2018. szeptember 25.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2012. július 18. - 16:29 - zalus | Utolsó frissítés: 2012. július 18. - 16:29
Ultra HD, avagy várható-e újabb formátum forradalom?
címkék: technológia
Miközben a piacon öt évvel ezelőtt debütált Blu-ray még mindig kisebbségben van a bő másfél évtizede jelenlévő DVD-vel szemben, addig a gyártók már egy újabb formátum bevezetésén dolgoznak. No, de van ennek még bármi értelme?

Egyre több helyről hallani az "Ultra HD" (UHD) nevet, amely a jelenlegi HD-nél (high definition) négyszer, nyolcszor vagy akár tizenhatszor nagyobb felbontást kínál a maga 7680 * 4320 képpontjával (a HD-képet hordozó Blu-ray lemez maximális felbontása 1920 * 1080), melyhez akár 22.2-es hangrendszer is társulhat. Persze, egy ilyen, maximumra hajtott rendszer jelenleg csak kísérleti stádiumban létezik, és egy filmhez nem csupán több tucat terrabájtnyi háttértárra van szüksége, de annak lejátszása annyi villamosáramot emészt fel, amely egy nagyobb lakás egész havi áramellátását biztosítaná.

A fejlesztők köztes változatokon, 4k-s (3840 * 2160 felbontású) és 8k-s (7680 * 4320 felbontású) tévék és a hozzájuk való lejátszók piaci bevezetésén dolgoznak. Az LG és a Sony már jövőre be akarja vezetni a 4k-s rendszert, amelyzat négyszer akkora felbontást kínálhat, mint a BD, és versenyre kelhet az egyre jobban elterjedő digitális IMAX-formátummal. A törekvés első pillantásra nem alaptalan, hisz a legtöbb játékfilm ma már 4k-s felbontásban forog, a londoni olimpiát is ilyen felbontásban rögzítik, a BD-ket fel lehet skálázni, a YouTube-on már megtekinthető egy-két UHD felvétel; szóval a következő lépcsőfok már elkészült, a kérdés már csak az, hogy lesz-e olyan, aki fel akar majd lépni rá.


Az UHD minimum négyszer jobb felbontást kínál a HD-hez képest.

Egyes vélekedések szerint a Blu-ray és túl korán jött (és bevezetésének nem is tett jót, hogy meg kellett küzdenie a HD DVD-vel): a célközönség nagyobbik része a mai napig nincs tisztában a BD mibenlétével, és ugyan látja a tévéken, hogy nagyobbak és laposabbak lettek, de az SD (a 720 * 480 képpontban maximált standard definition) és a HD között nem igazán lát különbséget, legalábbis nem olyan mértékűt, melynek hatására hanyatt-homlok hányná ki a kukába a DVD-it, hogy BD-kre cserélje azokat.

És ez a kisebbik probléma: a híradás- és információs technológiai fejlesztések felgyorsulása nem csak a képpontok szaporodásában mérhető, hanem a sávszélességek hatványokban mérhető kitágulásával és az internet felgyorsulásával is, melynek legfőbb hozadéka az, hogy ma már nem kell kézben tartanod azt a forrást, amelyről audio/videoanyagot akarsz játszani otthonodban: a zene és a film is kiváló minőségben streamelhető távoli pontokról, de akár le is töltheted egy otthoni háttértárra, melynek tartamát szabadon variálhatod. Sőt, hamarosan ez a háttértár is a múlttá lesz: egyre több szolgáltató - legyen az zene, film vagy IT-jellegű - kínál úgynevezett felhős megoldást, melynek az a lényege, hogy az adataidat egy olyan távoli szerveren őrzik, melyet bármikor, bárhonnan elérhetsz.


A Sharp 85 inches kísérleti, 8k-s tévéje. 2020 előtt nem nagyon kerülhet piacra.

Az ebben a környezetben felnövő új generáció számára a "kézben tartás" élménye, a fizikális adathordozó másodlagossá vált az elérhetőséggel és gyorsasággal szemben, s nem csupán helytakarékosságról van szó, de még eligénytelendésről sem feltétlenül beszélhetünk, hisz a kritikán aluli YouTube- és egyéb tartalmak megszaporodása mellett igen is növekvő igény van a nagyobb felbontást kínáló, jobb minőségű anyagok iránt.

Maradnak hát azok a - nem pejoratív értelemben vett - technobuzik, akik első körben fektetnek be minden újdonságba, de ezúttal talán ők is elbizonytalanodnak. Persze, láttatlanban nem szabad messzemenő kijelentéseket tenni az új formátumról, hisz a HD-hez hasonlóan jó eséllyel az UHD-től is elszáll majd a fejünk, csupán az otthoni felhasználásnak, pontosabban a formátum kihasználásának lehetnek fizikális határai: a BD már egy kisebb kijelzőn is számmottevő minőségkülönbséget mutat a DVD-hez képest, de igazán a 2-3 méter átmérőjű vásznon tudja kiélni magát, amely az otthoni projektorok és vásznak árainak mérséklődésével nem is tűnik már elérhetetlen álomnak, de vajh melyikünk otthonában építhet akkora vásznat, mint amit egy mozi kínál, hisz az IMAX-szel vetekedő minőség teljes kihasználásához ilyen méretek kellenének, nem igaz?

Kövess minket facebookon!


Kapcsolódó hírek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 16:46
Érdekes,hogy míg a VHS/SVHS váltás elbukott,és az SACD-CD-.Audio sem kellett,a BD sem terjedt el a várt mértékben még Amerikában sem,a CRT-t csak a gyártás megszüntetésével tudták eltávolítani a piacról,mégis tovább erőltetik a nagyrészt felesleges újdonságokat pénzel bőven ellátott embereknek.
Vagyis nem nekünk...

A "hamarosan" jóval hosszabb idő lesz,mint amire a gyártók számítanak.
Kivéve,ha az állam mindenkinek juttat egy moziterem méretű lakást,megfelelő felszereléssel és a vevőt érdeklik a filmek,vagy egyáltalán a tévézés és nem csak "mobiléletet"(az emberi élet alacsonyabb fokú változata) él.
2. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 16:54
Nekem tetszenek ezek a tervek. Jól néz ki a 85 inch méretű tévé, elfogadnám a nappaliba!
3. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 16:54
Ha elfogadom, hogy egy 50 collos Full HD tévé ajánlott nézési távolsága kb. 2 méter, akkor ebből máris adódik, hogy a minden irányban 2-szeres felbontást nyújtó 4K UHD felvételekhez ugyanilyen nézési távolság esetén 100 collos (254 cm!) képátmérő dukálna.

Ez mondjuk a cikkben említett 2-3 méteres vásznakhoz mérve nem is kirívóan nagy, tehát ahol ekkora vászonról nézik a filmeket, ott akár még létjogosultsága is lehet a dolognak. Azt mondjuk nem értem, hogy a 16-szoros felbontást eredményező 8K mitől 8K, de a lényeg, hogy ott 2 méterről már 200 collos, tehát több, mint 5 méteres vászonra lenne szükség, ami egy 20 négyzetméteres nappaliban elég mulatságosan festene. Kivéve persze, ha kifejezetten mozi szobáról beszélünk.

Annak viszont, aki 2 méterről megelégszik az 50 collos képátmérővel, nincs miért aggódnia: a formátumcsere számára felesleges, hiszen a többlet képpontokból semmit sem látna.
4. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 16:57
Most erre mit lehet mondani? Ez pont olyan mint amikor egy filmnek több folytatást csinálnak, bőrlehúzás ez semmi más! Az biztos engem elkerül majd ez a dolog mert még annak is örülök ha kedvenc filmjeimet BD-n tudom megvenni!
5. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 16:58
Ja és most vettem 2 hete egy 51 colos tv-t! :)
6. Piemaker
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 17:03
Ahogy a játékkonzolok következő generációja is várat magára,úgy a BD-knek is kellene még idő hogy kiteljesedjenek.
Míg előbbiek kihasználatlanságuk okán nem fejlődnek tovább addig a nagyfelbontású lemezekhez tartozó technikai háttér kiépítésének anyagi gátjai már elég alacsonyan vannak/lesznek.
A smart tévék térhódításával a "hagyományos" lapos készülékek még elérhetőbbek lettek.
7. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 17:08
4: Nyugi, ha jönnek az UHD lemezek, majd a BD-ket szórják ezer forint alatt, amitől azok már rögtön gagyinak is fognak tűnni, ezért aztán inkább kicsengeted az UHD lemezekért az akkori 6-7eFt-os árat. ;-)
8. vpe
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 17:15
Csak Dömi el ne olvassa...
9. Niwrok
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 17:15
6: Ez szerintem akkor lenne igaz, ha a BD-k kiteljesedése pusztán idő kérdése lenne. Csakhogy a cikk is azt említi -és én is így gondolom, látom-, hogy egyszerűen a fizikai hordozók iránt csökken egyre jobban az igény, a kereslet (a fizetőképességről nem is beszélve)és az UHD, mint felbontás elterjedése ettől teljesen függetlenül is megtörténhet.
10. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 17:32
7.
Egyébként sok ismerősöm még mindig nem tudja elképzelni miért adok ki 7e ft-ot egy BD lemezért? Mert ők max. akkor látnak HD minőségben filmet ha eljönnek és megnézünk egyet BD-n. :), szóval innen kiindulva, mennyire is elterjedt a BD? Lenne azért még hova fejlődni BD fronton!
Ahogy meg Írtad, hogy 1-2 ezer ft-ért kapsz majd BD lemezt a UHD érájában, annak meg nehogy az legyen a következménye, hogy az a bizonyos HD kép már nem olyan lesz mint azelött!
11. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 19:13
10: Miért? A DVD-k talán mind a formátum korlátait feszegetik? Meglátod, lesz még BD-n YouTube minőség, aztán mindjárt eladhatóbb lesz az UHD. :\
12. Plissken
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 19:38
A nagy többség nem lát minőségbeli különbséget a bd-k és dvd-k között? Hát, én két évig néztem dvd-t a hd-ready plazmámon, de mikor egy kollegám áttérített a hd-ra, én azért jócskán láttam minőségbeli különbséget, konkrétan bizonyos filmek esetében ég és föld volt a különbség.
13. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 20:35
12: Ez így van. Ugyanakkor arra is akad példa, hogy egy DVD is tud bitang jól kinézni egy 100 centi fölötti képátlón.
14. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 20:51
13.

Igen-igen, és az a jó, hogy nem csak az új filmek esetében!
15. P1eTr0
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 21:19
Ami engem a formátum dologban zavart, hogy a kezdetek kezdetén ha megvettem egy filmet DVD-n 4.000 Ft körül, akkor annak a képe hihetetlen szép volt a VHS-hez képest. Mikor kezdett elterjedni a formátum és kezdett lemenni az ára, sajnos ez minőségromlást is hozott, mert ezután többször is előfordult, hogy a VHS-nek sokkal jobb képe volt a DVD-nél. Lehet, hogy ezt csak én beszélem be magamnak, de abszolút így érzem.
Most, hogy a BD (bár nem is annyira) kezd elterjedni, félek, hogy hasonlókon fog keresztül menni.
Az új formátumtól emiatt félnék, azonban Magyarországon még korainak tartanám az otthoni elterjedést, hiszen még a BD sem annyira elterjedt, mint ahogyan várták (nekem is sok ismerőst kellett győzködnöm, hogy nézzen meg pár filmet HD-ban és csak akkor látták, hogy valóban más). Mindemellett el kell ismernem, hogy DVD-BD között nincs akkora minőségbeli ugrás, mint korábban a VHS-DVD között.
Az új formátumra kíváncsi leszek, de egyelőre maradok a BD-nél, illetve bizonyos filmeknél megelégszem a DVD-vel.
16. Butch
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 21:36
7. ahhoz előbb a ki tudja hány százezer forintot kellene kicsengetni a lejátszóra és a TV-re...

nem beszélve egy külön házimozi szobáról!
17. Plissken
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 22:21
14. Én pont az új filmeknél veszem észre a látványos különbségeket, igaz, nem kéne olyan filmekbe belefutnom, mint az Amerika Kapitány, vagy az Eredet dvd-je, de régi filmeknél valóban érnek meglepetések, mikor is nem érzem a késztetést, hogy lecseréljem, olyan faszájos a képe, pl. Batman visszatér, vagy a legutóbb megtekintett Tökéletes világ. Viszont most ugrottam neki a Harry Potter sorozatnak ( újfent), és bizony nem mindig voltam elégedett a képminőséggel, pedig hát azok a dvd kiadások még igen fullosak voltak, a szinnkronizált extra lemezzel, stb.
18. HH
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 22:25
Menjenek a csába, ezekkel az állandó újításokkal. Még el se terjedt a Blu-Ray, aztán jön egy újabb. Én maradok a DVD-nél.
19. Renaissance Man
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 23:09
Majd a gazdagék megveszik, és hozzá a kellő telket baszki... :) Pár száz négyzetméteren nem ügy egy ilyen szobát berendezni...
20. wesuniv
Hozzászólás időpontja: 2012. július 18. - 23:52
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz pont 100 év múlva. De tényleg, mi lesz?
21. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 0:32
20. Én akkor már elég öreg leszek. :)
22. Jester
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 9:14
20: X-aktákról kérdezgető hozzászólások.
23. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 9:39
Addigra az összes aktabuzi megmulder.
24. Opcsi
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 10:08
Az a gond, hogy az ilyen technológiai váltásoknak az otthoni, "civil" felhasználási szokások mellett szerintem nem sok értelme van, éppen azért, mert az átlagembernek (aki nem különösen foglalkozik egy film minőségével, mert látja a képet, hallja a hangot, és neki ez bőven elég) erre már nincs igazán szüksége. Pláne úgy, hogy a BD, ill. általában a HDTV sem terjedt el annyira, mint azt a gyártók várták volna (most főleg magyar vonatkozásról beszélek, de azért egy nemzetközi statisztikát is szívesen megnéznék erről).

A DVD egy éles váltás volt a VHS-hez képest (eredeti képarány, 5.1-es hang, extrák, jobb kép- és hangminőség), de a BD mégsem hozott a DVD-hez képest olyan drasztikus változást. Ha úgy tetszik, a DVD csak egy "butított" BD, és ez nem ösztönzi arra az átlagfelhasználót, hogy beszerezze a BD-nézéshez szükséges berendezéseket, hiszen a DVD-től szinte ugyanazt kapja meg, lényegesen olcsóbban.
Persze lehet azt csinálni, hogy egymás mellé tesszük a BD és a DVD képét-hangját, akkor valóban elég szembeötlő a különbség, de mégis el kell fogadni, hogy sokakat egyszerűen hidegen hagy a tömörítetlen TrueHD-hang és nagyobb felbontású kép, az extrák pedig nem érdeklik. Ez főleg az igénytelen és aprócska magyar piacra jellemző amúgy, ahol az irreális árképzés és sokszor téves üzletpolitika miatt sem tudott elterjedni a BD, ill. magas a letöltési arány is a legális filmvásárlások kárára. Na meg épp a jelentéktelen piac miatt ide kb. csak a szemét jut, kicsi a választék és az is jórészt fapados formában jut el - szemben a nagyobb és jelentősebb nyugati piacokhoz képest, ahol olyan címek és kiadványok is megjelennek, melyekről itthon csak álmodni lehet.

Ha általánosságban vesszük az UHD-t (és annak későbbi generációt, bezárólag mondjuk egy erősen futurisztikus hologram-technikával - a szélsőség kedvéért), akkor átlagos otthoni felhasználásra valószínűleg felesleges és nem lesz rentábilis sem. Ezért én inkább más területeken tudom elképzelni az extra felbontást és képminőséget, pl. az orvostudományban, a mérnökök és tervezők esetében, stb.
De otthoni felhasználásra valószínűleg a sima fullHD is elég - szerintem.
25. DNS
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 11:50
24. Szerintem is valami ilyesmi volna a normális v. "természetes" forgatókönyv.

De ne feledjük, hogy az üzleti érdekek gyakran eltorzítják a fejlődést képét, és ha a nagyokos gyártók összefognak, akkor egyáltalán nem tartom kizártnak a különböző, egyelőre futurisztikusnak vagy feleslegesnek ható technológiák újbóli "ránk erőltetését", miközben a BD és hasonszőrű társai bőven nem érik el azt az értékesítési és felhasználási kapacitást, amit magukban rejtenek.
26. Plissken
Hozzászólás időpontja: 2012. július 19. - 11:51
Egyetértek. Ne várjuk el, hogy egy olyan technológia próbáljon meg elterjedni, melynek még az elődje sem forrta ki magát, és valljuk be, egyértelmű, hogy miért nem tud nálunk, és még bizonyára sok országban elfogadottá válni a bd, ill. miért rúgja az utolsókat a dvd formátum. Mikor néhány kattintással elérhetővé válnak a hd-felbontású filmek, bizony sokan nem fognak tolongani a horribilis összegű gyári bd-kért, és a csökkenő minőségi színvonalú dvd-kért.
27. the messenger
Hozzászólás időpontja: 2012. július 20. - 7:51
Aki gyűjtő annak érdemes végignyálazni :) Én sajnálom személy szerint a boltot sokszor jártam itt :(

Helló Kedves Filmrajongónk!

Biztos olvastad már, hogy a CsapóTéka mint FilmFutár és Kölcsönző megszűnik. Fájdalmas döntés volt, hiszen közel egy évtizedes munka és filmgyűjtő szenvedély van benne. De mint már írtuk, elfogadjuk a változást és elengedjük azt aminek mennie kell. Azt, hogy miért döntöttünk így a fantáziádra bízzuk...
A hatalmas film gyűjteményünkre már nem lesz szükségünk ezért eladásra kínáljuk. Nincs értelme tartogatnunk és biztos hogy számodra is van egy két finomság-ami már sehol nem beszerezhető- amit boldogan a polcodon tudnál, mi pedig nem fogunk ettől az örömtől megfosztani. 5200 DB közül válogathatsz kedvedre, ez több mint 9 év kincse. Folyamatosan zajlik a kiárusítás és a honlapon az ELFOGYOTT felirattal jelezzük, amennyiben már kifogytunk az adott filmből. Érdemes aktívnak lenni mert a készlet 3/4-e csak egy példányos, így aki a gyorsabb, az a nyerő. Minden film eredeti, gyári tokkal, vonóval! 2012. július 26-ig VIP vásárlást biztosítunk amennyiben DVD Tékánk kölcsönzője voltál, vagy honlapunkon regisztrált filmrajongóként tájékozódtál a filmjeinkről. Így lehetőséged van lecsapni a ritkaságokra, nagy kedvencekre mielőtt a "nagyközönség" ráugrik a gyűjteményre. Viszont július 26-a után szabad a vásár mindenkinek, amíg el nem fogy az utolsó darab is.
És akkor az árak, ugye?
DVD: régi filmek 650 FT/DB
új filmek vagy új megjelenések: 1000 FT/DB
BLU RAY: "régi" filmek: 3000 FT/DB
újabb filmek: 4000 FT/DB
SOROZATOK, ÉVADOK: régiek 3000 FT/ évad
újak: 4000 FT/évad
Az erotikus filmek egységesen 1000 FT/db
A különleges kiadások( díszdobozos, többlemezes, bővített, vágatlan, rendezői...stb.) egyedi árasak, ezekre a kiadványokra külön érdeklődésre tudunk árat adni.
(Ez azért is van mert nem lenne elég hely (és időnk sem) hogy külön- külön felsorolva árat írjunk, ha van konkrét érdeklődés akkor megadjuk az árat)
10 000 FT feletti vásárlásnál a posta és csomagolás díját is vállaljuk kis hazánk területén.
Nagyobb tétel vásárlása esetén lehetőséged van-külön egyeztetéssel- egyedi ár kalkulációjára is. De csak telefonos vagy email kapcsolat felvétele után.
Bármilyen kérdésed van az info@csapoteka.hu vagy a 70-555-1600-as számon állunk rendelkezésedre.

A Nap süssön Rád!

UI: A honlap tovább él 2013 tavaszig (utána meglátjuk az igényeket) mint FilmAdatbázis. Tehát nemcsak a régi filmekről tudsz folyamatosan tájékozódni, hanem az újdonságokról is. Követjük az új filmek útját és jelezzük amikor már beszerezheted magadnak az üzletekből (vagy más kölcsönzőben hozzáférhetsz) és ugyan úgy a várható megjelenését is feltüntetjük, sőt, amint a moziba kerülése esedékes a MOZI oldalunkon már olvashatsz róla.
Bízunk benne, hogy továbbra is lelkes látogatónk leszel, örömmel merülsz el a sok nagyszerű film között és bújod majd a tartalmakat!

A filmrajongás legyen Veled!
28. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2012. július 20. - 17:13
Minden téka megszűnéséért kár,de ez a cikk hogyan kerül ide?
29. Plissken
Hozzászólás időpontja: 2012. július 20. - 21:28
No igen, nem pont ez a legalkalmasabb fórum a hirdetésre...vagy azért van kiárusítás, mert átállnak az ultra hd-ra?:))
30. Zsolmo
Hozzászólás időpontja: 2012. július 21. - 12:33
Majd rádkényszerítik a váltást. A DVD lemezek fokozatosan eltünnek majd mint a VHS kazetták. Helyét a BD veszi át. Addig pedig DVD 88perc, BD 94perc, Ultra HD 102perc.
31. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 21. - 14:42
30: Mitől lenne 102 perc az UHD, már ha egyazon filmről beszélsz mindhárom formátumnál? T-a-l-á-n m-a-j-d l-a-s-s-í-t-o-t-t l-e-j-á-t-s-z-á-s l-e-s-z a-z U-H-D l-e-m-e-z-e-k-e-n, h-o-g-y j-o-b-b-a-n m-e-g-f-i-g-y-e-l-h-e-s-d a k-é-p r-é-s-z-l-e-t-e-i-t?
32. DNS
Hozzászólás időpontja: 2012. július 21. - 20:08
31. Lehet arra gondolt, hogy ha nem lesz négymagos processzor a lejátszó kütyüdben, akkor csak 20 FPS-sel fogja vinni az új formátumot:)
33. Edy12
Hozzászólás időpontja: 2012. július 23. - 10:35
A Pal és NTSC különbségekre, 23.9/25 fps-re. Én is észrevettem, hogy a DVD-k a 25fps miatt kicsit szaladnak, a mozis formátumhoz képest, BD-n viszont jó, mert az van legközelebb a mozis 24 fps-hez.
Én nem tudom minek erőltetik, Otthonra szerintem tökéletes a FHD. Moziba lehet a 4K, az IMAX-hez, de ennyi.
Azért azt is elmondom, hogy nekünk még sima tévénk van, DVD lejátszóval, a családom nagy részének totál mindegy, hogy SD vagy HD. Egyedül én vagyok az akit ez érdekel, de nekem még túl drága a BD és a hozzá megfelelő tv.

Off: Amúgy csak engem idegesít a 400/600Hz-es tévék képe? Teljesen szétszedik a filmek hatását, olyanok lesznek mint a brazil szappanoperák.
34. truck
Hozzászólás időpontja: 2012. július 24. - 18:01
edy12: akkor készülj erre a hobbitnál is, ugyan ez a hatás lesz. a legtöbb tévében amúgy ki lehet kapcsolni.
35. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 24. - 19:57
34. De csak ott, ahol tud ilyet produkálni a mozigép. Vagyis nem sok helyen.
36. Zsolmo
Hozzászólás időpontja: 2012. július 26. - 20:42
Nem technikai problémáról irtam. A filmstudiók, filmforgalmazók eltérő verziókat adnak minden formátumra. Bővített, vágatlan változat a BLU-RAY lemezekre kerül. A DVD-n a játékidő rövidebb, pedig a boríton rajt van a vágatlan változat felirat. Nem egyszer jártam igy, hogy a megvett DVD-m nem a BD-n talált változatnak felelt meg. Nem csak a hang és képminőség eltérő, amit még valahogy kihevernék, de a néhány kivágott jelenettel kevesebbett is kap aki DVD-re invesztál. Felvázoltam mit okozhat egy következő hordozó formátum az UHD.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (628 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (676 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (699 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (705 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (708 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (737 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (740 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (753 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (767 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (793 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (804 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008