19. Bocs, félreérthetően fogalmaztam: évekkel ezelőtt jelent meg az a bizonyos monográfia. Kerestem róla linket a neten, de nem találtam. :( Újabban nincs róla mostanság semmi, ha jól tudom...
25. Mairead
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 18:29
23.: Nem értem: a Hunniás csomagban nem mind a 30 volt Sándor Pál film, sőt a fele sem, sőt a negyede sem. Tudtommal a Best Hollywoodban pedig nem dolgozik Makk Károly felesége. Ráadásul sem a fantasy film (ahol a hunniás filmek megjelentek) sem a best nem állami cégek. Az archívummal viszont 1értelmű a helyzet: a feleség megjelentette a férj filmjeit. Ebben a félévben 3 filmből 3 szabó film lett, úgy, hogy állami pénzen jelent meg, más alkotóktól véve el a lehetőséget ezzel. Jancsónak meg kifejezetten örültem volna egyébként, mert a moképes kiadásokról lemaradtam.

És még egy adalék:
http://hvg.hu/kultura/20070201_bozoki
26. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 22:43
25. Már megbocsáss, de a továbbiakban nincs kedvem fafejűekkel vitatkozni. Részemről a téma lezárva.
27. Mola Ram (aka ZS)
Hozzászólás időpontja: 2010. október 5. - 23:43
6. "gondolom, hogy itt sokan azért nem annyira jártasak az operatőri dolgokban, így megsúgom nekik, hogy zsigmond vilmos nem csak magyarországon jegyzett"

Köszönöm a súgást, ezt tényleg nem tudtam, valami bennfentes információ lehet, nahát!!!

Ez kb. olyan, mintha egy rocktörténeti honlapra kiírnád, hogy "a teljesen tájékozatlanokkal mellékesen közlöm, hogy Paul McCartney már a hatvanas években is aktívan zenélt, együttese - The Beatles - meglehetősen népszerű volt."
28. Mairead
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 0:02
26: igen, amikor elfogynak az érvek, akkor szoktak jönni a minősítgetések (fafejű, stb.)
29. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 0:19
28. Nem. Olyankor jön a (le)minősítés, amikor az ember érveire ugyanaz az idióta papagájeffektus a reakció, semmibe véve a korábbi, türelmes válaszolgatást. De nincs ezzel baj, a te igazságod az összeesküvés-elmélet, az enyém meg, hogy fafejű vagy. Szolídan fogalmaztam, mert jókedvem van, este vígjátékot néztem a moziban.
30. Bléz
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 7:32
28 - 29 . Kicsit off: csípem az ilyen szenvedélyes vitatkozókat! Még éjfél után is toljátok! :)
31. Bolond Pierrot
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 8:49
29: Sajnos nagyon sok igazság van Mairead szavaiban. Nem véletlenül írtam a másik topikban - kicsit árnyaltabban, értse, aki tudja... -, hogy ez egyfajta búcsúpillantás... Reméljük lesz változás!
Mellesleg az Objektív Stúdió még mindig privatizáció altt van és hiába van raja Hajdu Szabolcs Tamara című filmje a DVD-megjelenésre előkészített flmek listáján még sem jelenik meg... lassan 10 éve...
De épp most látom, hogy legalább lesz egyszer újra vetítve az Odeon Moziban november 17-én 20 órakor...
32. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 10:56
31. Téged sem értelek. Ha nem utálnád Szabót, nem jönnél ezzel a hátulról mellbe megállapítással. Baszki, nem disznószart adnak gyöngyök helyett! Egy megjelenésről van szó, amit fog még követni számtalan sok. Igazságtalannak érzem elverni a port olyan filmeken, amelyek ugyanolyan hiánypótlóak, mint bármelyik másik eddig meg nem jelent klasszikus. Nem értem, hogy a "búcsúpillantás" alatt mit gondolsz, de "változás" biztos lesz, mert hogy nem lehet majd folyamatosan Szabó-filmeket, lévén, hogy nincs neki annyi. De mint azt írtam, a következőleg kiadásra film rendezőjénél ugyanez a hiszti lesz, hogy miért annaka filmjét adják ki, és miért nem másét. Azt is nagyon rühellem, hogy Csajágaröcsögéről is mindenkinek röntgenszeme van, meg denevérfüle, és pontosan tudja szóról szóra, mozdulatról mozdulatra, hogy a filmkiadványok sorsa miért úgy dől el, ahogy. Bizonyítékok nélkül mindez csak rosszindulatú spekuláció, rágalmazás, csúsztatás.
Talán be lehetne végre fejezni, s aki örül a megjelenésre váró három Szabó István filmnek, azt lehetne hagyni örülni, aki meg behány ettől, az várjon a következő bejelentésre, s lelkendezzen majd, ha a szívének kedvesebb mozgókép kerül a kínálatba. A negatív hozzáállásba ölt energiákat meg érdemesebb lenne végre valami hasznosabba feccelni.
33. Bolond Pierrot
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 12:56
32: A Tamarának én külön utánajártam, mert ki akartam volna adni. Nem lehet. :(
34. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 13:15
Bízom benne, hogy végre kialakul majd valami rendszer a hazai filmek kusza kiadásában is. Nekem se csak ez a három film hiányzik már a gyűjteményemből, hogy utána hátradőlhessek, ellenkezőleg, nagyon sokmindent szeretnék én is, akár komolyabb művekről, akár játékfilmekről, közönségfilmekről beszélünk. Azért írtam, hogy örülök, ha egyáltalán valami magyar megjelenik, mert annyi külföldi vacakkal van elárasztva a piac, hogy eseményszámba megy ha jön végre valami itthoni is.
S bár csak a Filmarchívum neve került emlegetésre, de én itt megdicsérném a Selectet is, hogy nyitott az ilyen jellegű kiadványok felé is.
35. Bolond Pierrot
Hozzászólás időpontja: 2010. október 6. - 15:14
34. Igazad van, elvégre nem (csak) amerikai gyarmat vagyunk...
36. Gib79
Hozzászólás időpontja: 2011. január 24. - 9:31
Végre a gyűjteményemben tudhatom a 3 DVD-t. Igazán szép kiadványok. Egyetlen negatívum, hogy a Szerelmesfilm ugyan 16:9-es képarányú, de 4:3-ban van a DVD-n, alul felül fekete csíkkal. Mivel látszik hogy újabb kópia mint a korábban TV-ben vetített, nem értem ezt a megoldást...
Nem a XXI. században élünk? Nem 16:9 az elfogadott formátum lassan 15 éve?
Persze én is várom a többi Szabó filmet is, számomra nagy kedvenc mind.
37. Dooku Gróf
Hozzászólás időpontja: 2011. január 25. - 2:17
36: Sajnos a Megáll az idővel is ugyanez a helyzet. Fel nem tudom fogni, hogy ki hozza meg az ilyen döntéseket! Még jó, hogy a megfelelő "szakemberek" dolgoznak a Filmarchívumnál. :S
38. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2011. január 25. - 9:24
37: Hát igen, 2010/11-ben 4:3 letterbox-ban filmet kiadni. Külföldön az ilyesmiért már főbelövés járna...
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (696 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (760 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (824 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008