2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. június 9. - 15:07 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. június 9. - 15:04
DVD-teszt: Kaméleon (2008)
A Csak szex és más semmi c. vígjáték és a történelmi eseményeket megidéző Szabadság, szerelem után Goda Krisztina tavaly ismét nagyjátékfilmmel jelentkezett, melynek műfaji meghatározása vígjáték, dráma, thriller és szélhámosfilm.

A film

Farkas Gábor mániákus hazudozó. Nem orvosi eset, inkább rendorségi. Vagy az sem, hiszen semmi mást nem tesz, minthogy elhiteti néhány nem túl vonzó novel a valóság ellenkezojét, azaz, hogy szépek és kívánatosak, s ezt az illúziót mindaddig fenntartja bennük, amíg az „ami az enyém, az a tiéd is” filozófiáját követve a kiválasztott hölgyek nem osztják meg vele mindenüket és a mindenen természetesen pénzt értünk. Ezen a ponton Gábor higgadt eleganciával eltunik a hölgyek életébol, mit sem törodve a hátrahagyott lelki sebekkel, sot mélyen meggyozodve arról, hogy a helyzetért csakis az illúziókat akár vagyonok kockáratételével is kergeto nok a hibásak.

A remekül jövedelmezo üzletben Gábor társa Tibi, akivel együtt nottek fel állami gondozásban, és aki megbízható hátországként támogatja Gábor „a legjobb befektetés a lefektetés”- elven muködo vállakozását. Mindaddig rendben is mennek a dolgok, amíg Gábor a fejébe nem veszi, hogy ezúttal „nagy vadra megy” és olyan lányt szemel ki magának, akit látszólag nem lesz könnyu az ügyfelévé tennie. Hanna becserkészése valóban nagyobb feladat, mint hitte, a kihívás nagysága messze nem mérheto össze a korábbi rapid-melók fajsúlyával, az eszközigénye is lényegesen nagyobb ráadásul a Gábor által generált hazugságháló szépen, lassan elkezdi behálózni a sebezhetetlennek hitt küldetést és az egymást ingatag dominóként ledöntögeto igaztalanságok, úgy tunik, könnyedén a visszájukra sülhetnek el.

Mielott követ vetnénk Farkas Gábor profi szélhámosra, álljunk meg egy röpke pillanatra és gondolkodjunk el azon, hogy vajon melyik fél az, aki vétkesebb: a no, akinek mindent megér az illúzió és akinek naivságánál csak a péztárcája vastagsága nagyobb, vagy a férfi, aki varázstükröt tart az elhanyagolt lányok, asszonyok elé, melybol, mint a gonosz mostoha tükrébol, áradnak a dicsoíto – s nem mellesleg rendkívül hitelesnek ható – szavak? Mert bármennyire is elítéljük a foszereplo cselekedeteit, melyeknek bumerángként visszaüto következményeivel idovel neki is szembesülnie kell, ebben a moziban nincsenek hosök és antihosök, csak van egy oldal, aki hinni akar és egy másik, aki elhitetni. De egyvalami közös bennük: mindannyian hazudnak. Elobbiek önmaguknak, utóbbiak pedig másoknak. Azt pedig már óvódás korban megtanuljuk, hogy valótlanságot mondani nem helyénvaló cselekedet. A Kaméleon ból felottfejjel pedig azt, hogy sosem lehetünk abban biztosak, hogy akinek hiszünk, akit szeretünk, az éppenséggel melyik oldalon is áll.

A foszerepben az Állítsátok meg Terézanyut! után ismét együtt láthatjuk Nagy Ervin t és Hámori Gabriellá t, míg a harmadik foszereplot, Tibit a talán a nagyközönség számára kevésbé ismert Trill Zsolt alakítja. Szintén a Terézanyuban ismerhették meg sokan László Zsolt ot, aki ezúttal egy pszichiátert alakít, és újfent egészestés filmben üdvözölhetjük - már elnézést a profán jelzoért-, az elmaradhatatlan Csányi Sándor t. A 2006-os A herceg haladéka után ebben a filmben tért vissza a mozivászonra Kulka János , aki noha ismét orvosi köpenyt húzott, ez a szerep a paneldoki Mágenheim után most egy kicsit mégis más.

Képi világában a Kaméleon az Overnight rideg, steril profizmusát idézi, és pontosan ez az az atmoszféra, ami nagyszeru játékteret biztosít a céltudatos szélhámos ténykedéséhez. A mozi zenéje Madarász Gábor remek dinamikával megkomponált és a feszültség fokozására kiválóan alkalmas alkotása, mely a már említett letisztult fényképezéssel együtt kituno audiovizuális élményben részesíti a nézot.

A DVD

A mozibemutató után fél évvel megjelent DVD-kiadás az ugyancsak a Hungaricom által piacra dobott Mázli hoz hasonlóan tartogat néhány kellemes extrát a vásárlóknak, sot, ezúttal egy, a film megítélését esetlegesen befolyásolható plusz anyag is került a korongra, de errol egy picit késobb.

A kétoldalas borító külso felén a moziplakát, míg belül néhány a filmbol ollózott képkocka látható, de amint a lemezt kipattintjuk a tokból, még egy apró külön meglepetésben is részünk lesz.

Az állóképes menübol választhatjuk a film moziváltozatát illetve a rendezoi változatot, s íme a korábban említett bónusz matéria, ugyanis a rendezoi változat végén alternatív befejezést láthatunk, ami a mozis verzióhoz tesz hozzá, idoben csak egy keveset, mondanivalóban tán jóval többet.

A képminoségrol sokszor mondjuk már-már közhelyessé degradálóan, hogy kiváló, hogy hibátlan, miközben hajlamosak vagyunk egy-egy apróbb probléma felett szemet húnyni. Nos, a Kaméleon esetében erre nem lesz szükség, hiszen a 2.00:1-es képarányú transzfer valóban elsorangú, kritikusan vizslató szemeim sem fedeztek fel egyetlen olyan zavaró jelenséget sem, mely Nagy Ervin sugárzó tekintetének élvezetét lett volna hivatott galád módon csökkenteni. 

A lemezen lehetoségünk van a magyar 2.0-ás, 5.1- es illetve dts hangsáv választására, s ez utóbbira mindenkit buzdítanék, hiszen a filmzene dinamikussága így érvenyesítheto a legjobban – jóllehet, az 5.1-es hangzás sem fog csalódást okozni -, noha még ezesetben sem dolgoznak túl intenzíven a hátsó hangfalak, a muélvezet garantáltan nem marad el. S ha már zene, ne legyünk restek a végefocím alatt végighallgatni Rúzsa Magdi Édes Veszélyes Élet címu dalát, csodás hangzásával és kiváló szövegével méltó lezárása a filmnek. /A dal meghallgatható, a szövege pedig elolvasható a film hivatalos honlapján, a http://www.kameleonfilm.hu/ /A> címen./

A jelentválasztás, mint a mai kor DVD-lemezeinek szériatartozéka természetesen megtalálható a korongon, az extrák között pedig egy rövidke tévészpot, a film mozielozetese, egy forgatási képgaléria – diavetítés formájában, a már említett Rúzsa Magdi dallal – és egy klasszikusnak mondható 20 perces werkfilm kapott helyet.

A teljes kép

Sokszor hajlamosak vagyunk megfelejtkezni az ismert mondásról, miszerint felelosek vagyunk a cselekedeteink várható következményeiért, legyenek azok számunkra kedvezoek vagy éppenséggel kedvezotlenek. A 40. Magyar Filmszemle Közönségdíjas filmje, a Kaméleon egyszerre világít rá mindkét esetre, s közben elgondolkodtat, hogy vajon az illúziók megteremtéséért és fenntartásáért mire nem képes az ember, mire nem vagyunk képesek mindannyian, hazugok és igazak, jók és kevésbé jók egyaránt.

Kótai Móni


Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Enny
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 15:43
Hát Rainbow, ez a teszt sajnos igen szárazra sikeredett. Majd elaludtam mire a végére értem. Azt az egy szál werkfilmet azért bővebben kifejthetted volna hogy mégis mikről esik benne szó. Semmi plusz információt nem hozol be a képbe a filmmel/szereplőkkel/alkotókkal kapcsolatban. 2.00:1-es képarányról pedig még nem hallottam, bár ettől függetlenül a magyar filmesek képesek lehetnek ilyesmire. A film adatlapján 1.85:1 van feltűntetve én inkább hiszek annak.

Ezek csak egyéni észrevételek voltak.
2. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 15:43
Remek teszt, kedvet kaptam, hogy megnézzem (már elő is készítettem Xpress-nél).

A magyar filmekkel óvatos vagyok, mivel nagyon ritkán sikerül olyan filmet készíteniük, ami tetszik, és nem alszom el nézés közben.
3. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 15:47
enny: hidd el, rainbow-val leegyeztettük szépen a képarányt, valóban 2.00:1, de ennek könnyedén utánajárhatsz te magad is a screenshotok alapján. :)

a filmnek mindenképp erényére mondható, hogy van eleje, közepe és vége, decens a rendezés, a fényképezés és a vágás, a színészek többnyire remekelnek, ellenben a sztori valamennyi fordulatával együtt hihetetlenül elcsépelt.
4. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 15:49
Kedves Enny, a werkfilm mindössze 20 perces, nem lett volna értelme az összes benne lévő információt hosszasan ecsetelni, legyen az a kevéske bónusz az, amit ki-ki maga fedez majd fel. A tesztnek nem feltétlen az a célja, hogy minden "titkot" felfedjen, hanem az, hogy érdeklődést keltsen fel. Talán van/lesz, akinél eléri a célját.
A képarány pedig - mivel én láttam a filmet!- hibás az adatlapon.
5. Enny
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:09
3: Rendben én megnéztem akkor több helyen és mindenhol 1.85 volt nem csak Xpressen. Mivel nem is hallottam még 2:1 képarányról így furcsa volt. Hogy nem szabvány az biztos, magyar sajátosság, bár azért Goda Krisztina nem tudom mi alapján választotta ezt a képarányt, milyen szempontok alapján döntött így.

4: Nem jellemző rám hogy kötekednék másokkal. Nem kell megsértődni. Amit írtam teljes mértékben építő jelleggel írtam, a legközelebbi munkádnál vagy megszívleled vagy nem, ez már a Te döntésed.
Írod hogy az a cél hogy felkeltse az érdeklődést a film iránt. Na pont erre írtam hogy majd elaludtam a teszten.
Biztosan lesz akinél eléri a célját.
A képarány kérdéshez annyit, hogy a 2.35-ös Overnight-ra annak idején 1.78-at szerettél volna beírni, azóta "bizalmatlan" vagyok. Hogy Jamával egyeztettél arról én nem tudhatok.
Mégegyszer mondom amit írtam építő jelleggel írtam
6. Enny
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:21
Amúgy Jama én több tesztet szeretnék Tőled olvasni, ne csak az aeon-ra írj filmkritikákat ide is DVD kritikát :P (Persze azokat is mindíg elolvasom)
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:23
6: kitartás, nemsokára tőlem is olvashatsz tesztet.
8. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:25
(habár az olvasói visszajelzések, ill. azok hiánya és a tesztek olvasottsága alapján úgy tűnik, nem igazán van már igány dvd- és bd-tesztekre.)
9. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:34
Field már nem fog dvd tesztet írni?
10. Enny
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:36
Hát igen ezt már én is észrevettem. De ha őszintén belegondolsz egy tesztnél mit lehet írni? Gratulálni lehet, vagy más véleményt nyilvánítani.
Kommentben nem tudod úgy kifejteni a véleményedet hogy az partnere lehessen egy napokon át írt dvd tesztnek.

A BD tesztekkel már megint más a helyzet. Az egy új terület, új kihívásokkal. BD tesztet én nem úgy kezelném mint a DVD-t, mivel (ahogyan itt a dvdextrán volt teszt a Dark Kinght BD-ről) az majdhogynem megegyezett egy DVDteszttel. A BD nem DVD. Más funkciók, más felépítés, más minőség, illetve újfajta extrák újfajta kép, hang, melyekkel meg kell ismertetni azokat a leendő felhasználókat, akik még nem látják kékben a világot.
Hamarosan én is jelentkezem egy-két-három BD teszttel, majd olvashatod konkrétan mire gondolok. (Nem tudom szoktál-e olvasni)
11. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:37
Jama!
Erről jut eszembe, a régi dvdextra archívuma mikor válik elérhetővé? Van pár írás, amit szívesen újraolvasnék pl. a Párbajhoz írt tesztedet. :) Az nagyon jó lett, imádtam a háttéranyagokat benne. :)
12. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:48
11: ez jó kérdés. Jama, csapj már az asztalra! :)
13. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 16:56
Látom, nem csak nekem hiányzik a régi adatbázis :)
14. Törpejeti
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 18:27
Ohh igen-igen, a régi adatbázis, az jó lenne. :-)
15. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 19:00
5: Szó sem volt sértődésről, csak reagáltam. A képarány pedig magáért beszélt a screenshotokon.
16. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 19:45
sajna egyelőre még nem tűnik esélyesnek a régi adatbázis adaptálása. :(
17. Angelus
Hozzászólás időpontja: 2009. június 9. - 19:56
ÓÓÓ, nagy kár lenne, ha az a sok remekbe szabott írás és teszt mind eltűnne a semmiben. :( Vagyis csak az emlékezetben élne tovább... :S
18. brown
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 1:23
Rainbow kollegina tesztje számomra informatív, ebből következően érdeklődéssel olvastam.
Bár eddig csak moziban láttam a filmet, de nekem valahogy nem jött be annyira, mint mondjuk a Valami Amerika 2, és bevallom őszintén, hogy már kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy Csányi Sanyikát minden magyar filmbe bele kell, hogy rakják, ha kell, ha nem...
Hámori Gabriella számomra antitálentum(bár biztos én látom rosszul, ha hirtelen ilyen sok szerepet kap...)
No, egy szó, mint száz, én inkább még egyszer megnézem a Papírrepülőket, az Intim fejlövést vagy a Nyomozót, mint ezt a filmet...
19. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 2:08
Igen, te látod rosszul. :) Hámori a Terézanyu után itt is remek. Csányié pedig kis szerep, nem sok vizet zavar. Goda viszont különleges, mint "mindig". Ez is egy jól sikerült filmje.
20. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:00
Kollega kedves és TM: Hámori szerintem valahol "középen" van, remeknek nem mondanám, de rossznak sem. Ami nagyon tetszett benne és Nagy Ervinben is, hogy milyen szépen és tisztán ejtik a szavakat, jó, most mondhatjuk, ez alap egy színésznél, de sajnos, ettől még nem mindenkinél van így.

Csányi szerencsére tényleg csak kisebb szerepet kapott, de az igazi valóban az lett volna, ha nem kap semmilyet sem. Ebből a szempontból - és nem csak ebből - a Mázli üdítő színfolt volt, végre nem a megszokott gárda.

Node nyilván minden rendezőnek megvan a maga kedvenc színészgárdája, nem tudom észrevettétek -e, hogy a Csak szex Alija (elnézést, nem tudom a színész nevét) is szerepel a Kaméleonban, verőlegényként.:)

S ha már magyar mozik és kedvenc színészek/színésznők, a minap láttam egy interjút Sass Tamással, aki - de jó nekünk - ismét forgat (vagyis már utómunkál), s ebben az új, Szélcsend című filmjében ismét főszerepet kapott Kovács Patrícia. Na, ha valami, akkor ez épp olyan unalmas, mint Csányi állandó jelenléte a mozivásznon.
21. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:23
Nekem Hámori remek, inkább őt lássam filmben, mint Ónodit. Csányiellenes sem vagyok, annak ellenére hogy őt civilben sem bírom. Mucsiék legalább kétszer ennyi kortárs produkcióban szerepeltek, s ami lényeges, mélyen a szintjük alatti karakterekben. Még ezt sem mondanám unalmasnak, inkább szomorú. Csányi legalább nem vállalja túl magát, ezek a figurák passzolnak hozzá. Persze az ellenszenv sokat nyom a megítélésben. Ja, és mégvalamiről szólnék, amit máshol olvastam tőled, szerintem a Rokonok nagyon rendben van, s igazán örülök, hogy Szabó István hosszú idő után végre csinált egy magyarokkal készült produkciót nekünk magyaroknak. Godát sem tartom dilettánsnak, de ha Szabó érdemesnek tartotta Csányit a szereplésre, akkor lehet, hogy ez a színész mégis ért valamit a dolgához. Ezzel együtt megértelek, nekem pl. Jávor Pál nem volt sosem szimpatikus, tudom, más kor, más kaliber(?). Hát ennyi. :)
22. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:24
Ja, és nehezményezem, amiért csak a kolléga "kedves", de hát úgy látszik, Csányival vagyok egy kosárban. :)
23. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:26
nekem a legjobb: ónodi és hámori egyaránt jöhet, akár egyszerre is! :)
24. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:33
Szóval tőlük nem félsz úgy, mint Jolie-tól? ;)
25. kekec
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:46
Nem láttam túl sok szerepben Hámorit, de a Kaméleonban nagyon színtelenül játszott és úgy mondta a szövegét, mintha közben mélységesen unatkozna és máshol járna az esze. A film egyébként tetszett, de a gyenge pont kétségtelenül a női főszereplő volt.
26. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 9:55
Érdekes, nekem Nagy Ervin tűnt túlságosan érzelemmentesnek, "egyarcúnak".
Aki abszolút vitte a prímet a filmben, az nálam Kulka volt. Szerintem szenzációsan hozta a figurát, totál hiteles alakítás. :)
27. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:18
26: ez gonosz volt. :)
28. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:46
21: Nem mondtam, hogy Csányi -ellenes lennék, kérem szépen. Csak azt mondtam, hogy az utóbbi időben a közönségfilmekben rendre ott van, a Mázli és a Lora valóban és több szempontból üdítő kivételek voltak. Sőt, azt sem állítom, hogy nem szeretem, anno a Kontrollban valósággal kiragyogtam a moziban a székből, amikor felünt a vásznon és az is tény, hogy a Terézanyuban is és az SOS-ben is tökéletesen hozta azt, amit kellett, de ugyebár, jóból is megárt a sok.:) Ezért hoztam fel példaként Kovács Patríciát, aki a Szerelemtől sújtva óta állandó Sass-színésznő. A Rokonok nálam nagyon nem nyert, hiába volt az impozáns szereplőgárda. Egyébként azt hiszem, a tévés ajánló topikban jöttek szóba a magyar filmek, legnagyobb örömömre.

22:. Nagyobb ember vagy te annál és a telefont is határozottabban kezeled irányomban nála, így egyértelműen feléd hajlik a kezem

26-27: Nem gonosz, realista.:)
29. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:47
feltűnt
30. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:52
Ezt most nem értem. Hogy Kulka magánemberként...? Isten biz nem tudtam, ebből kifolyólag nem is azért írtam. Viszont totál elhittem neki, s mivel ez nekem tőle új, ezért színészi palettája üde színfoltjának tartom. Korábban nem sokmindent láttam belé (Az utolsó blues még a polcon), szinte csak a Szomszédokból ismerem, ezért kellemes a csalódásom (mégha a szerep a valóságból merítkezik is).
31. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:56
30: Tény, ő a legjobb a filmben, de azt beszélik, hogy a szerep megformálásában sok megélt tapasztalat segítette. De a hangsúly az azt beszéliken van. Végülis, mindegy, miért sikerült ilyen nívósra az alakítás, a lényeg, hogy több ilyen is lehetne/kellene tőle, ne csak a Szomszédok délelőtti ismétlésében vagy az Életképek esti újrájában lássuk a kis/nagyképernyőn.
32. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:57
Hogy egyszerűbben fogalmazzak, meleg színész nem biztos, hogy jól játszik meleg karaktert. Ahogy heteró sem heterót. A bennső kivetítéséhez ugyanúgy szükségeltetik a színészi képesség.
33. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 10:58
28. Köszi a szavakat, különösen a szépeket! :)
34. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 10. - 11:01
32: Ne bélyegezzünk, maradjon csak pletyi a pletyi. A tézissel viszont egyetértek.

33: Csúnya nem is volt.
35. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 17:40
Rainbow tesztje miatt vettem meg a filmet, és nem bántam meg. Nekem nagyon bejött a film, magas színvonalú, nem olyan gagyi, mint az utóbbi időkben készült magyar alkotások.

Nagy Ervin, Kulka "Mágenheim" János, Hámori Barbara, Csányi "nincsen magyar film nélkülem" Sándor főszereplésével egy remek magyar film született.
36. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 19:52
A divatossá vált "Csányizás" miatt megnéztem a statisztikát 2001-től napjainkig. Csányi 15 mozifilmben játszott plusz egy tévéfilmben, míg ugyanezen idő alatt Mucsi 23 mozi- és 5 tévéfilmet jegyez. Az évtized összehasonlítása filmszemle-díjakban 4:1 Csányinak. Persze utóbbi már szubjektív dolog, de azért a többivel együtt tény.
37. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 19:58
És a 23 Mucsi-filmből mennyi a közönségfilm? Csányi azért ismertebb - már ha ez a jó szó ide -, mert olyan filmekben szerepelt, amit felkapott a közönség vagy a média. Ezzel ellentétben Mucsi vagy művész/kedő/ filmekben vagy bukott alkotásokban kapott szerepeket, noha sokkal tehetségsebb színész, mint Csányi. Nekem Mucsi=Roncsfilm.
38. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:05
37. Mennyi? Nézzük: Papírkutyák, Egy bolond százat csinál, Egy szoknya, egy nadrág, Argo, Magyar vándor, Montecarlo!, Világszám, Kontroll. Ez 8db.
Csányinál: Kaméleon, S.O.S. szerelem!, Rokonok(?), Szabadság szerelem, Csak szex és más semmi, Terézanyu, Magyar vándor, Kontroll, meg mondjuk az I love you, Budapest.
Ez kb. egál.
39. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:09
Ja, és természetesen azért nálam is Mucsi a jobb színész. Legutóbb a Magyar a Holdon című darabban láttam őt Csákányi Eszterrel és Schererrel, hát besz...tam rajtuk. :))
40. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:10
37-38: ezek a számok lényegtelenek, mivel az emberek és nézők fejében nem ilyen listák élnek, hanem egy mesterségesen kreált kép, valóság egy változata amit kapnak a bulvársajtóból és egyéb médiumtól. azért megy a csányi hype mert őket lehet story, hot, meg ezeregy másik újság címlapjára tenni, ezzel szemben ezek a mádiumok, és az ezt néző emberek totálisan immunisak Mucsi Zoltánra...

Ez nem matek, ne listát nézzünk, hanem összahatást, és akkor bizony a számok ellenére a Mucsi-Stohl-Gesztesi erősen ver mindenkit...
41. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:17
Enny: 2:1-es képarány messze nem magyar sajátosság, hanem Vittorio Storaro (nem tudom neve mond e vmit) kezdte protezsálni, mivel számára az etalon "kép" azaz utolsó vacsaro és annak ugyanez a képeránya. mivel ezt a képarányt talélja a legkitünőbbnek, így filmjeit is erre fotografálja (mellesleg 3 perforációs így pénzt is spórol az öreg :). egyébként univisium a hivatalos neve.
42. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:20
40 Mármint hogy Csányi-Stohl-Gesztesi. :)
Egyébként a háromból Stohl a "legszínészebb" név. Lehet, hogy "médiasztár" de neki vastagon áll mögötte tudás is. Úgy is mondhatnám, hogy már rég jó színész volt, mire felkapta őt a köztudat.
43. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 20:24
42: jah, elírtam... Stohl-ban igazad van. Hosszú munkával felépített valamit amit a Való világ ha nem is lerombolt, de jócskán tökön rúgott... Emellett persze ugyanolyan jó színész, csak néha majomkodik :)
44. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. június 18. - 22:20
43: neki is meg kell élni. egy ilyen bohóckodással sokkal többet kaszál. ezért én nem tudom elítélni. igaza van.
45. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 19. - 8:54
38: És ebből : Papírkutyák, Egy bolond százat csinál, Egy szoknya, egy nadrág, Argo, Magyar vándor, Montecarlo!, Világszám, Kontroll - mennyi volt ordas bukta?:)
46. faded away.... resigned.... dead...
Hozzászólás időpontja: 2009. június 19. - 9:01
45: tedd meg hogy felsorolsz akkor nekem pénzügyileg sikeres magyar filmeket ebben az országban.... :) és nem a lista hosszúsága miatt lesz nehézkes összeírni...
47. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. június 19. - 9:05
Ne kifejezetten a pénzre gondolj, ha sikerre gondolsz. Legalábbis a Csányi -Mucsi témában én nem azt tartottam elsődleges szempontak.
48. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. június 19. - 9:21
47: ma este újrázok ezzel a filmmel, szüleimmel is megnézem. és szerintem vasárnap tesóm újra :D
49. Rainbow
Hozzászólás időpontja: 2009. július 19. - 16:17
Önrevíziót tartva itt is elmondanám, hogy akit esteleg érdekel a film alapjául szolgáló könyv, illetve szeretné megtudni, ki is volt a hölgy, akivel a filmben látottak - részben - megtörténtek, annak figyelmébe ajánlom az adatlapra írt hozzászólásom frissen felkerült utolsó bekezdését! Az ott található két linkkel teljes az értékelés.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (696 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (760 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (824 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008