2018. szeptember 26.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. október 22. - 8:19 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. október 22. - 8:20
BD-teszt: Watchmen (2009)
Néhány hetes mulasztásunkat pótoljuk eme teszttel, melynek tárgya az év talán legambiciózusabb filmjének kitűnő Blu-ray változata.

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://aeonflux.freeblog.hu/files/rating-7.gif">

Megújult a világ: az USA dicso gyozelmet aratott Vietnámban, Nixont harmadszor(!) is újraválasztották, a megváltozott eroviszonyoknak, a liberalizmust kiszorító fasiszta gyulölködésnek, a kimerült energiaforrásoknak köszönhetoen az atomháború sokkal fenyegetobb, mint valaha, hisz az oroszok félnek az ejerétol megrészegült Amerikától, melynek ott van dr. Manhattan, aki a mindenség valamennyi részecskéjét képes kontrolálni - nyomon követi és irányítja az atomok útját, így látja a jövot, uralja a jelent s elemzi a múltat. Egy ilyen (fél)isten mellett Amerikának nincs szüksége azokra a szuperhosökre, akik néhány éve még azon voltak, hogy jobbá tegyék a világot, most - jobb esetben önkéntes - számuzetésben élnek és csendben, tehetetlenül várják, hogy a végítélet órája delet üssön. Vagy mégsem?

Who will watch the WATCHMEN? Ki fogja megnézni ezt a filmet?

2009. márciusáig erre a kérdésre kerestük a választ - azt, amely mind a Warner t, mind pedig a Paramount ot elszomorította, hisz a film bevétei szempontból a világ valamennyi féltekén elmaradt még a legszerényebb várakozástól is. Ugyanakkor a filmmel foglalkozó fórumokon parázs vitákat folytattak arról, hogy vajon Zack Snyder ( 300, Holtak hajnala 2005 ) volt-e a megfelelo ember arra, hogy filmvászonra vigye Alan Moore és Dave Gibbons korszak- és kultúraalkotó képregényét.

Igen is, meg nem is. A fickónak van egy víziója: nem túl eredeti, nem túl kifinomult és igazából nem is lehet hová fejleszteni, mindenesetre félreismerhetetlenül a sajátja, ráadásul muködik is, amit a 300 sikere (és  A sikító város  balsikere) is bizonyít. A nép imádja a stilizált akciójeleneteket, legyen szó übermenschek kifogyhatatlan fegyvereirol, levegoben megdermedo, kamerával körbepásztázott testekrol, kilott töltények elhajlított röppályáiról, vagy éppenséggel olyan lassítós/gyorsítós, szuperérzékeny kamerával rögzített szekvenciákról, amelyben egy dárda kettévág egy könnycseppet, miliméterekre kerüli el a jófiú torkát, majd egy szerecsen mellkas kellos közepén landol. Ezek a hiperrealista (vagy még inkább "camp-realista") megoldások a Watchmen ben is tetten érhetok, s az esetek többségében muködnek is, hisz a Snyder-módszer jelenleg még kellemesen ismeros, nem pedig elcsépelt önismétlés.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_watchmen/01k.jpg">

Még szerencse. Ezek azok az elemek, melynek hála a film néha filmként is muködik, nem csupán megelevenedett könyvillusztrációként, ugyanis Snyder a leheto legnagyobb hódolattal adaptálta vászonra az eredeti muvet (amit kb. Bibliaként tisztel): monológokat és párbeszédeket emelt át egy az egyben, helyszíneket, feliratokat, öltözékeket másolt, eseményeket rekonstruált, s még azt sem lehet mondani, hogy szolgai módon ügyködött, hisz ügyesen szelektált, az emberi ésszel és fenékkel felfogható játékido betartása érdekében összevont dolgokat, frappáns átfedéseket alkalmazott és a sokat kritizált alternatív befejezés is remekül muködik. És mégis sikerült átsiklania az egész lényegén.

A képregény ágas-bogas, sok-sok flashbackkel, vers- és dalidézetekkel tarkított narratívájával, a történetekbe szott történeteivel, párhuzamosan futó, kockáról-kockára változó cselekményével maga a megtestesült káosz=szimmetria. Mindennek megvan a párja, mindennek megvan a helye, a lényege, a szerepe, az identitása, s az ideák közül sok csak többszöri olvasatra jön elo. A Watchmen egyrészt hideg, logikai alapon kifejtett vélemény az emberi magatartás kiszámíthatóságáról, másrészt az emberek millióinak menedéket szolgáltató (szuper)hoskultusz demisztifikálása - nem egyszeru eredetsztori, sokkal inkább dekonstruktív élveboncolás, amely szédítoen új megvilágításba helyez olyan dolgokat, melyek már-már popkulturális axiomának számítanak, miközben eddig ismeretlen árnyékokat is kölcsönöz nekik.

S ez még nem minden: Alan Moore gúnyt uz Amerika hon szeretett szuperhoseibol. Batman impotens, Superman félistennek képzeli magát, a filmnoir monologizáló hose bekattan, Macskano pedig saját naív hiúságának esik áldozatul. Sokszoros pofon ez az amerikai álomnak. Egy film, egy faltól-falig képregénymozi nem képes ezt a rengeteg réteget, hangszínt és hangsúlyt úgy visszaadni, hogy közben moziként muködjön.

Mit lehet ilyenkor tenni? Terry Gilliam elmenekült. Paul Greengrass alól a stúdió fogta ki a lovat, Zack Snyder, az ifjú titán pedig kiragad képeket. Játszik velük, megfürdeti celluloid-kompatibilis trükkökben, s filmje ugyan messze van a kommersz szórakozástól (és ez öreg hiba, hisz minden innovációja ellenére  A sötét lovag  /A>megmaradt közönségfilmnek), de hiányzik belole a mélység. Talán a desztillálás segített volna: egy lényegi momentum, egy lényegi karakter kiemelése, megtisztítása, de Snyder majd mindent belesurített a 160 perces játékidobe, amit a könyvbol kiolvasott.

Vannak karakterek, melyek muködnek. A könyezete által gyerekkorában megvetett, illúzióktól mentes, egyfajta Travis Bickle-parafrázisként funkcionáló Rorschach ( Jackie Earle Haley ) telitalálat. Mikor o van a vásznon, a film csak úgy duzzadozik az élettol, ami különösen azért ironikus, mert a fickó egy kiismerhetetlen maszk (ha van rajta álca, ha nincs). Az ultraeroszakos városi cowboy, a Komédiás ( Jeffrey Dean Morgan ) is szeretheto figura, annak ellenére, hogy a brancsból o a legromlottabb, és a letunt korokon nosztalgiázó Éjszakai Bagoly ( Patrick Wilson ) útja a legkönnyebben bejárható. Ugyanakkor a technohalandzsát metafizikus körítéssel feltátlaló dr. Manhattan ( Billy Crudup ) rendkívül áttetszo - a figurája megjelenítéséhez szükséges CGI gyakorta lejátssza a képernyorol (minden kitüremkedésével egyetemben), Ozymandias ( Matthew Goode ) tipikus poszerfigura: kétdimenziós, lapos és hideg, de jól néz ki, s valami hasonló mondható el Selyem Kísértetrol ( Malin Akerman ) is, aki sajnos a nézo elott sem tudja levedleni magáról azt a "buta cafka" imázst, amit elvileg a közvélemény akasztott rá, hogy frusztrálja. És az a legszörnyubb, hogy van olyan pillanat a filmben, amikor rajta áll a világ sorsa. Még szerencse, hogy a férfiak - legyenek bármilyen szuperek - soha nem tudnak ellenállni egy strecc rucis noknek.

És vannak jelenetek is, melyek muködnek. A nyitó feliratok alatt látható korrajz egyszeruen fantasztikus: a képregény ismerojeként a homlokomon pörögtem a sok-sok kellemes részletet látva s nagyokat sóhajtozva lélegeztem be az atmoszférát. Az akciójeleneteket méltattam már korábban, s meg kell említeni azt is, hogy tíz évvel ezelott még a trükk-technológiai felkészültség is akadályozta volna a képregény megvalósítását, most viszont nem tudnék elképzelni audiovizuálisan akkurátusabb megvalósítást.

Fájdalom, hogy a produkcióra végül úgy fogok visszagondolni, mint képes illusztrációra, nem pedig független egészként is muködo médiumra, pedig ez lett volna a cél, hisz - az elso gondolatmenetre visszakanyarodva - ahhoz, hogy ezt a filmet sokan megnézzék a képregényt nem ismero, vagy éppensséggel nagyon is szereto mozijárók közül, a Watchmennek többnek kellett volna lennie bátor (szélsoségesen eroszakos és korhu), de egyszeru adaptációnál, mert amikor 70 képregényfilm van készüloben, egy hidegháborús környezetben játszódó misztikus film-noir könnyen elbukhat

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. creeper
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 8:49
Annyira állatok ezek a filmbeli képek így, hogy egyelőre még a képregényt olvasom (és a filmet még nem láttam) - rettenetesen klassz az egyébként is remek rajzokat és karaktereket (egyelőre még nem mozgó-)képeken és húr-vér színészek formájában látni! Ha a sztori rendben lesz a filmben is, akkor nagyon fogom élvezni.
2. Saska
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 10:08
Restellem de nem mondhatok mást:rettenetes roszz film,ha a képregény jó művészet volt összehozni egy ekkora szutykot.
3. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 11:11
Az utóbbi idők egyik legérdekesebb filmje. Vizuális odüsszeia súlyos öniróniától, kesernyés cinizmustól áthatva és a "mi lett volna, ha..." egyik legügyesebb alternatív valóságképének lefestésével. Kultuszfilm lesz belőle hamarosan, még akkor is, ha nem nagyon mert túllépni, és rátenni egy (vagy akár több) lapáttal Alan Moore nagyszerű történetére. Pedig, ha Moore filmrendező lett volna, a Watchmen még a mostaninál is sokkal izgalmasabb és mélyebb lenne. Így viszont szinte tökéletesen hű az eredeti anyaghoz, és ez nagy szó, különösen egy ilyen alapmatéria esetében. A film úgy, ahogy van, kitűnő, és mérföldekkel többet akar és képes átfogni, mint Snyder előző (siker)filmje, a 300. Látszik a beléfektett mérhetetlen munka, szenvedély, és a legjobb szándék, amellyel a képregény novellát adaptálták. A legnagyobb vizuális mágusnak kikiáltott rendezők is megirigyelhetnek nem egy jelenetét, ami örökre beleég az ember agyába. Soha rosszabb képregény feldolgozást.
A Watchmen (és főként a rendezői változata) a Sötét lovag mellett az utóbbi évek egyik legambíciózusabb filmes hullámvasútja. Annak, aki fogékony erre a fajta különös, több síkon játszódó, számtalan fizikai és metafizikai mondanivalót magában hordozó vízióra, és annak minden járulékos elemére, még nagyon sokszor fogja megnézni, és sokat gondolkodik ezen a filmen. Számomra ez a film 95%-os. Az 5 %-ot az engem zavaró lelassítások majd felgyorsítások zagyvasága miatt kell levonnom. Ez egy múló hóbort, úgy érzem, Snyder is fel fog hagyni vele hamarosan, amikor idővel rájön, hogy a történet megfelelő vezetése segítségével önmagában is kellő feszültséget tud teremteni az előbb említett erőltetett képi megoldás nélkül is.
4. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 11:35
Bevételek ide, fanyalgók oda, nekem tetszett ez a film, elgondolkodtatott, megmozgatta a fantáziámat, és azért ez kevés film kapcsán tapasztalható.
Szeretném majd megvenni a bluray-t, de közben olvastam egy angol online boltban, hogy mégiscsak lesz Európában is rendezői változat.
Jama, te tudsz erről valamit?
5. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 11:36
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=4276;0;-1;-1;-1&sku=269577&WT.ac=FEAT_WATCHMEN_MAG-PBODY-FEAT_WATCHMEN_MAIN-269577
6. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 13:20
4: igen, karácsonykor a paramount is kihozza a rendezői változatot, de nem hinném, hogy ez nálunk is megjelenne. :(
7. creeper
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 13:23
6. Rendes Tőlük - ha bejön a sima, esélyes lehet az is. Van egyébként élvezhetőségi vagy értelmezhetőségi különbség a két vágás között?
8. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 16:12
Szabad megkérdeznem a Van Helsing, Daredevil, Twister várható a közeljövőben blu-ray-en? Egy Samsung BD-P1600-as lejátszó vásárlására gondoltam. Valakinek valami vélemény erről? A márka az fix nekem ez az nr.1. A dvd lejátszóm is Samsung, egy SV-DVD6E (DVD+VCR).
9. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 18:08
Creeper: a sima mozis verzióhoz képest a Watchmen DC (director s cut) úgy 20 perccel hosszabb, mert vannak benne kihagyott jelenetek. Állítólag kicsit meg is kavarja az egész filmet, meg több nem tisztázott kérdésre választ adnak az extra jelenetek.
Nekem annyira nem fontos a magyar szinkron, de hátha lesz valamelyik európai kiadáson magyar felirat, akkor majd onnan megrendelem. Ha nem, akkor meg majd HD mkv.... ;) a magyar 2lemezes BD mellé.

Egy Twister BD-nek én is örülnék.... :P :P Na, annak a DTS HD MA hangja aztán durván büntetne... :P

Corvinus: ez a Samu BD-játékos nem rossz gép. Van ugyan ennél jobb, de az persze drágább is. Ez olyan közép-középkategórás. Lejátszani mindenesetre ez is szépen le fogja a lemezeket. Keress külföldi teszteket.
A google a barátod... :)
10. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 18:44
11. derceto
Hozzászólás időpontja: 2009. október 22. - 20:24
8. Én kerülném a Samsungot. Bármit, csak Samsungot ne!
12. fantomas
Hozzászólás időpontja: 2009. október 23. - 7:32
A Watchman rendezői változata fantasztikusan jó, érdemes letölteni mkv-ba. Gyönyörű képe van és sokat tesz hozzá a filmhez. Ha megjelene nálunk akkor azt megvenném dvd-be vagy ez lenne az első blu-ray lemezem.
13. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 24. - 11:01
Igen Opcsi olyan középszint, de ahogy mondottad lejátssza szépen a lemezeket, az nekem elég. A hangra úgyis komolyabbat gondoltam egy Marantz SR 7500-as pont megtenné. És akkor izzadhatok, hogy kinyögjem a hozzá illő hangfalakat. Azt a röpke 8 darabot... Van aki szereti a Samsungot, van aki nem. Teljesen meg vagyok elégedve a combimmal. Bár a DTS nem megy. Sem az Underworld-ön, Sem az Én, a robot-on. Pedig van rajta DTS dekódoló, de szerintem ez erőssítő hiánya miatt van így. Vagy csak szimplán nem működik?
14. creeper
Hozzászólás időpontja: 2009. október 25. - 20:50
Köszi mindenkinek! Elöször a moziváltozat jön, a rendezöi majd akkor, ha elöbbinek a rabjává válok. :)
15. derceto
Hozzászólás időpontja: 2009. október 25. - 22:23
"egy Marantz SR 7500-as pont megtenné"

Olyat már nem nagyon kapsz. Esetleg SR7002-re gondoltál?
16. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 26. - 18:05
Hát nem tudom Derceto, de a MédiaMarkt-ban az erősítők közt még ott van. Ebből gondoltam épp a Marantz-nak erre a modelljére. De várnék valami ötletet, hogy a combim miért nem adja a DTS hangot. Eredeti lemezeknél nincs semmi hang.
17. derceto
Hozzászólás időpontja: 2009. október 27. - 15:34
Az valami nagyon régről ottragadt darab, már régesrég kifutott modell. BD-hez olyan ajánlott, ami már ismeri a HD hangformátumokat.
18. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 28. - 11:38
Vagyis nem elég, ha a BD lejátszón van Dolby® Digital Plus / DTS dekódolás Dolby® True HD dekódolás DTS®-HD High Resolution Audio dekódolás DTS®-HD Master Audio (Essential) dekódolás. Azt hittem a lejátszó megoldja az ilyen problémát. Modjuk még elég kezdő vagyok a BD témában. Mindegy a p1600-asnak akkor is örülök mégha ,,csak" középszinten van. Lenne már meg. Az 56.900 Ft sztem elég reális ár érte, nem tűnik soknak. meg jól is néz ki, elegáns, letisztult.
19. derceto
Hozzászólás időpontja: 2009. október 28. - 11:54
18. De elég, azért írtam csak, hogy ajánlott. A P1600-nak az egyetlen baja, hogy Samsung. A koreai cég termékei legendásan megbízhatatlanok.
20. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 29. - 12:57
Ezt én nem tudom alá támasztani. A dvd lejátszóm már úgy 8 éve megvan. És működik. Ez a megbízhatatlanság nem azért lehet mert a gyártás során előállíthatnak selejt szériát vagy ilyesmi. Akkor úgy látszik, hogy óriási hibát követek el, ha több elektronikát veszek Samsung-ból. Mondjuk tegnap jött meg a digit fényképezőm az szintén az.
21. Jester
Hozzászólás időpontja: 2009. október 29. - 13:03
20. Na tessék! Még a statisztikában is megbízhatatlanok. :)
22. Corvinus
Hozzászólás időpontja: 2009. október 31. - 20:21
21. :)
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (628 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (676 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (700 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (705 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (708 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (738 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (740 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (754 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (768 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (793 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (804 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008