2018. szeptember 21.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. december 8. - 8:49 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. december 8. - 12:50
BD-teszt: Sin City - A bűn városa (Sin City, 2005)
Teljesen egyedi képi világával a Sin City új fejzetet nyitott a filmtörténelemben - vajh mindez a nívó BD-n is tükröződni fog?

A film

A képregények rég többet jelentenek olyan egyszerű szórakozásnál, amilyennek a világ vezető filmipara szánja adaptációikat. A műfaj reneszánsza és a megnövekedett igények aztán magukkal hozták azt, hogy a kevésbé populáris darabok is lehetőséget kapjanak az ezüstvásznon. Ebben a szerencsés áramlatban valósulhatott meg Frank Miller egyik legelismertebb alkotásának mozgóképes változata, a film noir ihletettségű Sin City.

A mű három szegmensre oszlik, melyeket Miller egy gyengéd módszerű bérgyilkosról (Josh Hartnett) szóló története foglal keretbe. Elsőként a becsületes, de rozzant zsarut, Hartigant (Bruce Willis) ismerjük meg, aki egy pedofil gyilkos következő áldozatát próbálja megmenteni. Ezt követően végigkísérhetjük a jellemében és küllemében egyaránt brutális Marv (Mickey Rourke) bosszúhadjáratát. Másik hősünk, Dwight (Clive Owen) egy hullától igyekszik megszabadulni, amelyre a maffia is feni a fogát. Végül megtudhatjuk, hogyan alakul a meggyötört Hartigan sorsa, akit egy visszataszító alak próbál csőbe húzni.

Robert Rodriguez a Sin City képregények alkotóját, Frank Millert rendezőtársául fogadva készítette el filmadaptációját. Ez jól mutatja, hogy az eredetihez való hűségben a végletekig kívánt elmenni. Nem csupán szó szerint, de képkockáról-képkockára követte Miller képregényeit. Az eredmény minden idők egyik legjobb adaptációja lett. Éjfekete és kíméletlen alkotás, amely egyszerre idézi a klasszikusokat és jelöli ki a filmkészítés modern útját. A zöld háttér előtt forgatott, majd szinte teljes egészében számítógépes utómunkálatokkal megalkotott jelenetek egy olyan stilizált egységet teremtenek, melyek egy teljesen egyéni és újszerű látvánnyal ruházzák fel a filmet.

A Sin City azon alkotások közé tartozik, melyekben minden klappol a fantasztikus nyitójelenettől egészen a gyilkos zárásig. Bravúros látványvilága maga az életre kelt képregény. A fekete-fehér képekbe bámulatos módon vegyített élénk színek csak egy a lefegyverző vizuális ötletei közül. A film vaskos atmoszférájához hozzá illő humor társul egészen beteg viccekkel. Az egyik groteszk módon szórakoztató (és mellesleg Quentin Tarantino rendezte) jelenetben például Clive Owen a rajta élcelődő hullával (Benicio Del Toro) társalog. Rodriguez többször bizonyított ritmusérzékével alkotott meg néhány kitűnő akciójelenetet, melyek úsznak a vérben, ezzel megint csak a képregény világát idézve.

Bár három külön fejezetre oszlik és a készítők az időrendet is megkavarják, a film abszolút egyben van. Ezt részben a későbbi vagy korábbi eseményekre történő utalásokkal, a szereplők egymás sztorijaiban való feltűnésével, valamint azzal érik el, hogy város nem csupán karakterré, hanem sztárrá lép elő. Az alkotók egy olyan korrupciótól és erőszaktól burjánzó helyet mutatnak be, ahol csak a legdurvább fickóknak van esélyük a túlélésre, de nekik se sokáig. Törvényszerű, hogy a történetek nem zárulhatnak happy enddel, legalábbis nem maradéktalanul. Embereink a maguk kis győzelmével kénytelenek beérni.

A férfiasság az újgenerációs mozihősök nem épp legjellemzőbb tulajdonsága, ám a Sin City a szebb napokat idézi. A férfiak olyanok benne, amilyennek lenniük kell, a színészek pedig kiélvezik, hogy végre kamatoztathatják a fellépésüket. A szerepeket mintha rájuk öntötték volna. Bruce Willis, az öregedő akcióhős újfent bebizonyítja, hogy még elbírja a fegyvert. Clive Owen végre igazolja, hogy nem véletlenül kezdték el sztárolni. Mickey Rourke kapcsán A pankrátort szokták emlegetni, mint nagy visszatérést, de a Sin Cityben nyújtott lehengerlő játéka volt, ami ennek megágyazott. Benicio Del Toro megint teljesen átadja magát a szerepének és közben az is kiderül, hogy remek humora van.

A Sin City nem csak a férfias keménységet kínál, de istennőket is teremt. Felsorolni is gyönyör azokat a szépségeket, akik feltűnnek a filmben. Jamie King, Rosario Dawson és Jessica Alba játsszák azokat a nőket, akikért a férfiak boldogan merülnek alá a legnagyobb pácba is. A legdögösebb pillanat díjáért komoly verseny folyik. Emlékezetes momentum, amikor az érinthetetlen Jessica Alba leugrik a színpadról és Bruce Willis karjaiba veti magát, ám nem kevésbé felejthetetlen a félmeztelen Carla Gugino pisztollyal a kezében.

A filmet nem a történetéért fogjuk szeretni. A sokszor látott fordulatok többnyire előre megjósolhatóak, de maga az alkotás annyira jól össze van rakva, hogy ez a legkisebb mértékben se von le értékéből. A zene, a remek karakterek és szövegek kilóra megvesznek. A Sin Cityhez fogható különlegességekből, mely képes valami újat hozni a poshadt filmvilágba, jó, ha ötévente egy akad. Miller és Rodriguez alkotásánál merészebb és stílusosabb képregényadaptáció minden bizonnyal még hosszú ideig nem is fog készülni.

A BD

Eltelt néhány év azóta, hogy a Sin City a mozikat követően DVD-n is bemutatkozott. Az SPI filmek kalandos útjuk során végül a Gamma Home Entertainmentnél kötöttek ki, amely most egy kétlemezes, extra kiadású Blu-rayjel igyekszik  új vevőket szerezni a Sin Citynek. A menü rendkívül gyorsan betöltődik, ezért külön elismerés jár. A felület teljes egészében magyarított, amivel a kiadvány újabb jópontot szerez. Az egyedüli, ami kicsit zavaró, hogy a megszokottól eltérően a pop-up menü nem tüntethető el a gomb újbóli benyomásával, egy külön ikonhoz kell elnavigálnunk, hogy kiikszelhessük.

Ahogy arra a borító hangsúlyosan felhívja a figyelmünket, a film kétféle vágásban is felkerült a kiadványra. A moziból ismert verzió mellett egy bővített, újravágott változatot is megnézhetünk, mely a második lemezen kapott helyet.

A kép

A filmet HD kamerákkal forgatták, így a Blu-rayen való debütálása hazatérésnek is tekinthető. A DVD-n is szépen mutató képből igazi csoda lett, amely felsőkategóriás minőségével elvarázsolja a szemet. A kontraszt az egekben jár. A kép élességét tovább fokozni nem is lehetne. Említésre méltó hiba, számottevő zaj elvétve se akad. A kép tisztaságnál csak a részletgazdagsága nagyobb. Megszámolhatjuk a színészek arcán a ráncokat, vagy akár az izzadtságcseppeket is, ha ahhoz van kedvünk. Amikor esni kezd a hó vagy az eső, az vizuálisan kész ajándék.

Az a kevés, de annál feltűnőbb szín, különösen a vörös, lenyűgöző hatást kelt, közben az erőteljes kontrasztnak hála a fehér szinte vakítóan markáns. A Sin City képe, a forgatás módjából kifolyólag is, inkább digitális, mint filmszerű hatást kelt. Ebből eredően lesznek, akiknek kevésbé nyeri el majd a tetszését, egyéb iránt minden együtt van, hogy a film megnézése után elmondhassuk: igen, ezért vettem Blu-rayt!

A hang

Az eredeti és a magyar hang egyaránt dts-HD keverésű. A külföldi tesztoldalakon az angol hangsávot agyondicsérték, de én nem voltam maradéktalanul elégedett vele. A center és a hátsó hangfalak erősek, a front hangsugárzók viszont elmaradnak tőlük, gyengítve ezzel a térhatást. Vannak részek, például mikor elgázolják Marvot, amik hiába kínálják a lehetőséget, nem kerülnek kellőképp kihasználásra, de a keverés idővel magára talál. A magas hangok szólnak a legszebben, akár egy öngyújtó kattintása is bizsergetően telt és éles hangzást tud produkálni.

A magyar hang az SPI kevés mozis szinkronjainak egyike, a cég pedig kitett magáért. A párosítások közt akadnak fura választások, mint Rajhona Ádám és Mickey Rourke vagy Szabó Győző és Benicio Del Toro, de annyira jól hozzák a figurát, hogy hamar meg lehet őket szokni. Összességében a magyar szinkron azt a minőséget képviseli, amivel régen egyet jelentett. A keverés az eredeti hangéval nagyjából azonos. Szokás szerint jobban rá kell tekerni a kakaót, hogy ugyanazt a hangerőt produkálja, ezt viszont megnehezíti, hogy a centerből érkező szöveg, különösen a narráció, jóval hangosabb a többinél.

A felirat többé-kevésbé a szinkron fordítását követi, ám mikor sűríteni kell, azt nem mindig a legtanácsosabb módon teszi.

Az extrák

A régi DVD kiadást honi extrákkal igyekezett feldobni anno a kiadó, ám a GHE inkább beszerezte az időközben megjelent bővített változat bónuszait, ráadásul mindet ellátta magyar felirattal.

Az első lemezen három audiokommentárt találunk, melyek közül az egyik a DVD-ről ismert hazai készítésű. Robert Rodriguez mindjárt kettőn is képviselteti magát. Először Frank Millerrel társalog. Beszélgetésűk roppant baráti hangú, de egyúttal informatív is. A második kommentár nagyja kizárólag Rodriguezé, aki rendkívül felkészülten mesél a film megvalósításáról és arról, hogyan mennek a dolgok Hollywoodban. Egy óra elteltével Quentin Tarantino is csatlakozik hozzá, aki persze átveszi a szót, sőt rendesen el is kalandozik. A film utolsó szegmensére Bruce Willis lesz a társa, de ő leginkább a közös munka jelentette élményt osztja meg velünk. A magyar kommentár, melynek magját a képregények világában érintettek és egy kritikus adja, ezek után nem nagyon rúghat labdába, de, aki kíváncsi arra, hogy a hazaiak miképp vélekednek a filmről, annak egy próbát megér. Remek poén a közönség reakcióit (méghozzá Rodriguez háztáji, austini nézőket) rögzítő hangsáv, amely igazi nagy társasági élménnyé varázsolja a filmet.

A második lemez fő attrakciója a film újravágott változata, mely alapjaiban nem rengeti meg a moziváltozat megtekintése során szerzett élményeinket, de időrendiségével kihangsúlyozza a film epizódikus jellegét. A Sin City tudvalevőleg Frank Miller négy történetét öleli fel, melyeket ebben a változatban egyenként megtekinthetünk, ezúttal kizárólag magyar felirattal. A bővítések nagyrészt apróságok. Mickey Rourke epizódjában például ellátogat a mamájához, Clive Owenében pedig Devon Aoki (Miho, Frank Miller kedvenc karaktere) mészárolgat még egy kicsit. 

Mivel az extrák mind a kinti DVD megjelenéshez készültek, ezért - a film bővített változatának kivételével - 4:3-as formátumúak és SD minőségűek. Az átlagosan 7-10 perces kisfilmeket két szekcióra lehet osztani: először is vannak az általános jellegűek, melyek a jelmezekről vagy épp a kellékekről szólnak, és vannak "Rodriguez extrái", melyekben a rendező maga kalauzol el a film készítésének rejtelmeibe. Ugyan Quentin Tarantino csak egy jelenetet rendezett a filmből, erről külön kisfilm szól. Ebben a szekcióban még azt is megtudhatjuk, hogyan győzte meg Rodriguez a vonakodó Frank Millert.

A már említett "Rodiguez extrái" nyújtják a második lemez fénypontját, valódi betekintést adva a forgatásba. A Filmsuli 15 percben olyan, mint egy rendkívül sűrű audiókommentár, amiben Rodriguez mozgóképekkel illusztrálva avat be a műhelytitkokba. A Teljes film Green Screenben ikonra kattintva egy gyors végigpörgetésben láthatjuk, hogyan nézne ki a film utómunkák nélkül. A Hosszú beállítás egy vágás nélküli, 17 perces szekvencia, melyben Tarantino instruálja a színészeket. A Sin City: A koncert a forgatás egyik napja után tartott jótékonysági fellépésről készült felvételt takarja, melyben Bruce Willis és bandája ad elő egy számot, egyébként meglepően jól. Végül Rodriguez egy rövid főzőiskolát is tart, amiben kedvenc tacoreceptjét árulja el.

Elképesztő mennyiségű ez a bónusz, a film rajongóinak sok-sok órányi plusz élvezetet hoznak majd. Hideg élelem, hideg sör betárazása ajánlott!

Menüképek

A kisképek klikkre 1920 x 1080 felbontású méretre nőnek.

Screenshotok

Authoring by Sunnymedia Kft.

A kisképek klikkre 1920 x 1080 felbontású méretre nőnek.  

A teljes kép

A Sin City a képregények és a film noirok rajongóinak egyaránt kihagyhatatlan. Blu-rayen Miller és Rodriguez alkotása még fényesebben ragyog. A legutolsó darabig magyarított több órányi extra véglegesen eldönti, hogy megéri-e lecserélni a régi DVD-s változatot. A magyar piacot többször temették, de amíg ehhez fogható lokális kiadások jelennek meg, addig van még remény!

Lazók György

Kövess minket facebookon!


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 9:17
Masszív teszt. Még várom a saját példányomat, de már egyre jobban tördelem a kezeimet.

Trivia: a Josh Hartnettes kezdőjelenetet még jóval a film forgatása előtt készítették el, hogy vele győzzék meg Frank Millert arról, hogy érdemes belevágni ebbe a produkcióba. Aztán ugyanezzel a videóval házaltak a színészeknél is, a végeredményt látva nagy sikerrel.
2. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 9:52
Ezek szerint a filmet anno szinkronizált változatban mutatták be?
A magas hang tisztasága és élettelisége már az első kiadású DVD-n is szembetűnő volt nekem.

Hiába Blu-ray teszt, az extrákon keresztül a kétlemezes DVD-változathoz is maradéktalanul meghozza a kedvet!

És ami a legfontosabb, azért remek ez az írás, mert magáról a történetről csak egy rövid bekezdés szól, a cikk nagyobb terjedelmét szórakoztató és hasznos információk teszik ki, finoman megfűszerezve az írója önálló ötleteivel és elismeréseivel.
3. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 10:03
Több a kép mint egy képregényben. :)
Rourke-nak jobban áll a rövid haj, mint a mostanában forszírozott buzis melírozott zuhatag.
4. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 10:05
3. Ráadásul amikor Marv kalandjait olvastam a képregény (azt hiszem) első kötetében, utólag sem tudtam volna elképzelni Rourke-nál ütősebb színészt a filmváltozatban erre a szerepre.
5. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 10:07
3: Rourke-nak úgy alakították ki a fejmaszkját, hogy a homloka az orra és az álla egy félkört zárjon be. Kemény. :)
6. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 10:08
Nagyon jó teszt, megvásárlásra buzdító! (nem, mintha nem vettem volna meg egyébként, de a kétkedőket meggyőzheti!)
7. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 10:12
5. Fejmaszk? Mondjuk amennyit verték a fejét, elhiszem, hogy trükk kell ahhoz, hogy normálisan nézzen ki. :)
Mindenesetre itt olyan Kirk Douglas-re emlékeztető férfias fizimiskája van.
8. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. december 8. - 12:49
"Az egyedüli, ami kicsit zavaró, hogy a megszokottól eltérően a pop-up menü nem tüntethető el a gomb újbóli benyomásával, egy külön ikonhoz kell elnavigálnunk, hogy kiikszelhessük. "

Az authoringot készítő srácok jelezték, hogy a pop-up menü a távirányító "down" gombjával is eltüntethető.
9. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 9:35
Ez valami isteni! Ritka az ilyen tökéletes képminőség! Újra egy olyan lemez, amit büszkén lehet mutogatni azoknak, akiket még nem győzött meg, miért érdemes HD-re beruházni! :)
TM, megnézed nálam? :D :D :D
10. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 9:45
9. Andy, ne erőlködj, se Electrify-t, se Dragonslayer-t, se TM-met nem fogod soha meggyőzni. Elvannak a maguk kis elavult formátumával.

De akkor legalább ne hangoztassanak ilyet, hogy a formátum halálát kívánják.

Mi viszont örüljünk, hogy a kedvünkben járnak a kiadók. :D
11. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 9:47
10. Szerintem ez egy teljesen felesleges hozzászólás volt.
12. Frank Horrigan
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 9:49
11: Szerintem meg az az ámokfutás felesleges, amit ők hárman levágnak néha. Kissé kezd uncsi lenni az állandó pocskondiázásuk...
13. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:02
12. A mozifilmeket én a Palace Cinemas Westend 13-as termében élvezném a legeslegjobban a fantasztikus akusztika, a dinamikus és tiszta, életteli hangzás és az óriási vászon miatt. Nem vagyok attól előrébb, ha lenézően viselkedek mindenkivel, aki nem ebbe a moziba jár, vagy nem jár moziba és azt mondja, a film akár még otthon is élvezhető, urambocsá, házimozi nélkül a tévé hangjával.

Ami nekem jó, az attól jó, mert szeretem és élvezem, függetlenül attól, hogy asszisztál-e hozzá bárki.

Te is nagyon jól tudod, hogy ők nem a formátummal, hanem a formátum megjelenésének a korábbi formátumra gyakorolt hatásával elégedetlenek.

Ez "a maguk kis elavult formátuma" megjegyzés pedig nagyon lekezelő volt.
14. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:09
12. Meg a te tudálékos kis hülye fejedből is épp elég. Bizonyára frusztrál, hogy nem veszek tőled használt lemezt, mi több, nem akarok veled privát vonalon sem érintkezni, mert irritál a személyiséged. Erről csak részben tehetsz, ezek gének a gének ellen, viszont amit viselkedésileg ráteszel, az már a te hozadékod. Lényeg a lényeg, semmilyen vonalon ne zaklass! Ha szidalmazni akarsz, arra viszont itt elég nagy a fórum. A különbség a kettőnk között, hogy én - eddig - kizárólag a BD-ről beszéltem és nem rólad. Mellesleg én nem feltétlen szoktam elolvasni minden olyan ember kommentjét, akit úgy egyébként nem bírok, és ebből kifolyólag a véleménye sem érdekel. Neked is ezt tanácsolom. Egyébként meg most sem neked szóltak, de hát te ezzel törlesztettél amiatt, hogy nem írtam neked msn-re. Szép volt Miki!
Erős vagy!
15. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:13
9. Jól emlékszem, hogy te is Lentiben laksz? Mert oda szívesen elmennék, ha nem is pont a Sin City miatt. Kis földenergia viszont jól jönne. Na meg vennék Dylantől egy általa dedikált cserepet. :)
16. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:14
Valljátok be, alig várjátok, hogy újra és újra lefussátok a szokásos csörtéiteket. :)

Egyébként az itt prezentált sreenshotok nem adják vissza tökéletesen a kép minőségét (kicsit zajosak), de azért elég meggyőzők, szerintem - már akit meg kell győzni. :)
17. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:20
Valaki kemény dolgozott azon, hogy egy minőségi írást összehozzon, és azt kapja cserébe, hogy azon a felületen, ahol a filmről és a tesztről kellene beszélgetni a fórumtársak masszívan egymást szidják és mindezt egy iszonyatosan felesleges és arcoskodó hozzászólás miatt. Bravo urak, de főként Mikey, ismét megtudtuk, hogy te kafa csávó vagy, akinek már telik sok-sok bd-re. És böbő, a te apukád/tesód/rokonod a legerősebb, ugye?
Ritkán veszek részt efféle vitákban, de most ez nekem is sok(k) volt. Szánalmas.
18. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:28
17: Ugyan ennek az éremnek két oldala van, de alapvetően egyetértek: most a BD-s tábor húzta ki a gyufát (ezúttal egy szép nagy lángon égőt), de szokott ez fordítva is történni.

Más.

Szerintetek a 3 + 1 szcéna közül melyik a legerősebb?

Nekem a Marvos a kedvencem, már csak Mickey Rourke megjelenése és orgánuma miatt is.
19. creeper
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 10:38
18. Nekem (utólag) olvasva egyértelműen Marv története volt a legnagyobb élmény, talán vizuálisan is ez a rész mutatott a legjobban a képregényben, filmen talán a sorozatgyilkos (Elijah Wood) történetet élveztem a legjobban: végtelenül sötét volt és nyomasztó, a fent említett színész szerepeltetése már-már pofátlanul bátor, tetszik ez a merészség, és mégis a helyén volt.

A téli begubózás (szabadság) alatt mindenképpen sorra kerül a film négy év után (Jééézus), újra.
20. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:04
TM, azért egy-két üveg finom vereset is megihatunk, ha eljössz! :)
Csak szólj, ha van kedved hozzá, nálam szállást is kapsz! :)
Kosztot nem ígérek, max. rendelünk pizzát! :D
21. Mr. Unpronounceable
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:22
Eddig úgy voltam vele, hogy a dupla lemezes dvd kiadások közül csak a Jackie Brown-t szerzem be, de most elgondolkoztam a BD vásárláson is.
Ez a Gamma akciós csomag 5 filmmel egész jónak tűnik.
Biztos nem csak ez a célja ennek az írásnak,de én most rendesen elcsábultam.Gondolkoznom kell még rajta, mert egyáltalán nem terveztem ezeknek a filmeknek a kékkel való felváltását.Majd megvárom a többiről is a véleményeket, ha mást nem egyből formátumot ugrok a Ponyva-Sin-Jackie trióval.
22. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:29
Akkor a Ponyváról, hogy ne kelljen gondolkodnod, egy szóban: PAZAR! :)
Ezen kívül megvan még az Alkonyattól pirkadatig is, Jackie Brown eddig kimaradt, hiszen nem tudom, a miénk milyen, a környező országokban megjelent transzferekről nem sok jót olvastam sajnos, kivárok addig, amíg valaki ír róla valamit, addig nem cserélek!
23. Jester
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:33
22: Az Alkonyatnak szép a képe?
24. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:43
Mikey Rourke, a maszkot meghagyhatta volna örökre! :) jobban nézne ki vele, mint a mostani ábrázatával.
25. andrew1975
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 11:57
23: Annak is nagyon szép! Mindenképp ajánlott vétel!
26. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. december 9. - 20:25
kiváló teszt, valószínűleg kiváló kiadvány. lehet, hogy mégis megveszem. a film ugyan már nem ÜT akkorát, mint a bemutatóján, de ez a megjelenés önmagáért beszél!
27. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. december 10. - 0:12
18. Én kérek elnézést, méltatlan diskurzus volt egy kiváló teszt oldalára. S tulajdonképpen Mikey sem mondott teljesen valótlant, csak épp nem akkor tette, amikor igazán indokolt lett volna és a stílusával sem tudtam azonosulni. Na de ezt majd megbeszélem vele.
28. 0
Hozzászólás időpontja: 2010. december 10. - 6:23
10. Látom, a végére értem ide, s gyorsan leszögezem, nem kívánom a vitát tovább szítani, de úgy neveltek, ha megdobnak kővel, dobjam vissza, de ne kenyérrel. :-) Kedves Mikey, nem tudom, mi bajod velem, szerintem az indokaiat, miért nem váltok, írásban is többször, de szóban legalább annyiszor elmagyaráztam Neked. Ha gondolod, szívesen elmagyarázom újra, de nem szükséges minden alkalommal előrántani "rebellis" személyemet ilyen esetekben, mint valami mumust. S kérlek, egyszer és mindenkorra vésd a fejedbe, ha legközelebb bd-pocskondiázó hsz-t olvasol tőlem, kezeld úgy, mintha egy postást ugató kutyát "hallanál". Jó kutya, kedves, öreg blöki, de ha a zöld egyenruha elmegy előtte, beindul a pavlovi reflex. Ez van! Köszi szépen, és maradok tisztelettel! ;-)
29. 0
Hozzászólás időpontja: 2010. december 10. - 6:24
28. indokaimat
30. Remo
Hozzászólás időpontja: 2010. december 10. - 8:36
Örülök, hogy tetszett nektek az írásom, megérte rászánni az időt.
Yamamura felvetésére reagálva pedig, nekem a Clive Owenes epizód a kedvencem. Részben mert ebben van a legtöbb humor, a legnagyobb hirigek és a színészt is itt fedeztem fel magamnak.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (623 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (671 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (695 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (700 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (703 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (733 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (735 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (749 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (763 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (788 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (799 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008