2018. október 15.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2009. augusztus 11. - 13:59 - zalus | Utolsó frissítés: 2009. augusztus 11. - 14:54
DVD-teszt: Angyalok és démonok (Angels & Demons, 2009)
A Da Vinci-kód közönségsikere után várható volt, hogy elkészül a folytatás, az előző film kritikai buktáját követően pedig az volt a minimum, hogy a folytatás jobb film lesz. Így is történt.

A film

Mikor 2006 májusában Ron Howard felcsapta a Variety-t, valószínuleg felváltva bugizott és zúgolódott, hisz míg A Da Vinci-kód brutális pénzeket fialt - a rendezo karrierjének legnagyobb summáit -, legalább annyira brutálisan lehúzó kritikákat is kapott mellé. Anno derekasan bebifláztam a könyvet, amit majd minden metroszerelvényen olvasott valaki. A csalódást követoen még a filmet is legyurtem, és az volt aztán a kínszenvedés (sot, késobb még a 25 perccel hosszabb bovített változattal is napokig küszködtem, szóval most már biztos, hogy nem vagyok normális). A máig tartó felhajtást teljesen megértettem, hisz a Da Vinci egy olyan témakörrol "rántja le a leplet", amivel mindenki tisztában van, s ilyen-olyan módon, de érdekelt benne, a nyomozósdi élvezetébol viszont kimaradtam: ami papíron hatásvadász nonszensz volt, az filmen aligha nyújtott többet egy végtelen felolvasóestnél. Azt viszont már a folytatás bejelentésekor sejtettem, hogy a 2 Oscar-díjjal és még két -jelöléssel büszkélkedo Ron Howard van annyira hiú, hogy a közönség mellett ezúttal a kritikusoknak is meg akar felelni.

Ehhez pedig nem kellett mást tennie, csak forgatnia egy filmet: s tényleg, az  Angyalok és démonok  végre filmszeru élményt ad; a szereplok - s velük együtt a nézok is - aktívan részt vesznek a kalandban, amely ugyan még bovelkedik a dänikeni megoldásokban, de jóval feszesebb, körülhatárolhatóbb és ami a legfontosabb: földhöz ragadtabb. A regényrol is hasonlókat mondanak (bocsánat, de a fentiek fényében ezt már nem vettem kézbe): olvasmányos, lekövetheto és... fordulatos. Igen ám, de A Da Vinci-kód is az volt, méghozzá majd minden második oldalra jutott egy ilyen-olyan reveláció. Szerencsére az A&D csak egyetlen igazi fordulattal bír, az már más tészta, hogy ennek miben léte már öt perc után sejtheto, szóval a film nem vonul be a krimik Pantheonjába.

Kisebb-nagyobb gondok menetközben is adódnak. Kisebb: hogy képes egyetlen rosszarcú láncok segítségével pikk-pakk kivitelezni egy olyan kivégzést, amihez legalább 3-4 segéd kell? Nagyobb: miután több tucat ártatlannal végzett, hogy képes ugyanez az álszent rosszarcú csak úgy elengedni a nyomában loholó fohosöket, mindezt azzal indokolva, hogy az o meggyilkolásukat senki sem rendelte meg? Narratív megoldásokban tehát ez a film is gyengélkedik, de örömmel konstatáltam, hogy Tom Hanks végre nem robotpilótán közlekedi végig a filmet, s az sem rosszpont, hogy a mellé szegodött csajról képes vagyok elhinni, hogy atomfizikus, ugyanis szépnek szép, de puccoskodás helyett teszi a dolgát, mi több,  esze ágában sincs rámozdulni Langdon professzorra.

A sztori ezúttal a Vatikánban játszódik, méghozzá néhány óra leforgása alatt: a pápa halott, az utódként számításba jöheto püspököket pedig elrabolják, s úgy tervezik, hogy óránként kivégeznek egyet, végül az egész Vatikánt a levegobe röpítik egy olyan antianyag segítségével, amitol Doc Brown biztos összecsíkozná magát, ha rátehetné a kezét. A terrorcselekményt az Illuminati nevezetu titkos társaság vállalja magára, amelynek rendezetlen ügye van a katolikus egyházzal szemben, s természetesen mindenféle olyan jeleket hagy maga után, amin Langdon és kompániája elindulhat.

Mindenképp érdem, hogy ezúttal a nézo sem marad le (túlzottan), a rejtvények üldözésében, amibol pont annyi van, amennyit egy nyári popcorn mozi elbír, s a történet szövegetése mellé decens akciójelenetek, szorult helyzetek és egydimenziós, de szórakoztató mellékfigurák is betársulnak. Néha azon kaptam magam, hogy szorítok a kutatóknak, pedig sejtettem, mire megy ki a játék (nem kell hozzá túl sok filmes gógyi, hogy kitotózd, ki lehet az egész akció hátterében). Ami pedig eme fogonoszt illeti, a film végén bevisz egy olyan mutatványt, amire David Copperfield is büszke lenne: én már csak ezért is megadtam volna neki azt, amit kíván. :)

A DVD

Korábbi hírünkben már jeleztük, hogy a Sony emberes kiadvánnyal kívánja megünnepelni a film (tengerentúli) sikerét. Ez egészen pontosan kétlemezes, magyar feliratos extrákkal megtömött DVD-t takar, amely semmilyen szempontból nem marad le a kor követelményeitol.

Feltéve, ha eme követelmény nem a HD-nél kezdodik: az Angyalok és démonok képe (2.40:1 képaránnyal) ugyanis feszegeti a DVD által nyújtott kereteket, de természetesen nem lépi túl azokat. Szín- és fényvilága megbízható, pixel- és egyéb hibákat nem tartalmaz, de meg is lennék lepodve, ha nem így lenne.

A magyar hang átlagon felüli minoséget nyújt: nem érezheto sem "konzervnek", sem elsietettnek, a szinkronhangok kiválasztása alapos és felidézi azokat a régi szép idoket, amikor még világszínvonalú magyar hangokat gyártottunk. Keverése is kiváló, egy cseppet sem marad le az eredeti hang által nyújtott élménytol, ráadásul a surround hangrendszert is megdolgoztatja - foleg az antianyag születésénél és pusztulásánál.

Talán a kiadvány legcsalogatóbb extrája az, hogy a film bovített változatban került fel az elso korongra (a bovítmény kb. 7 percnyi bonusz nyomozást takar, amely egy csöppet sem lassítja a tempót), míg a második korongra a film forgatási körülményeit tárgyaló 7 kisfilm került (összességében közel másfél órát kitéve). A Sony-tól meroben szokatlan módon az extrákra is került magyar felirat, így mindenki nyakig merülhet a film születésének körülményeibe.

A Róma nem egy nap alatt épült c. kisfilmben megtudhatjuk, hogy a filmesek nem forgathattak Vatikánban (értheto okokból), ezért a legtöbb helyszínt fel kellett építeni Los Angelesben (ez több mint 100 díszletet jelentett!), ugyanakkor jó néhány jelenetet gerillafilmesként rögzítettek Rómában. Az Angyalok és démokon megírása c. kisfilmbol többek között kiderül, hogy David Koepp az írói sztrájk miatt segített Akiva Goldsman nek a forgatókönyv megszövegezésében, a forgatáson fel-feltuno Dan Brown pedig csípobol szállította a legfrappánsabb fordulat-ötleteket. A közel 20 perces Az igazság nyomában címu mini doksiban a szereplok és a stáb tagjai kötik össze a film történetét a valósággal, míg A tudomány határán címu kisfilmben ellátogathatunk a film nyitányában szereplo CERN kutatóközpontba, ahol jelenleg is olyan apróságok létrehozásán ügyködnek, mint amilyen a fekete lyuk.

A filmben számtalan régi és új kellék kapott fontos szerepet, errol szól A kellékek kezelése címu kisfilm, míg A teljes történet a forgatás ilyen-olyan mozzanataiba nyújt bepillantást. A "illuminati" egy ambigram, azaz egy elolrol-hátulról ugyanúgy olvasható szó (feltéve, ha megfelelo tipográfiával írják le) - tudtam meg az&

Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:27
A A&D könyvben is sokkal jobb, mint a Da Vinci kód, és ugye az A&D előbb játszódik, mint a Da Vinci kód törése.

Az Ambigram nem elölről-hátulról olvasható valami (tehát nem "Indul a görög aludni", mert az palindrom) hanem ha megfordítod 180 fokkal is ugyanaz a szó olvasható, ezt a filmben is mutatják.

Az Illuminati pedig Illuminátusok magyarul.

A szokásos kötözködés:

világszínvonalú magyar hangokat gyártottunk.
Szinkronokat, nem hangokat gyártottunk. Azt a munkát az adott hang szülei végezték

nyitányányábanJó teszt, szeretem a könyvet, és a film sem rossz.
2. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:29
Katolikus Egyház, nagy K-val, mint a Krisztus.
3. hamsy - Toruk Macto
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:41
"A kaland követhetőbb és lebilincselőbb és ami a legfontosabb: Tom Hanks végre elment fodrászhoz."

és végre nem úgy néz ki mint győzike a "fogyókúrája" előtt!!! :) egyébként igen jó film lett, várom már nagyon!
4. Dr. Nyelvtan
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:44
Kedves Vape, ugye nem bánod, ha egy kicsit megszorongatom a hóhér nyakát? Mind az idézett regény, mind pedig a film címe "A Da Vinci-kód" határozott névelővel és kötőjellel.
5. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:46
4: nem bánom, köszi.
6. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:49
4: de ezt írhattad volna saját névvel is, nem kell több profilt használni :P
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:50
vape, egyrészt örülök, ha meglátod a gépelési hibákat, másrészt a kötözködésed itt-ott tényleg csak kötözködés: a magyar hang teljesen megfelelő szinonímája a szinkronnak, míg a katolikus egyház jelen esetben nem intézmény, hanem gyűjtőnév. na jó, az ambigramot talán nem sikerült jól körülírnom. :)
8. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 14:53
ugyanakkor nagyon szeretném, ha ez a fórum végre nem a személyeskedésből fakadó kicsinyes megjegyzésekről szólna, ugyanis ezekkel már tele van a hócipőm.
9. Enny
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 15:09
Jama a teszt nagyon jó lett, egy kérdésem lenne: a plusz 7 perc bővítés is szinkronizálva lett? Érezhető hogy nem egyben készült el az anyag? (Bár igaz ha az első rész 20 percnyi jelenetével meg tudták szépen oldani itt miért ne tették volna?) Azért köszi a választ.
A szinkronnal kapcsolatban még annyit kérdeznék hogy mennyi a bitrátája? 384-es vagy 448-as? Ha esetleg 384-es a BD-re biztosan 448-as kerül, legalább mégegy érv, amiért megéri a BD-t választani.
Üdv
10. Darthdark
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 15:29
4.mit akarsz te ,az én nyakamal?
11. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 16:03
amennyire nem kedveltem a da vinci-kódot, annyira szórakoztató volt az angyalok és démonok. persze ez a film sem váltja meg a világot, de nem bántam meg, hogy jegyet váltottam a filmre.
12. Piemaker
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 17:08
Megveszem mert tetszett.Ron Howardnak meg üzenem,hogy jöhet a Megtévesztés foka vagy akár a Digitális erőd is :)
13. Igc
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 11. - 17:44
én meg a kiadónak üzenem, hogy jöhet egy szép davincsi/angyalok díszdoboz..
14. jswilly
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 12. - 20:13
12: Információim szerint a harmadik film az ősszel megjelenő könyvön fog alapulni. The Lost Symbol
15. vpe
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 12. - 21:07
14: Az a nagy gond ezzel, hogy Dan Brown könyvei egy kaptafára készülnek - mondom úgy, hogy szeretem a regényeit, és az összeset olvastam is tőle.
Az Angyalok és Démonok volt a legjobb, aztán A Da Vinci-kód, A Digitális erőd és A megtévesztés foka már gyengébbek voltak, pedig talán azok korábban is íródtak (?).

Nem tudom, hogy milyen lesz az új könyve, de szerintem nem nagyon fog elütni az eddigi regényeitől. Persze, azt is megveszem megjelenéskor :)
16. jswilly
Hozzászólás időpontja: 2009. augusztus 12. - 22:05
15: A könyvek megjelenési évei:

Digitális erőd 1998.
Angyalok és démonok 2000.
A megtévesztés foka 2001.
A da Vinci-kód 2003.
The Lost Symbol 2009. (itthon lehet hogy 2010.)
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (696 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (760 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (824 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008