2018. szeptember 22.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2011. március 31. - 9:03 - zalus | Utolsó frissítés: 2011. március 31. - 9:03
BD-teszt: Terhes társaság (Due Date, 2010)
Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis hátára veszi az országot: felejthetetlen lesz a túra vagy inkább kííínos? Tesztelőnk utánajárt.

A film

Pro

Előfordult nem egyszer, hogy egy rendező pont egy alapvetően középszerű filmmel érte el legnagyobb sikerét. A Másnaposoknak volt egy bulis hangulata és egy eladható sztorija, de közel se volt annyira fergeteges, mint amekkora felhajtás lett körülötte. Todd Phillips aktuális vígjátékát, a Terhes társaságot épp ezért fenntartásokkal fogadtam, de az év legkellemesebb meglepetése lett belőle.

A történet ismerős lehet több filmből is, néhányan a ’80-as évek egyik kedvencének, a Repülők, vonatok, autómobilok újrahasznosítását látták benne. Főszereplőnk Peter (Robert Downey, Jr), a nyűgös építész csak egy sima repülőútra számított szülés előtt álló feleségéhez (Michelle Monaghan), ehelyett egy kocsiban találja magát a csupa jóindulat, de közveszélyesen infantilis Ethannel (Zach Galifianakis). Szegény Peter elképzelni se tudja, mennyi szerencsétlenség vár rá új barátja oldalán, melyek próbára teszik mind a türelmét, mind a testi épségét.

Akik Will Ferrell és barátainak komédiáin edződtek, talán megrökönyödnek azon, hogy egy vígjátékban is lehetnek valódi érzelmek. Bár alapvetően ezúttal is a poénokon van a hangsúly, de a történetben fontos szerepet kap a barátság. Peter könnyen lehetett volna egyszerű mogorva alak, akit a sors Ethan személyében jól megkínoz, ezzel szemben a filmben komoly átalakuláson megy keresztül. Nekem különösen tetszett, ahogy egy idő után atyai gonddal viseltet a rászoruló nagy gyerekkel szemben, mintha csak egy ultrakemény szülői tanfolyamon venne részt. Az elég egyértelmű áthallástól persze a Terhes társaság még nem lesz díjakra érdemes matéria, de bőven rendelkezik annyi plusszal, ami kiemeli az átlagból.

Abban, hogy a film működik, elvitathatatlan részük van a színészeknek. Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis között remek az összhang, párosuk a Terhes társaság motorja. Lényegében ugyanazt a felállást követik, amit a Gerárd Depardieu-Pierre Richard duó is többször sikerre vitt, vagyis egyikük az elszenvedője, a másik pedig akaratlan kiváltója a komikus szituációknak. A veszélyt, hogy szerepükből adódóan ellenszenvessé vagy irritálóvá válnak, könnyedén elkerülik. Az írókat is dicséri, hogy bár a helyzeteket képesek a végletekig fokozni, akkora túlzásokba nem esnek, hogy annak a karakterek lássák a kárát.

A Terhes társaságban keverednek Todd Phillips korábbi vígjátékainak elemei, de inkább csak felidézi azokat, nem újrahasznosítja. Nem tűnik nagy szónak, ám nem is elhanyagolható, hogy a film pont addig tart, ameddig kell. Átgondolt másfél órájával kivédi az üresjáratokat és a terjengősséget, mindig vált, amikor az eljön az ideje. A Másnaposok és társai kedvelői valószínűleg idegenül fogadják, de azok számára, akik kevésbé találták meg számításukat a szóban forgó komédiákkal, üdítő élmény lehet.

Kontra

Todd Phillips a Másnaposok után tulajdonképpen bármit forgathatott volna, ezért különösen nem értem, miért látott fantáziát ebben a kisebb írói kommandó által összefércelt road movie-ban, ami a már milliószor elcsépelt "szokatlan páros egymás nyakán" receptre épül. Talán Hollywood jelenleg legközkedveltebb sztárja, Robert Downey Jr. miatt vállalta el? De ha már itt tartunk, én Robbie-t is meginterjúvolnám, hogy miért is tetszett neki ez a másodvonalbeli Tony Stark szerep (értsd: pénzes, arrogáns, de mindenféle iróniát nélkülöző ficsúr), akit tényleg nagyon nehéz megkedvelni, főleg mikor az újabb excentrikus neo-hobót hozó Zach Galifianakis iránt érzett gyűlölete egy (véletlen) közös füvezés után átvált életre szóló bromanceé.

A poénok hol betalálnak, hol méterekkel mennek mellé; az érzelmes vallomások túl gyorsan és túl gyakran jönnek ahhoz, hogy igazán elengedhesd magad, de a legnagyobb probléma mégis az, hogy a két főszereplő között egyáltalán nincs kémia, pedig a kétségkívül tehetséges színészpáros mindent bevet, hogy összealkímiázzon valamit.

A BD

Újabban a Warner stúdió egyre kevesebb Blu-rayre tesz rá minket, ami azzal együtt, hogy DVD-ik képminősége sorozatosan csalódást okoz, hatványozottan bosszantó. Érdekes, hogy pont a Terhes társaság az, amire került magyar vonatkozás, hisz egy vígjátékot még az elkötelezett gyűjtő sem feltétlen HD-ben akar beszerezni, de én ezúton is köszönetet mondok a Pro Videónak, hogy behozta. Az, hogy az Eredethez hasonlóan ezúttal is hozzácsomagolták a kiadványhoz a DVD változatot, leginkább arra jó, hogy összevessük a képet. A DVD, ahogy átfutottam, ezúttal nem rendelkezik olyan kirívó hiányosságokkal, mint például a Jonah Hex, de továbbra se hozza a formátumtól elvárható szintet, mely leginkább a távoli felvételeknél nyilvánul meg.

Ami a csomagolást illeti, a vékony tokban két oldalt helyezkednek el a lemezek, melyek szitázása elég szegényes. A BD lemezről még a címet is lehagyták. A menü mindkét változaton ugyanazt az állóképet kapta, mely megegyezik a borító grafikájával. A DVD egy szem extrája, a „bakiparádé” a főmenübe lett suvasztva, így annak megjelenése méginkább puritán hatást kelt.

A kép

Arra a felvetésre, hogy vajon megéri-e egy vígjátékot BD-n a polcra tenni, a Terhes társaság képminősége alapján az én válaszom egyértelműen igen. Ha kizárólag csak beszélő fejekből állna, akkor is azt állítanám, hogy beszerzendő, olyan gyönyörű a transzfer, de mivel lényegében egy road movie-t látunk, a tájképeknél külön meghálálja magát a nagyfelbontás nyújtotta részletgazdagság. Az élesség végig fantasztikus, a kontraszt határozott, a színek teltek, a feketék pedig csodálatosan mélyek. Szereplőink kalandos útjának egyik fő állomása, a Grand Canyon egészen lélegzetelállítóan mutat. Némi szemcsésség megfigyelhető néhol, egyes éjszakai jelenetek pedig túl sötétek, de eme utóbbiért inkább az operatőr, mint a transzfer felelős.

A hang

A film műfajából adódóan a magyar sáv a meghatározó az értékelésben, aminek folytán nem adhatok a hangra a fentinél jobb osztályzatot. Az 5.1-es szinkron csatornái elég kiegyensúlyozatlanul dolgoznak. A szöveg viszonylagos halkságával szemben a zenék aránytalanul hangosan szólnak. A hátsó hangfalak az autós üldözés során és egyes dalbetéteknél válnak észlelhetővé, akkor viszont a többivel egyetemben összességében tisztességesen teszik a dolgukat.

Az eredeti dts-HD természetesen lényegesen jobb, egységesebb hangzást produkál. A mélyek erősebbek, a részletek sokkalta kivehetőbbek. A betépés alatti dal úgy betöltötte például a szobát, hogy öröm volt hallgatni. A felirat sajnos nem követi a magyar szinkron kiváló szövegét, melynek választása mellett szól a két főszereplő hangját adó Fekete Ernő és Scherer Péter élvezetes színészi teljesítménye is. 

Az extrák

Ugyan a kiadás egyetlen régióban sem dicsekedhet említésre méltó extratartalommal, de a borító szerint mi ezekből is csak a kivágott jeleneteket kaptuk meg. A jó hír az, hogy a borító téved, a többi bónusz is rajta van a lemezen, méghozzá HD-ben, magyar felirattal! A legfőbb érdeklődésre a filmben csak részleteiben látható Két pasi meg egy kicsi szcéna teljes változata tarthat számot, ami a már nem annyira kicsi Angus T. Jones feltűnésén kívül valójában mást nagyon nem tartogat. A soron következő extrára, a kivágott jelenetekre pontosabb lett volna a "bővített" megnevezés. Sokat ezek se tesznek hozzá a látottakhoz, igaz ez már a négy perces időtartamból gyanítható volt. Az utolsó és egyben legterjedelmesebb extrában hat és fél percnyi bakiparádéban lehet részünk, melynek során egy-egy szemvillanásra további, a filmből hiányzó jeleneteket fedezhetünk fel. A lemezen még két névleges extra foglal helyet, mindkettő egy-egy rövid montázs. Az elsőben Ethan többször feltörő kérdésáradatát gyűjtötték egybe, a másodikban pedig random válogatnak a film akcióként felfogható jeleneteiből.

A screenshotok a blu-ray.com oldaláról származnak - klikkre 1980*1020 méretben is megtekinthetők.

A teljes kép

A langyos fogadtatás dacára határozottan állítom, hogy a Terhes társaság volt a tavalyi év legjobb vígjátéka. A Blu-ray elbűvöl csodás képminőségével, viszont elborzaszt rendkívül soványka extráival, így a megvételét csak annak tudom ajánlani, akinek ugyanúgy elnyerte a film a tetszését, mint nekem.

Lazók György (Pro + BD-teszt) & Zalaba Ferenc László (Kontra)

Kövess minket facebookon!


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. fade
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 11:05
Annyi jó BD jelenik meg, miért pont erről kellett tesztet írni? Moziban láttam, alig emlékszem valamire. Ethan éjjel recskázik a kocsiban... kb ennyi maradt meg belőle, ami egyben minősíti is a filmet.
2. Remo
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 11:14
1. Az egyszerű ok, hogy a tesztalany rendszerint a gyűjteményem egy friss darabja és bár szeretném, nem tudok minden újonnan megjelenő BD-t megvenni. Az meg, hogy neked csak a recskázás maradt meg, nem feltétlenül a filmet minősíti. :)
3. Hajnal=0
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 12:03
én alig vártam hogy vége legyen és kimeneküljek a moziból...

de ahogy láttam mindenki fapofával ülte végig
4. creeper
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 12:47
Én érdeklődéssel olvastam a tesztet, ha már a film a mozibemutató idején nem keltette fel az érdeklődésemet.
5. fade
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 13:25
REMO, a Másnaposokat 3x néztem meg moziban, na az tényleg nagyon jó volt. Trópusi Vihart otthon már vagy 5x. Ezek igazi vígjátékok. A Terhes társaság gyenge mint a harmat... Vagy inkább úgy mondom hogy nekem nem tetszett :)
6. Remo
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 13:42
5. A Másnaposokat én már másodszor is csak azért néztem meg, hátha ezúttal bejön, de ugyanarra jutottam. Galifianakisnak van benne pár jó poénja ("Ez tényleg Caesar palotája volt?"), egyébként felejtős a film, viszont a Trópusi vihart illetően egyetértünk, megunhatatlan darab.
7. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 14:52
nem túl jó film, és erről robert downey is tehet. persze a forgatókönyv rorssz alapvetően.
8. Tip-Top
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 16:16
OFF - 5. és 6.

Csak zárójelben jegyzem meg halkan - és ezzel nem magát a filmet, vagy a rajongóit akarom minősíteni, pusztán jelezni szeretném, hogy ízlések és pofonok mennyire különbözőek-, hogy számomra pont a Trópusi vihar volt nézhetetlen, erőltetett gagyi, ami nem a szereplők hibája volt. 30-40 percig bírtam, aztán feladtam, és inkább egy másik lemezt tettem be a lejátszóba.

ON
9. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 19:06
8.
Igen, ez tipikusan olyan kérdés, hogy milyen fajta vígjátékokat szeret az ember! A Trópusi vihar egy szatíra, egy görbe tükör, és a poénok nagy részének megértése bizony feltételezi azt, hogy a vietnámi háborús filmek terén otthon van az ember. Ez a film pedig egy amolyan altesti poénokra hajazó vígjáték, amik nekem soha nem jöttek be igazán, talán csak a Keresd a nőt a kivétel, de abban annyira jól teljesítettek a színészek, hogy imádtam! (és még a gusztustalan poénok is valahogy ízlésesen voltak tálalva, nem úgy, mint eme film esetében:) )
Nálam tehát a Trópusi vihar nagyon betalált, a Másnaposokat is kedvelem, de ez a Terhes társaság nekem már túl terhes volt! (Azért 2-3-szor elmosolyodtam rajta, bár mondjuk Alekoszon többet röhögök, ha elcsípek egy negyed órát a VV-ből! :))
10. DK
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 19:23
nagyobb volt a füstje mint a lángja.
11. Marcell
Hozzászólás időpontja: 2011. március 31. - 21:10
Ez egy nagyon ócska film. Jama értékelésével teljesen egyetértek. Szép körmondatokban fogalmaztad meg, amit én itt egyetlen rövidke mondatocskában. Igazából azt sem értem, mit keres ez a Galifianakis a filmvilágban.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (624 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (672 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (696 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (701 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (704 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (734 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (736 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (750 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (764 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (789 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (800 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008