2018. szeptember 22.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. április 3. - 11:04 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. április 3. - 16:10
BD-teszt: Csak szex és más semmi (2005)
Még csak öt éve történt, hogy Goda Krisztina gördülékeny közönségfilmje beszexelte magát a nagyközönség szívébe, de a magyar filmgyártás már úgy tekint rá, mint a régi szép időkre... Most már BD-n is nosztalgiázhatunk.

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/rating-6.gif">

Miközben még hallani az aktuális Valentin-napi magyar mozi gigantikus hasalásának visszhangjait, a Csak szex és más semmi újrázása valóban üdíto élménynek tunik: kommersz darab, nem vitás, minden szegletében sekélyes, ennek megfeleloen könnyed, megnyugtatóan ismeros, mégsem elcsépeltnek tuno, frappáns és szellemes helyzetekkel, dialógusokkal operáló szórakoztató mozi. Ritka kincs, meg kell becsülni az érdemeit, el kell nézni a hibáit és szeretni kell a bájait. És ez utóbbiból van benne szép adaggal.

Például ott van a mi Pepsis Katá nk, akirol sokáig az a rosszhír járta, hogy csupán egy színfalak mögött gyakorolt készségének köszönheti gyorsan jött (és még Hollywoodban is tesztelgetett) népszeruségét, ám eme produkcióban kecses és minden tekintetben testhez álló szerepben bizonyítja, hogy többet ér o annál, hogy csak nedves álmokban kapjon foszerepet. Csányi Sándor pedig most eloször bizonyíthat egy vérbeli közönségfilm kiemelt szerepében, melynek elonyeit még most is kamatoztatja (és még attól sem riad vissza, hogy bolondot csináljon magából - lásd a Kaméleon piperkoc, ám együgyu aktorját). Ugyanakkor kár, hogy a film központi figuráját alakító, kétségtelenül szemrevaló Schell Judit csak ritkán enged merevségébol, de mikor egy fagyis kanállal javít széket, akkor nem lehet nem szeretni.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 277px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_csakszex/03.jpg">

A film kétségtelenül szexista, mégis az ilyen bájosan gyermeki poénok és figurák (pl. Gesztesi Károly , mint az excentrikus és vulgáris színpadi rendezo vagy Jordán Adél , mint a két lábon járó vagina) azok, melyek képesek magasan tartani az egyébként meglehetosen soványka cselekményre fuzött mozi színvonalát. Egy darabig legalábbis. Mikor az utolsó harmadban átterelodik a hangsúly a kényelmetlenül hosszú lelkizésre (szeret, nem szeret, akar, nem akar, vele vagy nem vele...), mi több, a film még némi mélységbe is bele kíván kapaszkodni egy öngyilkos fonal befuzésével, a popcorn keseruvé, a poénok fáradttá, a nagyfinálé pedig bárgyúvá válik.

De ez az íz már a feliratok alatt elillan: hiba lenne kiöntetni a gyereket is a fürdovízzel, hisz botladozásai ellenére a történet kerekedik, a film vagy egy tucatnyi szeretheto figurát mozgat,  Goda Krisztina  nemzetközi színvonalon dirigál és még a "product placement" sem olyan eroszakos, mint a többi magyar filmben. Na jó, ez utóbbi legyen a kakukktojás. :)

A BD

A Nemzeti Kulturális Alap Blu-ray-kiadást támogató pályázatának köszönhetoen (a részleteket lásd A href="http://www.magyar.film.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=33308&catid=1&Itemid=4">itt /A>) az elmúlt félévben végre magyar filmek BD-változatai is feltuntek a piacon: a BuFi 4 filmje és Ákos koncert BD-je után a HungariCom is megjelentette (egyik) legnagyobb sikerét, méghozzá meglepoen színvonalas minoségben (foleg ha szembesítjük a rosszemléku DVD-vel).

A borítóval kapcsolatban - amely grafikailag megegyezik a DVD rózsaszín hátteru trió-képével - van egy jó és egy rossz hírem: a jó hír az, hogy kétoldalas, belso oldalán jelenetválasztással és a támogatók megjelölésével, a rossz hír pedig az, hogy a gerincre a megszokott normával ellentétben (egészen pontosan a francia normát követve) fordítva nyomták rá a címet, amit alulról felfelé kell olvasni. Nem mintha ezért bárkit is keresztre kellene feszíteni...

A kiadvány rendelkezik fo- és pop-up menüvel, mindkettot élvezhetjük magyarul, németül, angolul - attól függoen, hogy melyik nyelvet adjuk meg a korong behelyezésekor. A kezelofelület is rózsaszín: egyszeru és frappáns, kavarodást csak az jelenthet, hogy az extrák egy része (egészen pontosan a kommentárok) a "Beállítások" menüpont alá kerültek.

A film 1080i-s full-HD (1920*1080) felbontásban szerepel a kiadványon. Természetesen lehet hobörögni a váltosoros jel, azaz az interlaced kép miatt, melyet a 25 képkocka/másodperces masternek könyvehetünk el. Ezt drága és hosszadalmas transzferálással ugyan át lehetett volna alakítani progresszív szkennelésu transzferré, de az, mint említettem drága és hosszadamas lett volna, az árcímke ennek megfeleloen pedig nem 3.990 Ft lenne, hanem vagy másfélszer annyi - támogatás ide vagy oda... Szóval lehet hobörögni, de a forrástól függoen az 1080i-s kép is tud olyan jó lenni (sot), mint a széles mellel hirdetett 1080p-s. Egyrészt egy 24p-s film megjelenítésével nem kompatibilis készüléken például nem riceg a lejátszás, másrészt vannak lejátszók és megjelenítok, melyek fel tudják konvertálni progresszív lejátszásra a képet, de probléma így is csak akkor lehet, ha maga a transzferálás van elbaltázva. Magyarán a kép csak akkor esik szét emberi szemmel is észlelheto csíkokra, ha a kódolással és a masterrel vannak gondok.

A Csak szex esetében errol szó sincs: a film eleve HD-ban forgott, melyet anno nagyon vacak minoségben kódoltak át a DVD-re, de a BD-n végre (közel) teljes pompájában élvezhetjük a filmet. A színvilág pompás, a felbontás is tisztességes: a nagyobb részletgazdagságnak hála még a színészi játékok különbözoségei is jobban kiszúrhatók. Digitális zajnak, kódolási hibának a szóbeszéddel ellentétben nyoma sincs. Hogy felbontásában a kép végül is nem tud versenyezni az amerikai stúdiófilmek transzfereivel, az valószínuleg a szegényesebb stúdiókörnyezetnek köszönheto (magyarán a viaszosabb arcok nem a DNR-nek köszönhetok, hanem a forrásnak).

A filmet élvezhetjük magyar Dolby Digital 5.1-es keveréssel (ami megegyezik a DVD-n találhatóval) vagy dts-HD 5.1-es magyar hanggal (ami a film jellegébol adódóan csak hangerejében, illetve a zenei betétek megszólalásánál hoz számottevo pluszt a DD5.1-hez képest) vagy akár DD5.1-es német szinkronnal is, már ha vannak ilyen perverzióink. Idegen nyelven tanulók, illetve külföldiek nézhetik a filmet német, angol és spanyol felirattal, de nagy plusz a magyar halláskárosult felirat is, melyet több kiadványon kellene rendszeresíteni (s nem csak BD-n).

A kiadványra természetesen felkerültek a DVD-n is szereplo extrák: a 2007-es audiokommentár Dobó Katával és Schell Judittal (amelyben a moderátor Dudás Viktor hangja rendesen elnyomja a többiekét), a 25 perces werkfilm, melyben a színészek a forgatás családias hangulatáról és a karaktereikrol beszélnek (Schell Judit: "Ez a figura rólam szól", igazán?) és a 4 perces bakiparádé, melynek legjobb jeleneteit már a film feliratai alatt letudhattunk. Újdonságot jelent a tavaly felvett videokommentár, melyben a rendezono Goda Krisztináv

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. brgg
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 12:20
Kösz a tesztet.
Annyit fűznék hozzá, hogy a magyar tipográfiai hagyomány szerint a gerinc szövegének alulról felfelé kell olvashatónak lennie, tehát ez van jól és a kiadványok nagy része rosszul tördelve.
2. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 12:22
Akkor több ezer kiadvány van rosszul kiadva és csak esetleg néhány tucat van jól kiadva?! :)
3. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 12:33
"Szóval lehet hőbörögni, de a forrástól függően az 1080i-s kép is tud olyan jó lenni (sőt), mint a széles mellel hirdetett 1080p-s."

Az biztos is. :)

Jó kis teszt,bár én még nem láttam a filmet,ideje lenne végre bepótolni.
4. brgg
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 12:40
2: Igen. :) Mivel az angolszász országokban pont fordítva van, gondolom csak átírják a kész borítókon a szöveget magyarra. De ha megnézed pl. a Mokép borítóit, ott a magyar hagyomány szerint vannak a feliratok. Viszont a könyvek gerincén 99%-ban jól van elhelyezve.
5. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 13:06
1, 4: Ebben teljesen igazad van, csak az a baj, hogy a legtöbb DVD- és BD-tok a nemzetközi szabványt követi tipográfiai szempontból, ezért a hazai kiadványok is lehetnének ebből a szempontból "kozmopolitábbak" - csupán a gyűjtők kedvéért. :)
6. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 13:36
5. Ráadásul, ha leteszed az asztalra a tokot, az elejével fölfelé, akkor el lehet olvasni a címet a gerincen. A magyaroknál ilyenkor fejjel lefelé vannak a betűk.
7. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 14:11
1080i, köszönjük, akkor nem megy a polcra... :(((
8. brgg
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 14:22
6: Pont ezért van így a magyarnál: Ha nem látod az elejét, mert lefelé van, akkor a gerincről be tudod azonosítani.
Bocs az offért
9. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 15:57
5.

Igen,néha majd kitekeredik a nyakam...:)
10. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 15:59
8: Az addig rendben is van, de mikor az ember gerincről azonosít be egy DVD-t, akkor azt általában egy halomból kiválasztva teszi, s ilyenkor mindegy, hogy elől vagy hátul van a frontoldal, mivel úgysem látszik. :)
11. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 3. - 16:10
4.

Az a baj,hogy kezdetben a teljes kiadványok(Warner és Columbia filmek) változtatás nélkül,eredeti címmel és formában jelentek meg itthon.
Csak egy matrica került rá a tokra.
Később ezen már nem volt értelme változtatni.
Az egyik első magyar szabványú borító az Angol beteg volt,de addigra az már kilógott a többi közül.
Ha már nem magyarítottunk azonnal,akkor később inkább nekünk kellett volna alkalmazkodni.
12. cosmo
Hozzászólás időpontja: 2010. április 4. - 21:55
Azért kicsit erősnek érzem "Ezt drága és hosszadalmas transzferálással ugyan át lehetett volna alakítani progresszív szkennelésű transzferré" mondatot.

Az illegális szegmensben ezeket nem okoznak gondot. Azért egy studióban csak rendelkezésre áll már olyan technika, amivel megoldható az átkódolás. Szóval nekem itt sántít a dolog.

Egyébként nekem is sok i-s koncert BD-m van tökéletes képpel, csak furcsállom, hogy mindenhol a világban az 1080p-ben kerülnek lemezre a filmek, csak nálunk nem.
13. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. április 4. - 23:13
12: Persze, házilag is ki lehet keverni dts hangsávot a sztereóból, csak éppenséggel nem úgy fog szólni, mint az igazi.
14. derceto
Hozzászólás időpontja: 2010. április 5. - 0:02
12. Én is hallottam már más forrásból, hogy az 1080p-s authoring eszközök baromi drágák. PC-n meg free eszközökkel meg egy viszonylag egyszerű művelet.

Talán a hang lassítása a legbonyolultabb része, de az sem vészes.
15. cosmo
Hozzászólás időpontja: 2010. április 5. - 7:35
13: végül is nem is rossz gondolat. Megveszem a lemezt és átkódolom magamnak.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (624 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (672 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (696 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (701 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (704 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (734 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (736 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (750 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (764 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (789 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (800 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008