2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. április 15. - 9:19 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. április 15. - 9:18
DVD-teszt: True Lies - Két tűz között (True Lies, 1994)
Cameron kémmozija tökéletes szórakozás: vicces és izgalmas, könnyed és látványos, nagyon eltalált popcorn mozi; Schwarzenegger impresszív életművének gyöngyszeme. S sok-sok év után végre magyar szinkronnal!

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/rating-10.gif">

A neve Rehnquist, Harry Rehnquist ( Arnold Schwarzenegger ). Foglalkozására tekintve titkosügynök, a szupertitkos Omega Szektor aduásza o, aki fél kézzel képes öröklétre szenderíteni egy bepöccent terrorszervet, miközben laza kis táncot lejtsen Ázsia egyik legszebb nojével ( Tia Carrere ). A neve Tasker, Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger). Foglalkozására tekintve számítógép kereskedo, 15 éve él békés és se szaga, se buze házasságban Helennel ( Jamie Lee Curtis ), és néha az is gondot okoz, hogy bekösse a cipofuzojét. Arról csak nagyon kevesen (néhány munkatárs az Omega Szektorból és sokmillió nézo, akik már látták a filmet) tudnak, hogy eme két személy egy és ugyanaz. Helen nem tartozik közéjük, és mikor elhatározza, hogy egy magát titkosügynöknek kiadó szélhámosnál ( Bill Paxton ) keres kalandot, Harry beveti kémfelszerelését és minden báját, hogy rendbe szedje házasságát. Közben munkájával is törodnie kellene, ugyanis néhány bozontos szemöldöku agresszor világuralomra törekszik.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/true_lies/05.jpg">

Miközben a Broccoli-família azon küszködött, hogy kimentse a világ legnépszerubb titkosügynökét abból a gödörbol, ahová a Timothy Dalton filmek viszonylagos sikertelensége taszitottta, a megalomániás James Cameron elhatározta, hogy megmutatja a világnak, o milyennek képzel egy szuperkémet. Éppenséggel nem annak a lopakodós fajtának. Rehnquist/Tasker inkább tör-zúz, ahogy azt a cameroni hagyományok elvárnánk, de mindezt olyan laza, játékos stílussal muveli, hogy többszáz hullával a háta mögött sem lehet ráragasztani a Rambo címkét (vagy mégis?). Bodycount tekintetében a Két tuz között biztos helyezett a legjobb tízben, de közel sem emiatt nevezheto az egyik legjobb akciófilmnek, amit valaha készítettek.

Claude Zidi 1991-es Titkolt titkosügynök címu filmvígjátékát dolgozta át Cameron, annak vázára épített fel egy minden tekintetben kirobbanó akciómozit, ami talán az eredeti film hadarós-kapálózós francia hangulatának lenyomatának köszönhetoen, de Camerontól szokatlan módon legalább annyi humort hordoz magában, mint amennyi látványos összecsapást. A film nyitójelenetében nem csupán a James Bond kultusz kap két jókora fülest, hanem a begyepesedett agyú kormányhivatalokat, a CIA-t és az FBI-t népszerusíto amerikai kémfilmek kliséinek is jut némi irónia. Figyeljétek csak, milyen operációs rendszert használnak a terroristák!

A True Lies-t bájosan együgyu humor lengi körbe, ami hol kacagtató párbeszédekben, hol vizuális gegekben jelentkezik. Persze, a leghumorosabb szituációk azok, melyeket már az eredeti filmben is láthattunk, de ezek mégsem tunnek egyszeru plagizálásnak, ahogy az igazságszérum hatása alatt álló Arnold köntörfalazás nélkül bevallja a feleségének, hogy úgy meg fognak halni, mint a huzat. Sokan úgy vélik, a humor az akció rovására mengy. A film középso szakaszában valóban háttérbe szorul a világmentés, hogy a félig komolytalan házassági perpatvar közepette a nézo kapjon pár felszínes, de megfontolandó tanácsot családszervezésbol.

Mielott azonban a True Lies kibillenne a akcióvígjáték status quo-jából, Cameron továbblép. Remélem nem árulok el nagy titkot, de a film egy ponton az asszonyt is bevonja az eseményekbe, aki jó cameroni jahyományokat követve szignifikánsabb szerepet kap a kalandokban egy sikítozó súlyfeleslegnél. És milyen kalandokban! A Két tuz között utolsó 45 perce olyan látvánnyal és intenzitással paszírozza a székbe a nézot, melyhez foghatót azóta sem sokszor tapasztalhattunk. A rombolás nagymesterének sikerült kölcsönöznie a hadseregtol két Harriert, és rendesen ki is használja azok területrendezo szolgáltatásait. Szerencsére a film a rombolda közepette sem veszít az iróniából és a humorból, melyek leginkább a kiélezett helyzetben vérátömlesztést kapott házastársi kapcsolat szerereploinek rácsodálkozásiból áll.

Nézzétek az Osztrák Tölgyet! Ahogy film kezdo képsoraiban a robosztus Arnold hat nyelven csicseregve végiglejt a "sasfészekben", majd lenyúlja a bál legjobb nojét, az ember akaratlanul is eltátja száját: Conan még sosem sugárzott magából ennyi sármot és dinamikát, mint ebben a filmben: a terminátor végre színészkedik! Bár a True Liest a legtöbb tekintetben egy hamisítatlan Schwarzenegger-film, a produkció titkos befutója egyértelmuen Jamie Lee Curtis, aki az események hatására szemüveges titkárnobol harcias amazonná vedlik: olyan feleség lesz belole, amilyenrol James Bond csak álmodhat.

A fenti hozsonna ellenére bátran kijelentheto, hogy a Két tuz között nem az a típusú film, amirol érdemes sokat rizsázni, egyszeruen csak mindenkinek-látnia-kell kategória. Természetesen nem Oscar-matéria, de kiváló szombat esti mulatság, amely itt-ott egy picivel több, mint egy piszkosul látványos és szórakoztató adrenalinbomba: szimplán egyike a legjobb filmeknek, melyet a hollywoodi álomgyár zajos története során valaha prezentált.

A DVD

Már javában dübörög a BD-korszak, melynek köszönhetoen az extrákkal telepakolt DVD-k regnálásba kezdtek, így lassan a True Lies sem lesz az a mostohagyerek, amely címet a világszerte ugyanolyan fapados kiszerelésének köszönhet. Hogy a film soha nem kapta meg a neki kijáró extra változatot (és a kézenfekvo folytatást sem), arról 9/11 tehet, melyet követoen Amerika elveszített humorérzékét - már ami az atomfegyverekkel és terroristákkal sakkozó kémparódiákat illeti. A Fox már javában dolgozott egy olyan változat elokészítésén, amely megszólaltatta volna valamennyi fontosabb szereplot és bemutatta volna a szuperprodukció Oscar-jelölt trükkjeit, mikor New York tájképe örökre megváltozott. Talán majd a BD-változat megkapja azt, ami neki kijár, addig is itt van ez a verzió, amely rövid Select es kitéro után az InterCom hoz visszakerülve végre azzal a szinkronnal jelenhet meg, melyet anno a UIP-Duna Film gyártott hozzá.

Nulla extra ellenére a film rendesen betölti a DVD két rétegét, és ha megnézzük a kép minoségét, többé nem lesz kérdéses, hogy miért: ilyen kiváló minoségu transzfer még ma is ritkaságszámba megy, nem hogy a True Lies hazai megjelenésének idején (az új változat képe kvázi direkt másolata az eredeti transzfernek). A bitráta ritkán merészkedik 6 Mbps alá és még a nagyobb kivetítokön is gondolkodóba ejti az embert, hogy tényleg szükség van-e nagy felbontásra. Persze, színvilágát és felbontását tekintve a transzfer elmarad a Blu-ray által kínálttól, de rendesen feszegeti a médium határait. Képhibának, egyéb defektusnak nyoma sincs, magabiztos minoségével kiváló házimozi élményt teremt.

Hanghatások tekintetében sem érheti szó a ház ele

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. argab
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 9:53
Hatalmas film, fergeteges szinkron, jó írás.
Sajnos már tévében is monó volt (korából ítélve könnyen elképzelhető, hogy gyárilag így készült). De inkább ez mint valami új 5.1 förmedvény. Egyre kevesebb régi filmnél tartok ki a szinkronos megtekintés mellett, de ez abszolút köztük van. :)
2. del piero
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 10:11
na végre, mostmár csak megjelenik szinkronnal ha már van teszt is
régóta várunk de végre itt van
3. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 12:35
Talán meg fogom venni, de csakis azért, hogy gyártsak belőle magyar 5.1-et. Ilyen hangeffektekkel álsztereót rádobni tipikus magyar leszarom-mentalitás...
4. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 14:35
3: Valószínűleg az a kevés ember, aki még hajlandó DVD-t venni Magyarországon, nem különösebben foglalkozik a keverés minőségével. :(
5. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 15:35
Mintha két film lenne.Egy jópofa első és egy sematikus akciófilm utána.
6. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 17:14
Ej, mekkora öröm egy ilyen lelkes kritikát olvasni egy Schwarzenegger-film kapcsán. Már alig várom, hogy végre szinkronnal is újra nézhessem. A feliratos változat már a megjelenés óta itt figyel a polcon, és meg is néztem párszor, de erre a kiadásra már nagyon vártam.

Az eredeti szinkront remélem, egy esetleges BD-megjelenés esetén sem dobják kukába, mert inkább ez, mint egy új 5.1-es. Annak külön örülök, hogy a menü sem valami egyen-vacak.

A kritika elsőosztályú, kedvem lenne rögtöm újranézni a filmet, de mostmár csakazértis megvárom ezt a változatot.
7. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 17:20
3: Opcsi, valahogy pont Te jutottál eszembe amikor a kétcsatornás mono-ról olvastam:)))))
8. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 17:42
3,7: És az 5.1-es magyar szinkronnal mire mentek? DVD-R-re ez a film nem fér fel normálisan, mert mint a kritikából is kitűnik, a képe nem 3-4 giga. Vagy DL-re pörkölitek?
9. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 17:43
A kritikával kapcsolatban eszembe jutott egy kérdés: mi újság a kiegészítő feliratokkal? Ugye normálisan megcsinálták őket mind a film elején, mind a szállodai jelenetek előtt, mind a szigeten?
10. Butters
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 17:55
8: félreértés ne essék, nekem bőven jó ami a korongon eredetileg rajta van.
Abban egyet értek veled, hogy itt a képminőség fontosabb mint a hangminőség...
11. Karcsi
Hozzászólás időpontja: 2010. április 15. - 19:38
Ez a film , vastagon megérne egy BD kiadást !!
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (649 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (697 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (726 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (729 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (761 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (814 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (825 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008