2018. szeptember 18.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. szeptember 1. - 17:10 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. szeptember 1. - 17:00
DVD-teszt: Titanic - extra változat (1997)
Love story? Ugyan. Ez James Cameron magnus opusa: emberi mulasztásból elszabadul a technológia réme és szélsebesen száguld az apokalipszis felé, miközben az egyén küzd a túlélésért.
A film

Mondd ki a kulcsszót, s nem lesz olyan producer Hollywoodban, aki ne vágná magát azonnal földhöz, hogy látványos görcsöktol agonizálva azt üvöltse: „Hogy csinálta az a rohadék?!”. Titanic . A moziszörny, amely majdnem felzabált egy egész stúdiót, és úgy tunt, a büdös életben nem fog behajózni a vászonra (1996. július 4-i világpremier? haha, jó vicc!), nem is beszélve rettenthetetlen uráról és parancsolójáról (író, rendezo és producer), aki minden egyes kérdésre (mikor? mennyiért? miért?) csak annyit felelt: "Shut the fuck up”. A sajtó vérben forgó szemekkel élezte a pennát, a rivális stúdiók gurultak örömükben: no végre, az a szemét Cameron most jól megszívja. A Paramount és Fox gyorsan oszülo fejesei kezüket tördelve osztozkodtak a film 200 milliós költségvetésén (ennyit mertek bevallani), majd mikor végre elkészült, elküldték a nagy hajót jó messzire, egészen a felkelo nap országába, hogy ne is lássák. A japán világpremier pedig pokoli volt. Pokoli jó.

1.800 milliárd dollárral, 11 Oscarral és egy pofátlanul egoista („Én vagyok a világ ura!”) köszönobeszéddel késobb a világ tétlenül állt a történtek elott. A kilencvenes években jártunk, a bulvársajtó szava szent volt, és az elmúlt évtizedekben aligha készült olyan film, amely ehhez mérheto negatív felhajtásban részesült volna. Ironikus módon a Titanic elsüllyeszthetetlennek bizonyult.

Mi lehetett a titka? Az egy dolog, hogy a kilencvenes évek definitív filmje: új látóhatár a trükkök világában, grandiózus díszletek, karizma és egy olyan rendezo, aki soha nem alacsonyodik le a popkultúrához – annak kell felnonie hozzá. Ugyanakkor a Titanic idotlen munka: egy olyan örökérvényu sztorit zsákmányol ki ügyesen, amely már évszázadokkal ezelott is a bestsellerek bestsellere volt. A balsorssal kísért románc Shakespeare óta tuti befutó, de ha csak a celluloid-világ legemlékezetesebb zsebkendo-szaggatóit nézem ( Casablanca, Love Story, A sors útjai , stb.), kijelenthetem, hogy az elátkozott szerelemre özönlik a nép.

De ennyi még nem elég. Legyen bármilyen drámai Darth Vader belépoje, A Sith-ek bosszúja is lefelé tendáló bevételi mutatókkal bírt, mint minden normális blockbuster. Ezzel szemben a Titanicra egyre többen és többen ültek be, s zokogtak, ó, mily hangosan zokogtak! Minden tizedik székben ült azonban egy-egy Terminator vagy Aliens rajongó, aki nem értette, mire fel ez a nagy felhajtás. Még az óvodás is tudja, hogy a Titanic elsüllyed, hol itt a suspense? És különben is, hol maradnak a fémrobotok meg a savas véru idegenek?!

Helyettük egy sokkal nagyobb, minden eddiginél erosebb és könyörtelenebb szörny szabadult rá a filmvászonra: ha kicsit elvonatkoztatunk a könnyzuhatagtól, talán nem nehéz kiszúrni, hogy ugyanaz a cameroni motor dühög ebben a gépezetben is, mint hangoskodó kedvenceinkben. Cameron valamennyi filmjében (még a Piranha 2 -ben is!) a technológiai evolúció, illetve az abba vetett feltéten hit és annak felelotlen kezelése okozza az emberek vesztét. A techno-kor fejlesztéseinek tárháza pedig kimeríthetetlen: Cameron biológiai fegyvert ( Aliens ), atomot ( A mélység titka, True Lies, T2 ) és orzo-védo gépezeteket ( T1-2 ) ad a népnek, melyeknek az a rendeltetése, hogy az emberi mulasztás hatására rendre elszabaduljanak. És itt van ez az óceánjáró monstrum, a világ újabb csodája, melyet a mohóság visz hullámsírba több száz utassal együtt.

Merülésben a Titanic nem ismer könyörületet, csak úgy, mint az élo szövet a fémvázon, no meg a savat köpködo monszter a bázison. A filmre akár rá is süthetném a „manipuláns produktum” nem túl megtisztelo bélyegét, hisz az elso félben bimbózó románc láttán a nézok hajlamosak elfeledni azt, hogy a második 90 percben mi vár a szerelmesekre (meg mindenkire). Cameron ravaszul mellozi a katasztrófafilmekre jellemzo baljós elojelek villogtatását, hogy aztán könyörtelenül rázúdítsa a szereplokre a jéghegyet. Sot, még azt a vérmes húzást is megengedi magának, hogy a figyelo szervek részben azért nem szúrják ki idoben a hajó vesztét okozó jégzátonyt, mert a fedélzeten turbékoló fiatalokat sasolják.

Egy szó mint száz, a jéghegy jön, bezúzza a hajó oldalát, Cameron pedig kitombolja magát. Ha rombolásról van szó, akkor az ex-kamionos verhetetlen. Nagyzolási mániáját és egyéb grandiózus perverzióit ki is éli rendesen: a hajót jó egy órán át csócsálja, könyörtelenül és módszeresen, ám mindeközben ügyel arra, hogy a Titanic ne megalázottan szálljon alá. A filmnek nincs olyan pillanata, mikor megkérdojelezhetnénk a hajó méreteit, erejét és méltóságát: a cselekmény szempontjából a gépház és az ott látható gigantikus dugattyúk teljesen irrelevánsak, talán 1-2 millió dollárt is megspórolhattak volna, ha mellozik, ám ez az apró jelenet mégis nélkülözhetetlen a hajó dimenzióinak és hatalmának szemléltetéséhez: a Titanic filmen is tiszteletet parancsoló, s nem kevésbé félelmetes, mint a jó öreg Terminátor. Sokaknak ez a rombolás adta el a filmet, melyben a katasztrófa áldozatai hangyák módjára sodródtak egy gigantikus centrifugában, melyet a kétségkívül mohó Cameron a legmagasabb fokozaton járatott. Ugye emlékeztek a propelleren gellert kapott, össze-visszapörgo emberkére? O egy igazi "money-shot". De csak egy a sok közül.

Az önfeláldozó, minden korlátot átszakító, életreszóló, stb-stb. szerelem kiapadhatatlan forrása az, amelyre igazából özönlöttek a népek. Kár is lenne túlmisztifikálni: a szegénylegény ( Leonardo DiCaprio ) és az arisztokrata lány ( Kate Winslet ) tiltott szerelme több mint felületes, de ez a film nem is kíván Merchant-Ivory színtu mélységekbe merülni. Cameron Jane Austen t ütközteti Mark Twain nel, valamint korunk ponyváinak vadromantikával, s jelentem, sikerrel. A poszt-viktoriánus kalamajka azonban csak sztárjainak hála válik eladhatóvá. A stúdió Matthew McConaughey -t eroltette, de Cameron kiszúrta DiCaprio-t a Rómeó és Júlia egyik tesztvetítésén, s azonnal felismerte benne azt a kisugárzást, ami anno James Dean bol is tini idolt faragott. Kate Winslet választása már sokkal kézenfekvobbnek bizonyult: a Mennyei teremtmények béli debütálása azonnal elhelyezte ot a producerek filofaxában, az Értelem és érzelem címu Oscar-kedvenc filmben lángoló kisugárzása valamennyi kollégáját háttérbe szorítja, pedig Ang Lee rendezése nem szukölködik a színészlegendákban.

A Titanic ugyan nem hozza le a csillagot az égrol, de tényleg megpróbálja: Cameron biztos kézzel terelgeti a szerelmeseket végzetük felé, s akkor sem feledkezik meg róluk, mikor a katasztrófa bekövetkezik. Viszont a lezárás kiborító. Nem tudom, mi lelte a direktort, talán túl sok Spielberg-filmet nézett, esetleg szacharin-túltengésben szenvedett, de a kiváló befejezések mestere ( Arnold távozása váratlan és szokatlanul szentimentális a T2 végén) a napjainkban játszódó finissel túl messzire lott. Szerencsére az otromba befejezés nem tesz nagy kárt az elozo órák makulátlan szerkezetében, de ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor film utolsó tíz percében kimész a konyhába és fozöl magadnak egy forró teát, így talán Celine Dion nyekergését is megúszhatod.

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 17:16
Látom, hogy szépen kerülnek elő a régi dolgok a koporsóból. Elég jó cuccokat exhumáltatok eddig, várom a Párbajt (is). :)
2. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 19:41
1: Pár baj tényleg volt a régi DVDExtrával, de a régi tesztek jöhetnek. :)
3. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 19:49
bárcsak kijönne karácsonyra bd-n! mióta megvan a játékos ezt a filmet várom a legjobban! nincs valami kósza pletyka róla? azt olvastam, hogy cameron az avatar után át akarja dolgozni 3D-be, az viszont engem nem izgat annyira.
4. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 21:10
Egy BD kiadásnak én is örülnék! A Gladiator BD mellett valószinű ez is siker lenne, még itthon is!
5. creeper
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 22:31
Nagyon jó ez a teszt is, de ez még csak a jéghegy csúcsa. :)
6. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 1. - 22:49
idén ez már biztosan nem fog megjelenni BD-n, de én bzom benne, hogy 1-2 éven belül felbukkan a aparamount saphire-sorozatában (illetve az öreg kontinensen a fox gondozásában).
7. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 2. - 9:50
2. :) Gondolom szójátéknak szántad, de igazat adok.
8. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 2. - 10:17
7: Igen, annak is gyenge. Egyébként a DVDExtra volt annak idején a kezdőoldalam, sajnáltam, hogy összeomlott.
9. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2009. szeptember 2. - 15:53
Jama!

Az első négy Batman mozi tesztjét nem teszed fel?Igen tanulságosak...
10. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. március 5. - 17:07
egy elvetett filmzenei részlet, amely egészen más megvilágításba helyezi a filmet.
11. Mr. Unpronounceable
Hozzászólás időpontja: 2010. március 5. - 17:26
10.Miért tetted ezt??Majdnem megfulladtam!
12. csurmee
Hozzászólás időpontja: 2010. március 5. - 21:55
10

Ment iwiw-re... frenetikus :D
13. 0
Hozzászólás időpontja: 2010. március 5. - 22:02
10. X-DDDD

Vajon tm látta már? :-)))
14. gerbence
Hozzászólás időpontja: 2010. március 6. - 1:57
Szent Martin kísérjen utadon, szerencsés flőtés!
15. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. március 6. - 3:49
13. Gyenge poén.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (621 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (669 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (693 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (698 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (701 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (731 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (733 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (746 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (761 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (786 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (797 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008