2018. szeptember 26.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. január 12. - 13:25 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. január 12. - 13:26
2009: Az év tíz legjobb BD-kiadványa
Az év legjobb DVD-inek kiválogatásához hasonlóan a BD-k rangsorolásánál sem volt könnyű dolgom, hisz 2009-ben már valamennyi nagyobb stúdió prezentált kiadványokat, méghozzá nem is akármilyeneket!

Jó lenne azt mondani, hogy 2009 a Blu-ray éve volt, hisz a Paramount és a Disney belépésével immáron teljessé vált a magyar vonatkozású BD-kiadványokat prezentáló (stúdió)paletta, ám a hazai nagyközönség még csak kóstolgatja a HD képet és hangot kínáló formátumot, így a Blu-raynek még hosszú utat kell bejárnia ahhoz, hogy igazán tömegtermékké válhasson. Elso körben nem ártana egy jelentos árreform...

A húzós árcédulák ellenére nagyon sok olyan korong repült be kis hazánkba, melynek a HD-fanok aligha tudtak ellenállni. Jómagam is így voltam vele és rengeteg homlokráncoláson és szemöldökfelvonáson estem át, mire kiválasztottam a legjobb tizet. Lássuk!

10. A JÓ, A ROSSZ ÉS A CSÚF (InterCom)

A DVD-tulajdonosok körében nem kis felháborodást keltett az, hogy Sergio Leone örökérvényuje mifelénk az SD-változatot kihagyva egyenesen HD-ben veszítette el digitális szüzességét. Az esetet oszintén sajnálom, ugyanis sokak szemében agresszív marketingnek tunhet a forgalmazó részérol az, hogy egy ilyen hiánypótló alkotást csak BD-n jelentet meg, ezzel arra kényszerítve a film népes rajongótborát, hogy bekéküljön. Az igazság viszont az, hogy a film sorsába a kiadónak nem igazán volt beleszólása: az MGM/UA egyelore nem tervez újabb DVD-változatot, a néhány éve már megjelent extra verzión pedig a legtöbb európai ország már szerepelt legalább egy felirat erejéig, így a stúdió jelenleg nem érez késztetést egy újabb verzió megjelentetésére, ugyanakkor a film kiváló bizonyíték arra nézve, hogy egy régi alkotás is tud fenomenálisan kinézni nagy felbontásban.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 215px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_2010/10.jpg">

9. A BOURNE-TRILÓGIA (Select)

A Universal jó néhány magas színvonalat képviselo kiadványai közül nem volt könnyu kiválasztani a szívemnek legkedvesebbet. A döntésnél természetesen a tartalom is sokat nyomott a latba, de azt mérlegelve, hogy a korong milyen kép- (az elso részt leszámítva kiemekedot) és hangminoséget (nem csak az eredeti hang, de a magyar is dts-ben kényeztet), valamint extrákat kínál (a korábbi DVD-változatok valamennyi extrája mellett remekül összeválogatott kép-a-képben bonuszt is kapunk), a Bourne-trilógia jött ki nyertesen, már csak azért is, mert a film jellegébol (realizmusra törekvo akcióthrillerek) adódóan a Blu-ray lehet az a hordozó, amely legközelebb hozza az élményt.

8. JAMES BOND: GOLDFINGER (InterCom)

Nem egy tesztfórumon viccelodtek azzal, hogy az MGM ahelyett, hogy felújította volna a 45 évvel ezelott készült Goldfingert, inkább újraforgatta hasonmásokkal és annak képét tette fel a Blu-rayre. A zavarbaejtoen újszeru minoséget kínáló transzfer annak a Lowry Digitalnak a muhelyében készült, amely anno tökéletesre csiszolta a Star Wars-trilógiát. Ezúttal is ugyanazt a fájdalmasan aprólékos módszert alkalmazták: képkockáról képkockára haladva nagy felbontásban szkennelték be a filmet, hogy aztán mindenféle piszoktól megtisztogatva, helyenként újraszínezve tálalják azt. Eme élmény mellé az 5.1-es magyar hang, a dts-HD angol erdeti és a tonnányi extra (köztük jó pár magyar felirattal) igazán csak ajándék.

7. HÓFEHÉRKE ÉS A HÉT TÖRPE (InterCom)

A Disney üzetpolitikájáról és az annak köszönheto különbözo extra változatokról már a DVD-s toplistán regéltem, mi több a képminoséget már a DVD-változatot látva is magasztaltam, de csak BD-n látszik igazán, hogy az egeres cég muhelyeiben igazából mennyire hihetetlen munkát végeztek. Rossznyelvek szerint ennek a filmnek már egyetlen ecsetvonása sem eredeti, ami azért túlzás, mindenesetre ez a bámulatos transzfer jeleníti meg leginkább azokat a képeket, festményeket, melyeket Walt Disney és animátorai rajztábláin születtek jó hetven évvel ezelott. És a hozsonna itt még nem ér véget: a három korongból álló pakk elso két lemezén a felújított film mellett raklapnyi extrát találhatunk, melyek között mindenféle korosztály megtalálhatja a magának tetszot kezdve a csak BD-n elképzelheto játékokkal egészen a vadonatúj bónuszfilmekig. A harmadik lemez a film DVD-változatát tartalmazza, hogy a film a gyerekszobában is élvezheto legyen, ahol valószínuleg a Blu-ray lejátszó még nem mindennapos kellék.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 372px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_2010/07.jpg">

6. TERMINÁTOR: MEGVÁLTÁS (Fórum Home Entertainment)

Ez a kiadvány nem a gyönyöru steelbookja miatt került ilyen elokelo pozícióba, nem is a DVD-tulajdonosok zsebbicskáját nyitogató rendezoi változat exkluzivitását köszönhetoen, még csak nem is a teljesen magyarított extrák miatt, köztük azzal a Maximum Mozi Móddal, melynek ott a helye a világ legjobb extrái között, hanem az eredeti hangnak köszönhetoen, melyhez fogható intenzitású és dinamikájú dts-hangsávottalán még soha nem pipáltam. Igen, még a Transofmersnek is odaver. ( Teszt /A>)

5. ANGYALOK ÉS DÉMONOK (Fórum Home Entertainment)

Az FHE lobbiját köszönhetoen a BD-tulajdonosoknak sem kell lemondaniuk a Tom Hanks foszereplésével készült nyomozósdi könyvtámaszos változatáról. De a kiadvány még a jól kimunkált ajándéktárgyak nélkül is szerepelhetne ezen a listán, hisz míg az eredeti dts-HD hangsáv házfalak elhordására képes, addig a kép minosége könnyezni valóan szép, a két korongon terpeszkedo extrák pedig minden témát felölelnek (magyar felirattal!), melyet egy ilyen blockbuster kapcsán tudni érdemes. Ja, s a film is hosszabb, mint a moziban.

4. BENJAMIN BUTTON KÜLÖNÖS ÉLETE (Fórum Home Entertainment)

Hogy David Fincher nagyívu drámája a DVD- és BD-toplistán is szerepel, azon nincs mit csodálni. Extrák tekintetében a kiadvány megegyezik az amerikai Criterion kiadás tartalmával: Fincher kommentárja alapos és informatív (és ismételten világossá válik, hogy egy jó filmhez nem elég a tehetség: szenvedély, türelem és hozzáértés is szükségeltetik hozzá), a három órányi werkfilm-összeállítás pedig maga a tejjel-mézzel folyó... Fincher maximalizmusa kiválóan átjön a makulátlan transzferen, melyhez fület gyönyörködteto hang jár (és ez még magyarul is szépen muzsikál). A dobogós helyezéshez már csak egy különleges csomagolás hiányzott volna... ( Teszt /A>)

3. HARCOSOK KLUBJA (InterCom)

...melynek hiánya ugyan Fincher legjobb filmjénél is fájó, ám boven kárpótol az a tömérdek mennyisége (jó részt magyar feliratos) extra, melynek puszta - és apróbetus - felsorolása is jókora darabot foglal el a BD hátlapján. Ezek között nem egy exkluzív és BD-specifikus akad, nem beszélve a négy(!) zseniális audiokommentárról, melyeket most eloször élvezhetünk magyarországi kiadványon. A mindenféle digitális belekavarást mellozo, tökéletes filmszeru élményt nyújtó transzfer Fincher személyes közremuködésével készült, így immáron nem csak felbontásában, de színvilágában is igazodik a direktor er

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Dooku Gróf
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 13:42
Jó lista! Két kiadvány a birtokomban van és további négyet szeretnék közülük beszerezni. Talán a 10. helyezett kiadásnál nem ártott volna megjegyezni/figyelembe venni az eredeti szinkron fájó hiányát!
2. Argento
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 13:47
jama:

Nem látom a Gladiátort a listán. :)

Ember,meg fognak lincselni téged. :D

Bár igaz,tesztet már írtál róla.

Most jut eszembe..mintha ígértél volna nekünk egy Rettenthetetlen BD kivesézést is.Tervben van még ?
3. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 15:59
Én nem kékültem be egy szál BD miatt.
Maradt a VHS,érzésem szerint a film rajongóinak többségéhez hasonlóan.

Sajnos szomorú a kiadó dilettantizmusa,hogy egész európától eltérően még egy vacak feliratot sem tudott elérni a DVD-változaton,így még külföldről sem szerezhető be.
Bár ha a tizedennyit érő Münchent ki lehetett adni felirattal,akkor talán ezzel a western klasszikussal is kaphatott volna egy esélyt.
4. 0
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 16:00
"az MGM/UA egyelőre nem tervez újabb DVD-változatot, a néhány éve már megjelent extra verzión pedig a legtöbb európai ország már szerepelt legalább egy felirat erejéig, így a stúdió jelenleg nem érez késztetést egy újabb verzió megjelentetésére..."

Próbálok disztingválni...

S ha tévesen vagyok informálva, az alábbi sorolat kéretik tárgytalannak venni.

Jól sejtem, hogy a stúdió sehol a világon nem rukkolt elő olyan DVD-kiadással, amelyen kis hazánk is képviseltetné magát, legalább egy kib... bocsánat... legalább egy felirat erejéig? Mert ha volna ilyen kiadás, magasról tennék a fenti döntésre meg a BD-re is szinkronostul. Kíváncsi volnék újfent, hogy vajon kik döntenek a stúdiónál ilyen ügyekben (ez igaz mindegyikre), ti. hogy jó helyre küldjem az átkaimat.
5. 0
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 16:01
csabaga megelőzött...
6. Mr. Unpronounceable
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 16:08
Eddig egy BD-t vettem...ha jövő évi listából igaz lesz valami, akkor a 2010-es évet 3 BD-vel fogom zárni.(itt most a levegőbe csaptam ököllel)
7. Filmgyűjtés - www.youtube.com/c/filmgyujtes
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 22:18
Jó kis lista. 10-ből 7 már megvan, 2 beszerzés alatt és egyedül csak a James Bond: Goldfinger-t nem tervezem még megvenni, mert úgy gondolom, abból jó lesz a 2 lemezes DVD... Persze lehet, h eljön majd a nap, amikor azt is megveszem a többi Brosnan-előtti James Bond kiadvánnyal együtt :P
8. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2010. január 12. - 23:18
Majdnem
9. SoZi
Hozzászólás időpontja: 2010. január 13. - 11:27
A Jó, a Rossz és a Csúfnál egyáltalán nem arra késztetett a kiadó, hogy bekéküljek, hanem hogy megvegyem külföldön a felújított extra változatokat DVDn (mert,hogy az egész trilógia megjelent így) Mondjuk engem marhára hidegen hagy, hogy nincs rajta magyar nyelv. Van viszont pengeéles, kristálytiszta kép, DTS és 5.1. Ja, és 3 baromi jó film.
10. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. január 13. - 15:48
Igen,sajnos az egész résztrilógia is siralmasan jelent meg itthon.
Ez első fapados,a másodi fapados a köbön+csúszik egy helyen a hang+letterbox valami kőkorszaki képpel.
Mindez egy szép díszdoboz helyett...
11. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2010. április 23. - 19:04
Szerintem a Mamma Mia, és a Top Gun is a listán lehetne.
12. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. április 27. - 0:07
10-ből 5, plusz 2 még tervbe van.....
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (628 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (676 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (700 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (705 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (708 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (738 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (740 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (754 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (768 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (793 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (804 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008