2018. október 16.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]


 

related links: Replica Watches Australia Cheap Oakley Sunglasses Canada Fake Oakley Sale Online Fake Oakley Cheap Ray Bans Sunglasses Cheap Audemars Piguet Replica Watches Replica Rolex Watches Online Store Omega Seamaster Replica Watches Replica Louis Vuitton replica watches uk hublot replica watches richard mille replica watches replica omega watches Replica Audemars Piguet Watches replica hublot watches Fake Breguet Watches replica breitling watches Replica Richard Mille Watches Panerai Replica Watches Cheap Oakley Sunglasses Breitling Replica Patek philippe Replica watches Panerai Replica Watches swiss chopard replica Replica Hublot Big Bang Christian Louboutin Outlet Louboutin Shoes Outlet michael kors outlet nike outlet uk cheap Louis Vuitton Outlet Replica Rolex Watches
A tesztelt termék:
« 2018 október »
H K Sz Cs P Sz V
             
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra bővített változat börtönfilm B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2010. május 14. - 14:41 - zalus | Utolsó frissítés: 2010. május 14. - 15:40
BD-teszt: A bombák földjén (The Hurt Locker, 2009)
6 Oscar-díj. Az első rendezőnő, aki Oscar-díjjal büszkélkedhet. A legkevesebbet jövedelmező film, amely a legfőbb kategóriában díjat kaphatott. A vesztesek között pedig ott van az Avatar...

A film IMG style="WIDTH: 116px; HEIGHT: 12px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/rating-8.gif">

A háború drog - szól a film nyitánya. A háború káosz - mondja Kathryn Bigelow a BD-n található EPK-ban. A háború extrém sport - konstatálom, ahogy elnézem William Jamest, a bombahatástalanítót ( Jeremy Renner ), ahogy egyik kihívást gyuri le a másik után és alig várja, hogy riasszák a következohöz. Számára Irak olyan, mint egy extrém sportpark, vagy vidámpark, ha úgy tetszik, ahol az elvarázsolt kastély csapdái a kalandkereso életébe kerülhetnek. És William James mindezt piszkosul élvezi.

Talán azért, mert William James nem ember. Valaha az volt, de mostanra már csak gép, egy tökéletes katona: illúzióktól, szociális ingerektol megfosztott szupersoldier, akibol talán akkor veszik ki az emberség utolsó szikrája, mikor rádöbben, hogy a másolt DVD-kkel kupeckedo fiút, az egyetlen embert, akit barátjának nevezhet ezen a helyen, simán összetéveszt valaki mással.

IMG style="WIDTH: 500px; HEIGHT: 281px" border=0 hspace=0 alt="" align=baseline src="http://www.xpress.hu/hirek/hirkep/bd_thehurtlocker/01.jpg"> /A>

Kathryn Bigelow filmje mindent elkövet azért, hogy ne szeressem William Jamest: nem kínál sem lelki fejlodést, sem érzelmi kitárulkozást, amibe belekapaszkodhatnék - magáról a figuáról is csak annyi derül ki, amit a cím kínál és ami a hadi szleng szerint annyit takar, hogy "valaki istentelnül, elbaszottul készen van". Ez kb. be is kalibrálja ezt a figurát, aki mindenhol máshol életképtelen lenne, itt viszont olyan hatékony, mint egy terminátor.

A bombák földjén nem próbálja megláttatni az embert a karakterben, azt viszont testközelbol mutatja meg, hogy lesz valaki olyan mértékben adrenalinfüggo, hogy vér helyett is az koröz a testében. És ettol lesz bitang eros ez a mozi, hisz 360 fokos szögben filmezett, koszos és izzadt akciójeleneteinek hála elejétol végéig sugárzik belole a feszütség, méghozzá olyan intenzitással, amit csak úgy lehet elviselni, ha magad is együtt feszülsz vele: beszippantod, átérzed, adaptálod és levetkezed magadról mindazt a politikailag korrekt baromságot, hogy a háború rossz. A háború ugyanis drog.

/A>

A BD

Százszor, ezerszer temettük már a magyar DVD-piacot - és ha már itt tartunk, a BD-terjesztést már halva született ötletnek tartottuk -, ennek ellenére mégis vannak még kiadók, melyek hajlandók presztizskérdést csinálni egy-egy megjelenésbol, és ha egy film 6 Oscar-díjat nyer, akkor a BuFi szerint az megérdemli a gondoskodást - még annak ellenére is, hogy nálunk is csupán kiskaliberunek számít az a teljesítmény, amit a moziban elért. Ennek köszönhetoen A bombák földjén nem csupán slipcase-szel felvértezett DVD-n, de BD-n is megjelent (ráadásul bo egy héttel a DVD elott).

A kiadvány valószínuleg azért jöhetett létre, mert nem csupán lokális produkcióról van szó, hanem a Budapest Filmben részesedést szerzett német A Company -nek köszönhetoen több országot (Csehországot, Lengyelországot és Romániát is) érinto megjelenésrol. A korongot behelyezve a UIP Duna Film egykori kiadványait idézo zászlós menu segítségével dönthetünk, hogy melyik ország fiainak és lányainak valljuk magunkat: amennyiben magyarnak, úgy a jussunk magyar nyelvu menu lesz, amelyben beállíthatjuk a nekünk tetszo hangsávokat (dts-HD 5.1-es magyar és  dts-HD MA 5.1-es angol), azt, hogy kérünk-e magyar feliratot a lejátszáshoz, válogathatunk a jelenetek között és megnézhetünk néhány, magyar feliratos extrát.

/A>

A kiadvány kétrétegu, a 46GB-nyi adatból csak a film kemény 30GB-ot foglal, szóval sejthetitek, hogy a transzfer nem kispályás, és bizony, nem is az. A film eredeti (1.78:1) képaránnyal, 1080p-s felbontásban, AVC kódolással szerepel a lemezen, és briliáns minoséget képvisel. A film piszkos, poros jellegét kiszolgálandó Barry Ackroyd operator és Bigelow nem a vegytiszta stúdiókép mellett tette le a voksát, hanem rendesen megszórták szemcsével azt, melynek színvilága is az érzelmi sivárság visszaadását szolgálja, ennek megfeleloen a képet többnyire a sivatag halott sárgája és az ég szigorú kékje uralja. A markáns felbontás, a formák jelenléte és a feketék mélysége az, ami a leheto legközelebb hozza ezt a kiadványt a moziélményhez, melyen nyoma sincs DNR-nek vagy egyéb mesterséges szarakodásnak.

Ezt az élményt a kituno keverésu dts-hang csak tovább élezi. Ezúttal a magyar szinkron is HD, és van is benne ero, egy paraszthajszállal azért mégis elmarad a két Oscar-díjjal is kitüntetett eredeti hangsávval szemben. A játékido alatt szorványosan jelentkezo robbanásokba belereng a szoba, de még a lövések is olyan dinamikával rendelkeznek, ami virtuális lyukat szakít a nappali falán. A szinkronhangok remekül teljesítenek, a felirat pedig szinte szóról-szóra leköveti a magyar hangot.

/A>

Extrák terén a kiavány hagy némi kívánnivalót maga után (leginkább a külföldi változatokon szereplo rendezonoi és írói kommentárt), de nem szabad elfelejteni, hogy A bombák földjén egy gerillafilm volt, melynek forgatását nem követte nyomon nap mint nap egy (vagy több) erre stakosodott stáb, hogy werkfilmnek való anyagokat rögzítsenek. Mindezzel együtt kapunk egy 13 perces EPK-t, melyben a rendezono és a producerek beszélnek arról, hogy mit akartak elérni ezzel a filmmel - miben próbáltak más megközelítést eszközölni más háborús filmekkel szemben. A színészek arról mesélnek, hogy a por és az izzadság mind-mind valódi és megemlítodik a 360 fokos rendezés is, ami annyit takar, hogy Bigelow egyszerre négy kamerával forgatott, minden egyes kamera egy 90 fokos szöget zárt be, így a színészek nem tudták, hogy épp melyik irányból veszik oket, ezért soha nem zökkenhettek ki a szerepbol. A kiadványon van még két eredeti filmelozetes, valamint egy 8 perces képmontázs - minden magyar felirattal és HD-minoségben (1080i).

Screenshotok 1920 X 1080 felbontásban

01 /A> 02 /A> 03 /A> 04 /A> 05 /A> 06 /A> 07 /A> 08 /A> 09 /A> 10 /A> 11 /A> 12 /A>

Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 14:51
kiváló teszt, engem meggyőztél.
2. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:01
Újabb Bombák földjén írás, amiből nem maradhatott ki az Avatar... Na de sose legyen nagyobb probléma. :)
A filmet egyébént megvettem dvd-n, majd ha úgy hozza az élet, teszek vele még egy próbát.
3. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:03
2: Az éremnek két oldala van - újabb TM-komment, amiből nem maradhatott ki az Avatar. :)
4. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:07
Csak kicsit uncsi, hogy a Bombák földjén legtöbbet hangoztatott "erénye", hogy "legyőzte" az Avatart. Objektíve is szegényes marketing. De nem vagyok kocka, mint említettem, meghagytam a sanszot, hogy alkalmasint meglássam Bigelow filmjében azt, amit eddig nem sikerült.
5. ergo
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:09
gonosz arabok, jó amerikaiak :)
6. kimi
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:19
4. Hát nem tudom, én egyszer is alig tudtam végigszenvedni ezt a filmet, s kizárt dolognak tartom, hogy a későbbiekben találjak benne olyat, ami megfogna! Ezerszer jobb filmek voltak jelölve az Oscar díjra, mégis ez a film nyert, egy dolognak köszönhetően, hogy olyan témát boncolgatott, ami az amerikai köztudatban meghatározó szerepet kap!
S a film végén a főszereplő inkább a háborút választja, mikor a feleségével és a nemrég született gyerekével maradhatna!
Na itt már kész voltam, de biztos másoknak ezt követendő példának szánták!
7. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:28
6: Ügyes spoiler. Köszi azok nevében, akik még nem látták a filmet...
8. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:28
Amúgy a magyar hangsáv az nem DTS-HD, hanem "csak sima" DTS!
9. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:40
De, a magyar is dts-HD, csak nem Master Audio.
10. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:45
hát akkor ennyi erővel az összes Universal-os BD-n is DTS-HD a magyar hangsáv. Nálam a lejátszó és az erősítő is csak sima DTS-nek ismeri fel.
11. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 15:49
6: köszi a spoilert, megspóroltál nekem egy csalódást és a film nettó időtartamát :D az ilyen maszlagoktól amúgy is rosszul vagyok...
12. truck
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 16:06
méghogy maszlag....szerintetek a film végén az egy heppiend? egyáltalán, bármi követendő van ebben a filmben?
13. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 16:13
7.

Én ha nem tudom mi van egy filmben,meg sem nézem.Vagyis még több spoilert!:)
14. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:06
Elolvastam a tesztet, és kedvet kaptam a filmhez. Tudom, hogy a BD egész baráti áron jött ki, úgyhogy akkor már inkább az legyen, mint a DVD, főleg ha olyan világbajnok, mint ahogyan a cikk állítja.

Aztán elolvastam a kommenteket is. Nem tudom, meglepőnek szánták-e a befejezést, de ha igen, akkor Kiminek köszi, hogy lelőtte a poént, cserébe csak neki elárulom, hogy Bruce Willis figurája a Hatodik érzék c. filmnek már a legelején meghal - remélem, még nem látta a filmet. :-)

Mindenesetre most valahogy alábbhagyott a lelkesedésem, és mégsem rohanok megrendelni/megvenni...
15. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:14
14: ez az óvodás adok-kapok tényleg annyira jó móka.
16. Posza
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:16
Tegnap láttam dvd-n, ott nem tűnt ilyen sz@rnak a képe. Tiszta szemcseháború... Ez így biztos nem tettszene blu-ray-en.
17. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:16
15: Egy 11 éves film kapcsán poénnak szántam, de bocs, ha te sem láttad még... ;-)
18. vpe
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:22
17: láttam, csak szerintem nincs egy filmes fórumon nagyobb taplóság, mint lelövöldözni egy-egy film poénját, amivel tönkreteszi a filmbarát élményét.

Robi, nem lehetne az ilyen kommenteket kitakarítani? Köszi!
19. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:30
18: Tényleg van még ember a világon, aki vagy a Hatodik érzéket vagy az 50 első randit nem látta még?

Lehet, hogy nem tűnt ki az eredeti hozzászólásomból, de én nem habzó szájjal toltam le Kimit a kommentje miatt. Annyira ugyanis azért nem bosszant a dolog.
20. kimi
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:39
Bocsánat ha a kommentemmel bárkit is megbántottam! Nem annak szántam, de mielőtt tényleg valaki megveszi ezt a filmet, tájékozódjon, hogy mire is szeretne pénzt adni, mit vár el egy filmtől, hányszor is akarja megnézni otthon!
Hogy a nagy poént lőttem volna le? Nem hinném!Az első húsz perc után már újat nemigazán fogsz kapni! Bárki akivel kijöttünk a moziból, megbánta, hogy ezt a filmet választotta! Hogy követendő példákat állít e elénk! Szintén nem!
14. Gyulusnak: :) Láttam azt a filmet is:) Sok filmre elmegyek moziba,de csak olyan filmet veszek meg Bd-n, amit tudok, hogy többször is meg fogok nézni, vagy kikapcsolódás céljából, vagy mert olyan dolgot képvisel, ami igenis pédaértékű vagy csak egyszerűen megérint! Ebben a filmben én semmi ilyet nem találtam s a barátaim se, akikkel láttuk, de lehet, hogy Neked ez a film tetszik majd, s olyan dolgot fedezel fel benne, amit én/mi nem!
Mindenesetre a "legkevesebbet jövedelmező film, amely a legfőbb kategóriában díjat kaphatott" szerintem mindent elmond! Amíg például az Avatarra többször is elmentek az emberek a mozikba, addig ezt a filmet nem hinném hogy valaki is kétszer végignézte!
Mielőtt megnéztem volna ezt a filmet,akik már látták előttem szóltak, hogy inkább mást nézzek helyette, de én nem hallgattam rájuk! Megnéztük a barátokkal s a bemutató alapján teljesen mást kaptunk! A bemutatóban minden benne volt, amit 131 percben fogsz végignézni, de saját magad/magatok alkossatok véleményt!

21. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 17:50
16:
"Tegnap láttam dvd-n, ott nem tűnt ilyen sz@rnak a képe."

Persze, mert a DVD felbontása ezt nem képes visszaadni.

A fenti képek alapján (direkt az egyik legszemcsésebbet választottam ki)íme egy BD vs DVD kép:


Nem tudom miért, de nekem jobban bejön a szemcsés BD...
22. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 18:02
20.

Ha a filmek jövedelmezőségét nézzük,akkor a Miss Daisy sofőrje,vagy az Utolsó(kinai) császár sem egy jó film.
Viszont a Reszkessetek betörőknek Oscart kellett volna kapnia.:)

23. csabaga
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 18:05
Oscarra gyúrt film,került szóba valahol.Hát ez a mozi biztosan nem az,ellentétben mondjuk a tényleg arra hajtó viszont még jelölésig sem jutó:

Hideghegy
A kárhozat útja
Az eltűntek c. filmekkel.
24. dimytry
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 19:25
Sziasztok tudom nem itt kellene feltennem e kérdést de hátha tud segiteni nekem valaki.


Nem tudja valaki esetleg,hogy Jim Carrey - Karácsonyi ének c. animácios filmje mikor jön már dvd-n?
25. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 19:28
karácsony
26. John Williams, Legend Of Film Music
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 19:35
4. Mivel sok más erénye nincs ennek az amerikai háborús propaganda lufi filmnek, hát marad az, hogy legyőzte az exférj megamoziját.
Egy közepes, unalmas dokumentumfilm jobban leköt valamelyik ismeretterjesztő csatornán.
27. pitt
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 22:51
" A háború nem kaland, hanem betegség. Betegség, mint a tífusz"
A. Saint-Exupéry.
Ez a film - szerintem - pont ezt fogalmazza meg. Szó sincs heroizmusról, nincs benne melldöngető hazafiság. A főhős választása a film végén, pont arról szól, hogy nem tud - és nem is akar - másképp élni, mert neki EZ az élete.
28. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. május 14. - 23:54
érdekes, mennyire megosztja a nézőket ez a film. elsőre talán nekem sem nyerte el annyira a tetszésemet, de aztán "megsajnáltam" a bombaszakértőt. egyszerűen nem igaz, hogy ez egy háborús propaganda lenne.

SPOLIER

epizódokat látunk egymásra fűzve, ami sok minden kiderül, és sajnos sok minden nem (ezért nem volt elsőre annyira átütő erejű). egy valami viszont világossá válik: ez a srác egyszerűen csak elhivatott, ez az élete. nem biztos, hogy szereti, ami csinál, de tudja, hogy jó csinálja és azt is, hogy csak kevesek képesek ilyen jellegű kármentésre. éppen ezért állati nehéz azonosulni a főszereplő (de akár a többi srác) karakterével. az átlag ember, nemhogy vissza, de el sem menne egy háborúba sem.

SPOILER VÉGE

korábban én a black hawk downnal voltam ugyanígy, mint az itteni fanyalgók. most majd tíz év távlatából újranézve viszont belátom, hogy félreértettem a filmet. ugyan vannak a sólyomnak kellemetlen mondatai, de a fő gondolatisága hasonlít a the hurt lockeréhez. persze ettől még lehet nem szeretni a filmet, de tényleg ostobaság a cameron-bigelow bulvárszagú párhuzam.

ami nekem még nagyon tetszett, de eddig nem esett szó róla az marco beltrami remek, feszültségteljes zenéje. filmmel együtt hibátlan, de még önmagában meghallgatva is értékes munka.
29. ergo
Hozzászólás időpontja: 2010. május 15. - 7:55
szerencsére van pár háborús film, ami nem dicsőíti "azt".

bigelow korábbi filmjeivel mi a helyzet :) ?

halálos napja? kinek tetszett? stb. :)
30. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 15. - 8:00
Én sem érzem azt a kiégettséget propagandának, amit a címszereplő figurája sugall.
31. HH
Hozzászólás időpontja: 2010. május 15. - 15:46
Én egyáltalán nem vagyok kíváncsi erre a filmre, úgyhogy az se zavar, hogy valaki lelőtte a végső poént. Cameron Avatarja legalább jó film, attól függetlenül, hogy messze nem akkora mint amekkorának beállítják. Pl. A sólyom végveszélyben se tetszett mint háborús film.
32. dick laurent
Hozzászólás időpontja: 2010. május 15. - 17:06
31. köszönjük az értékes hozzászólást. már elnézést, de ha meg sem nézed, akkor mégis hogy tudod eldönteni, hogy jó film-e? és megint hogy jön ide az avatar?
33. hg
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 0:00
Egy költő leírta már:
"Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra"...
34. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 0:04
hol van az a dts-hd hangtól az a sima magyar 768-dts?

és a kép? volt alkalmam vagy 4 -5 bd kiadást átnézni ,de (nem akarok obszcén jelzőt mondani ) ha ezt osztályozni kellene egy nagy 0,de mindegyik kiadáson legyen az a svéd,us,ita,uk bd is akár
35. Kazama
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 0:27
34: akkor te minden bizonnyal különleges vagy, más magyarázat nincs.
36. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 1:30
ebben semmi különleges nincs,én erre próbáltam valami ésszerű és elfogadható tartalmat értelmezni:

"..30GB-ot foglal, szóval sejthetitek, hogy a transzfer nem kispályás, és bizony, nem is az. A film eredeti (1.78:1) képaránnyal, 1080p-s felbontásban, AVC kódolással szerepel a lemezen, és briliáns minőséget képvisel."

sajnos nem a 30gb-nyi videoadat határozza meg annak minőségét,ez ugyanilyen ami "csak 20gb és ugyanilyen ami 36gb,ahogy fentebb 21-es hz-nál látható

de ettől függetlenül a filmet jónak lehet nevezni,és lényegtelen a sok oscar díj,

31. ez nem háborús film,ez a háborúról szóló film a "bombászok" szemszögéből.
37. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 7:46
36:
"sajnos nem a 30gb-nyi videoadat határozza meg annak minőségét,ez ugyanilyen ami "csak 20gb és ugyanilyen ami 36gb,ahogy fentebb 21-es hz-nál látható"

Bizonyára szeretted volna a gondolataidat írásba önetni, de ez valahogy nem jött össze. Na jó, ha megerőltetem magam, sejtem mit szerettél volna közölni.

Miért van az, hogy manapság tele van a net értelmezhetetlen vagy alig értelmezhető, központozás, írásjelek nélküli, SMS stílusban odahányt sorokkal...? Elszomorító, hogy sokak mennyire igénytelenek ezen a téren. :-(

És akinek nem inge, természetesen nehogy magára vegye!


A szemcsés képre én csak annyit írnék, hogy mivel a film képe szemcsés, véleményem (és ahogy látom, sokak véleménye) szerint a szemcséknek ott a helye a BD-n is. Azért azt se feledjük el, hogy egy screenshot azért csalóka e téren, mozgásában sokkal jobb látványt nyújt a film/BD.
38. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 9:22
Én se vagyok oda a szemcsékért,de ennek a filmnek tényleg kimondottan jót tett! Szerintem ez a film nagyon jó és simán többször nézhető. A képi világa pedig szerintem elképesztően jó. A hangsávok és ide értve a magyar hangsávot majdhogynem hibátlanok. Nagyon szépen szólnak ott ahol kell.
Szóval számomra teljes ez a film.
39. lofasz
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 10:52
38. Az a baj Dömi, hogy szerinted szinte minden jó. Ez látszik abból is, hogy szinte az összes megjelenés ott pihen a polcodon, függetlenül attól hogy jó-e vagy rossz.
40. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 11:29
39: Személyeskedés helyett inkább a filmre és a megjelenésre magára kellene fókuszálni, ha kérhetek egy ilyen személyeset. :)
41. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 13:05
Sajnos nem érted ,de nem is fontos ez most, én a briliánst mint jelzőt éreztem nem helyénvalónak és messze is van tőle

de, ha meg az egészet nézzük úgy egyben van a film és nem zavar a szemcsés kép, (anno a 300-t is kritizálták emiatt)

És hogy hajnalban hogy írok sötétben, hát úgy.

Tegnap az xy áruházban voltam vásárolni,ahol pont ez a film ment BD-n , mellettem álltak páran és mindenki azon volt elcsodálkozva hogy ilyen "szar" a lemez

hiába állnék le nekik előadást tartani,hogy ez direkt ilyen lett,

én egy lengyel kiadású BD-t néztem (CEE) amiben a magyar hangsávban 2 perc körül egy akkora reccsenés van hogy a hangfalak is zokon veszik, és ez nem lemezhiba,hanem eleve ilyen a magyar szinkron
volt már ilyen nemrég pl. a Lotr 1. részében egy zavaró ciripelés a magyar hangban, (emiatt visszaveszik?)
ezen a kiadáson is van hiba?
42. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 13:28
41: Tudod, vannak olyan filmek, melyeket nem több milliós kamerával veszik fel, mert a költségvetésbe vagy a rendezői koncepcióba ez nem fér bele - sőt, vannak olyan filmek is, melyeket ugyan több milliós kamerával rögzítik, de aztán utúmunkával szépen "megterhelik" a képet szemcsével, szűrőkkel megváltoztatják a színeket, túlkexponálják, megbirizgálják a fényélességet, hogy ezzel olyan hatást érjenek el, melyet a rendező kíván.

A bombák földjén 16 mm-es filmre forgott. A legtöbb hollywoodi produkciót 35 mm-es filmre rögzítik.

Zajos, piszkos, testközeli, gerilla-jellegű. Határozott és mély színvilágú, részletgazdag, briliáns.
43. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 13:52
magára a filmre mint egészre értve úgy helyénvaló a briliáns jelző, ezt nem is vitatom
azt hogy a transzfert hogy kívánja meg a rendező és/vagy a kiadó az már megint más kérdés

nem is kell más kiadáshoz hasonlítani , nem fogom, de ha te így értelmezed a briliáns képet ám legyen, és tényleg semmi bajom a képével csak a leirásod nincs összhangban vele így
44. Kazama
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 15:44
43: az összes neves bd oldal tesztere hasonlóan vélekedett a képről mint jama. a hidefdigesten például ezekkel a szavakkal illették a transzfert: "It s a stunner; an absolutely wonderful transfer, totally worthy of the movie."
fene se érti ezeket a tesztereket, mi? persze a hiba nyilván az ő készülékükben van.


45. Hajnal
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 23:00
na most képzeld el ezt igy egy másik filmnél (ne a 300-t , az direkt olyan)
46. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2010. május 16. - 23:36
45: Nem biztos, hogy tudom követni a gondolatmenetedet, de ennél a filmnél is direkt olyan a kép, amilyen.
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (648 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (697 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (720 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (725 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (728 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (758 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (761 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (774 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (788 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (813 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (825 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008